Apple forsinker Windows 7-støtte

Windows 7I oktober lovet Apple at Boot Camp offisielt skulle støtte Windows 7 i løpet av 2009. Nå er vi endelig kommet oss over i 2010 og Apple har dessverre ikke holdt deres løfte. Boot Camp støtter fortsatt ikke Windows 7 offisielt på alle Intel-baserte Macer.

Det var i et supportdokument på Apple sine Supportsider at selskapet lovet å støtte Microsofts nye Windows.

Apple vil støtte Microsoft Windows 7 (Home Premium, Professional, og Ultimate) i Boot Camp i Mac OS X Snow Leopard før utgangen av året. Denne støtten vil kreve en programvareoppdatering til Boot Camp.

skrev Apple i oktober.

Apple har ikke kommet med noen oppdatering til Boot Camp og har heller ikke kommentert forsinkelsen utover å si at programvaren fortsatt testes. Per dags dato går det fint å installere Windows 7 i Boot Camp, men ikke alle drivere til Microsofts nye OS funger som det skal. Opplevelsen kan dermed blir mindre god.

andreas 30gb

Apple i et nøtteskall

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Hvem trenger offisiell støtte? Win 7 funker som bare det i Boot Camp.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Boot Camp støtter fortsatt ikke Windows 7 offisielt på alle Intel-baserte Macer.
Så den støtter bare på noen maskiner? Hvilken?

vlekanger

Det er vel ikke offisielt støttet på noen Mac-er... men det fungerer greit på mange av dem. Har hørt at på enkelte modeller har det vært litt problemer med lyd-drivere og pekeplate, mens på andre modeller fungerer alt utmerket.

Traktors bilde

Traktor

@Dr.Pepper den setningen kan vel tolkes på to måter, var vel bare litt dårlig formulert. Det som menes er vel at det ikke er offisiel støtte på noen macer.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Javisst! Ser det, nå som du skrev det på en litt annerledes måte. :wizard:

Wackhys bilde

Wackhy

[quote="Dorkfish"]Hvem trenger offisiell støtte? Win 7 funker som bare det i Boot Camp.
Veldig kjipt hvis f.eks. iSight plutselig skulle slutte å fungere uten noen tilsynelatende logisk grunn. Hvor skal du da gå for hjelp? Uten offisiell støtte vil du ikke få noe hjelp fra Apple...

robertMACs bilde

robertMAC

Touchpaden funker ikke som den skal på min MBP ''15 2.66GHz. Toslink kabelen funker heller ikke.

sig93s bilde

sig93

Denne "nyheten" er eldgammel.

http://www.appleinsider.com/articles/09/12/30/apple_likely_to_delay_rollout_of_windows_7_support.html

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

sig93: så hvorfor laget ikke du en artikkel og tjente litt Kickback samtidig?

moijks bilde

moijk

[quote="andreas 30gb"]Apple i et nøtteskall

Jeg ser ikke helt trenden i markedet om å bruke så alt for mye ressurser på å lansere støtte siste utgave av konkurrentens system med en gang den kommer - de som trenger kjøre dualboot til windows kan kjøre vista eller prøve seg på win7.

jFrode

Har MacBookPro i fra 07 (MacBookPro3,1) og tilsynelatende fungerer WIn7 greit med "Vista" Bootcamp, men det er noen småirritasjoner. Om jeg for eksempel kobler mus inn i USB Hub så er det blåskjerm etter dvale. I tillegg er batterilevetiden ikke helt topp. Det er i hvert fall mine erfaringer. Ut over det synes jeg Win7 er et godt og bra steg fremover for MS. Trives i hvert fall godt med systemet.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Jeg forstår egentlig ikke hvorfor Apple skal ha støtte for Windows i det hele tatt.

Windows er et Microsoft produkt.

Så lenge Apple har støtte for Mac OSX føler jeg at de har gjort det jeg forventer av dem i henhold til operativsystemer.

Skal vi kreve at Apple har støtte for alle mulige varianter av Linux også kanskje?

Wackhys bilde

Wackhy

Blir som å si at Sony ikke skal støtte sine kameraer på noe annet enn Sony sine produkter. Eller at PlayStation kun er ment å fungere mot Sony sine TV-apparater.
Apple er interessert i å få marked, og man får ikke mer marked ved å utestenge det mest brukte operativsystemet fra maskinene. Det funker veldig dårlig å drive bedrift på prinsipper ;)
Microsoft er den største utvikleren for Mac-platformen etter Apple. Tror du ikke det hjelper Apple veldig mye at man får Microsoft Office til Mac?

jFrode

Det gir jo produktene deres en større medverdi i forhold til en sikkert ikke ubetydelig kundegruppe. Det er vel litt av samme grunnen som når de legger mye arbeid ned i den visuelle designdelen på sine produkter. Jeg som kunde får det jeg oppfatter som merverdi. For min egen del er BootCamp knall. Jeg lever i en verden hvor personlig databehandling domineres av Microsoft, og BootCamp er et produkt som gjorde det mulig for meg å bruke Mac som jobb PC istedetfor en eller annen PC i fra en annen leverandør.

Torgrimacs bilde

Torgrimac

Jeg kjører Windows 7 på min iMac, fungerer supert til å spille ganske krevende spill som f.eks FARE og Avatar. Eneste jeg ikke liker er lyden. Etter jeg installerte drivere ble lyden veldig rar, høres ut som det spilles fra en pappeske.

sig93s bilde

sig93

@Nikoraisan Jeg skrev artikkel, DAGEN det ble kjent at Apple forsinket Win7-støtten, men det hjelper ikke når den ikke ble godkjent...

petrus764s bilde

petrus764

Vel, jeg brukte denne guiden for å oppgradere til nyeste nvidia-drivere (195.62 atm) http://forums.civfanatics.com/showthread.php?p=8596214

og resultatet snakker nok for seg selv.

Her har du med bootcamp-driverne laget for vista, og er utgamle: http://bildr.no/view/560191

og her er etter oppgradering til de nyeste fra nvidia.com: http://bildr.no/view/560192

Pleinar

Er det aktuelt at Windows 7 vil fungere i Boot Camp for oss som ikke har installert Snow Leopard også? Sånn etterhvert mener jeg.

petrus764s bilde

petrus764

Windows 7 fungerer da med leopard også? Du må kanskje laste ned nyere boot camp-drivere fra internett, men skulle da ikke være noen problemer ellers.

KBiPhones bilde

KBiPhone

Jeg kjøpte meg Mac for å komme meg unna windows møkka, så jeg skjønner neimen ikke hvorfor folk skal kjøre Windows på sin Mac. Hvorfor ikke bare kjøpe seg en windows maskin da..... Kunne ikke brydd meg mindre om denne støtten...

Hubros bilde

Hubro

[quote="KBiPhone"]Jeg kjøpte meg Mac for å komme meg unna windows møkka, så jeg skjønner neimen ikke hvorfor folk skal kjøre Windows på sin Mac. Hvorfor ikke bare kjøpe seg en windows maskin da..... Kunne ikke brydd meg mindre om denne støtten...
Støttes! Føler mange ikke helt tørr å slippe taket i Windows og switche fullt og helt. Litt pussig i grunn, med tanke på at Mac OSX er verdens beste OS, samt alle de flotte programmene som er tilgjengelig for Mac'ere…

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Synes det at Apple støtter Windows blir som om Canon støtter Sony MemoryStick bare fordi noen har slike liggende.

Hvis det er noen som skal sørge for at Windows funker på en Mac, så er det Microsoft. De lager programvaren, og da føler jeg at de bør tilpasse den til Mac, og ikke omvendt.

jFrode

Vel, Apple ser i hvert fall business i å levere Windows-støtte til sine maskiner. Regner med at markedsapparatet deres har fanget opp at dette er god butikk. Aner ikke hvor mange som bruker denne funksjonaliteten, men for sånne som meg som har IT som yrke kan det være gull verd. Rett og slett det som gjør det mulig å benytte Mac både på jobb og i fritid. Nå er det sikkert mange som har IT relaterte yrker uten å ha behov for MS støtte, men sannsynligvis er det flere som har det enn de siom ikke har det. Uansett er jo dette en funksjon som det er valgfritt om en vil benytte seg av eler ikke.

frode

KBiPhones bilde

KBiPhone

Enig med Hubro og Dorkfish! Og jFrode, jeg ser jo selvfølgelig nytten til f.eks ditt bruk, kombinere jobb og fritid på en maskin. Men det blir jo sånn når alt for mange henger ved Windows møkka fortsatt.. Og når det gjelder all programare så blir jo den vanligvis tilpasset operativsystem/hardware. Så hvorfor skal Apple tilpasse sitt operativ system til MS sitt? Som andre har nevnt, det er frivillig å bruke denne funksjonen. På en måte litt rart at Apple tillater Windows på sine maskiner, de gjør det jo åpenbart for å nå flere kunder. På min maskin kommer det aldri...
Nei, gi oss heller enn verden uten MS!! ;)
Synes forresten det er litt merkelig at Apple slipper Windows inn på sine maskiner, når de er så restriktive med iPhone programvaren.. Skulle vi hatt mulighet for å kjøre Windows Mobile på iPhone kanskje? Eller skulle man kunne kjøre Nokia sin programvare på en Sony Ericsson tlf? Eller på en Samsung tlf? Det blir vel litt rart det, blir det ikke?

Henrik Christiansens bilde

Henrik Christiansen

Sitter selv med Windows 7 i Boot Camp på MBPen min, som brukes til litt spilling iblant.
Synd, for jeg hadde virkelig gledet meg til å få slått av tastaturlyset ordentlig, men neida..

jFrode

Skal ikke argumentere veldig mye mer, men noe av det Apple er veldig gode på er å tjene veldig mye penger, og så lenge de ser at Bootcamp er funksjonalitet som gir mer penger i kassa ved at flere bruker Mac så kommer de til å støtte det. Virtualisering er i mange tilfeller et godt alternativ, men i noen tilfeller blir det litt snaut. Å si at alt i fra MS er søppel blir vel å ta i. MS programvare driver forretningen i de aller fleste store bedrifter. Slik er det bare. For egen del synes jeg at MS lager fantastisk bra programvare for en del områder. Jeg jobber en del mot forretningslogikk (Axapta, SQL Server etc.). Da er det Visual Studio som er tingen. Fusion (eller Parallells) gjør i og for seg jobben, men den hastigheten på kompilering, testbase etc. som man får i Bootcamp er uovertruffen. Når det er sagt så er mitt valg OS X på Applemaskinvare. Definitivt. Trur Bootcamp har kommet for å bli, i hvert fall en god stund fremover :-)

lepew

Når jeg leser noen av disse kommentarene lurer jeg på om jeg
har kommet inn på forumet for en religiøs sekt der det finnes
mennesker som kun ser verden i svart hvitt. Apple er himmelen
og MS er helvete. Triste greier, heldigvis synes det som om det også
finnes folk med et noe mer balansert syn på dataverden.

Jeg er veldig begeistret for mac og det er derfor jeg har kjøpt to
stykker, men jeg skjønner likevel ikke behovet for å kalle produktene
til den suverent største aktøren i marekdet for "møkk". Hadde de vært
møkk hadde ikke folk brukt dem. Hva er det det kommer av at
noen ikke kan leve med å bruke en glimrende datamaskin uten å måtte
øse edder og galle over alt og alle som ikke mener det samme?

KBiPhones bilde

KBiPhone

Når jeg kaller Windows for møkk så er det fordi at jeg mener det!! Og det er det faktisk opp til meg om jeg vil mene eller ikke!!!!!!! Og jeg har brukt Windows mer eller mindre daglig i drøye 15 år. Ble dritt lei alle restarter, advarsel vinduer, krasjer, ustabilitet osv... Bruker dessverre fortsatt Windows på jobb, er sjeleglad når jeg kommer hjem til Macén. Så ja, Apple er himmelen for meg, mens Windows er helvete, hvis det er sånn du vil se på det.

jFrode: Er enig i det du sier om at MS leverer mye bra programvare. Var ment som en spøk den der med en verden uten MS. :) Har MS Office på Macén min. :) Det er Windows jeg har blitt så møkka lei, og det er jo bare operativsystemet. :)

lepew

Du mener selvfølgelig hva du vil, her selv brukt Windows
siden 80 tallet og senere Mac. Jeg har aldri opplevd Windows
OS på den måten som du. Men selvfølgelig må du gjerne fortsette
å ha en så subjektivt og unyansert syn på dette hvis du vil.

Dice8470s bilde

Dice8470

Å bruke 15 år på å finne ut at noe er dritt!? :-! Største problemet til
Windows er nok ofte speilbildet "du" ser i skjermen. Om det rører seg litt i knollen
fungerer Windows meget bra. Mac er dog enda "lettere" å bruke (synes jeg)
Overgangen min var smertefri. Jeg kjører Leopard/WinXP og Snow-Leopard/Win7
på mine to Macer knirkefritt! :: D

lepew

Ja kan du begripe noe slikt? Tenk at Windows virker på en
datamaskin med Intel prosessorer? Intel som bare var noe jævla
dritt, akkurat som Windows for alle i Mac meningheten før
"Allmektige" Jobs bytta til Intel.

Wackhys bilde

Wackhy

Med den logikken at man kun skal støtte sin egen merkevare kan man jo si at man bryter med mye av det som er OS X. Tenk om Apple skulle blåst i å legge med drivere til f.eks. printere. Hadde da OS X vært mye bedre enn Windows? Kjøp en printer, dytt inn en CD, og installer en haug med ræva software for å få drivere til printeren du har kjøpt, herlig.
Det er ikke Microsoft sin oppgave å lage støtte for maskiner, det er produsenten sin. Windows er verdens ubestridt mest brukte operativsystem, uavhengig av hva mange her vil mene om det, og det ville vært direkte idiotisk av Apple å ikke utnytte den muligheten Windows er for å selge mer av sine produkter.
Det er HP sin oppgave å skaffe drivere til sine maskiner, Dell for sine, Acer for sine og Apple for sine. Hvorfor skal Apple stå i en særstilling på dette punktet? Business etter prinsipp fungerer noen ganger, men det er vel et par grunner til at salget av Mac har skutt i været etter 2006 og bytte til Intel? Hvor mange bedrifter har ikke gått over på Mac fordi de nå har muligheten til å kjøre Windows uten begrensningene en virtuell maskin gir deg f.eks. Nei, Apple bør fortsette å støtte installasjon og bruk av Windows på sine maskiner.

slogmos bilde

slogmo

Søsteren min jobber i en grafisk bedrift, og hun driver å vurderer å skifte til Mac.
Spesielt nå som iMac kommer med 27" IPS og Quad-Core.

En av de tingene som har holdt de igjen (er flere da) er faktureringssystemet de bruker.
Hun ble glad da hun fikk vite at det kunne de forstette å bruke, bare ved å kjøre Windows via Bootcamp eller virtuelt.

Hadde ikke den muligheten vært der, så hadde det vært mindre sannsynlig at de vil skifte.

Og når det kommer til KBiPhone sine erfaringer, så kjenner jeg meg ikke igjen i det hele tatt.
Har brukt omtrent alle Windowsversjoner fra 3.11 til og med XP.
Sågar en del versjoner som mange ikke har hørt om, slik som W95 OSR2.5.
Windows er noe jeg fremdeles bruker til daglig, og jeg har aldri hatt noe i mot det.
Men jeg foretrekker OSX, i alle fall til privat bruk.
Til jobb så kunne jeg ikke brukt OSX.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai