iPod med flashminne?

Det har nå i et par dager florert med rykter om at Apple kommer til å produsere en ny og billig iPod modell med flashminne for å få en enda større del av markedet. Mac1 redaksjonen analyserer ryktet og undersøker troverdigheten! For et par dager siden dukket det opp rykter på forskjellige ryktenettsteder om at Apple ville prøve å lansere en iPod med flashminne før jul. Lanseringsdato ble ryktet til å kunne være samtidig som lanseringsdato for iTunes Music Stores videre ekspansjon i europa som er forventet i løpet av denne måneden (oktober).

Bakgrunnen for dette ryktet var et en ansatt i analyseselskapet Thomas Weisel økte ratingen av aksjene til det Texas baserte selskapet SigmaTel. Dette selskapet leverer MP3 kontrollerer chips og USB Mass Storage chips og leverer til en rekke produsenter av flashminne MP3 spillere. Selskapet leverer ikke selve minnet, men chipper som brukes til flashminne MP3 spillere. Analyseselskapet som økte ratingen av SigmaTel gjorde det på grunnlag av kilder som hevdet at Apple hadde plassert en stor ordre hos dette selskapet på slike chips. Videre ble det hevdet at Apples samarbeid med SigmaTel var langsiktig og at SigmaTel ville levere milioner av slik chips til Apple.

At Apple ønsker å produsere en flashminnebasert spiller virker ikke urealistisk. Per i dag er flashminnespillerene meget populære i "entry" markedet som fortsatt synes at det å betale 2295 kr for en iPod mini er i det meste laget. apple mangler et produkt som kan konkurrere på pris mot de absolutt billigste og minste MP3 spillerene. Videre er det både design og funksjonsmessig mye som kan gjøres på dette markedet. Konkurrentene er små og mange og det er ikke umulig at Apple også kan få en meget høy markedsandel av de flashbaserte spillerene så lenge Apple bringer noe nytt og fancy inn på dette markedet.

For Apple vil det være veldig viktig for deres langsiktige strategi å kunne ytterligere fremme AAC formatet som Apple selger gjennom iTMS. Dette er helt klart en formatkrig, og med så stor markedsandel som iPoden og Apple har per idag har Microsoft og deres WMA fått store startproblemer. At Apple ytterligere ønsker å presse Microsoft og WMA ved å ta fra dem det eneste markedet hvor de fortsatt har dominans med deres WMA format virker fornuftig.

Vi i Mac1 redaksjonen mener at iPodens merkevare er så verdifull at en flashminnebasert spiller bør bli en "instant hit" hvis Apple som vanlig kombinerer flott design med brukervennlighet. "Alle" vil ha en iPod og en MP3 spiller, men ikke alle er villige til å punge ut 2299 kr for å få det. Derfor vil en Flashbasert spiller i prisklassen 700-1000 kr være det Apple trenger for å bli standarden av MP3 spillere. Hvis Apple lanserer en slik spiller før jul, og for engangs skyld greier å levere, kan vi forestille oss at denne spilleren står høyt på manges ønskelister til jul!

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai