Chrome for Mac nå med støtte for Extensions

Google ChromeGoogle sin nettleser Chrome ble lansert til Mac på tampen av 2009. Nettleseren manglet noen av hovedfunksjonene som finnes i Windows-varianten, deriblant støtten for såkalte Extensions og synkronisering av bokmerker. Nå er alt på plass - i utviklerversjonen.

Chrome nettleseren fra Google har blitt godt tatt i mot og nettleseren skal allerede ha fått større markedsandel enn Apples Safari. Chrome ble nylig lansert i en beta-versjon for Mac-brukere, men denne funksjonen manglet synkronisering av bokmerker, tabs kun med favicon og støtte for Extensions eller tillegg. Extensions er små plugins til Chrome som utvider funksjonaliteten til nettleseren. Med extensions kan du for eksempel få en twitter og Facebook-klient rett i nettleseren og det finnes allerede mange gode extensions til Chrome.

I går oppdatert Google utviklerutgaven av Chrome og i denne utgaven finner vi endelig støtte for extensions også på Mac. Neste steg for Google blir å inkludere dette videre inn i beta-utgaven, men det er svært positivt at støtten for extensions er underveis. I tillegg dette, har Googles utviklere også fått på plass forbedret HTML5-støtte, synkronisering av bokmerker mot Google Bookmarks og en rekke bugfikser. Du kan lese mer om akkurat hva Google har oppdatert i deres blogg.

Utviklerutgaven av Chrome kan du laste ned fra Google, men vær oppmerksom på at denne kan være noe ustabil for daglig bruk. Utviklerutgaven vil oppdatere seg automatisk når nye utgaver blir offentliggjort, så hvis du ønsker å være først ute med det nye er det en god ide å installere denne.

trondrms bilde

trondrm

Java da?

PowerBook

...men fortsatt ikke noen "Bookmark Manager".
Utrolig rart at Mac versjonen skal komme slik i bakleksa i forhold til Windows og GNU/Linux versjonene.

Synd!

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

“Google sin nettleser Chrome ble lansert til Mac på tampen av 2009.”…hallo! Her er det snakk om beta utgaven, uinteressant for de fleste.

admins bilde

admin

@dr.pepper

Like uinteressant som Gmail som har vært i beta i flere år eller et av de andre beta-produktene til Google? Dette er selvsagt interessant for mange og det ser man jo også på antallet folk som bruker Chrome på Mac allerede.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Vis meg tallene da, mann!

admins bilde

admin

5.83% brukte Chrome for Mac i løpet av desember på Mac1.

Det er like mange som brukte Internet Explorer på Windows og mer enn Opera og Camino. Med tanke på at nettleseren først ble tilgjengelig i betautgave den 9. desember er dette absolutt sterkt.

Platina

Kan vi få se på resten av prosentene. Så vi får se hvor mange som bruker Firefox, Camino, Omniweb eller Opera. På denne siden?

zippolippo

Får ikke installert, ikke ennå støttet for mac, står det? Version 4.0.249..

Cybbe

Det er Chromium (utvikler- og open source-versjonen) som støtter Extensions.

oo

Men støtte for proxyer var visst vanskelig i Mac-versjonen.. alle proxy-extensions eg fann nekta å virke på mac. Tsocks var heller ikkje direkte samarbeidsviljug, og å bruke den generelle proxy-støtta i MacOSX utgår av diverse grunner... Så da blir det Firefox som fortsetter som primær-browser gitt.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai