Magic Mouse sluker tastaturbatteri?

Magic mouseDet har i det siste dukket opp en rekke kommentarer på Apples forumer om brukere som har sett batterilevetiden på sine Apple Bluetooth-tastatur kraftig redusert. Etter at de byttet over til Apples nye Magic Mouse skal batterilevetiden på tastaturet ha sunket kraftig.

Nøyaktig hvorfor dette problemet oppstår er usikkert, men det spekuleres i at Magic Mouse hindrer tastaturet i å gå inn i dvalemodus og dermed bruker vesentlig mer batteri enn normalt. En bruker som switchet fra Magic Mouse over til en Logitech-mus sa at problemene stoppet umiddelbart etter byttet.

Feilen ser kun ut til å forekomme på de gamle tastaturene med 3 batterier og ikke de nye med 2 som ble sluppet samtidig som den siste iMacen. Apple har ikke kommet med noen offisiell uttalelse, men Steve Jobs skal ha sendt dette svaret som respons til en bruker som klagde.

We know. A software fix is coming soon. Sorry for the problem.

Steve

Har noen Mac1-brukere opplevd samme problem?

Dag N

Sliter med det samme at tastaturet sluker batteri (3 batt). Har ikke Magic Mouse, men den tidligere modellen til Apple. På meg virker det som problemet kom etter en av de siste små systemoppdateringene. Bruker tastaturet og musen på Mac Mini.

oddbjarne

Satt inn helt nye batterier for 3 dager siden. Og nå må jeg skifte igjen. Bruker keyboardet sammen med Magic Mouse.

Er det foresten noen som merker at Magic Mouse har elendig rekkevidde? Om jeg beveger meg 2m fra Macen, begynner den å lagge.

kimmey2k3

Nope, ikke hos meg. Har hatt tastaturet siden tildig oktober i fjor, mus siden desember.. bruker det ca 10 timer i snitt hver dag og det er fortsatt på 46%. Synes ikke det er galt :) Men musa derimot.. de batteriene som fulgte med var tomme på cirka 3 uker..

Gundrosen

kimmey2k3,
Har du typen tastatur med 2 eller 3 batterier?

olefredriks bilde

olefredrik

Jeg har logitech mus, men opplever også at tastaturet sluker batterier. En software fix hadde vært fint.

grothaug

Jeg måtte skifte batteri etter en ukes bruk. Reagerte litt på det. Byttet dem for et par dager siden, og det sier nå 100%, så det er mulig jeg bare var uheldig med de første batteriene.

Dag N

Byttet batteri i går. Da stod den på 100%. I dag står den på 88%. Snakk om å spise batteri. Snart må jeg koble et agregat til tastaturet.

gnoophers bilde

gnoopher

Jeg har hatt Magic Mouse i litt over en uke, og har "3-batt-trådløst-tastatur". Tastaturet fikk nye batt engang på høsten, og tastaturet har 55% batt igjen. Og siden jeg fikk Magic så har iMacen vært av én gang i 5-6 timer.

SinWins bilde

SinWin

Hurra for trådløse ting.

nikkor

man skal vel slå av både tastatur og mag.mouse når man ikke bruker den / om natta ?

Traktors bilde

Traktor

Mus og tastatur skal slå seg selv av etter en vis tid uten bruk. Det er det som gjør at batteriene varer lenge, men som åpenbart ikke funker med magic mouse.

maclover11s bilde

maclover11

de sluker bateriene, helt *magisk*..

Finges bilde

Finge

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai