Apple med rekordresultat - igjen

FinanskriseApple annonserte i dag sitt resultat for første finanskvartal 2010 og igjen har selskapet svært gode resultater å vise til. Apple hadde en omsetning på hele 15,68 milliarder dollar og et overskudd på 3,38 milliarder dollar. Dette er selskapets beste resultat noensinne. Økt salg av Mac og iPhone utgjør mye av resultatet.

Apple solgte i Q1 2010 hele 3,36 millioner Macintosh, og dette er en økning på hele 33 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Selskapet økte iPhone-salget med 100% i forhold til i fjor og kunne telle 8,7 millioner solgte iPhones i verden. iPod salget holdt seg mot forventningene relativt stabilt, men måtte se en nedgang på 8% til 21 millioner solgte iPods.

If you annualize our quarterly revenue, it's surprising that Apple is now a $50+ billion company. The new products we are planning to release this year are very strong, starting this week with a major new product that we're really excited about.

uttalte Steve Jobs i en pressemelding. Steve Jobs bekrefter herved også at selskapet skal lansere et helt nytt produkt under onsdagens event - et produkt som Apple selv mener vi ytterligere forbedre deres finansielle resultater.

Apple har også greid å beholde sine marginer høye og økte marginene til 40.9 prosent mot 37,9 prosent i samme kvartal i fjor. 58% av selskapets salg kommer fra det «internasjonale markedet» - altså utenfor USA.

Apple rapporterer såkalte «finanskvartaler», noe som betyr at Q1 2010 egentlig er Q4 2009.

dphilippss bilde

dphilipps

weeee gleder meg te tablet:D

djhalleus bilde

djhalleu

hva er "iPhone" for noe ? Har Apple laga mobil ? :/

Traktors bilde

Traktor

Hvordan kan de komme med resultatet for første kvartal i 2010 når vi fortsatt er i januar? er et finanskvartal noe annet en et "vanlig kvartal?
Ja, apple har laget en mobil...

KBiPhones bilde

KBiPhone

"Apple rapporterer såkalte «finanskvartaler», noe som betyr at Q1 2010 egentlig er Q4 2009."

Les hele artikkelen, kommenter så....

Spent på nytt produkt gitt... ;)

Djweekends bilde

Djweekend

"Apple solgte i Q1 2010 hele ,36 millioner Macintosh"

3,36 millioner:)

Cybbe

Regnskapsår er ikke (nødvendigvis) det samme som kalenderår. Det er ofte en rekke praktiske årsaker til at man gjør det slik (ikke alltid gunstig å la romjula være en travel tid).

Marginene til Apple går opp, noe som er en fin måte å si at produktene er enda mer overpriset enn tidligere. Jeg har sett Jobs skryte av at Apples iPodsalg (i antall enheter) la langt over de fra konkurrentene, og enda mer over om man så på marginer og fortjeneste, til jubel fra salen (jeg ville ikke jublet for at et produkt jeg kjøpte var mer overpriset enn tilsvarende produkter, men det er nå en gang meg).

macpro96

Velkommen etter! Ja det finnes en Iphone 3g og iPhone 3gs!
Hvor bor du egentlig?

Popkorns bilde

Popkorn

Apple iPhone er jo år gammelt. Alle vet jo om det ? Forresten .. kommer ny iPhone i april tror jeg.

nasty0nes bilde

nasty0ne

190 nå.. takk Apple, lurt å lansere et produkt kun brukbart for dass-surfing

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai