Er dette Apples tablet?

Er dette Apples tablet?Om få timer braker det løs i San Francisco og nå har det som kanskje er det første bildene av Apples tablet dukket opp.

Nettstedet Engadget har fått takk i bilder av det som kan se ut som Apples tablet og skal vi tro bildene kjører tablet en variant av Apples iPhone OS. Bildene viser en tablet som er boltet fast til et bord og skjult under svarte tepper, noe Apple er kjent for å gjøre.

Bildene dukket opp sent i går kveld på Engadget sitt nettsted. Som vanlig er det i innspurten mot Apples event at troverdige bilder dukker opp og de siste bildene fra Engadget ser relativt ekte ut.

Bildene viser en tablet som ser ut til å være boltet fast til bordet og halveis under skjul - en metode Apple er kjent for å bruke for å holde sine produkter nedlåst og hemmelige.

Ifølge Engadget har tableten en skjermstørrelse på mellom 9 og 10" og kjører en variant av iPhone OS. Man kan helt tydelig se at tableten kjører en applikasjon lignende Google Maps på iPhone og grensesnittet er til forveksling likt. Er dette tableten vi får se om få timer?

Er dette Apples tablet?

Se flere bilder hos Engadget

Tags:
FredrikgxDs bilde

FredrikgxD

Gleder meg sykt til å se resultatet ! :D

alexo89s bilde

alexo89

Og ifølge Engadget er prisen 1000$ uten abo :S håper det ikke stemmer.

bitns bilde

bitn

Jepp! det er det!

iceraven

Jeg betaler ikke 6-7000,- for en stor iphone :)

En Macbook Pro med i7 eller i5 og blu-ray derimot :D

Har penga klare! La meg få bestille noe i kveld.

Even Holthe

kommer aldri i verden til å kjøpe den hvis den kommer som en "forvokst" iPhone!

alexo89s bilde

alexo89

Er ikke forvokst iPhone dette er snakk om at den har nettdekning i forhold til 3G for internett. at man ikke kan ringe med den

Billhater

Gøy med rykter, men hvorfor ikke litt mer kritisk journalistikk her? Hvordan fikk Engadget tak i bildet, tok de det selv, hvorfor er Apple så idiotiske at de ikke skjuler produktet helt? Er det bare meg, eller virker det som om Apple nok en gang styrer en lekkasje for å få enda mer oppmerksomhet og publisistet? Og hvorfor i huleste er enheten påskrudd? At man så later som om noen andre har klart å få dette til, vitner om lav moralsk integritet. Jeg sier ikke det er slik, men jeg er 99% sikker på at det er en Appleansatt som har dratt fliken tilside. Det har skjedd før, og skjer sikkert igjen. Og alle er fra seg av begeistring.
Men kritiske spørsmål hører kanskje ikke til på en slik mega halleluja fanboy vekkelsesdag som dette?

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Var det godt å få ut frustrasjonen din? Ikke alle er som deg. Lev med det.

La folk vise interesse for ting uten at de skal kalles Fanboy!

thomasfotos bilde

thomasfoto

Som pressefotograf er jeg spent på eventuell lansering ikveld.
Vil en slik tablet kunne ta imot program som Photoshop CS4 og Photo Mecanic for enkel bilderedigeringsjobber, for så å sende via FTP til avisene? hum... spent...

macelsk

Syns ikke det er gøy når det kommer ut alt for mye informasjon.. da blir spenninga på en måte borte!

Jeg tror ikke apple har "gitt ut" så mye info/rykter om tabeleten!

marius66

@ iceraven : kommer nesten garantert til å koste 10 000 her i norge . tviler på at den blir like billig her i Norge som i Usa! Personlig håper jeg mer på oppdstert macbook pro me i5 enn "islate" ser ikke helt poenget med den... Er jo et slit å dra med
seg en 10" overallt. Uasett gleder meg til kl. 19:00 :D

devo

@thomasfoto: Jeg tipper integrert FTP-klient er øverst på lista over ting Jobs vil ha på denne enheten. :P

Ikke for å skuffe, men det kan være jeg var ironisk der.

Anyway, dette ser jo interessant ut. Har sett frekkere enheter på youtube, så man kan på ingen måte si at dette ikke er photoshoppa. Men fortsatt, det kan ligne på en Apple-ting. Liker den veldig uApple-aktige glassplata den ligger bak. Skuddsikkert ser det nesten ut som :P

thomasfotos bilde

thomasfoto

trenger ikke være integrert FTP klient.. Trenger bare å kunne laste inn RBrowser, noe som allerede går til iPhone.. Det viktiste er USB inngang og som sagt deler av CS4 pakka

spiffers

Er det en forvokst overpriset iPhone, med samme rigide system for applikasjoner, like begrenset OS og manglende mulighet for tilkobling av tastatur, så er dette et produkt som jeg overhode ikke har interesse av. Skal man ha en låst sak kan man like godt kjøpe en windass tablet at et eller annet slag. Er tilnærmet Mac Fanboy, men det går grenser for hvor mye pastor Jobs kan begeistre menigheten mener nå jeg. Skal man tro ryktene, så oser det en stor feit FAIL av dette produktet.

andr3asbs bilde

andr3asb

Jeg er så godt som sikker på at dette blir en tablet man må binde med et abbonnement. Da er 10000 kroner en realistisk pris. Utsalgsprisen blir kanskje 6000+ med et abbonement bundet til 12 mnd. Mange av bruksområdene til denne tableten har med internett og gjøre, så derfor er den jo også knyttet til og ha et abbonement hos en teleoperatør, eller mobilt bredbånd.

"Men jeg har bruksområder utenfor internett" sier du? Ja, feks iTouch har programmer som ikke benytter seg av nettet, men bruksområdene er jo kraftig redusert deretter.

"Men jeg vil jo kjøre Photoshop og sjekke bildene mine on-the-fly! Da vil jeg jo ikke ha et abbonnement!" Jeg tror ikke at det er bilderedigering og denslags Apple sikter til med denne tableten, det har de macbook'ene til. Den har helt sikkert en app med mulighet for justere toner osv i bilder, men ikke så mye mer.

Nei, jeg personlig tror i bunn og grunn dette kommer til og bli en klient for lesing av nyheter, oppdatering av facebook/twitter, se på youtube, høre på musikk og film samt mer avanserte programmer enn det iPhone tilbyr.

spiffers

@andr3asb: Er det du sier jeg frykter. En tablet med slik begrensning er ikke det jeg ønsker. Er vel i bunn og grunn en Modbook jeg trenger. Håpet var at Apple skulle slippe det, men axiotron er jo fortsatt in business :)
http://www.axiotron.com/index.php?id=modbook

Bjerhas bilde

Bjerha

Innerst inne håpet jeg på en 11-tommers sak med OSX... til 3-4 K..

Det finnes et godt utvalg på AppStore i dag, men jeg syns i hvert fall 80% av innholdet er mer eller mindre søppel.. Gi meg OSX on the go!

daggis85

Satser på at noen klarer å ordne tegneprogram av noe slag, da er det bare å kjøpe seg en pogo stylus, og man har en billig wacom med skjerm :)

gambolputty

Jeg tror ikke den er ment for å dra med seg overalt. Det har man iPhone/iPod touch til. Jeg vil gjerne ha denne liggende på stuebordet til enkel surfing, spilling, lesing av e-post, sjekke tv-programmet, sette kaffekoppen på (oops!) osv... Men den bør ikke være for dyr.

gambolputty

Har det ikke vært rykter om at man skal kunne bruke den som ekstra touchskjerm ved å koble til en mac? Det hadde vært morsomt!

andr3asbs bilde

andr3asb

@gambolputty, jeg tror nemlig denne dingsen er laget for akkurat og være med over alt. Den vil dekke de behovene iphone ikke kan dekke. Mange mennesker finner det trangt og uintuitivt og bruke en liten skjerm, som iphone har, derfor kan denne tableten øke omfanget av brukere.

Ergo mer penger til Apple.

Jeg har også tro på en egen appstore til denne tableten. Alle vet at Apple tjener grassalt med penger gjennom appstoren til iPhone, og med tanke på hvordan "miljøet" ser ut i henhold til bildene, er det liten tvil om at de lager et SDK som kan utnytte den store skjermen, og andre tekniske finesser ved denne tableten.

Honday

Her er en som kaller seg beta tester av tablet'en.

[url]http://twitter.com/Jason

Hvis det stemmer så er det sikkert siste gang han er det.

daggis85

Hehe, spørs nok det gitt:
The best part ofthe apple tablet as beta user has been the built in HDTV tuner and pvr,

Ikke særlig sannsynlig spør du meg!

spiffers

Den twitterfeeden lukter bogus lang vei!

AreKrishna

Flere her har hatt innlegg ala "denne skal ihvertfall ikke jeg kjøpe!". Det er jo greit nok, frivillig det, men ikke så interessant for oss andre.

Det som er interessant er hvordan markedet som helhet vil reagere. Jeg vil ikke ha noen iPhone (liker ikke ideen om å ha - og miste - noe så dyrt i lomma), men alle er som kjent ikke enige med meg: Apple solgte 8.7 millioner iPhones siste regnskapsår, med stor profitt.

Vi kan være ganske sikre på at en kommende tablet ikke blir noen flopp. Steve Jobs er nok en halvgal despot av en sjef, men han er brilliant intelligent og nesten sykelig besatt av ideen om kvalitet i brukeropplevelsen. Pluss en inngående innsikt i hva som selger og hvordan. iPoden er interessant som eksempel: da vi var vant til at en MP3-spiller kostet 2-300 kr på Clas Ohlson klarte Apple å få folk over til å betale 1500,- og oppover for en vare med basically samme funksjon. Det fikk de til med et lekkert design både på boksen selv og ikke minst på brukergrensesnittet, og massive og kule reklamekampanjer. Dette kan de klare igjen, sikkert med en tett kobling til App Store eller tilsvarende. Apple skjønte tidlig det ikke andre innså, at man også kan tjene mye penger på å selge små-produkter til et par dollar (iTunes-låter og programmer fra App Store), fordi internett enkelt gir millioner av kunder

Even Holthe

Er det bare rykter, eller skal det lanseres i ny iPhone i kveld også? ;D

devo

Jason Calacanis på twitter har nok mer peiling på dette enn alle oss her inne tilsammen. Så om det er noe bogus over det som står der så har det nok rot i ironi og vas. :P

Btw, dritkult om han til sist i presentasjonen lanserer en skamtøff ny iPhone og så på slutten av det igjen vipper frem en One more thing... som da er the tablet :P

spiffers

Med all lekkasje og bekreftelsene fra samarbeidspartnere, så er ikke fjøla en stor overraskelse. Den siste tingen burde være en total overraskelse, en bombe som blåste fletta av folk. Så ja, en helt ny iPhone med nytt design hadde gjort seg :D

ironduke

[quote="AreKrishna"]Jeg vil ikke ha noen iPhone (liker ikke ideen om å ha - og miste - noe så dyrt i lomma)

Skaff deg en verdiforsikring som dekker uhell ;)

For øvrig:

Jeg synes tanken om en iSlate (om den evt. blir hetende det) høres utrolig sexy ut! Med mindre prisen blir for høy så kan Apple regne med meg som kunde! Jeg tror uansett at et slikt produkt vil selge i bøtter og spann.

Løp og kjøp Apple-aksjer! (Det skal jeg!)

Uluen

Jeg tror jeg er den eneste som ikke gleder seg til iTablet, selv ikke da ryktene begynte å surre for ett (?) år siden rykket det noe særlig i kredittkortfingeren.

En Mac Mini Server med eSATA og DAS i samme design derimot... (Ja, jeg vet det ikke kommer.)

Ellers håper jeg på en masse oppgraderinger og fikser før nye dingser egentlig.

DanTheMan

Denne må jeg haa..... og hva i huleste trenger man abo til??

christerguttens bilde

christergutten

Mine håp for kvelden :
-At denne iTablet'en - eller hva man nå skal kalle den - kommer med mye mer funksjoner (og forhåpentligvis noe vi ikke har sett ennå) enn det det har vært rykter om.
-At Apple vil lansere et produkt det ikke har vært rykter om; hva aner jeg ikke.. (Surprise, surprise, det liker vi (= )
-Ny oppdatering til OS X som tetter de få manglene som er.. iChats lenge etterlengtede msn integrasjon, iTunes 64 bit.. Kanskje en liten sneak peak på 10.7? :D
-En oppdatering til Apple TV? Sosiale tjenester integrert? :)
-Verdenslansering av film/tv-show/musikkvideo? (Lov å ha et lite håp da). Med en tablet så kunne jo dette vært interessant.. Filmer on the go.
-Nytt iPhone OS 4.0 ja takk :) Nå krever jeg sending av sanger og filer via bluetooth altså...
-Vel, en helt ny iLife og iWork er vel også en mulighet for at det blir? =)

Jeg skal i alle fall følge med hele kvelden..
Peace out folkens! :)

andr3asbs bilde

andr3asb

@dantheman

Man trenger et abbonnement for internett tjenster utenfor Wifi. Jeg har ikke noe tro på at den tableten der blir mye verdifull uten internett overalt..

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

nettsurfing uten flash som på iphone da

lepew

Hvis Apple vil utvide sitt geniale iTunes konsept til å omfatte bøker og aviser på sin nettbutikk så har dette livets rett. Spesielt for mindre Norske aviser og lokalaviser over alt. Ved siden av å kunne tilby all verdens litteratur og klassikere på iTunes til en rimelig penge så kan de tilby film og mye annet på samme plattform. Jeg tror Apple er i ferd med å ta sine "klodrik" konkurrenter på senga igjen.

ErlendPeders bilde

ErlendPeder

Om vi ikke får prosjektor på den håper jeg hvertfall på en minidisplay-port og iWork inkludert. Da ville dette blitt en snedig liten dings å forelese med på skolen :)

hiawatha

9.99$ for hver enkel program i iWork er vel ikke så verst?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai