iSlate bekreftet av Apple-advokat?

iSlateRyktene rundt Apples mulige iSlate tilspisser seg mer og mer, og informasjon om et slikt produkt kommer fra alle kanter. For å lokke med enda mer utlyste Silicon Valley-bloggen Valleywag en dusør til den som kan skaffe til veie bevis for et slikt produkt. Svaret de fikk fra Apple på dette, var enda mer avslørende.

Valleywag utløste dusør på forskjelige typer bevis. Om du kom med et eksemplar redaksjonen kunne prøve ut i en time, var førsteplassen din, og du ville fått en belønning på 100 000 dollar. Du ville fått 50 000 dollar for et bilde med Steve Jobs og tableten, 20 000 dollar for video med den i aksjon og 10 000 dollar for stillbilder.

Dette var ment som en spøk fra Valleywag sin side, men Apple og deres advokat Michael C. Spillner så åpenbart ikke humoren, og sente dermed brev til Valleywag der han sier følgende:

Jeg skriver på vegne av Apple angående meldinger på nettstedene Gawker.com og Valleywag.com om at Gawker.com vil utbetale en økonomisk belønning til den som sender foto, video eller et eksemplar av et ikke annonsert og strengt konfidensielt Apple-produkt.

Med denne formuleringen avslører Spillner tableten, og vinner dermed førstepremien. Dessverre, siden han ikke kan stlle med tablet, bilder eller video, får han ikke pengepremien, men heller en liten trøstepremie.

Brevene fra Apples advokater

Apple advokater

Apple advokater

torkelatgenet

kult

audunr

Apple har saksøkt ("taken legal action" i det minste) før rundt et produkt som vi aldri har sett snurten av.

Opplysninger om «Asteroid», som skulle være et Garage Band-tilbehør, var en del av årsaken til at Think Secret til slutt gav seg.

http://www.appleinsider.com/articles/05/01/05/new_apple_suit_may_confirm_forthcoming_products.html

Nå skal det sies at saken mot Think Secret også gjaldt opplysninger om produkter som faktisk kom.

Det er vel bare en del av spillet å saksøke. Kan godt være helt bevisst, for å skape oppmerksomhet.

MVH Audun

MacLets bilde

MacLet

Garantert bevisst fra Apples side hvertfall.. ingen advokat ville skrevet noe så innlysende.. er nok for å sparke ytterligere igang ryktene.. gotta love apple <3 feteste markedsføringa som finnes.. de gjør alt de kan for å skjule reklamen lissom, mens alle andre firmaer skriker så høyt de kan for å reklamere for nye produkter..

nubbizs bilde

nubbiz

Hvor mange som har bekreftet(?) iSlate nå?

Ler om det ikke kommer noen.

dankra

Lett og fake det da.. Jeg faka en mac tablet en gang, tok en gammal macbook skjerm, la til litt under, og værsågod..

djhalleus bilde

djhalleu

Eg prata med onkel Steve Jobs på telefon i går, han sa at dei hadde gitt opp iSlate, men har bestemt seg for å gi ut en kosebamse med eple-logo istedet.

jpsalvesen

Jammen dere glemte jo å nevne den utrolige premien:

* A DVD of Legally Blonde 2
* A $25 Zune Marketplace giftcard
* And a fabulous set of steak knives!

Det er den beste premien en advokat har fått noensinne, tror jeg. Om ikke, så vil jeg høre om det!

kjetil02

Spilner har slett ikke bekreftet at iSlate kommer, han bare opplyser om at det er ulovlig å utlove premier for å stjele markedshemmeligheter. Noe han sikkert har rett i, uavhengig av om dusøren skulle forstås som en spøk eller ikke.

thomhess

Til kjetil02:

Det som menes som avsløringen er slutten av avsnittet: "(...) av et ikke annonsert og strengt konfidensielt Apple-produkt." Håper dette forklarte nok.

bhegnas bilde

bhegna

Det ryktes at iSlate/iTablet vil ha CDMA teknologi innebygget. Det er jo helt genialt for dem med ICE net i Norge/Sverige/Danmark. :-D

kjetil02

[quote="thomhess"]Til kjetil02:

Det som menes som avsløringen er slutten av avsnittet: "(...) av et ikke annonsert og strengt konfidensielt Apple-produkt." Håper dette forklarte nok.

Det forandrer ingenting.

Når advokaten skriver:

"Jeg skriver på vegne av Apple angående meldinger på nettstedene Gawker.com og Valleywag.com om at Gawker.com vil utbetale en økonomisk belønning til den som sender foto, video eller et eksemplar av et ikke annonsert og strengt konfidensielt Apple-produkt."

så handler det om at det er ulovlig å "utbetale en økonomisk belønning for den som [avslører] et konfidensielt Apple-produkt." Det er en helt generell beskjed som gjelder alle former for industrispionasje.

Han kunne brukt nøyaktig de samme ordene for å forklare et nettsted at å belønne industrispionasje ikke er lov, helt uavhengig av om det nettstedet ønsker seg eksisterer eller ikke. Se på det slik:

Gawker (eller noen andre) utlover dusør til dem som kan filme fra produksjonslinja til Intel (eller Nasa eller Ford eller hvasomhelst). Gawker tror nemlig at produkt X er på trappene.

Advokaten svarer med å forklare at det er ulovlig å utlove dusør for forretningshemmeligheter, siden dette fører til at mange flere vil forsøke å komme seg inn i bedriften, og også friste mange av de ansatte til å opptre illojalt. Han kan for eksempel ordlegge seg slik:

"Jeg skriver på vegne av Intel/whatever angående meldinger på nettstedene Gawker.com om at Gawker.com vil utbetale en økonomisk belønning til den som sender foto, video eller et eksemplar av et ikke annonsert og strengt konfidensielt Intel/whatever-produkt."

See? Han skriver nemlig hva nettsiden opplyser om! "angående meldinger på nettstedene Gawker.com og Valleywag.com om at Gawker.com vil utbetale en økonomisk belønning til den som sender foto, video eller et eksemplar av et ikke annonsert og strengt konfidensielt Apple-produkt."

Dermed har det blitt "avslørt" at Gawker utlover dusør for informasjon om produkt X, og at Apple opplyser om at slike dusører er ulovlig. Det har derimot absolutt ikke blitt avslørt at det kommer en Apple-tablet.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai