Filmtjenesten Headweb lansert i Norge

Filmtjenesten Headweb lansert i NorgeHeadweb, den svenske filmtjenesten vi tidligere har skrevet om, lanserte i dag sitt tilbud i Norge. Headweb tilbyr full støtte for oss Mac-brukere og har til og med integrert seg med Mac-mediesenteret Plex.

Gjennom samarbeid med blant annet Paramount Pictures, Warner Bros. og SF har Headweb både storfilmer og gamle klassiskere i sin katalog. Per dags dato hevder Headweb at de har over 1900 filmer å velge mellom på deres nettside og i deres programvare.

Headweb

Tjenesten baserer seg på at kunden leier (streamer) eller kjøper (laster ned) film og prisen er da NOK 39,- for å leie og NOK 80,- for å kjøpe. Film kan du kjøpe gjennom Headweb sin programvare som er tilgjengelig for Mac og denne filmen tilbys uten noen form for DRM og kan brennes til DVD. Når du kjøper og laster ned filmen, kan du også frivillig laste opp filmen til andre som har kjøpt samme film. Deler du din båndbredde med andre, gir Headweb deg "credits" som du senere kan bruke til å kjøpe eller leie nye film.

Hvis du ønsker å laste ned filmene og brenne disse ut på DVD, må du laste ned en applikasjon som finnes for både Mac, Linux og Windows. Denne applikasjonen kan også brukes som filmavspiller for innholdet til Headweb. For å leie film kan du enten gå direkte til nettsiden eller installere mediesenteret Plex.

Satser på Plex

Plex pluginsHeadweb ønsker å nå Mac-brukere og satser på Plex,
et populært Mac-basert mediesenter bygget på Xbox Media Center. Plex støtter stort sett alt som finnes av video- og musikkformater og en av de beste funksjonene med Plex er at programmet automatisk henter ned coverart, filmsammendrag, skuespillerinformasjon, sjanger, utgivelses år osv. når du legger til film og annet innhold til Plex.

Plex fungerer som et fullverdig alternativ til Front Row og har også en egen App Store. App Store fungerer tilnærmet på samme måte som Apples egen App Store til iPhone. Det er en sentralisert distribusjonsmodell for programvare til Plex-plattformen og det er denne Headweb vil bruke for å gjøre sine filmer enkelt tilgjengelig i stua også for Mac-brukere.

Slik fungerer Headweb i Plex

Du kan lese mer om Headweb på deres nettsider.

TDSzevz

39/80 er rett og slett for dyrt. Jeg får leid en film billigere på den lokale videosjappa. En del titler får man også til +- den prisen på platekompaniet og da får man i tillegg det fysiske mediet.

Jeg tror disse tjenestene må skaffe seg en månedspris eller redusere prisene kraftig hvis de skal overleve, ellers kommer piratvirksomheten til å kvele disse tjenestene.

ccjensen

Prøvde å finne ut hva slags kvalitet det er på filmene, men kunne ikke finne noen tekniske spesifikasjoner på nettsiden deres. Er det noen som har detaljer som:

  • original kilde
  • video codec
  • audio coded
  • bitrate
  • oppløsning

Takker og bukker!

ffinslo

Genial tjeneste! Dette er fremtiden. Enig i at leiefilm kunne vært litt billigere (leiepris på 29,- MAX), men kjøpeprisen er grei. Plex-integrering er jo kjempeflott til tross for at jeg ikke er noe storfan, FrontRow bruker mye mindre CPU så macen min slipper å bli så varm. Men tommel opp for Headweb som slår Voddler ned i støvlene. Makan til ubrukelig tjeneste har jeg aldri vært borti. Ubrukelig grensesnitt og for mye reklame. Noen som vet hvilke kvalitet filmen man kjøper er i?

dngs bilde

dng

TDSzevz: Det kommer nok. Føler at 2010 er starten på heftig onlinefilm konkuranse :o (bombe)

EDIT:

FFinsio: Nå er Voddler kun i beta, chill..

KBiPhones bilde

KBiPhone

Ser jo bra ut dette. Leiepris kan alltids bli billigere, men vanlig pris der jeg leier er 55 for en film, men 3 for prisen av to. Leier man en film så blir jo dette betraktelig billigere. :)

krsk0

Tenkte jeg skulle prøve headweb ikveld, ser veldig bra ut!

Loevhagen

Lyden på de filmene jeg sjekket (informasjon) er jo kun stereo. What?

t.nilsens bilde

t.nilsen

Jeg gjentar bare meg selv, og TDSzevz som sier samme som jeg sa sist det ble pratet om programmet.... Månedspris for ivrige filmelskere, hvis ikke fortsetter piratene som normalt..

Man kan ikke tro at man får solgt filmer til en "stiv pris", selv nye blockbustere. Er selvfølgelig billigere enn å kjøpe i fysisk format, men man må likevel laste ned filmen om man kjøper den.. MAO så er det da likegreit å laste ned fra kjente pirater som leverer i HD med DD2, kontra dette jeg hører rykter om at det er stereo på G her...??? Da har noen skutt seg i foten...

MIN mening; Skal noen starte et nettsted som leverer filmtjenester, og virkelig vil bli store på dette, må de selge filmer til såvidt over kjøpspris. Det er ikke rare fortjenesten pr. film, men antallet kjøpte/leide filmer fra deres side vil være enorm, om man kan kjøpe en digital blockbuster for la oss si 40-50 kr. Dessuten må de levere kvalitet, HD foretrukket, OG Surround for de som vil ha det. Og la oss ikke glemme at det må være kraftige servere i bildet her, så de kan utkonkurrere seeders på nett.

På denne måten vil de ta markedet med storm, og ha muligheten til å stjele piratenes oppmerksomhet.

Macoman

Ser ut for at det er DVD kvalitet, men jeg foretrekker heller en løsning med amerikansk iTunes konto. Billig og ikke minst BRA!

abiectus

Har akkurat testet Headweb nå. District 9 gikk helt smertefritt på min MBP 15,4 10.6.2.

39,- er helt akseptabelt for min del så lenge markedet ikke
er mer konkurranse utsatt en det er. Når fler aktører kommer
med fungerende løsninger vil jo prisene falle uansett.

Har tidligere testet Voddler, men Headweb virker for meg
som en mye bedre gjennomført løsning.
Thumbs up :) Denne kommer jeg til å leie mange filmer fra!

åttitre

Man kan også se filmer via PS3. Det er jo fint, men jeg la merke til dette på slutten av informasjonsteksten; "Merk at tilbudet ikke er like stort på Playstation 3. Det er fordi noen av filmene krever Microsoft Silverlight; Noe som dessverre ikke støttes på Playstation 3 akkurat nå." Hvem i h... bruker SL og flere forskjellige formater for en og samme tjeneste.

Jeg vil se et mnd. beløp for bare streamingtjenesten slik som andre har nevnt tidligere.
Er et dårlig tilbud det her! Rett og slett...

christerguttens bilde

christergutten

Jeg blir veldig provosert over mangelen på å kunne kjøpe filmer og lagre de til HD'en!
At det kun er vannmerke i stedet for drm er jo helt supert.. Hvis du er ærlig, slipper du alle problemer som drm medfører! :)
Men som de andre over meg; dette må bli en abbomements løsning hvis de kun skal ha streaming! Ellers er de jo helt på bærtur!
Jeg ser for meg maks 59,- kroner i måneden for uendelig streaming.
299,- for uendelig nedLASTING til HD'en. Og undertekst er et krav hvis de har tenkt å bli store på dette...

krsk0

Jeg håper også abm. tjeneste, og jeg kan godt betale 100,- i måneden, som jeg gjør hos spotify.

krsk0

Jeg håper også abm. tjeneste, og jeg kan godt betale 100,- i måneden, som jeg gjør hos spotify.

FireFoxs bilde

FireFox

Helt enig med "Macoman".

Har Amerikansk iTunes konto, og akkurat nå (kurs fra Norges Bank) koster det meg f.eks. å leie animasjonsfilmen UP for;

kr. 23,98 i "vanlig oppløsning".
Kr. 29,99 for å leie den i HD.

"The final season of Lost" koster meg kr. 210,-, eller i HD kr. 300,-....for hele, og da kan du se det med en gang.
Siste sessong (8) av "24" koster det samme.

Apple Tv er det beste jeg har investert i på lenge....men bare fordi jeg tok meg bryet å fixe meg Amerikansk konto. Alt annet blir andrevalg for meg.

christerguttens bilde

christergutten

Helt enig med @FireFox!
Kunne ikke ha gjort en bedre investering. Eneste jg er litt bekymra for er evt at de stenger kontoen min. Mn hva er oddsa for det? :P
elsker hd kvaliteten, den ligger utrolig tett opp til bluray og ser bra ut også på 55 ledtv fra Samsung, så flott komprimering er det! Har handlet en hel bråte med filmer og tvshows og er storfornøyd! Noen sier Apple tv var en flopp, jg sier den er forut for sin tid, og dette tiårets måte å se tv og film på! :)

tenthumbs

Har nettop testa ut Headweb I Plex (etter mye krøll og irritasjon fordi det ikke opplyses noe sted at Silverlight-plugin er påkrevd...)

Filmen jeg testa er "Menn som hater kvinner" som leiefilm, og uten at jeg aner hvor jeg finner eksakt data for kvaliteten, kan jeg subjektivt konkludere med at detter er overprisa søppel. Bildet er svært synlig pixellert og det er helt umulig å ignorere på en 37" flatskjerm i 720 oppløsning. Jeg kommer ikke til å se hele filmen i denne møkkakvaliteten, det er helt sikkert.

Styr unna.

Mirandas bilde

Miranda

Fins det en enkel måte å konvertere filmer (f.eks. fra Headweb) til MPG4 eller MOV, slik at jeg kan ta dem med på iPhonen min på lange togturer?

christerguttens bilde

christergutten

Tips @Miranda; opprett heller en amerikansk iTunes konto, og ei filmene for alltid i god kvalitet! :) De er perfekt tilpasset Apple TV/iPod/iPhone (og helt sikkert iPad også), dessuten er de billige!

Lukass bilde

Lukas

@ tenthumbs:
Min opplevelse er totalt annerledes enn din. Jeg hadde riktignok Silverlight installert fra før av, det gjorde det kanskje enklere å få det til å spille, men det eneste krøllet jeg opplevde var at jeg måtte oppgi brukernavn og passord i Plex.

Kvaliteten: På en 42" plasma var kvaliteten upåklagelig. Jeg så the hangover, og synes at det så helt fett ut. Ingen pikselstøy what so ever. Smooth og fint, bra lyd, bra bilde.

Det eneste å sette fingeren på var dette: ved fullskjermsavspilling i nettleser var flyten helt knirkefri, mens det i Plex lugget litt. Snodig.

Jeg råder ikke folk til å styre unna dette. Prøv det. Prismessig ser jeg ingen grunn til å fare i taket over noen tiere hit og dit. Og det er de færreste filmer jeg gidder å se flere ganger, det er for mange bra filmer til å bruke tiden på det. Jeg har hyllene fulle av filmer som står der og støver, da er tjenester som headweb og liknende langt å foretrekke, spør du meg.

Mye greiere måte å få servert filmene på dette, enn å jage rundt på bittorrents-steder på jakt etter "den riktige" rip-en: "å shit, japansk dub med hebraisk tekst. Jaja, det er jo gratis". Vært der, eller?

Men hvorvidt headweb er det ultimate eller ei, skal jeg ikke si noe om. Men digg at de kjører plex. Respekt.

christerguttens bilde

christergutten

@Lukas; jeg tar den der.. Er årevis siden jeg sluttet med torrent.. Det er helt tragisk å "jakte på filmer" som du sier, bare fordi de er gratis.. DVD i utgangspunktet er dårlig kvalitet spør du meg, også skal dét bli komprimert ytterligere, det blir bare katastrofe-dårlig... Det med feil lydspor/undertekst er også et evig herk..
Så deilig livet ble med en iTunes US konto :)

Selv har jeg ikke prøvd HeadWeb, men etter alt skrytet fra deg, kanskje jeg gir den en sjanse..?
Men hvordan skal jeg få sett på filmen på iPhone eller Apple TV?
Litt kjedelig å måtte gå til innkjøp av Mac Mini når jeg allerede har en Apple TV...

FireFoxs bilde

FireFox

@Miranda: Eier/leier du filmen kan du konvertere den.

Programmer som "Handbreak", "RealBeen", og "Mac video converter" vil gjøre denne operasjonen. Gjør et søk på nett....."mac: movie converter"....eller lignende.

Ha en fin fin helg folkens!!!

Biffen

Her er alt dere trenger:

OVGuide

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai