Flere problemer med iMac 27"?

Flere problemer med iMac 27?Apples nye iMac 27" har hatt en rekke problemer med skjermen og det ser dessverre ikke ut til å være helt over enda. Flimring og knust glass er historie, men nå har et nytt problem som gir en gulfarge på skjermen dukket opp.

Apple har foreløpig ikke erkjent noen problemer, men et internt notat til supportavdelingen viser at selskapet er klar over problemstillingen. Det vites ikke hvor utbredt denne feilen foreløpig er, men den fører allerede til nye leveringsforsinkelser på iMac 27"

Problemet vises på en rekke forskjellige måter, blant annet som vertikale eller horisontale striper som er mer gule enn omkringliggende områder. Problemet kan også vises i hjørnene på skjermen, dvs. et hjørne av skjermen blir mer gul enn et annet. En leser på nettstedet Gizmodo prøvde å løse problemet på egen hånd og mener at problemet er knyttet til et lag bak skjermen som brukes til å spre LED-lyset. Det mistenkes at denne kan være festet for dårlig og beveger seg under transport, noe som dermed fører til ujevn belysning og fargetemperatur.

Uansett hva årsaken er, har Apple foreløpig ikke bekreftet dette offisielt. Deres support avdeling har dermed blitt gjort oppmerksom på problemene og dette må med andre ord ramme en god del iMacs. Apples interne supportdokument sier at kunden vil få erstattet skjermen på sin iMac i løpet av 3 uker hvis problemet eksisterer.

Har du opplevd disse problemene?

Via Ars

nikkor

NEI, min imac 27 , i7 med to terra disk fungerer utrolig flott og ble levert meg første uka i januar , etter at skermdriveren var oppdatert.

sol.22

Jeg har nøyaktig dette problemet og returnerte min iMac i7 til Eplehuset for over 2 uker siden. De sier de fortsatt venter på bekreftelse fra Apple på at dette er en feil og at maskinen skal returneres. I mellomtiden sitter jeg uten mac og det over 3 måneder etter at jeg bestilte den.

Skjermdriveren skal være oppdatert og skjermkortet skal være en av de UTEN feil men den gang ei.

Aldri mer en førsteutgave av et Appleprodukt.

Hedemann

Ingen problemer med min 8 GB ram 27" iMac. Levert for to uker siden og strålende fornøyd!

sx9ko

ingen problemer med min i5 som jeg fikk i november. Annent en litt støy fra 1tb disken.

christerguttens bilde

christergutten

Hmm.. Har selv skjermproblemer med forrige generasjon iMac 24" IC2D 3.06Ghz... Skygger fra vinduer/ikoner fra dock'en brenner seg fast som synlige merker i skjermen etter et par timers bruk... Det har jeg aldri opplevd på noen annen skjerm... Er det fordi iMac'en blir så varm siden alt er pakket så tett sammen?? :S Kanskje jeg går for en cinema skjerm+mac pro neste gang da...

GamleEriks bilde

GamleErik

Har ingen problemer med min iMac 27" i7. Nydelig skjerm ...

BlueWastes bilde

BlueWaste

iMac i7 produsert 24 desember. Levert 5 januar. Oppdatert firmware. Problemer med skjermen der horisontale striper dukker opp etter vekking fra dvale. Skjermen slår seg av og på. Levert til Eplehuset. Sendt til Stavanger. LCD-panel defekt. Og det ser nok ut til at det tar litt tid siden Apples lager i Europa ikke har 27" LCD-paneler. Så de venter på levering. Regner med det tar en 2 uker, men har ikke fått noen estimering fra Eplehuset.

Noe som er verdt å merke er at jeg merket en svak knittrelyd fra LCD-panelet som ble sterkere når jeg senket lysstyrken på panelet, men forsvant ved sterkere styrke.
Denne lyden var ikke tilstede samme dag som problemene med skjermen oppstod.

dordars bilde

dordar

Nå har det kommet oppdatering som løser disse problemene!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai