Jobs: Adobe er late - Google er ikke snille!

 Adobe er late - Google er ikke snille!

Etter lanseringen av iPad, hadde Steve Jobs et åpen møte med mange av Apples ansatte. Her snakket Jobs om selskapets nye iPad, kommende Apple-produkter og ikke minst selskapene Adobe og Google.

Etter store nye produktlanseringer som Apples iPad, har Steve Jobs ofte åpne møter i selskapets hovedkvarter i Cupertino. Der kan ansatte, hvis de tør, stille spørsmål til Steve og sjefen prøver å avklare. Slike møter har Apple ofte hatt etter nye produktlanseringer og etter forrige ukes iPad-lansering var det duket for et slikt møte.

Steve om Google

Steve Jobs fikk mange spørsmål, men kanskje mest interessant var spørsmålene rundt Google og Googles Android. Steve Jobs uttalte at Apple ikke har prøvd å konkurrere med Google på søkemarkedet, men Google har angrepet Apple med deres Android OS. Han understreket at Google definitivt ønsket å ta livet Apples iPhone og at selskapets motto Don't Be Evil bare er tull.

This don’t be evil mantra - It’s bullshit

skal Steve Jobs ha uttalt til stor applaus fra Apple-ansatte.

Steve om Adobe

Apple-sjefen var heller ikke nådig i sin omtale av Adobe. Steve mente at Adobe var late og lite villige til å gjøre endringer. Han hevdet at Adobe hadde et stort potensiale, men de gjør ingenting ut av de mulighetene Apple gir dem. Adobe har fortsatt ikke fått sin programvare over i Apples moderne utviklingsmiljø som ble introdusert i 2001 (Cocoa) og selskapet benytter fortsatt APIer helt tilbake til Mac OS Classic.

Steve uttalte også at Apple overhodet ikke støtter Flash og grunnen er at programvaren er ustabil. Hvis en Mac-kræsjer, er grunnen som regel Adobe sin ustabile Flash-programvare.

Ingen vil bruke Flash, verden flytter seg til HTML5

uttalte Steve Jobs og vi kan ikke være mer enige.

Steves hovedpunkter

  • Nye Macer i 2010 vil ta Apple til et helt nytt nivå
  • Blu-ray er fortsatt a bag of hurt og Apple vil vente med å benytte dette
  • Neste iPhone-modell er svært god
  • Apple vil levere aggressive oppdatereinger til iPhone som Google/Android ikke greier å følge med på
  • iPad er en av de viktigste produktene, sammen med Mac og iPhone, som Steve Jobs har vært med på å utvikle
  • Apples oppkjøp av Lala.com ble gjort på grunn av personene i selskapet som de gjerne ville ha i iTunes-teamet

via Wired

Dan Aksel

"Ingen vil bruke Flash, verden flytter seg til HTML5"

Jasså, da vet jeg altfor lite om HTML5. Hvilke muligheter gir dette mht videoavspilling og spill/ animasjoner?

admins bilde

admin

@Devo

Ta en titt på denne teknologidemostrasjonen:
http://9elements.com/io/projects/html5/canvas/

Videonettsteder som Vimeo og YouTube har allerede begynt å teste HTML5. Hos Youtube slår du dette på her:

http://www.youtube.com/html5

Etter du gjør det, vil Safari bruke mye mindre CPU når du ser på Youtube-videoer.

Lars A. Gundersens bilde

Lars A. Gundersen

[quote="Dan Aksel"]"Ingen vil bruke Flash, verden flytter seg til HTML5"
Jasså, da vet jeg altfor lite om HTML5. Hvilke muligheter gir dette mht videoavspilling og spill/ animasjoner?

HTML5 har noe så genialt som en intelligent <video> tag. :-) Før har alltid video måtte henvises til en plug-in, hvor Flash var den mest populære. Nå som video-elementet blir en integrert del av html og dermed browservinduets DOM, åpner det opp muligheter for manipulering gjennom Javascript på en helt annen måte. En annen faktor er CSS3 som vil bidra til økt fleksibilitet og flere muligheter. Ta f.eks en titt på (med nyeste Safari eller Chrome) denne siden, som er ren html/CSS (sjekk source). Du kan markere teksten der den flyr.
http://www.gesteves.com/experiments/starwars.html
Virker kanskje ikke som en big deal, men for eksempel i et tilgjengelighetsperspektiv er det absolutt det. Og det et det interaktive/animerte innholdet kan behandles som en integrert del av websiden er en big deal for utviklere.

Det er vel forøvrig ingen som påstår at HTML5/CSS3 sammen med JS kan overta for Flash når det gjelder web-spill for øyeblikket, men påstanden er at det er framtiden for majoriten av video/interaktivt innhold på web. Det er jeg også temmelig sikker på.

JasKos bilde

JasKo

Er det bare safari som vil bruke mindre CPU; eller gjelder dette samtlige browsere som f.eks firefox?

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Firefox er for øyeblikket ikke støttet.

devo

@admin:
Heldigvis er jeg 100% enig i det Jobs sier. Selv de som jobber med flash hos Adobe vet at de er på vei mot stupet. En kompis av meg driver forøvrig å lager et OS som i stor grad er basert på HTML og dets følgesvenner. Linuxkjerne uten windowmanager som kjører webkit og that's it: brevity

TigerOlas bilde

TigerOla

Wow, dette var veldig interessante greier! :)

christerguttens bilde

christergutten

"Ingen vil bruke Flash, verden flytter seg til HTML5" - TOTALT enig! Håper døden til flash går fortere enn svint!

"Steve uttalte også at Apple overhodet ikke støtter Flash og grunnen er at programvaren er ustabil. Hvis en Mac krasjer, er grunnen som regel Adobe sin ustabile Flash-programvare." - Mmmmhhhmmm!

DanTheMan

Ok... så oppsummeringen på slutten sier at jeg ikke skal:
Kjøpe meg en iMac? (Noe som jeg ønsker meg)
Ikke kjøpe meg en iPhone før kanskje WWDC?

Er det riktig?

Maxells bilde

Maxell

At han sparker i retning Google er jo litt rart. iPhone hadde vært VELDIG mye mindre verdt uten Google maps og søketjenesten i Safari.

Men jeg regner med at den største forskjellen mellom Apple og Google, er at Google baserer det aller meste av sin forretningsdrift på at alt skal være åpent, tilgjengelig og gratis, og at inntektene heller skal komme fra mer presise søketreff og annonseinntekter. Apple på sin side vil jo gjerne ha betalt for alt de lager.

lepew

Ok, så hva gjør vi mens vi venter på denne vidunderlige HTML5?
Bruker vi en av disse foraktelige Microsoft computerne som
tydeligvis ikke har slike prinsipielle problemer med Flash?
Igjen så slår det hele meg som noen man ellers bare ser blant
religiøse fanatikere.

Henry9s bilde

Henry9

Flash er tull!

MrTos

Åh herlig!
Apples krig mot Google må jo resultere i en haug geniale produkter. Aggressiv oppdateringer av iPhone for å knekke Android høres vel også passe lukrativt ut for oss som er iPhone-brukere. :D

Dag N

Blu-ray er fortsatt a bag of hurt...
Hva tenker dere om det?

devo

@lepew:
HTML 5 er allerede i bruk, eksempel: YouTube HTML 5
Flash er like latterlig på Windows-maskiner, hvis du lurer på hvorfor noe går tregt, så er det fordi flash-reklamene laster inn. Og flash krasjer på OS X fordi det er dårlig programmert, ikke fordi OS X er så forbanna perfekt og mac er best.

@DagN:
Jeg tenker at Apple gir en lang dag i Blu-Ray. De slipper å skrive programmvare, de slipper å skape et skille i hardwaremarkedet sitt når oppdateringen pågår, og ja, de slipper å skape mer konkurranse rundt HD-markedet til iTunes.
Jeg personlig tror at Apple snart vil lansere noe som ligner på iTunes LP, altså en fullverdig videopakke lik den man i dag får med DVD og Blu-Ray, alt i 1 fil/pakke.
Med trailere, kommentarer, tekst, lyd og tilleggsvideoer, inkludert alt mulig annet vas som kan følge med.

Jeg har et håp og et ønske: At iTunes-filmer i full HD er klare i overnevnte format til lanseringen av Ringenes Herre i HD, og at dette er tilgjengelig i Norge. Den dagen skal jeg kvitte meg med alle fysiske DVD-er og leve digitalt! :P

segrov

Vel,

Steve Jobs gir oss bra produkter og er sannsynligvis en genial strateg...

...men han er ingen diplomat:) Det var vel på grunn av hans litt manglende sosiale egenskaper i omtale av sine motstandere at han mista jobben forrige gang, men denne gangen tror jeg han sitter trygt. Skjønt, vi har vel alle våre mindre sympatiske sider?

Synd at det ikke blir flash på iPad. Da er den ubrukelig for mange av mine oppgaver. Det var et potensielt salg mindre på Apple.

hiawatha

[quote="Maxell"]At han sparker i retning Google er jo litt rart. iPhone hadde vært VELDIG mye mindre verdt uten Google maps og søketjenesten i Safari.

Men jeg regner med at den største forskjellen mellom Apple og Google, er at Google baserer det aller meste av sin forretningsdrift på at alt skal være åpent, tilgjengelig og gratis, og at inntektene heller skal komme fra mer presise søketreff og annonseinntekter. Apple på sin side vil jo gjerne ha betalt for alt de lager.

Vel, det er mye rart her i verden, men skulle Apple ikke tatt betalt for det de lager, så hadde det kanskje vært enda rarere...
men jæ.... kult! ;)

Maxells bilde

Maxell

Jeg tror kanskje ikke du helt skjønner hva jeg mener, Hiawata. Google er vel neppe på fattighuset, selv om det meste de produserer kan brukes gratis, som f.eks. Google Maps?

Du må forstå filosofien og forretningsideen til de to selskapene, og de er VELDIG forskjellige.

devo

Jeg tror Apple og Google kan leve fint side om side. Google tjener jo bare på at Apple inkluderer produktet sitt over alt.

Maxells bilde

Maxell

Helt riktig, og Apple tjener vanvittig med penger fordi de bruker geniale produkter fra Google.

Men det jeg syntes var rart, var at Jobs slang med leppa mot Android. Hva er det han vil? At ingen skal gidde å konkurrere mot Apple? Men som andre har nevnt tidligere, Steve Jobs er vel ikke akkurat kjent for å være sympatisk.

KriSkjs bilde

KriSkj

Er ikke overbevist ennå... Ikke pga at jeg ikke tror dette er et bra produkt, men etter å ha aktivert HTML5 på YouTube, krasjer Safari hver gang jeg prøver å starte en video..

Jeg vet det er en beta, men allikevel. Tydeligvis i en startfase...

noilivaps bilde

noilivap

Steve Jobs er arrogant.

Cybbe

[quote="devo"]
Jeg personlig tror at Apple snart vil lansere noe som ligner på iTunes LP, altså en fullverdig videopakke lik den man i dag får med DVD og Blu-Ray, alt i 1 fil/pakke.
Med trailere, kommentarer, tekst, lyd og tilleggsvideoer, inkludert alt mulig annet vas som kan følge med.

Jeg har et håp og et ønske: At iTunes-filmer i full HD er klare i overnevnte format til lanseringen av Ringenes Herre i HD, og at dette er tilgjengelig i Norge. Den dagen skal jeg kvitte meg med alle fysiske DVD-er og leve digitalt! :P
Jeg håper du tar feil. Jeg ser virkelig ikke noen fremtid i en DRM-infisert pakke med trailere og annet tull, som i enda større grad ønsker å kontrollere hvordan jeg nyter mitt media. Apple har vist seg å være svært glade i innholdskontroll, og er således en trussel mot fri og åpent konsum av kulturprodukter man selv har kjøpt. En slik Apple-pakke du skisserer vil naturligvis ha DRM som låser den til Apple-only produkter (det er slik Apple gjør det, det var tilfelle med musikk inntil nylig, og gjelder fortsatt all film og vil antakeligvis gjelde deres ebøker). I tillegg nevner du trailere; jeg laster selvsagt heller ned en film fra ikke-kommersielle aktører om betal-produktet skal tvinge meg til å se på irrelevante trailere.

appleAndre

[quote="Maxell"]At han sparker i retning Google er jo litt rart. iPhone hadde vært VELDIG mye mindre verdt uten Google maps og søketjenesten i Safari.

Det går jo rykte om at Apple vil skifte over til Bing i iPhone Safari

jag

apple - google (0-1) i første omgang.

HTML5 på youtube funker som ei kule med google chrome, ingenting skjer med safari....

/Jan

Maxells bilde

Maxell

[quote="appleAndre"][quote="Maxell"]At han sparker i retning Google er jo litt rart. iPhone hadde vært VELDIG mye mindre verdt uten Google maps og søketjenesten i Safari.

Det går jo rykte om at Apple vil skifte over til Bing i iPhone Safari

Ja, og det kommer til å bli like populært som når Apple satte Internet Explorer som standard nettlesere på macene.

Jeg tror faktisk at Apple begynner å favne om såpass mange kunder verden over nå, at Jobs kanskje ikke er mannen for å lede selskapet videre. Han var nok genial i oppbyggingen, og særlig når det bare var fanboys-fanatikere som kjøpte mac, men nå som det blir mer et slags "allemannsprodukt", er jeg sannelig ikke sikker på at han er den beste til å lede selskapet.

Som du sikkert skjønner, liker jeg produktene til Apple veldig godt, men jeg avskyr Jobs' arroganse og den lukkede bedriftskulturen. Alle andre selskaper har etter hvert begynt å forstå at toveiskommunikasjon med kundene er veien å gå, mens Apple tviholder på det motsatte.

svars bilde

svar

Når SJ slutter, blir Apple aldri mer det samme.

Maxells bilde

Maxell

Nei, det gjør nok ikke det - og det er nettopp det jeg lurer på om ikke er så ille. Han er vel neppe den eneste som kan dra i gang gode designer og interface.

svars bilde

svar

Maxell: Jeg sa ingen ting om jeg tror det kommer til å bli negativt, hehe.
Men for å være ærlig, sist gang SJ "gikk av" gikk jo nesten hele sjappa konk, men neste gang bestemmer han jo tross alt sin avtager selv.

Maxells bilde

Maxell

Hehe, da er vi kanskje inne på samme tanke.

Det er riktig at det gikk til h forrige gang, men mye er endret siden da. De viktigste forskjellene er at kundemassen ikke lenger er en marginal liten religiøs klan, men et mye bredere publikum. Pluss at de har fått bedre fotfeste i det totale datamaskinmarkedet, og at de har et større og sterkere produktspekter.

drhouse

En gammel sjef av meg, dro en fin klassiker en gang en viktig person hadde sluttet på daværende jobb, og alle bekymret seg for fremtiden.

"Kirkegården er full av uerstattelige folk".

Klisjé og oppbrukt, men sant åkke som. Gjelder sikker jobs også.

;-)

Jedi Tooka Barf

Har vært nevnt før her i forumet, men ClickToFlash er konge:
http://rentzsch.github.com/clicktoflash/

Gratis video avspiller for HTML5, som forøvrig ser fantastisk ut:
http://blog.jilion.com/2010/01/25/introducing-sublimevideo

segrov

Hverken ClickToFlash ellerHTML hjelper oss som trenger flash på iPad :(

Derimot er Gordon en løsning som jeg liker:

[url]http://github.com/tobeytailor/gordon

Med denne kan vi få sett flash på iPhone/iPad!

Leon83s bilde

Leon83

Flash er mer enn bare videoavspilling.
Det er jo noen som ønsker en web-side som gir en rikere brukeropplevelse med tanke på interaktivitet og animasjoner (kunstnere, fotografer, musikere f,eks)... og da er Adobe Flash Professional og Actionscript the way to go.

Muligens så blir fremtidige versjoner av Adobe Flash Professional tilpasset HTML5 slik at man kan eksportere Flash-prosjektet til et format som kan spilles av direkte i HTML5.
Eller at HTML5 kan spille av SWF-filer direkte, uten Flash Player?

Hadde jo vært synd om folkene bak [url]http://www.monolab.cl hadde blitt arbeidsløse fordi verden går helt vekk ifra Flash :-)

simens bilde

simen

[quote="drhouse"]En gammel sjef av meg, dro en fin klassiker en gang en viktig person hadde sluttet på daværende jobb, og alle bekymret seg for fremtiden.

"Kirkegården er full av uerstattelige folk".

Klisjé og oppbrukt, men sant åkke som. Gjelder sikker jobs også.

;-)

Jepp. Alexander den store og Genghis Khan er jo begge eksempler på det at det ikke har så mye å si hvem som følger deg. Ironisk ja :)

Steve Jobs er genial! Jeg er ingen Jobs-fanatiker... Men bedre sjef kunne ikke Apple og deres aksjeholdere hatt. Så får man like eller mislike hans lederstil, men $$$ er han flink til å lage, samt gode produkter.

Jedi Tooka Barf

@segrov: ClickToFlash var ikke ment som et alternativ for å se Flash, det var ment som et alternativ til å bli kvitt Flash. Og hvis "noen" sider insisterer på å bruke Flash så synes jeg du bør gi dem beskjed om dette er noe du ikke liker. Jeg gjør. Og hvis alle gjorde det, så tar de beskjeden. En del store nettsteder har allerede begynt å kutte ut Flash.

HenrikWLs bilde

HenrikWL

[quote="Leon83"]Flash er mer enn bare videoavspilling.
Det er jo noen som ønsker en web-side som gir en rikere brukeropplevelse med tanke på interaktivitet og animasjoner (kunstnere, fotografer, musikere f,eks)... og da er Adobe Flash Professional og Actionscript the way to go.

Nei, nei og atter nei. Ønsker man en «rikere brukeropplevelse» så er CSS3, HTML5 og Web2.0 teknikker veien å gå. Flash er en dinosaur som snarlig bør forsvinne fra nettet.

Jeg sjekka ut siden til Monolab, og så vidt jeg kunne se uten å virkelig studere nøye var det ingenting der som ikke er mulig å få til i vanlig HTML og CSS.

Flash er djevelens verk, da en side som er fullstendig kodet i flash gjerne bryter med alle forventninger om hvordan en webside fungerer og oppfører seg, i tillegg til at den spiser CPU og RAM.

I disse tider hvor nær sagt enhver webside er en dynamisk applikasjon i seg selv er flash håpløst utdatert. Flash oppsto i en tid hvor webben bestod av statiske html-sider, og den eneste måten å få til dynamisk innhold på var å pakke det inn i en egen runtime. Det er veldig lenge siden dette var nødvendig, og det er tragisk at firmaer som Monolab perpetuerer denne antikke teknologien. Jeg har ingen sympati med dem, de får lære seg webteknologier for 2010, eller gå konk.

anderstangens bilde

anderstangen

Monolab-siden var jo bare latterlig når flash skal promoteres... Det meste av det kan jo omtrent løses med jquery :)

Take a look:

http://www.thefwa.com/

Det er nok et stykke frem i tid før noe kan erstatte flash på disse jobbene...

Det samme gjelder http://53colors.com/ som jeg var med på å gjøre i fjor...

Leon83s bilde

Leon83

[quote="anderstangen"]Det er nok et stykke frem i tid før noe kan erstatte flash på disse jobbene...

Ja, det hadde ikke gjort noe om man etterhvert kunne erstatte Flash med markup... altså HTML, CSS og Javascript.

segrov

[quote="anderstangen"]Take a look:

http://www.thefwa.com/

Det er nok et stykke frem i tid før noe kan erstatte flash på disse jobbene...

Enig, men jeg synes det er morsomt å se at TheFWA også nå lister iPhone-applikasjoner i listen sin.

Men Flash er det foretrukne formatet for en del premium opplevelser på nett. Å lage nettsider med handling og avansert bildebruk, skalering etc vil være mye lettere i flash en html5 i lang tid fremover.

Jeg bruker stadig med jquery, men man kommer ikke unna flash. Faktisk måtte jeg gi opp et planlagt flytdiagram i html i dag, og flytte dette til flash, fordi html/css egner seg ikke for tegning.

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Skulle dette flytdiagrammet animeres på noen måte? Jeg har sett ganske avanserte ting gjort med CSS3, som jo har støtte for animations. Og legg i tillegg til JavaScript der, så trodde jeg ikke det var mye man ikke fikk til.

Klart, alt man lager med HTML og CSS vil jo ha en «web-følelse» over seg.

segrov

Ja, trenger animasjon og mulighet for å lett redigere.

Har sett på en del jQuery og andre effekter, men finner ikke noe å bruke. Det jeg ser på er veldig låst til en visuell stil, og det er tidkrevende å endre på.

Med Flash er jeg ferdig på 1-2-3, og det er lett å vedlikeholde, og veldig fleksibelt, og lett å plassere inn i en CMS.

Men for all del: Jeg ØNSKER å gjøre dette i HTML, så alle gode råd er velkomne.

Lars A. Gundersens bilde

Lars A. Gundersen

Du er vel først og fremst ferdig i Flash på 1-2-3 fordi du har brukt mye tid på å lære deg Flash? :-)

Nå skal man huske på at HTML5/CSS3/JS ikke har samme modenhet som Flash. Jada, JS har eksistert lenge, men browserstøtten og ikke minst browserytelsen har ikke vært på plass før de aller siste årene.
Jeg er sikker på at det er framtiden for rikt innhold på web, men jeg vet også at som utviklingsplattform - vel, mens Flash er et integrert program, er det foreløpig slik at det ikke finnes noen slik enhetlig opplevelse på HTML/CSS/JS siden. Det er produkter som gjerne vil, men det er et stykke igjen. jeg skjønner godt at folk liker å utvikle i Flash og har problemer med å finne fram og komme igang med skikkelig på "W3C"-siden. Og jada, det er slik at ikke absolutt all funksjonalitet er mulig å få til der - ennå.
Men når man ser på hva som er mulig med f.eks. SproutCore eller Cappucino, slik som
http://gomockingbird.com/mockingbird/ (wireframe verktøy) og http://280slides.com/ ("Keynote på web") er det ikke vanskelig å se potensialet.

Poenget er ikke nødvendigvis at brukeropplevelsen isolert sett blir bedre enn om man brukte Flash, ei heller er nødvendigvis det at teknologien er åpen den store greia (selv om det er bra), det er bare det at den underliggende koden og strukturen når koden kjører i webbrowseren er tilgengelig for utvikleren å bruke og koble seg inn på med annen funksjonalitet. Man kan hente ut tekst og xml og DOM-struktur og hva man vil av det som kjører og (gjen)bruke for tekst-til-tale eller re-route deler til en annen webservice eller hva man vil. Det åpner for den neste bølgen av sammenkoblet interaktivitet.
Jeg vet ikke hva det blir, jeg vet bare at Flash ikke viser veien dit.

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Veldig bra eksempler, Lars.

Her er et par til:

[url=http://www.romancortes.com/blog/pure-css-coke-can/]Pure CSS Coke Can
[url=http://www.romancortes.com/blog/css-paper-bird/]CSS Paper Bird

Det blir stadig vanskeligere å rettferdiggjøre flash.

segrov

Hei Lars,

teorien din om at jeg foretrekker flash fordi det er det eneste jeg kan, må nok vike. Jeg vil anslå skills innen HTML/CSS til å være langt bedre en Flash. HTML har jeg brukt siden forrige årtusen, mens Flash begynte jeg å bruke for noen år siden.

Flash er best på en lang rekke ting, spesielt løfter den presentasjonen av det meste uten at det er tidskrevende å lage det. Jeg liker selv best å jobbe med HTML/CSS, men når ting skal være litt mer dynamisk samtidig som det skal være håndterbart, er Flash genialt.

I tillegg er flash best på videokvalitet, bildekomprimering (og skalering) og ikke minst ytelse.

At HTML og Javascript en dag vil være en aktuell erstatter for Flash, gleder meg, men i de 5-10 årene før det skjer, skal jeg ha Flash-støtte på surfebrettet mitt. Sorry, Apple - dere lager fine produkter, men på surfebrett bomma dere å meg som målgruppe.

Lars A. Gundersens bilde

Lars A. Gundersen

Det var ikke så alvorlig ment, segrov. Takk for at du kalte det en teori, det høres fint ut. Jeg ville kalt det en slengbemerkning. :-) Og jeg skrev vel egentlig ikke noe om at jeg trodde Flash var det eneste du kunne?
Jeg ville vel egentlig bare påpeke at for meg handler det ikke om at Flash må dø og Apple har rett. Bare at Flash er en lukket boks, i browseren, mens interaktivitet med HTML/CSS/JS blir en integrert del av websiden, fra et utviklingsståsted. Derfor er jeg som utvikler mer keen på sistnevnte.
Og at Flash uten forebehold er best på videokvalitet, bildekomprimering og ytelse stemmer overhodet ikke med mine erfaringer. Personling får jeg nesten uten unntak bedre bildekvalitet for samme mengde bytes ut av H.264.
Og jeg tviler sterkt på at det tar 5 år før de aller aller fleste videotjenestene på web er gått over til HTML5 video. Det er det jeg personlig trenger. Jeg vil heller si i løpet av første halvdel av 2011.
Jeg tror ikke det samme i forhold til spill o.l. på web, der vil sikkert Flash fortsette å dominere. So be it.

segrov

Hehe, du spekulerte litt i motivene mine i alle fall.

Men tingen er at både du og jeg spekulerer i hvordan fremtiden ser ut, og selv om jeg også tror at swf-formatet på sikt kan erstattes av noe nytt når det kommer (Adobe er jo SVG-formatets far, et format som er essensielt i å erstatte noen av swfs bruksområder).

Men når vi spekulerer, kan både du og jeg ta feil.

Derfor ønsker jeg en iPad som gjør at jeg kan bruke flash, for mangel på støtte av flash, er en mangel.

Cybbe

Jeg tror Flash har flere gode leveår foran seg. Det er bare å se på Youtubes HTML5-implementering. Fungerer det? Ja. Men jeg opplever at flash-produktet er overlegent, både hva gjelder kvalitet og funksjoner. Om ytelsen kommer under kontroll har jeg ingen store problemer med det.

ggt667s bilde

ggt667

funker hvor som helst, mens youtube, kun funker når det selv vil.

Bruker google video html5?

slogmos bilde

slogmo

Hvordan ville det vært å lage et program som Sumo Paint i HTML5?

http://www.sumopaint.com/home/

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NAEoeWnYYvI[/youtube]

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Ikke så skrekkelig forskjellig fra noe slikt som [url=http://gomockingbird.com/mockingbird/]dette, tenker jeg.

segrov

For ikke å snakke om http://canvaspaint.org/ :)

Men disse applikasjonene viser litt av fordeler og ulemper med flash. Sumo Paint er laget i flash, er mer smooth, er raskere, mer avansert og kan lastes ned og kjøres fra macen din.

Der er nok bare et spørsmål om tid før det kommer javascriptversjoner som matcher Sumo. In fact, Adobe jobber jo med photoshop i en browser.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai