Trillian utfordrer Adium

TrillianLynmelding, eller instant messaging som det heter på engelsk, har på Mac vært dominert av to programmer - Apples iChat og den populære Adium-klienten. Nå kommer et tredje program som lover å utfordre Adiums popularitet.

Trillian er kjent fra Windows-verdenen og er den mest populære IM-klienten som lar deg koble opp mot flere nettverk samtidig. I dag slapp Cerulean Studios en alpha-utgave av Trillian til Mac.

På Mac har Adium lenge ruvet på toppen og vært mer eller mindre det eneste gode valget hva gjelder lynmeldingsklienter som kobler seg opp til mer enn ett nettverk. Programmet som er åpen kildekode har vært utviklet i mange år og har et hav av funksjoner, temaer og ivrige fans.

Trillian har tilnærmet samme status på Windows-plattformen og etter at det populære programmet nylig ble lansert for iPhone fant Cerulean Studios det naturlig og også lage en Mac-versjon.

Trillian

Alpha-versjonen er nå tilgjengelig for nedlasting fra Trillians nettsider og klienten støtter det meste av lynmeldingsnettverk, deriblant Windows Live, AIM, ICQ, Facebook Chat, Yahoo!, Google Talk, Bonjour og MySpaceIM. Programmet støtter, som Adium, ikke video- eller audiochat.

Trillian synkroniserer også opp mot iPhone-versjonen og eventuelle endringer du gjør i din profil et av stedene, vil være synlig det andre stedet. Alphaen kan lastes ned fra Cerulean Studios, men vær oppmerksom på at programvaren kan være ustabil siden dette er en veldig tidelig versjon.

sx9ko

Instalerte dette (måtte jo prøve det). fikk ikke logget inn og etter ca 1 min så fikk jeg kernel panic for første gang på imacen. Tror jeg venter til værtfall beta om ikke lengre.

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

er ikke beta engang. er alpha

t.nilsens bilde

t.nilsen

For et sjokk at den ikke støtter video eller audiochat. Ser ut til at ingen velger å prioritere det, bortsett fra aMSN, som er et elendig IM-program som ikke er godt produsert, da det bruker like mye CPU som Photoshop CS4 på min MBP..

Er vel snart på tide at noen ser at de kan få masse pop om de lager et godt gjennomført program som har all support. Som f.eks iChat, bare med mulighet for å kunne ha kontakt med alle de som ikke har en google eller AIM mail...

Skulle gjerne gjort det sjøl, men har faktisk ikke peil på programmering... ;P

christerguttens bilde

christergutten

@t.nilsen: TOTALT enig.. Er det mulig? Hvor lenge skal vi Mac brukere finne oss i å mangle essensiell funksjonalitet, bare fordi vi har Mac versjonen av programmet?!?!

Jeg kan si med en gang, denne trillianen SUGDE og var buggy, treig og jævlig.. *ZAP*!

SinWins bilde

SinWin

Det er en alpha-versjon. Altså uferdig, buggy, treig OG jævlig. Den gir seg ikke ut for å være noe annet heller.

Olav Solvang

@t.nilsen: Helt enig, men skype fyller jo alle disse behovene, gjør det ikke?

martiiin

Ja, men er jo ikke på langt nær så mange som bruker det! Kan ikke alle bare bruke skype i stedet? MSN er jo steinalderen!

christerguttens bilde

christergutten

@SinWin: Den var ikke (kursiv)bare(kursiv) treig og buggy, den var rotete og ulogisk, og lite funksjonell også.. Brukte over ett minutt som noen over her sa, til å hente msn kontakter, although facebook chatten gikk mye raskere å hente.. Kanskje i fremtiden den blir bedre, men uten video eller andre essensielle msn funksjoner, skjønner jeg egentlig ikke vitsen.. Den føyer seg jo bare inn i rekken av en rekke andre programmer med den samme funksjonaliteten og legger ikke til noe nytt som gjør den til et behov...

@Martiin; selv håper jeg på det samme.. Bare for google talk eller jabber.. Som er mer fremtids rettede og åpne løsninger...

SinWins bilde

SinWin

Hehe. Da så. Jeg har ikke prøvd den selv, men at den er i alfa-versjon sier meg at den sannsynligvis er buggy og treig. At den er lite brukervennlig er jo bare nok et "pluss".

MagnusXs bilde

MagnusX

Kan bli spennende dette =)

christerguttens bilde

christergutten

Ja, hehe :P Kan du si...
Jeg ELSKER iChat, men faen så irriterende det er uten msn funksjonalitet.. Hvem helt seriøst bruker Aim/Google talk i disse dager?? Hehe..

Børhaugs bilde

Børhaug

Det med video er ikke bare bare. Å legge til den funksjonaliteten er et helvete. Mest fordi alle de ulike nettverkene og klientene benytter ulike formater og at det er lisenser knyttet opp mot dette også. MSN sin videostream er ikke akkurat åpen heller. Er en grunn til at aMSN er buggy og kun fungerer sånn halvveis. Her er det da altså software og protokoller i begge ender som må fornyes, noe målet for disse programmene ikke er. Hensikten med disse programmene er jo å ha alle dine IM samlet.

åttitre

Lyd og bilde kommer til Mac:Messenger snart. Men MS har selv fått mange problemer med programmet. Ikke hold pusten, men smør dere med tolmodighet! Det finnes en betautgave av mac:messenger med både lyd og bilde. Ikke 100% må jeg innrømme... Stay tuned!

t.nilsens bilde

t.nilsen

@Åttitre: Har du en link til denne beta utgaven av Mac:messenger?

@Olav Solvang: Jo, skype fyller alle behovene, og vel så det. God video og lyd kvalitet, og går på tvers av platformene, men som andre også har nevnt, dette er ikke like utbredt som MSN, noe som gjelder de fleste av mine venner og familie.. Det er dessverre ikke bare bare å få folk til å installere et nytt program, enda mindre å få de til å bruke det... =P

Børhaugs bilde

Børhaug

Tror ikke den beta'en er free4all. Jeg har en versjon, og kan bekrefte at det når jeg testet virket. Tror at man evt må lete på nettet etter en pirat versjon.

åttitre

@t.nilsen: Den er ikke ute for public desverre. Men jeg anbefaler deg og bare vente da den har altfor mange bugs til at lyd og bilde fungerer 100%. Som skrevet tidligere, smør deg med tolmodighet :)

t.nilsens bilde

t.nilsen

Har testa en dev.versjon av MSN:Mac. Dvs; testa at d ikke funka skikkelig.. Får bare tall istedenfor bokstaver og ord på installasjon, dette skal visst ifølge foraer på nettet være mulig å endre, men d fikk jeg ikke til.. Så det enkleste er nok bare å følge åttitre sitt råd å finne frem flaska med tålmodighet..

Til dere som savner det, er det som sagt mulig å fikse Webcam i aMSN. Du trenger bare tilgang til ruteren din.. Har laget en beskrivelse i forumet. http://mac1.no/forum/viewtopic.php?f=123&t=236238

MacFans

Skype er nok mitt favoritt program på Mac. Kommer aldri tilbake til MSN.
Jeg tvinger alle jeg kjenner over på skype. det tar 1 minutt å lage en konto der. Skype er stabilt og pålitelig.
Det har blitt en del millioner brukere nå. I tillegg kan man ringe til vanlige mobiler og internasjonalt til en billig penge.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai