Mac OS X 10.7 underveis?

Mac OS X 10.7 underveis?

Det er ingen overraskelse at Apple arbeider med neste utgave av Mac OS X, versjon 10.7. De første tegnene på at Apple derimot kanskje begynner å ha noe konkret på bordet har begynt å dukke opp. Mac OS X 10.7 ser ut til å være i bruk hos Apple.

Flere Mac-nettsteder, deriblant MacRumors rapporterer om besøkende på nettsiden fra Apple-kontrollerte IPer som benytter Mac OS X 10.7. Gjennom verktøyet Google Analytics, som analyserer besøkende på en nettside, har man kunnet se en foreløpig ulansert Mac OS X 10.7 i økende i loggene. Dette tyder på at flere hos Apple benytter seg av et system som foreløpig ikke er lansert og at dette systemet er såpass stabilt at det kan brukes til hverdagslige ting som surfing.

10.7 på WWDC?

Apple avholder en årlig messe for utviklere i sommermånedene og denne messen benyttes normalt til å vise fram fremtidige versjoner av Mac OS X. Siden vi i økende grad ser Mac OS X 10.7 bli brukt av Apple-ansatte, er det mye som kan tyde på at Apple planlegger å vise fra Mac OS X 10.7 under årets World Wide Developer Conferance i sommer.

KristianBjerck

Mac osX Hello Kitty ?

TigerOlas bilde

TigerOla

Det er for tidlig!

Traktors bilde

Traktor

Det er ikke for tidlig å begynne å jobbe med det, tviler sterkt på at dette betyr at OS X 10.7 er rett rundt hjørnet, så ingen grunn til å bekymre seg...

slogmos bilde

slogmo

Kanskje 10.7 er for den beryktede Tablet'en, og Apple har testet de i den siste tiden?

BlueWastes bilde

BlueWaste

Systemet er nok under utvikling, og er ikke "rundt hjørnet". Men om det var - så er ikke bekymring det første som slo meg :-*

-Evens bilde

-Even

Det er nok under utvikling, de må ha noe å gjøre hos Apple på den fronten også.. men det er nok litt kjapt å begynne alt annet nå... Håper det blir en stor oppdatering, ikke en slik som Snow Leopard, selv om den for all del var veldig bra! :)

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Gleder meg allerede!

tomten74

Er litt spent på hvilket kattedyr de velger som navn på OS'et denne gangen...Lion kanskje?Cheetah?Er ikke mange igjen...

glorious

Fra Wikipedia:
Mac OS X v10.0 "Cheetah"
Mac OS X v10.1 "Puma"
Mac OS X v10.2 "Jaguar"
Mac OS X v10.3 "Panther"
Mac OS X v10.4 "Tiger"
Mac OS X v10.5 "Leopard"
Mac OS X v10.6 "Snow Leopard"

Så Cheetah er brukt, faktisk. Men de MÅ jo bare bruke Lion engang ;) Satser på hunder neste gang, vel? Da gleder jeg meg veldig til Mac OS XI "Labrador" og Mac OS XII "Golden Retriever" ;)

palelnans bilde

palelnan

Kanskje Lion og deretter en variant av Lion etter samme modell som 10.5 og 10.6.

Deretter blir det vanskelig, men de har en outsider i "Sphinx", som jeg håper blir navnet på det siste i OS X-serien.

gamenius

Det finnes en haug av ville kattedyr. Bra navn er Karakal, Serval og ikke minst Lynx. Sistnevnte er som kjent gaupe. Den førstnevnte er ørkengaupe.

Men det er klart at Apple kanskje vil føle at de går mot mindre og mindre katter, både i størrelse og "mektighet". Kanskje ikke en trend man ønsker. Signalet burde vel heller være at OS'et blir bedre og bedre. Kanskje ikke helt god signaleffekt om man ender opp med Felis eller Catus (Felis silvestris catus = huskatt)

petterandreass bilde

petterandreas

Mac OS X v10.5 "Leopard": Eldre macer
Mac OS X v10.6 "Snow Leopard": Nyere macer
Mac OS X v10.7 "Clouded Leopard": Tablet

spiffers

Nå er det vel mer sannsynlig at iPhone OS 4 blir operativsystemet som kjøres på pad'en og ikke et OS 10.7...

petterandreass bilde

petterandreas

Å?

Iggy

Mac OS X v10.7 "Lynx" (gaupe)?

Schtis bilde

Schti

Mac OS X v10.7 "BobCat" (også gaupe).. :)

aajon

Holder en knapp på OS 10.7 Huskatt personlig. ;)

AllFathers bilde

AllFather

Drunken Monkey?
Sleeping fish?

Er litt lamt at 10.7 kommer nå siden de har nettopp lansert nye maskiner, da burde de iallefall gjøre som Microsoft å gi gratis oppdatering til de som har kjøpt maskiner de 5-6 månedene før OSet blir lansert.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Litt kjedelig for oss, men bra for apple. Har funnet ut at apple er veldig flink til å lirke pengene ut av oss.

Iggy

Mac OS X v10.7 "Eiendoms katt":)

Nekhetyo

Mac OS X v10.7 "Lion"

Mac OS X v10.8 "Mountain Lion"

SRD

Hvorfor maser alle om navnet ? Jeg synes det er mye mer interessant hva som faktisk er nytt fra 10.6. Er det noen som har hørt noen rykter?

TigerOlas bilde

TigerOla

Syns fremdeles det er alt for tidlig med et nytt OS nå.. :)

macelsk

Spent på om det kanskje kommer iLife 2010 :D

robertMACs bilde

robertMAC

Det kan jeg love deg at det kommer, macelsk.

spiffers

Apple må starte utviklingen av 10.7 på et tidspunkt, noe som de sikkert har gjort allerede før lansering av 10.6. Apples utviklingsavdeling reiser ikke bort på ferie i et par mnd etter release, så at de er igang med 10.7 er ingen stor bombe. Men at utviklingen har startet betyr ikke at det er snakk om en snarlig release, tror neppe 10.7 kommer før i 2011 en gang.
Ang iLife 10, så vil nok iLife ikke få et årstall bak seg. Apple har allerede fjernet 9-tallet fra iLife pakkene som selges nå, og har fokusert på å bruke versjonsnummer igjen. Dette er for å slippe å være forpliktet å lansere en ny versjon for hvert eneste år.
Dagens iLife boks:
iLife09 boksen ved release:

TheX

Helt enig med Spiffers. Folkens, slutt å sutre over at et OS kommer så tidlig når det kommer rimelig klart frem i artikkelen at det kun er "development" som skjer - ikke at den snart er ferdig. Tenk før dere skriver; Selvsagt må Apple begynne å utvikle det nye OSet med en gang de har lansert Snow Leopard. Det fungerer særdeles dårlig i dataverden å sove i timen og henge etter. Alt skjer raskt med teknologi, og da er det alltid lønnsomt å ligge et skritt foran alle andre.

OSet kommer ikke innen noen måneder. Det hadde ikke overrasket meg om det tar et år eller to før det kommer et skikkelig nytt Mac OS.

segrov

Jeg vil ha osx 10.7 Pussycat med følgende låt til introen: http://open.spotify.com/track/4BcqtiM1mYOXPo764B0yxM

christerguttens bilde

christergutten

10.7 gleder jeg meg virkelig til!
Nå har de gjort mye viktig grunnarbeid med SL, så nå kan vi få masse deilige nye funksjoner =)
Bedre organisering av programmer (et spill galleri som i Windows hadde ikke vært å forakte).
Jeg KREVER msn integrasjon i iChat. iChat X..? :P
Ellers er det en del småting som bør forbedres.. Adressebok må forbedres og gjøres mer moderne.. Hente informasjon fra facebook og utallige andre sosiale nettsamfunn og samle informasjonen og oppdatere den automatisk i kontaktlista? På tide...
Quicktime må virkelig få støtte for populære formater som WMV, MKV, XVID, u know...
Fra og med 10.7 synes jeg også vi bør forvente at ALLE programmer kjører 64 bit..
Litt hastighets forbedring hadde også vært nice.. Bruker nesten 45 sekunder å starte en iMac 24" med Intel 3.06 Ghz Core 2 Duo.. Det er litt i drøyeste laget, med tanke på at jeg ikke har noen programmer som starter ved inlogging...
Kom igjen, Apple, dette er piece of cake for dere å få til i 10.7 :)

Jo, EDIT: Jeg synes i motsetning til dere andre at det er bedre å komme med hyppigere OS oppgraderinger, utviklingen med hvordan vi bruker datamaskinen går jo veldig fort framover, og da må man virkelig følge med i svingene, dette gjelder jo Apple også, selv om de har forsprang på de fleste fronter når det gjelder OS..

SRD

Det er ikke noe problem å synce dagens Adressebok med Facebook, er jo også mulig å spille av wmv, mkv, xvid i QT, med plug ins. Når det gjelder oppstart så fikser du det med SSD ;) Jeg har Macbook og har sikkert 7 programmer som starter ved oppstart, og min maskin bruker rundt 20 sekunder å starte.

Men skulle gjerne også sett disse forbedringene i nytt OS, slik at en slapp å gjøre alt selv :p

Lokehues bilde

Lokehue

Samt OS 3.2 for iPhone/Tablet:
"Apple Tablet Prototypes Possibly Identified By Web Analytics, Running iPhone-Like OS 3.2
http://tinyurl.com/yevxql4

Lokehues bilde

Lokehue

edit: automatisk dobbelposting? kan noen slette denne, takk...

Ariston

@segrov
Haha :D

christerguttens bilde

christergutten

SRD; poenget er at jeg ikke har god erfaring med diverse plugins for hver minste ting.. Det er alltid mye mer stabilt og velfungerende når det er innebygget..
WMP 12 fikk jo XVID, DivX og de andre formatene.. Er så kjipt hver gang venner sender meg en video (som aldri er mp4 h.264) så må jeg installere hersens Perian.. Hater det.. Ofte blir videoer vist helt feil (stretchet, eller vrengt på en måte, eller lyden mangler)
Når det kommer til adresseboken, synes jeg det, fordi den er så gammeldags.. Vi begynner å bli vant til at den oppdaterer seg selv og samler alt på ett kontakt-kort på mobiltelefoner.. Hvorfor ikke på Mac'en? Den BØR da ha mer avansert funksjonalitet enn en mobil..
Det bør være en smal sak å få til synes jeg..
Håper virkelig disse små men så veldig deilige funksjonene kommer :)
10.7 kommer forhåpentligvis i 2010 =)

sighaug

Sitter på kilder tett opp mot Apple som vet at neste versjon av operativsystemet blir å hete OSX 10.7 Anne-CATh Vestly. Helst ikke be meg oppgi kilden, jeg kan få problemer i etterkant

comvik

Tipper Apple beveger seg i retning av planteriket.
Her er det masse å ta av etterhvert som Apple vokser seg større.
Første navnet må innholde litt av både dyreriket og "planterike" :

OSX 10.7 KAHT

slogmos bilde

slogmo

[quote="Dr.Pepper"]Har funnet ut at apple er veldig flink til å lirke pengene ut av oss.
Det kalles bare "You have just been Appled".
Engadget show hadde en fin liten detalj i sitt siste show (podcast).
Der forteller han ene at han betalte $2500 for en G3 Powerbook (trur det var det).
Og kun kort tid etterpå lanserte Apple G4 Powerbook, til en pris av $2500-ish.

Som han sa i showet. "That's the first time I got Appled." ;)

oyvind0402s bilde

oyvind0402

Mac OSX 10.7 regular kat?

Arild Holtet

Hvorfor hele tiden lage nye OS? Hvorfor ikke forbedre og "stabilisere" det som nå er? Se på Tiger som var i mange år, det mest stabile OS Apple har laget. Er det kun for å få penger for ett nytt OS.

spiffers

Først og fremst kan det være lurt å lese gjennom hele tråden, Arild Holtet. Nytt OS kommer tidligst i slutten av 2011. Apple kan ikke ligge på latsiden og surfe på 10.6, de må innovere, imponere, improvere (for ordspillets skyld) produktet sitt videre. Så en ny utgave av Mac OS X kommer en gang.
Det som er "nyheten" her nå er at en veldig tidlig build av 10.7 er blitt oppdaget i det "fri". Det er som jeg har sagt tidligere i tråden ikke noen stor overraskelse. Det ville overraske mer hvis det ikke dukket opp slike observasjoner.
Så ikke fortvil, Apple finpusser videre, samtidig som dem tenker ut det neste store som skal få enda flere til å switche fra windass til Mac ;)

torbjoerns bilde

torbjoern

[quote="Arild Holtet"]Hvorfor hele tiden lage nye OS? Hvorfor ikke forbedre og "stabilisere" det som nå er? Se på Tiger som var i mange år, det mest stabile OS Apple har laget. Er det kun for å få penger for ett nytt OS.
Utviklingen av stadig nyere og bedre maskinvare vil nødvendigvis medføre oppgraderinger av operativsystemet for at maskinvareressursene skal kunne utnyttes optimalt. Apple bruker nok ikke tid og penger på utvikling av nye OS med mindre det foreligger et behov.

oyvind0402s bilde

oyvind0402

[quote="oyvind0402"]Mac OSX 10.7 regular kat?

flybaba

En ting jeg er glad for å se, er at det står at det brukes Intel øverst til venstre. Håper så inderlig at de ikke går over til AMD-prosessorene! Er spent på 10.7 også ja..

gunda91s bilde

gunda91

Mac OS X Norwegian Forest Cat hadde vært fortreffelig...

W3p

House cat...

SRD

[quote="flybaba"]En ting jeg er glad for å se, er at det står at det brukes Intel øverst til venstre. Håper så inderlig at de ikke går over til AMD-prosessorene! Er spent på 10.7 også ja..
Hvorfor ikke? AMD vinner per i dag på ytelse/pris. Dessuten så kan jo Apple både tilby AMD og Intel i sine maskiner. Per i dag koster Intel i7 hexacore 7750 som eneste sekskjerner fra Intel, mens AMD tilbyr 6-kjerne prossesorer til 1500 kr. Med den AMD sin raskeste prosessor 1090T (til 2250 kr) kunne vi fått en billig Mac Pro med veldig god ytelse. Husk på at Apple fortsatt bruker Core 2 Duo i flere av sine maskiner, og AMD klarer fint å holde følge med C2D. Det først på de raskeste I7 og i5 prosessorene AMD henger etter. Men til gjengjeld så koster AMD-prosessorene mye mindre, og det samme gjør hovedkortene også.

flybaba

Veldig overbevisende det du skrev, det må jeg si. Nå har jeg vel kanskje skiftet litt syn på det, med nye opplysninger. Det jeg tidligere har lest om AMD har vært heller negativt, men hvis Apple for eksempel hadde gått over til AMD i MacBookene sine, hadde det jo kanskje vært lurt? Men det har kanskje noe med renomméet (har ikke peiling på hvordan det ordet staves) til Apple å gjøre..

macpro96

Mac OSX v10.7 Bobcat
Mac OSX v10.8 Nightcat

(Gårdsdyr)
Mac OSX v11.0 Sheep
Mac OSX v11.1 Cow
Mac OSX v11.2 Chicken
Mac OSX v11.3 Pig
Mac OSX v11.4 Cat
Mac OSX v11.5 Pussy
Mac OSX v11.6 Gose
Mac OSX v11.7 Duck

Uggelfuggels bilde

Uggelfuggel


Mac OSX v11.5 Pussy <--- øøøøh...

macpro96

Hva er galt med det? Barnet til katten jo...

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Barnet til katten er kitten. Pussy er det samme som katt. Og noen ganger bever.

SRD

Hva er galt med det? Barnet til katten jo...
Det som uansett er galt er jo at X i OS står for 10. Og derfor blir det blitt rart med OS10 11.x (OSX 11.x) :P

tofagerls bilde

tofagerl

Mac OS XI funker heller ikke. Tenker de skifter fra versjonsnummer til et annet system. Mac OS 2011 f.eks. HVIS de dumper OS X, that is.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Hvorfor funker ikke OS XI? Det leses jo som OS eleven. Før OS X(ten) het det jo Mac OS 9. Synes Mac OS XI eller Mac OS eleven funker helt uproblematisk.

macpro96

Off topic, men dorkfish, var du moderator før? Hvordan får man sånne "erfaren" navn under nicket?

tofagerls bilde

tofagerl

Det het ikke 9 før, det het 8. De lanserte 9 samtidig, men satset aldri skikkelig på det, det var mer eller mindre bare for å få versjonsnummeret over på 10.

Grunnen til at XI ikke funker er at X er langt kulere enn XI. Man kan si at 11 funker, men jeg tror ikke de gjør det så enkelt. Jeg tipper de venter minst fem år til, og så kommer de med et navn "ingen forventer". Typisk Apple ;p

Prentom

Ingen som har hørt om at de skulle ha iOS over hele linja?
iOS Desktop og iOS mobile.
Hørte om det på Macrumors.com tror jeg.

tofagerls bilde

tofagerl

Ikke på Mac Pro og Macbook Pro. Nevah!

homer

@tofageri: Mac OS 9.0, 9.1 og 9.2 var glimrende OS, som tok over for Mac OS 8.6. Apple lanserte dog en del prøveversjoner av Mac OS X, inkludert public beta og 1.0, mens Mac OS 9 var det aktivt brukte systemet.

Jeg vil så absolutt hevde at Apple satset på Mac OS 9 i de årene de hadde det. Det var også det systemet som ga Mac OS Classic-funksjonaliteten i de første årene av Mac OS X-æraen.

Så det, så.

tofagerls bilde

tofagerl

Svært uenig. Os 9 var ute i noe sånt som 3 måneder før OS X beta ble tilgjengelig, og ble hovedsaklig laget for å rette feil i OS 8, og geleide folk over på OS X.
Det betyr selvsagt ikke at de bare slapp programvaren og aldri gjorde noe med den, det var produksjonssystemet frem til 2001, men du kan ikke argumentere mot at det var OS X som var det Apple satset på hele veien.

spiffers

@Tofgerl: Du er vel en av dem som uttaler X'en i OS X som "eks" og ikke 10? :-P

tofagerls bilde

tofagerl

Vel, jeg vet ikke hva det skal bety, men siden du ikke klarer å skrive navnet mitt korrekt en gang tipper jeg at du ikke klarte å holde styr på diskusjonen i hodet ditt og bare trodde at det ga mening.

spiffers

Du driter deg bare ut med påstandene dine ;) Kos for oss andre :P

tofagerls bilde

tofagerl

Mhm.

Tilbake til diskusjonen: Hvis de dumper Mach og BSD, kommer de til å bygge på Linux eller et annet OS, eller kommer de til å lage et nytt OS fra bånn? Det har de tross alt ikke gjort på 20-30 år, og... Vel, det er det ikke mange andre som har gjort, heller ;)

homer

Det er lov å være uenig. Hvis jeg skal følge din argumentasjon har egentlig ikke Apple konsentrert seg om noe annet enn Mac OS X siden Mac OS 7.6.1. Historien har også vist at Apple satset stort på at Mac OS X skulle bli den nye virkeligheten. Absolutt. Men mens de jobbet med den måtte de ha et solid OS som kunne være sikkerhetsnett i de 3-5 år det tok å få dette på plass. Det ble Mac OS 9, og det blir litt galt å bare kalle det en temporær feilfiks. Det måtte mye jobb til for å få det til å fungere.

Men for å først forklare dette med Mac OS 7.6.1: Også Mac OS 8 hadde teknologi som skulle skape en overgang. Til Copland, 'OSet-som-aldri-ble-ferdig'. Mac OS 9 stoppet dette blindsporet, og fikk funksjonalitet som kunne videreføres til Mac OS X. Sånn som Software Update og nye filsystem-APIer. Og Carbon. Men også mye ny funksjonalitet (Sherlock, anyone?) som ikke ble videreført. Det var lite bugfiksing fra Mac OS 8, for 8.6 var stabilt som et fjell, på samme måte som 7.6.1 var det før 8.0 tok over.

Mac OS 9.0 var ikke spesielt stabilt, det var ikke før med 9.1 og 9.2 at man fikk et solid fundament. På samme måte kan man nok si at Apple ikke fikk til OS X før med 10.3/10.4.

Enkelte vil antakelig være uenig i dette, men det er også lov... :bitchin:

tofagerls bilde

tofagerl

Neida, det er forskjell på å fokusere internt og eksternt. Internt fokuserte de på OS X fra 1999, men internt var det nok helt siden de kjøpte Next.

Uansett er dette en helt unødvendig diskusjon å ta så detaljert.

ddybings bilde

ddybing

Lurer på om det blir Mac OS X Lion eller noe jeg :P

Mac OS X Hello Kitty, er det nok bare å glemme xP

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai