Magic Mouse - med ledning!

Magic MouseHar du, som mange andre, lyst på en Magic Mouse med kabel?

En bruker på det tyske Mac-nettstedet MacSchrauber som spesialiserer seg på mekking på Apple-produkter, ble lei av å vente på Apple og monterte selv en kabel i den magiske musen.

Hvorvidt dette er nyttig eller ikke, er heller tvilsomt, selvom det kan være av interesse for diverse Mac-nostalgikere som lengter tilbake til den tiden hvor alle festet musen til Mac med en ledning.

Magic Mouse

Guiden (Google Translate) viser skritt for skritt hvordan man gjør dette, men det er ikke helt uten risiko! Musen må skilles helt fra hverandre og sannsynligheten for at den ikke virker etter dette inngrepet er overhengende. Guiden viser nøyaktig hvordan man bør fjerne batterier, feste kablen og flere operasjoner som er nødvendige for å få din Magic Mouse til å fungere med kabel. Bør ikke gjennomføres hvis du ikke føler deg 100% komfortabel med denne type mekking.

Magic Mouse

Magic Mouse

Traktors bilde

Traktor

Men blir musen noe bedre av dette? Blir den mer politelig og nøyaktig, som mange bruker som argument for å kjøpe kablet mus? Ellers er vel hele vitsen borte...

Snires bilde

Snire

Hmmmm... Leste at denne musa var så dårlig at hvis den hadde vært utstyrt med ledning så ville anmelderen ha hengt seg.
Så dette er jo direkte skummelt ;-)

svanos bilde

svano

Man slipper å tenke mer på batteri. Det er vel fordelen, samt at om den går i stykker senere slipper man å forholde seg til apple ...ehm...eller noen som helst faktisk siden man ikke har noe garanti lenger ;)

sig93s bilde

sig93

@Traktor Leste du innlegget på MacSchrauber.de? Der står litt av argumentasjonen for å utføre operasjonen. Bl.a. miljøvern, slipper å lade etc.

sig93s bilde

sig93

oops, ser at svano snek seg inn foran meg :o

datagutten

Denne modifikasjonen gjør bare at musen får strøm via kabel. Data vil fortsatt gå trådløst, med de ulemper det måtte ha.

fredriklinges bilde

fredriklinge

Hvorfor!??!?

zillern

Hvorfor?

Han gjør dette for å slippe batterier. Han bruker INGEN datakommunikasjon med usb-kabelen. Han tar bare strømmen maskinen sender.

Så alt dette gjør er å gjøre slik at du ikke trenger batterier. Utenom det er musa helt lik orginalt :)

MacFans

kjøpe den musa og solgte den igjen noen dager senere, dårligste mus noengang.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Skjønner ikke hvorfor han heller ikke koblet til firwire porten, slik kunne han ha skiltet med “verdens første firewire mus”. Like tåpelig, spør du meg!

sig93s bilde

sig93

Jeg tror det var kanskje derfor at han valgte å begynne å mekke på den, siden den var så dårlig og hadde ingenting å tape på det. ;-) Uansett, jeg tror den største gleden ved å operere inn en kabel kommer mens man gjør det, ikke etterpå. :D

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

forstår ikke hva folk mener er så dårlig med magic mouse. Da tror jeg ikke dem har testa den nok. Alle andre bluetooth muser jeg har testa er mer ustabile, samt touch flaten er etter min mening en helt ny positiv opplevelse, når man blir vant til det. ...kunne ikke tenke meg å begynne å bruke standard mus igjen. Tror folk bare er redde for nye ting, om det ikke er hypet nok i forkant.

sig93s bilde

sig93

[quote="Mac Lovin"] Da tror jeg ikke dem har testa den nok.

Det heter: Da tror jeg ikke de har testet den nok. De er vel subjektet i denne sammenheng, antar jeg?

slogmos bilde

slogmo

Det kan godt hende det er en tilvenningssak.
Men hvem bruker 600 kr på en ting de ikke likte når de prøvde den i butikken? ;)

Prøvde den rett før jul i butikken. Synes den passet svært dårlig i min hånd i alle fall.
Klart, om noen gir meg en, gratis, slik at jeg kan teste den over lengre tid så sier jeg ikke nei takk. ;)

iMacJhonny

Jeg testet også MM i butikken og syntes det var en skuffende opplevelse. Etter at jeg i dag testet den på en kamerats nye iMac, må jeg bare si at butikkopplevelsen var totalt feil. Rett og slett en fantastisk mus som var nydelig å bruke.

Grunnen var nok for meg at den oppreiste stillingen i butikken ikke på noen måte ga musen rettferdighet. Det er nok litt spesielt å skulle bruke en mus som ikke holdes som en tradisjonell mus, men holdes mellom tommel og ringfinger og for meg var altså denne ergonomien helt avhengig av at armen kunne ligge godt ned på bordet.

Ellers må jeg si meg 100% enig i at denne musen har jo en del andre store mangler. Feks kunne den hatt USB slik at man kunne valgt å bruke kabel samtidig som man ladet batteriene. Den burde selvfølgelig hatt en tredje museknapp som gir rask tilgang på Dashbord. Og miljø-profilen til Apple er ikke akkurat troverdig når de lanserer et produkt som krever nye batterier annenhver mnd...

Lillewill

Kjempefornøyd med musen som drives av oppladbare batterier :-)

thomasjojo

jeg bruker Logitech sine high-end mus(er)

De er helt fantastisk stabile og gode ergonomiske også..

sig93s bilde

sig93

Apple kan vel egentlig ikke lage særlig bra mus...derfor duger de derimot veldig bra til mekking.

LarsFillingsness bilde

LarsFillingsnes

Touchpad er best!

fredriklinges bilde

fredriklinge

Synes heller ikke MM var noe særlig da jeg prøvde den i butikken, men etter at jeg fikk iMac hvor den fulgte med har jeg testet den grundigere og jeg synes nå at den slett ikke er så gal ergnomisk som jeg hadde fryktet. Men high-end Logitech er absolutt å foretrekke.

I stedet for å borre hull og styre med modifikasjonene, tror jeg heller at jeg hadde jobbet en time overtid og fått råd til en batterilader og et par oppladbare batterier. :-P

Administra2r

Fy flate for en nedtur Magic Mouse er, og så utrolig tung og upraktisk, når man scroller går det greit men Swipe får musin til å flytte på seg, så du må nesten bruke begge hendene. Så må du lene armleddet på bordet istede for å ha hele vekten på musen. Ikke bra, verken med eller uten tråd.

slogmos bilde

slogmo

Faktisk så sitter jeg med håndleddet "hvilende" på bordet, holder musen mellom tommelfinger og lillefinger, slik at jeg bare skyver rundt på musa.
Sånn har jeg brukt musa så lenge jeg kan huske, og jeg bruker den mye hver dag.
Synes det er det mest behagelige.

Men bruker en Logitech G5.

Børhaugs bilde

Børhaug

Fikk selv en silik MM til jul, uten tau altså, og jeg er storfornøyd. Synes den er veldig god. Må dåg legge til at det tok meg noen timer å bli vant til denne musen. Var litt som da jeg skulle bli kjent med den nye trackpadden som kom på MBP late 2008, og Air lit før det om jeg ikke husker feil.

bellariss bilde

bellaris

Dette ser jeg på som komplett meningsløst.

christerguttens bilde

christergutten

Hvem vil ha skrivebordet fullt av ledninger lurer jeg på.. De er KUN i veien :S Djiiizzez

arntsss bilde

arntss

Har brukt Apple sine Mighty Mouse i mange år nå. Vendte meg fort til de og sliter nå veldig med å venne meg til "vanlige" mus igjen. Mighty Mouse og Magic Mouse formelig svever på overflaten og en trenger ikke knipe fast for å flytte den rundt.

Jeg synes selv at Magic Mousen virket vanskelig i starten, men har nå funnet ut at den er egentlig helt fantastisk å bruke. Jeg er vandt til "ergonomien" til Mighty Mouse og bruker stort sett bare en finger til å føre den rundt, i forhold til feks Logitech sin MX Revolution som forsåvidt er fantastisk nøyaktig, men veier "ett tonn" og jeg må knipe fast musen for å flytte den. Jeg får derfor skikkelige smerter oppover armene når jeg bruker den musen.... men kanskje om jeg hadde brukt den en stund, så hadde musklene mine blitt trent opp til å klare det, om ikke musesyken hadde tatt seg av armen før den tid.

Skjønner ikke hva som er dårlilg ergonomi med MM eller MM eller..... osv.

Men men.. natta!

arntSS

sig93s bilde

sig93

Selvfølgelig, man kan lære seg å like MM. Fordelene med Logitech er at de distribuerer mange forskjellige mus, med og uten kabel, mens Apple ennå ikke har lansert MM med ledning. Derfor er det flott at noen tør å gjøre sånne tøffe ting som å mekke på en MM for å slippe batterier. ;D

finnes11

I dag gikk hele magic mouse rett i søpla .
Virket i 9 uker. Apple er skryt for mye opp.

arntsss bilde

arntss

Huffda! Synd du ikke har hørt om garanti.

arntSS

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai