Ny Apple-TV konkurrent fra LaCie

LaCinema HDLaCie lanserer i dag LaCinema Mini HD, et trådløst HD-mediasenter som skal konkurrere med Apple TV og gjør det mulig å vise HD-innhold i full oppløsning (1080p) i stua. Gjemnom innebygd 802.11n WiFi blir LaCinema Mini HD en trådløs DLNA-mediaspiller og server.

LaCie gir nå Apple litt fortjent konkurranse på Apple TV ved å lansere et nytt mediesenter med navn LaCinema Mini HD. Produktet kan spille av videoinnhold over trådløst nett, kablet nett eller direkte fra den innebygde harddisken. LaCie støtter DLnA og kan dele sitt videoinnhold til blant annet Playstation 3 og Xbox.

LaCinema Mini HD er et mediesenter som kombinerer høy lagringskapasitet (500GB) og kompakt design med brukervennlig avspilling. Brukere kan enkelt dra nytte av vår store formatkompatibilitet for HD-video

kommenterar Salem Tirane, Digital Home Product Manager på LaCie.

LaCinema Mini HD imponerer, i motsetning til Apple TV, med svært god formatstøtte og støtter videoformatene AVI, MKV, MOV, DIVX, MPEG, TS, MP4, WMV, DVD-Video (ISO, Video_TS), MPEG1/2/4, DIVX/HD, XVID H.264 og VC1.

For å vise en film behøver man bare koble en HDMI-videokabel fra LaCinema til TV og deretter velge et trådløst nettverk. Enheten kan da umiddelbart spille av innhold som enten er lagret direkte på den interne 500GB harddisken, fra en Mac eller NAS i nettverket.

LaCie

Menygrensesnittet ligner mistenkelig på PS3 og forrige versjon av Apple TV, men LaCie har ingen oppkobling mot Apples iTunes og kan ikke spille av filmer eller tv-serier du leier/kjøper i iTunes.

Med en veiledende pris på NOK 2239,- virker ikke dette som et helt galt produkt fra LaCie. Produktet skal være å finne i eplebutikker som Eplehuset og Humac i løpet av kort tid. Les mer hos LaCie.

Tags:
macThomass bilde

macThomas

Dette syns jeg lignet på PS3 menyen....

Traktors bilde

Traktor

Helt enig, har ps3 selv og synes det ligner veldig. Tenkte det før jeg så at det stod at det lignet mistenkelig på ps 3 sitt meny system.

iMetals bilde

iMetal

Dette ser veldig lovende ut. Har lett etter en mediaspiller med mulighet for steaming, stor formatstøtte og mackompatibel. Dette har ikke vært lett, da de fleste spillerene bare støtter NTFS og FAT. Vil ikke ha noen av hddene mine i FAT, så dette ser ut som en glimrende løsning. Kommer nok til å vente litt med å kjøpe, though :)

hansingehagens bilde

hansingehagen

Boxee Box fra D-Link er også introdusert på CES. Den har Boxee installert for alle som ikke vil installer selv (PC, Mac Intel, AppleTV og Linux) ... den skal koste under $200 ... og har en sinsyk kul remote.

larkesons bilde

larkeson

How can it be described as a worthy competitor when it doens't have access to iTunes?

It is a pain having to use ebay/gift cards/Jet Carrier etc but ATV is sooooo simple to use even my wife and family can do it....... now that says a lot :)

Film rental / purchase work extremely well and the only thing wrong with APV is solved by using ATV Flash.

So how is LaCinema good?

If LaCinema is good then ATV is great, and even I think the ATV could be better!
i.e. Cheaper, bigger HD, useable USB

geagle

WDTV HD (Western Digital) er også å anbefale. Med pris på knappe 750kr hos komplett er det ikke en gal pris heller. Spiller 1080p mkv filer, dog ikke så bra på mp4, men mkv er jo det "folk flest" bruker, og handbrake og andre programmer støtter også konvertering til mkv.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Ikke enig i at .mkv er det "folk flest" bruker, for det er vel XVID, men at Apple TV ikke støtter .avi og .mkv er grunnen til at jeg ikke kaster bort penger på ATV.

Jeg er fullstendig uinteressert i at den skal støtte iTunes, så dette LaCie produktet kan bli interessant.

Torros bilde

Torro

D-link sitt samarbeid med Boxee er vel en mer reel kandidat: http://www.dlink.com/boxeebox

iBoy

En Mac mini er vel det aller beste? Den kan jo gjøres akkurat så kompatibel som man vil (bare å installere det man vil av programvare). Jeg hadde først AppleTV, men byttet til Mac mini fordi jeg ikke orket alle begrensningene.

godag

Det ultimate mediesenteret må vel være macmini med slik eyetv usb sak som gjør at du kan taopp tv-signal på boksen ;)

Mr-Pianos bilde

Mr-Piano

Litt usikker på om jeg ville brukt kr 2000+ på et Lacie produkt.
Den siste NAS disken jeg kjøpte fra den gjengen virket i ca 1 mnd.

Bare til info.

---
Mr-Piano

larkesons bilde

larkeson

Any Mac user is an iTunes user. ATV is plug and play. The whole point is you don't have to dick about setting the thing up. Sync it with your Mac and thats it.

The only dum thing is the USB port not being activated for external harddisks. As said ATV flash sorts this out. It is so simple even a Mac user can install it :)

If you want to be able to fiddle and muck about with everything build a big noisy unreliable PC.

I want small, quiet, simple, user friendly and iTunes compatible.

geagle

"Ikke enig i at .mkv er det "folk flest" bruker, for det er vel XVID, men at Apple TV ikke støtter .avi og .mkv er grunnen til at jeg ikke kaster bort penger på ATV."

MKV er en container som Mp4, den støtter h264, Vc-1, xvid, mm, og DTS og FLAC og AC3, mens Mp4 bare støtter h264 og AAC, såvidt ac3.

Mp4 var en utdatert container før den kom på markedet siden man ikke kan ha dts eller 5.1 flac i den, som i mkv.

skikkelig HD er alltid i m2ts eller mkv, aldri i mp4. Det kan neppe kalles HD med stereo AAC som apples trailere.

Humbro

Veldig enig med larkeson i at manglende iTunes er noe av en dealbreaker. Jeg er ikke så interessert i iTunes til film og tv-serier, men det er der jeg har all musikken min, og det er litt dumt å måtte ha separate mediasenter for musikk og video.

Hvordan er egentlig mulighetene for å hacke TV til å vise xvid/mkv nå? Er det mye knot?

larkesons bilde

larkeson

Point 1. ATV Flash makes the ATV what it should be.

Point 2. HD is a load of hot air. As Public Enemy said, 'Don't believe the hype'.

The HD quality through ATV is plenty good enough and the quality of video in SD is also good. I have a 42" Plasma full HD Panasonic for info.

The whole 'oh my god HD is sooooooooooo great and Apple 720 version is crap' is rubbish. HD is hype and the HD that Apple offer is a bloody great compromise, with quick downloads.

The seemless integration of the ATV with a Mac simply blows the La Cinema out of the multimedia water.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai