Boot Camp klar for Windows 7

Boot Camp klar for Windows 7Apple slapp i går en etterlengtet oppdatering til Boot Camp, programvaren som gjør det mulig å installere Windows på Intel-baserte Macer. Oppdateringen gir endelig støtte for Windows 7, noe Apple lovet skulle være klart i 2009. Oppdateringen er tilgjengelig for både 32-bit og 64-bit fra Apples nettsider.

Med den oppdaterte Boot Camp 3.1-programvaren kan Mac-brukere installere og kjøre Microsoft Windows 7 Home Premium, Professional eller Ultimate-versjonene. Den oppdaterte programvaren løser også problemer med Apple styreflaten, den digitale lydporten og støtter nå Apples trådløse tastatur og Magic Mouse.

Apple anbefaler at alle Boot Camp-brukerne oppgradere til den nye utgaven, uavhengig om du installerer Windows 7 eller ikke. Apple har også sluppet en firmwareoppdatering til iMac utstyrt med Nvidia GeForce 7300 eller 7600GT eller Mac Pro utstyrt med Nvidia GeForce 7300 GT eller Quadro FX 4500 grafikkort. Har du en av de nyeste iMacene, har Apple en oppdatering til deg også. Oppdateringen iMac Late 2009 Windows 7 Drivers gir deg nødvendige drivere for din maskin i Windows 7.

Apple gjorde oss også oppmerksomme på at følgende Intel-baserte Macer ikke vil støtte Windows 7 i Boot Camp:

 • iMac (17-inch, tidlig 2006)
 • iMac (17-inch, sent 2006)
 • iMac (20-inch, tidlig 2006)
 • iMac (20-inch, sent 2006)
 • MacBook Pro (15-inch, tidlig 2006)
 • MacBook Pro (17-inch, sent 2006)
 • MacBook Pro (15-inch, sent 2006)
 • MacBook Pro (17-inch, tidlig 2006)
 • Mac Pro (Mid 2006, Intel Xeon Dual-core 2.66GHz eller 3GHz)

ZeEven

Jeg har MacBook alu late 2008. Denne støtter ikke 64-bit-versjonen av 7, slik jeg kan se det. Om en forsøker å installere de nye Boot Camp driverne, installeres kun NVidiadriverne, og så skjer det ingenting mer. Boot record blir ikke ordnet, slik at jeg måtte ty til OSX installasjons-CD for å komme meg inn i OSX igjen.

EDIT: her er hvordan en kommer rundt problemet med 3.0 som ikke installeres og 3.1 som svikter ved Unibody MacBook fra 2008:
http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2306175&stqc=true

Molina

Er det sånn at jeg kan installere Windows 7 (ikke oppgradere), og bare disse driverene, eller må jeg installere 3.0 driverene først? Og går det greit med Leopard, eller må jeg ha Snow Leopard?

dabear

Snow leo vs leo har ingen påvirkning på om windows 7 vil fungere eller ikke.

Jeg har sjøl kjørt windows server 2008r2 64 bit og windows 7 32 bit uten problemer, men jeg brukte kun diskverktøy pluss refit for å partisjonere disken min. Refi er en bootloader som også kan synke master boot record mot efi.

iTwosteps bilde

iTwostep

Jeg har en macbook alu, hvilken oppdatering skal jeg velge? og hvor på nettsidene finner jeg den? jeg har lett litt men finner ikke bootcamp 3.1 noen steder.

Traktors bilde

Traktor

Litt rart å lage en artikel til noe og ikke vise hvor man finner det... Finner det ikke jeg hellet, er ikke i programopdatering.

terjthor

Her er linken til nedlasting av Boot Camp 3.1
http://support.apple.com/kb/DL996?viewlocale=no_NO

Traktors bilde

Traktor

Beklager admin, fant linkene nå. det er 32-bit og 64-bit linkene i blåt som er linke til der man kan laste ned Er det slik at jeg skal laste ned 64-bit utgaven om jeg har 64-bit prossesor, eller er det ment for om du har 64-bit eller 32-bit utgaven av windows 7?

Cybbe

Du kan legge inn driverne fra Snow Leopard-platen først, og deretter bruke Apple Software Update _i Windows_ for å laste ned den nyeste versjonen. Driverne vil da bli oppdatert.

Det er et par maskiner som har hatt trøblete drivere, spesielt de nyeste MBPene og iMac.

homer

Driverne for iMac Late 2009 (27- og 21,5-tommere) skal også kunne brukes under installasjon ved å ha dem på en USB-penn. Da unngår du å få svart skjerm under installasjonen. Instruksjoner medfølger.

Jeg hadde ATI-drivere fra Microsoft installert før oppgradering til 3.1 (siden jeg fikk svart skjerm tidligere), og da disse ble 'oppdaterte' av 3.1-oppdateringen ble grafikken merkbart dårligere. Løsningen ble å avinstallere grafikkdriverne (med sletting) i Enhetsbehandling, og la Windows selv finne drivere.

Nå ligger grafikken på 7,1 i denne merkelige opplevelsesmåleren, mot 6,0 med Apples oppgradering.

Edwis bilde

Edwi

Dette er noe av det mest krøkkede jeg har vært borti. Fy Apple!!!!!!!!

Octavar1um

Etter å ha skjønt at jeg skulle bruke snow leopard dvd´en i windows 7 og ikke leopard dvden, så gikk alt bra.. Bare et tips til de som prøver å endre kompatibilitetsgreier osv..

iAndrews bilde

iAndrew

Uhm, må man ha Snow Leopard for å få Windows 7-støtte?

Står at 3.0 er et krav for 3.1, og finner ikke 3.0 noe sted. 3.1 installerer seg ikke, men sier heller ikke fra at 3.0 trengs først.

Octavar1um

Sånn jeg har forstått så er jo dette en oppdatering av 3.0, altså du må ha dette installert for å installere oppdateringa.. For å installere boot camp 3.0 i windows 7 kan du bruke snow leopard DVDen! Da jeg brukte Leopard DVDen så virket ikke dette.(Kanskje fordi dette er en tidligere boot camp versjon som ikke lar seg installere i windows 7)

Cybbe

Man må i utgangspunktet ha Snow Leopard. Men Bootcamp 3.0 har vært tilgjengelig siden før Snow Leopard ble sluppet på diverse fildelingssider, og kan fortsatt fås der. Jeg synes ikke man er spesielt umoralsk om man laster ned et sett drivere.

Edwis bilde

Edwi

Jeg har en helt ny 27 tommers iMac med 4 kjerner. Den har Snow Leopard, og versjonen på Boot Camp er 3.0.1. Men for å få installert Windows 7.0 må en ha Boot Camp 3.1. Når en prøver å laste ned denne oppdateringen fra Apple, får man en exe fil (Windows fil) som ikke kan brukes. Så hvordan i all verden får man tak på en oppdatering som kan brukes? Det må etter alle regler være en dmg-fil. Lastet ned exe filen og prøvde å åpne den, men det ble bare noe graps. Så hva er det Apple driver med her?

datagutten

Så vidt jeg har skjønt har BootCamp versjonen lite med å gjøre om du får bootet win7 eller ikke. Dermed trenger du ikke tenke på om du har riktig versjon for å installere.
Jeg fikk installert Win7 64 bit med den BootCamp som fulgte med 10.5, men måtte ha driverne som fulgte med 10.6.
Dette fungerte helt fint for min Cod MW2 avhengige lillebror i den tiden han var uten egen maskin.

Edwis bilde

Edwi

Det står vitterlig at en må ha Boot Camp 3.1 for å installere Windows 7. Hvorfor har ellers folk ventet på denne oppdateringen, og hvorfor kom den nå, og i et format som ikke har noe med Mac å gjøre. Både sønnen min og jeg har siste versjon av den største iMacen, men ingen av oss har hitil klart å installere Windows 7, selv om vi har lest og søkt framgangsmåter på nettet, og så fulgt oppskrifter. Det ender med svart skjerm. Så vanskelig som dette skal det ikke være med en Mac.

vlekanger

Det er problemer med Boot Camp på enkelte av iMac 27"-modellene.
Apple har laget en løsning på dette som er beskrevet her:
http://support.apple.com/kb/TS3173

lepew

Du finner oppskriften på hvordan dette skal løses her:

http://support.apple.com/kb/TS3173

Jeg har fulgt den til punkt og prikke helt nøyaktig
men Windows finner ikke den USB pinnen med
navnet MBRFAT, selv om den er formatert som
FAT og den er formatert som Master Boot Record.
Når Windows7 installasjonen er ferdig, Windows
starter, går skjermen i svart og da skal altså
Windows ifølge Apple support finne filene på
USB og installere de nødvendige driverne automatisk
men det skjer ikke hos meg.

vlekanger

Det som er saken er at Boot Camp består av to deler, den ene delen er Boot Camp assistant, som ikke gjøre noe annet enn å partisjonere harddisken og gjøre det mulig å starte opp fra Windows-partisjonen.
Den andre delen er drivere, noe som må installeres etter at Windows er installert.

Problemet med 27"-en er at driverne som er på Windows 7-platen ikke fungerer skikkelig med denne modellen og som vil forårsake svart skjerm. Det er fryktelig lite Apple får gjort med det. Det vil ikke hjelpe å få oppgradert Boot Camp assistant, driverne vil allikevel være inkompatible.
Sånn er det bare :(

Apple har laget en løsning beskrevet her: http://support.apple.com/kb/TS3173
Den er litt tungvinn, men bedre enn ingenting.
En annen løsning vil være å modifisere selve Windows 7-platen.

homer

Det er fullt mulig å få iMac 27" (og 21,5") til å fungere nydelig med Windows 7. Det er ganske ufattelig irriterende at Apple ikke bare lager en nedlastbar diskfil som fungerer som Snow Leopard-disken, men med oppdaterte drivere på. Men enn så lenge er dette en metode som vil funke.

Løsningen er å vente mens maskinen står med svart skjerm til den omstarter av seg selv (det tar et par minutter). Hold så nede Alt-tasten slik at du får opp muligheten til å velge oppstartdisk.

Dersom du har NTFS-3G installert på Mac-delen kan du starte fra Mac OS og gjøre jobben der. Hvis ikke må du velge å starte fra Windows-CDen.

Når Windows-installasjonsvinduet kommer opp, velg å reparere installasjonen (nede til venstre på skjermen). Etter dette, velg det nederste valget, å gå inn i kommandolinje-modus (Ja, dette er litt skrekkelig!).

Vel inne i kommandolinjen, skriv inn følgende:
DEL C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ati*.sys
DEL C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\nv*.sys
Dette fjerner de installerte skjermdriverne for ATI-kortet (27-tommeren) og NVIDIA-kortet (21,5-tommeren). Har man NTFS-3G kan man slette filene fra Finder i stedet.

Lukk vinduet og lukk alt (ikke kjør installasjon), slik at maskinen omstarter. Den vil nå starte opp uten svart skjerm, men med dårlig oppløsning. Windows bruker nå en standarddriver til skjermkortet.

Vel inne i Windows, vent litt eller gå rett inn i Windows Update. Systemet vil finne en oppdatert driver til skjermkortet, og du kan installere denne for å få en bedre tilværelse.

Dersom du nå installerer Boot Camp-driverne fra Snow Leopard-disken kan du ende opp med svart skjerm igjen. Hvis det skjer må du gjøre slettetrikset over på nytt, for så å kjøre Apple Software Update, og laste ned Boot Camp 3.1-oppgraderingen.

Denne gangen vil du, i alle fall på 27-tommeren, oppleve at skjermfargene blir dårligere. Det kan fikses ved å gjøre slettetrikset nok en gang, eller ved å gå inn i Enhetsbehandling (i Kontrollpanel) og avinstallere driverne til skjermkortet. Velg også å slette de installerte driverne. Skjermoppløsningen blir dårligere igjen. Etter noen minutter vil Windows Update komme opp med en oppdatert driver til skjermkortet, og alt blir bra igjen. Du har nå en iMac med oppdaterte Boot Camp- og skjermkort-drivere.

Sånn kan det i alle fall gjøres...

ColdFusions bilde

ColdFusion

Dette med Boot Camp og denne oppgraderingen til 3.1 fatter jeg ingenting av, det er jo relativt merkelig at Software Update ikke fanger opp den nye versjonen? Jeg går derfor til denne siden:
http://support.apple.com/kb/DL979

PS: Jeg har aldri testet Boot Camp, har en MBP 17 som er 14 dager gammel (kommer fra Windows utviklings verden med dynamisk web applikasjoner, mssql og et vSphere VMWARE cluster og VMWARE Workstation).

Hvorfor i all verden får jeg nede en .exe fil som mac'en på toppen av alt sier 'this is a windows application'. For svarte svingende, jeg ønsker jo å oppdatere Boot Camp på mac'en slik at jeg kan gå igang med å partisjonere for Windows7, eller spiller dette ingen rolle, ifm at jeg bruker Boot Camp til å lage partisjonen (hvordan laster BootCamp drivere til Windows7 partisjonen?)... har forsøkt å lese på apple.com også, men dette her virker jo en smule krøkkete. Hadde 3.1 oppgraderingen vært en .dmg fil som oppdaterte fra 3.0 så hadde jeg vært helt med, men håper du kan forklare meg!?!

vlekanger

ColdFusion: Hvis du leser tråden så ser du det ;)

Det er en oppgradering som skal gjøres i Windows, etter at Windows er installert. Kjør Boot Camp assistant først, installer Windows 7, Installer driverene fra Snow Leopard DVD-en, kjør oppdateringen til 3.1.

ColdFusions bilde

ColdFusion

OK, så hva gjør da boot camp? Kan jeg stappe inn en annen HD, bruke OS X plata etter at Win7 er installert, eller gjør Boot Camp noe fra OS X som jeg har gått glipp av?

Hvis det er bare snakk om drivere slik at Win7 får tilgang til hardware så er det jo egentlig en PC jeg har kjøpt!! Har tenkt å teste dette, men ser egentlig ikke poenget annet enn for DirectX... men har vel egentlig ikke tenkt å spille så mye på MBP'en. Funger egentlig veldig greit med Parallels. Mulig jeg ikke ser fordelen med Boot Camp... annet enn til spill? Andre fordeler?

vlekanger

Det er nettopp det som er poenget med Boot camp, å la MAC-en fungere som en helt vanlig PC når man har behov for det.
Boot camp er ikke noe annet enn at den lager en dual-boot. Du vil ha OS X på den ene partisjonen og Windows på den andre og du vil ha mulighet til å velge hvilket OS du ønsker å benytte når du starter opp maskinen.
Windows vil være helt lik som på en hvilken som helst annen PC.

Ytelse er grunnen til at man ønsker å bruke å bruke Boot Camp fremfor virtuelle maskiner som VMWare og Parallels benytter seg av.
Går ting raskt nok med Parallels, så er det et utmerket alternativ. Man vil med denne løsningen slippe å restarte maskinen for å starte opp i Windows.
Skal man f.eks. kjøre tyngre programmer eller spill, vil en Parallels-løsning bli for treg.

Man kan i utgangspunktet ikke installere Windows på en annen disk enn systemdisken. (selv om det finnes "hacks" på dette også)

lepew

Lykkes endelig med å installere win7 ved å følge oppskriften her:

http://support.apple.com/kb/TS3173

Har nå Win7 Ultimate på min 27 iMac alt ser bra
ut så langt rent bortsett fra at maskinen blir fryktelig
varm og viftene går for fullt uten at det er noe annet
enn OSet kjører. Så var det å prøve å finne ut hva det
kommer av.

perbltifys bilde

perbltify

Kan man følge oven nevnte oppskrift (http://support.apple.com/kb/TS3173) med produktet til studentlisens.no?
http://www.studentlisens.no/TradePoint/Item_View?itemNo=EST025305

Dette produktet er merket oppgr.
Vil det ha noe å si for innstallasjon med Boot Camp?

vlekanger

nja... oppgraderingsversjonen av Windows 7 krever at du allerede har Windows XP eller Windows VIsta installert på maskinen. Dersom du har en av disse versjonene installert i Boocamp fra før burde det ikke være noe problem.

 • Skriv ut artikkel
 • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai