Blir Apples iSlate slik?

Blir Apples iSlate slik?

Apples tablet, som etter følgende skal bli introdusert 27. januar, har blitt omtalt i flere år og et stort antall konseptbilder har blitt skapt av fans, presse og ivrige designentusiaster. Her presenterer vi noen av de mange designene som har blitt foreslått de siste årene. Noen av dem er helt håpløse, men andre vil vi faktisk ha!

Ryktene har gått opp og ned i flere år, men nå virker det som vi endelig nærmer oss et faktisk produkt. Den 27. januar er det antatt at Apple vil lansere iSlate, en tablet som skal fokusere på media som musikk, film, bøker, magasiner og aviser.

Det har blitt produsert bilder i haugevis av hvordan denne tableten eller iSlate faktisk ender opp med å se ut. Kanskje blir det noe av dette vi holder i hendene i mars?

iSlate Apple tablet

iSlate Apple tablet

iSlate Apple tablet

iSlate Apple tablet

iSlate Apple tablet

iSlate Apple tablet

iSlate Apple tablet

iSlate Apple tablet

iSlate Apple tablet

iSlate Apple tablet

iSlate Apple tablet

iSlate Apple tablet

iSlate Apple tablet

iSlate Apple tablet

iSlate Apple tablet

iSlate Apple tablet

iSlate Apple tablet

iSlate Apple tablet

iSlate Apple tablet

Video

Via Gizmodo & iSlate.org

Jensrasks bilde

Jensrask

Apples tablet, som etter følgende skal bli introdusert 27. januar

Den 27. desember er det antatt at Apple vil lansere iSlate

mmm?

Jensrask

Rubenius

Mange direkte tragiske eksempler, ja. Regner nok med at et eventuelt produkt blir betraktelig mer forseggjort enn de vi ser her.

hiawatha

Jensrask: Apple Tablet og iSlate er bare to navn av mange navnforslag på hva som eventuelt kommer den 27. januar.
Ryktene er mange... veldig mange.

m4rius

La oss bare håpe den kommer med fullt OSX og ikke noe iPhone OS...

steph

[quote="m4rius"]La oss bare håpe den kommer med fullt OSX og ikke noe iPhone OS...

Men tenkt så mye penger de tror de vil tjene med et lukket OS vs. et åpent et.

m4rius

Ja sant... kommer den med noe annet en OSX så spyr jeg...

Jensrasks bilde

Jensrask

@Hiawatha
Mente at det var en liten feil der.

@m4arius
Fult OSX er vel vanskelig og få til, men kanskje OSX i en mer beskjeden utgave i hvertfall ?
Men enig med deg der, ikke noe annet en OSX, i hvertfall ikke iPhone OS' et...

homoludens

Jeg synes det er på tide at Apple åpner opp for eksternt tastatur på en tablet. Savner det på iPhonen også. Kan det være så vanskelig? Eller er de rett for at en sånn duppeditt skal utkonkurrere macbook air?

Henry9s bilde

Henry9

Den kommer ikke med OSX! Hvordan skal du klare å trykke deg rundt? Jeg håper på et nytt OS, blanding av OSX og iPhone OS. Blir nok veldig likt iPhone OS, men som sakt håper jeg de tenker litt nytt. iPhone OS trenger faktisk en opppussing.

tb1

Apple kommer vel aldri til å velge et navn som iSlate?? Har mer tro på macbook touch e.l.

godag

Helt enig med Henry9, det ville bli utrolig vanskelig å håndtere et fullverdig OSX på en slik touch-plate, det ultimate ville vel bli en kryssing av OSX og iphone OS.

Selv skjønner jeg ikke helt formålet for denne platen, hva er bruksområdet? til å lese dokumenter på eller bare portabel mediebehandler?
Jeg tror i alle fall at apple vil helle mot noe som ligner svært mye mer på iphone OSmessig, da dette er en svært god løsning på touch, i tillegg til potensialet for å fortsette appstore :)

Jokers bilde

Joker

hahaha, tenk å spille tap tap på den øverste :P

kimikos bilde

kimiko

Forstår ærlig talt ikke hvorfor folk er så redd for at de skal bruke iPhone OS. At de putter inn en fullblods Mac OS X versjon gjør de neppe, men heller en variant, på samme måte som de lagde iPhone OS.

Gruber sine tanker om [url=http://daringfireball.net/2009/12/the_tablet]The Tablet og [url=http://daringfireball.net/2010/01/tablet_musings]Tablet Musings. Tror nok han har truffet spikeren ganske bra. Og håper personlig de bruker iBook varemerket.

EmmernMe

Håper ikke den får iPhone OS..

kimikos bilde

kimiko

Fordi?

henriks

Det er et begrenset OS?

kimikos bilde

kimiko

Begrenset? På hvilken måte da? Utover at programmene må lastes ned via App Store og at det ikke finnes multitasking ser jeg ikke hvordan du kan si at det er et begrenset OS. Forøvrig er jeg glad for at det ikke er multitasking.. sparer batteri og gir deg maskinkraft til å kjøre det aktive programmet.

fmortens

Dere er vel klar over at "iPhone OS" er 100% OSX, bare med et annet grensesnitt? De kommer forhåpentligvis til å gjøre det samme her, ta OS X og så lage et brukergrensesnitt som fungerer til en tablet - ikke som alle tablets før, slenge inn fullt os og så er det ingen som kan bruke det skikkelig uten stylus, og så ser man ikke noe poeng uten tastatur og mus og ekstern skjerm, og så bytter alle til noe annet - f.eks. en vanlig bærbar og så fjernes produktet pga. ingen vil ha det.

svanos bilde

svano

Begrenset? På hvilken måte da? Utover at programmene må lastes ned via App Store
Denne begrensningen betyr jo at man får en rimelig lukket plattform hvor bare programvare godkjent av apple kan brukes, man har (store) begrensninger med tanke på filformater og generelt lite mulighet for å selv tilpasset oset/brukeropplevelsen. Dette går greit for en telefon (jeg kan leve med det i hvert fall). En slik løsningen tror jeg ikke folk vil godta for en pc. Ikke at en tablet må være låst til iTunes store bare for at den har et iphoneaktig os da.

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

Jeg gleder meg og klar til å kjøpe uansett, regner med at det blir et hybrid OS imellom OSX og iphone OS'et. Tror ingen av de to ville fungert optimalt uten noen form for forandringer. Men sååå lang tid Apple har brukt på denne nå, og med tanke på hvor flinke de er på brukervennlighet og innovasjon, er jeg sikker på at det blir noe revolusjonerende. Ikke som Balmers HP slate presentasjon - det var tragisk....folk kommer til å le enda mer av den presentasjonen når iSlate presenteres - mark my words ;)

...jeg bare håper det ikke blir et produkt man må synce med itunes. det funker for iphone, men ville vært tragisk med en slik tablet.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Er jeg den eneste her som tor at denne IKKE kommer?

svanos bilde

svano

Jeg tror bittelitt mer på en tablet enn en miniPC. I forhold til en tablet kunne kanskje apple klart å tilført noe nytt slik de i mine øyne gjorde for mobiltelefoner med iphone. Selv forstår jeg jeg stort sett ikke hva jeg skal med en tablet (med mindre den er siktet inn på bruk med f.eks. Sketchbook pro og sånn sett blir en digital skissebok).

I forhold til en miniPC fra Apple, tror jeg ikke de gidder. Dette er et market med små marginer og hvor de store PC-produsentene sliter med inntjening.

Jokers bilde

Joker

@Dorkfish
Nei du er ikke den eneste. Har egentlig ikke noe tro på at det kommer npe iSlate, men det hadde jo vært gøy da. Selv om jeg ikke har lyst på det.

DanTheMan

Håper på den øverste eller den under der igjen. Men da håper jeg på docking og iSight!

Klovn

På illustrajonsbildet står det "iPod" øverst i venstre hjørne? Glemt å fjerne noe under photoshop-makeoveren? :P

kimikos bilde

kimiko

@svano
Alle her er vel enig om at Apple kommer til å låse sin iSlate til iTunes. Er en platform som virker, og som får tingene gjort. At den ikke passer dine behov er beklagelig, men slik er livet. Og, kan legge inn filmer og musikk i andre formater om man tar seg tid til å konvertere. Ser ikke poenget i FLAC støtte og lignende.. AAC og MP3 holder da i massevis til 99% av brukerne.

Og å tilpasse OSet er vel egentlig ikke noe prioritet. Da er Android telefonen for deg. Hva er det egentlig du har behov for å endre?

For alt jeg vet lar Apple deg legge inn nye bakgrunner til hovedmenyen uten å jailbreake i fremtiden, og du skal ikke se bort i fra at de vil komme med forbedringer til utseendet i fremtiden.

Uansett, om iSlate virkelig kommer, så blir den bundet til iTunes, og jeg vedder på at de kommer med Tablet OS, et forbedret iPhone OS.

dngs bilde

dng

Jeg håper iallfeall at de ikke blandet OS'ene, for da blir det mye prøving og feiling før folk blir fornøyde...

Jeg kunne tenkt meg en tablet der man kunne f.eks ha en hjemmebase man satt den i (som vist på ett av bildene) og at man kunne ta den med seg uten problemer.

kimikos bilde

kimiko

Fordi?

dngs bilde

dng

hva mener du?

kimikos bilde

kimiko

Unnskyld, "fordi" refererte visst til ett helt annet innlegg.

Håper selv at den hardware-messig ligner litt på den som er avbildet med "Welcome"-åpnings videoen eller den som står i dock + tastatur. Ikke at jeg tror de kommer til å ha noe tastatur til den.

Hadde ikke gjort meg noe om en tredjeparts-utvikler hadde laget et bluetooth tastatur du kan bruke om du trenger å skrive en del.. trenger ikke å være fullverdig. Eventuelt om Apple kunne lagt inn støtte for sine egne.

DanTheMan

Enig med deg der ja! Jeg håper mest på et modifisert Snow Leopard egentlig... likte også idéen der du kunne koble til i dockingen, og så bruke tastatur :-D

godag

Men hva skal egentlig denne iSlaten brukes til?? Ser ikke helt bruksområdet...

Lafael

Hei!

Som flere andre tror jeg neppe på en tablet med MacOSX. Grunnen er enkel: Kontroll + rot + begrenset input (-tastatur), se kommmentar 12 på tablet i mars-artikkelen.

Det blir mer likt iphone, men trolig med noe flere funksjoner og antagelig multitasking. Apple dropper nok ikke app-store som får bestefar til å handle småprogrammer.

Men jeg tror tableten kommer, blant annet grunnet det som tidligere markedsansatte i Apple mener er en styrt lekkasje til WSJ. Jeg gjetter tabletten på sikt skal erstatte papiravis, elektronisk bok, kjøkken-TVen, noen få av reise-lap-top-funksjonene etc. Derfor blir den vel som iphone og Apple-TV: Aktuell for få i Norge med en gang, men ordentlig lansert om ca et år.

Men jeg håper på sikt tableten kan anspore nye bluetooth-kanaler for input som ikke er tastatur: Tankeoverføring av tekst ville vært interessant...

Lafael.

torbjoerns bilde

torbjoern

NÅR bekreftet Apple at de skal lansere en tablet? Og at den kommer til å hete iSlate?

djhalleus bilde

djhalleu

iSlate blir ikke flat, men mer rund...

Slik kanskje;
[url]http://www.thelandofshadow.com/mordorgate/darkdownloads/desktops/palantir1024.jpg

DanTheMan

@torbjoern
Man vet at Apple skal lansere en tablet, det er helt sikkert. Det med navnet kommer av at Apple kjøpte domenet iSlate.com i 2006-07 (?) derav mistankene.

Jensrasks bilde

Jensrask

@DanTheMan
Når sa Apple det offesielt ? I hvilken pressekonferanse sa de det ?

Dorkfishs bilde

Dorkfish

@DanTheMan ingen andre enn Apple vet OM de skal lansere noe slikt. OG de har ikke kommentert dette på noen måte. Som alltid hverken bekrefter eller avkrefter de rykter.

Så "man" vet ikke at dette lanseres. Ryktene "sier" at det skal komme, men man vet ikke.

DanTheMan

Pi sorry, beklager veldig... :-[ Ikke meningen å feilinformere. Men uansett så er det hvor navnet stammer fra riktig da... [url]http://www.appleinsider.com/articles/09/12/25/evidence_points_to_apples_ownership_of_islate_com_domain.html

Cybbe

Det er ikke vanskelig å se bruksområdet: konsumering av ulike typer elektroniske medier, herunder musikk, film, tv-serier, e-blader, e-bøker, spill, samt web. I tillegg kan jeg se for meg lette kommunikasjonsløsninger; e-mail, twitter, facebook mm. Sistnevnte vil være noe begrenset, da input-mulighetene vil være dårlige (på mange måter dårligere enn på iPhone; touch-input fungerer bedre på små skjermer, paradoksalt nok). Hvor Apples fokus vil være er det vanskelig å si.

Jeg tror løsningen vil være lukket, dessverre. App Store har vist seg å være en pengeku samt et yndet middel for lock-in. Apple har aldri vært spesielt keene på å lage løsninger for konsumering av alle typer media (den håpløse AppleTV, som støtter et minimum av formater, illustrerer dette). Jeg kan tenke meg at Apple ikke har lyst til at man skal laste opp en eventuelt tablet med egne pdf-er, media-filer etc, men heller kjøpe tilsvarende via iTunes Store.

spiffers

I bedriften hvor jeg jobber, ville det være topp med en slags iSlate-greie, men om Apple godkjenner utrulling av applikasjoner via iTunes, så er det totalt uaktuellt. Vi utvikler en del programvare selv for web og desktop, men iPhone-versjon har ikke vært mulig å få til, da man må være over en viss størrelse som organisasjon for å få lov til å ha ad-hoc distribusjon internt i bedriften. Apples løsning itl oss var at vi la ut programmene på Appstore, men da vil andre få tilgang til vår programvareløsning som vi IKKE vil dele med oss, samt programmene må gjennom godkjenningsprosessen dems. Blir nok Linux tablets på oss, muligens jailbreakede iSlates om det lar seg gjøre.

Martinis bilde

Martini

@homoludens
Eksternt tastatur er jo en selvfølge.. er jo mulig på en jailbreaka iPhone også jo..

Jeg tar gjerne en apple tablet som leketøy....

No worries :)

Martinis bilde

Martini

dobbelpost... Går det ikke ann å slette innlegg?

Makkos bilde

Makko

Jeg håper tastaturet som blir brukt vil være mer vertikalt, altså at det for eksempel er 4 rader med bokstaver på toppen, bortover, og 7 nedover eller noe liknende. Uvandt i starten, men tror kanskje det vill fungert på en tablet. Hvis dette tastaturet hadde vært plassert på høyre side, så kunne man skrevet med høyre hånd mens man holdt tableten med venstre. Vet selvfølgelig ikke om dette ville fungert, men kanskje....

http://gizmodo.com/5446652/how-will-we-type-on-the-apple-tablet

djhalleus bilde

djhalleu

For de som ikkje har penger til herligheten...

http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=579166

stort tastatur til iphone

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai