Apples tablet kommer i mars?

Tablet MacRyktene om Apples tablet fortsetter å øke og nå kaster også den respekterte avisen Wall Street Journal seg inn på ryktebørsen. WSJ hevder at Apples tablet vil bli introdusert 27. januar og være klar til levering allerede i mars.

Den respekterte avisen Wall Street Journal publiserer sjeldent informasjon basert på løse rykter og det at avisen nå kommer med mer detaljert informasjon om Apples tablet ses på som en bekreftelse på at produktet faktisk kommer.

Wall Street Journal sine kilder hevder at Apples tablet vil ha en 10" til 11" skjerm og at selskapet tester to forskjellige utseender. Det er foreløpig uklart om det skal finnes to varianter eller om dette kun er snakk om forskjellige prototyper. Prisen skal ligge opp mot $1000 - omtrent NOK 5800,-

Tableten skal ifølge WSJ redefinere måten forbrukere konsumerer en rekke forskjellige typer innhold. Det har i lengre tid vært kjent at Apple har hatt omfattende møtevirksomhet med store forleggere og magasiner omkring digital levering av deres innhold. Mange tror at hovedfokuset til Apples tablet blir nettopp som en avansert ebokleser, med digital levering av aviser, magasiner, bøker, musikk, film, TV og spill.

Wall Street Journals All Things Digital mener også at Apple vil lansere tableten den 27. januar fremfor 26. januar som tidligere ble hevdet.

Tags:
sig93s bilde

sig93

gleder meg ;D! Skal begynne å spare allerede nå..

m4rius

Håper bare vi slipper å se iPhone OS på denne saken!

admins bilde

admin

@m4rius

Det blir neppe Mac OS X, men heller ikke iPhone OS X. Tipper vi får se et nytt utseende tilpasset denne tableten, men hvor mye lånes fra iPhone OS X. I bunn og grunn er systemene det samme.

kimikos bilde

kimiko

Skjønner ikke i grunn hva folk synes er så fælt med iPhone OS. Tableten vil helt sikkert kjøre Tablet OS, men er da ærlig talt ikke noe i veien med iPhone OS. At hovedmenyen blir annerledes er jo en selvfølge, men at man får en ren kopi av iPhone OS tviler jeg sterkt på.

mati_91

For meg er det den første produktet fra Apple som virker uinteresant. Jeg vet ikke i hvilke sammenhenger skulle jeg ha brukt den. Den er større enn iphone altså jeg kan ikke pute den i lomma, og når jeg må ha den oppe i sekken, da lurer jeg på om en macbook blir en bedre innvestering. Men det er bare min mening da ;)

skyrate

Tablet er nyttig for sykehus etc.. Men hva vi dødelige skal med denne bortsett fra som "kjekt å ha" venter jeg enda på å se.

Er egentlig Apple freak men denne teller jeg ikke ned dagene til :P

Kanskje jeg ikke har skjønt nytteverdien av den enda.

bambinis bilde

bambini

Jeg kjenner flere eldre som har begynt å bruke iphone. De er ikke noe særlig glad i tradisjonelle datamaskiner, derfor tror jeg at dette kan bli et produkt som kan gjøre deres inntog på den digitale banen enklere - de fikser i alle fall å bruke fingern på iphonen, så da burde det vel gå enda bedre på en litt større skjerm :rolls eyes:

svanos bilde

svano

Jeg vil ikke a tablet pc før den har input som er trykkfølsom og med oppløsning som en cintiq. Da har jeg en digital skissebok som også er fullverdig data:) Å skulle ta på skjermen med noe annet enn enn penn frister ikke (vil jeg virkelig ha en dataskjerm med like mye fett på som iphonen min?).

gauder

Tableten virker foreløpig uinteressant. Men hvis den blir lansert 27 januar kan dette tyde på at oppdaterte MBP også blir lansert da?

Randy

Kjenner jeg apple rett så blir nok dette en "must have" etter å ha sett Keynoten. I utgangspunktet skjønner ikke jeg heller hva jeg skal med en tablet, men jeg regner med Apple vil gi meg én/mange grunn(er) til å ville ha en :)

Lafael

1) Jeg tipper OSet blir mindre åpent enn nåværende macOS. Hovedsaklig fordi apple vil ha kontroll, og fordi en "nedskalering" av menyer og funksjoner fra eksisterende programmer og til nye og delvis begrensede inputmuligheter (minus tastatur) og liten skjerm vil bli typisk "microsoftsk" og gi irriterte brukere. Applikasjonene må bygges opp med utgangspunkt i touch som infrastruktur for input. Iphone viser hvor annerledes dette faktisk er fra tradisjonelt brukergrensesnitt på bærbar.

2) En liten bærbar uten tastatur virker ikke uten videre fristende. Men kan ikke det være fordi jeg ikke klarer å tenke ut av boksen? Hvis den i realiteten erstatter både Aftenposten til alle i familien, Knausgårds siste bok, og mine fire favorittfagtidsskrifter, og 15-20 fagbøker jeg trenger for tida da? For dette går ikke i lomma i dag heller, heller ikke enkeltvis. I tillegg gir kanskje tableten mulighet for redigering av presentasjoner og dokumenter, e-post, film, bilder, spill etc, da kanskje den frister meg mer? Reell streaming eller podcasting av TV via wifi eller 4g-mobilnett? Få mobile PVR-funksjoner? Få TV-nyheter, eller yndlingsstv-serien til en mobil skjerm? Blir vel uansett lenge til vi får se publiseringsavtaler med norske aviser, blader og TV-selskaper, så jeg regner med at en tablet blir hovedsaklig USAsk i første omgang, slik Kindle og iphone også har vært det.

Et annet forhold er om en viss tabletsuksess etterhvert kan skyte fart i en ny reell standard for tekstinput som erstatter qwerty. Noe helt annerledes som en type håndsensorer, iriskontroll, munnbevegelsesensor, talegjenkjenning, "tankeskriver" eller noe annet som jeg ikke klarer forestille meg. Hvis jeg kunne putte tekst effektivt inn uten tastatur, så trenger jeg jo bare touchskjermen på farten. Gud som jeg ergrer meg over at et så dårlig system som qwerty er en defakto standard som på grunn av sin store brukerbase og høye terskel for å automatisere ny inputteknologi har overlevd seg selv i mange tiår, uten at noen reell erstatning er i sikte.

Lafael

macThomass bilde

macThomas

Hvis det har like stor eller større nytteverdi enn en netbook, så er det jo mange som vil ha... ref antall solgte netbooks...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai