Apple har snart mer penger enn Microsoft

FinanskriseApple har lenge vært et lite selskap sammenlignet med giganten Microsoft, men tidene snur. Med de siste års knall resultater har Apple sakte, men sikkert, begynt å ta igjen selveste Microsoft hva gjelder kontanter i banken. Under Apples siste resultatfremleggelse, ble det klart at det nå er under 1 miliard dollar som skiller de to selskapene.

Nettstedet BusinessInsider satte i dag opp en interessant oversikt som sammenligner Apple, Microsoft, Google og Intel sine verdier i kontanter og kortsiktige investeringer.

Apple har de siste årene gått med dundrende overskudd, uten at selskapet har brukt pengene på store oppkjøp eller andre investeringer som krever beløp. Dette har gjort dem i stand til å nå opp til ett av verdens rikeste selskaper, selveste Microsoft.

Microsoft vs. Apple vs. Google

I grafen ser vi tydelig at det nå er små forskjeller mellom hva Apple (39.8 milliarder dollar) og Microsoft (40.4 milliarder dollar) har på bok. Selskaper som Google og Intel må begge så seg grundig slått av både Apple og Microsoft.

Denne typen beløp kan Apple bruke i stadig omfattende grad til oppkjøp av eksisterende selskaper eller som mange har foreslått lenge, vesentlig mer aggressive prismodeller. Apple kan selge produkter som for eksempel iPad med tilnærmet tap i lang tid for å etablere en slik plattform. Er det trolig at de gjør det? Neppe.

Hva bør Apple bruke sine penger på?

Tags:

DanTheMan

Heftig! Nå kan ingen si at Apple er så lite!
Du burde bruke pengene på en kontrakt med Intel som gjør at Intel bare lager prosessorer for Apple!

Børhaugs bilde

Børhaug

Det kommer aldri til å skje! Det er jo det samme som undergangen til Intel.

effortlesss bilde

effortless

DanTheMan: Eller de kan investere i andre formål som har til hensikt å skape verdier, ikke ødelegge verdier for andre.

Disse resultatene er eksklusivt takket være god markedsføring. Apple får nok ganske mye igjen i forhold til produksjonskostnadene. I tillegg koster det meste penger i Mac-verden.

DanTheMan

@ Børhaug, effortless

Det jeg sa var jo bare tull! Det ville aldri skjedd!
Er det ikke lov å tulle uten å bli sett på som en idiot her? xD

Maxells bilde

Maxell

Du kan ikke måle størrelsen på et selskap i likvider. Omsetning er en langt mer presis og vanligere måleåparameter for størrelse. Det samme er antall ansatte.

Hvorfor lager man en sak basert på likviditet? Hvorfor ikke forholde seg til vanlige parametre som alle andre? Eller var poenget å finne tall man kan sette sammen til en graf hvor Apple kommer best mulig ut?

appleAndre

Når iPad kommer så vil nokk Apple ta dem igjen ; )

RogerF

Omsetning er kanskje mer presist ifht størrelse, men det sier jo ikke en skitt om hvordan tingenes tilstand er da. Så jeg vil vel si at egenkapitalen og resultatene er mer interessante – det siste er det som gir salt i maten, i motsetning til omsetning ;-)

Maxells bilde

Maxell

[quote="RogerF"]Omsetning er kanskje mer presist ifht størrelse, men det sier jo ikke en skitt om hvordan tingenes tilstand er da. Så jeg vil vel si at egenkapitalen og resultatene er mer interessante – det siste er det som gir salt i maten, i motsetning til omsetning ;-)

Skal man ha en analyse av hvordan ståa totalt sett er, er due dilligence tingen. Det holder ikke med verken omsetning eller likviditet. Jeg kan ha masse likviditet, men bak tallene skjuler det seg at jeg ikke har noe å selge, eller at det ligger latente gjeldsforpliktelser, eller at vi ligger i patentstrid, eller at noen har saksøkt oss, eller, eller, eller, eller.

Derfor forstår jeg ikke hvorfor man lager en sak på antall penger i banken. Dessuten er det svært mye man kan bruke til å kjøpe for, blant annet ved å realisere aksjeoppsjoner, eller å foreta emisjoner.

admins bilde

admin

@Maxell

Likvide midler sier noe om evnen selskapet har til oppkjøp og store investeringer i forhold til R&D, aggressiv prising og ikke minst markedsføring. Alle vet forøvrig at Apple har 0,- i gjeld, men det er ingen sammenligning av verdien i selskapene, da må du se på markedsverdien.

Der har Apple også tatt ganske så godt innpå og har i dag en markedsverdi på 177.48 milliarder dollar. Microsoft på sin side har en markedsverdi på 244.35 milliarder.

macpro96

Har ikke iPad kommet?
Når kan man bestille iPad i norge?

AnnernWithTheMacbook

DanTheMan: Umulig... :P

SeaLions bilde

SeaLion

Alt er relativt. Jeg synes 1 milliard dollar er noe langt mer enn "lite".

åttitre

Apple kan vel slette "litt" gjeld som u-landet USA har... sponse landet sitt!

CBlomviks bilde

CBlomvik

Er de smart så sparer de pengene til å kunne overleve dårlige tider :)
Microsoft kan ende opp med å slite enormt nå fremover siden de mister mer og mer av software-markede.

Throll

Apple kan vel slette "litt" gjeld som u-landet USA har... sponse landet sitt!

Mot at de 50 stjernene blir byttet ut mot et eple?

DanTheMan

@Throll JA 

kvasbo

Dere vet hva dette betyr, sant? At Apple har helt latterlig gode marginer, og at det er vi brukerne som har bidratt med alle disse pengene?

Missy TommeN

@åttitre: Ja, 40 mrd er sikkert nok til å dekke underskuddet til USA på totalt 8000 mrd i fjor :)

2david

Jobs klagde over at Flash var ustabilt, og at Adobe var late... Synes Apple skal gjøre som de gjorde med emagic-logic. Kjøpe dem opp, og legge ned windows-utviklingen! :D

TorsteinOs bilde

TorsteinO

Det som er litt interessant å se er hvor stor og rask økningen til apple er, viser klart at apple er i skikkelig medvind for tida.

@kvasbo: Heh, ja, hvem ellers skulle ha bidratt med pengene? Det at Apple har mye penger på bok vil OGSÅ si at de har mye reserver i tilfelle noe skulle gå galt, og det at de har nesten like mye på bok som et selskap innenfor samme bransje, men som er veldig mye større, er sånn sett ekstra imponerende og betryggende. Det vil si at det er sikrere for andre å inngå avtaler om samarbeid og kontrakter med dem, noe som igjen sannsynligvis vil føre til at de kan levere (enda) bedre produkter.

Cybbe

Apple investerer langt mindre i R&D enn Microsoft (både i absolutte og relative tall). I tillegg har Apple en annen utbyttepolitikk (les: intet utbytte). Microsoft hadde en gigantisk kontantbeholdninger for en del år siden, men valgt etter noe press å gi et ekstraordinært utbytte. Apple har, blant annet på bakgrunn av historiske erfaringer, valgt å holde på sin kontantbeholdning for å, som de hevder, bevare egenkapital og ha fleksibilitet i fremtiden. Men hva gjelder oppkjøp så er Apples strategi kun å kjøpe opp relativt små selskaper. Og fleksibiliteten kunne i stor grad blitt ivaretatt selv med net cash from operations.

TorsteinOs bilde

TorsteinO

@cybbe... i såfall er det jo egentlig bare enda mer imponerende, for ut fra hva de to faktisk leverer skulle man tro at det var stikk motsatt.

djhalleus bilde

djhalleu

.. jada.. det er skuffende å høre alle de totalitære her inne. Hehe

mactinius

dette må være en kandidat til årets Silly Topic Award 2010...

ANdersBB

Utrolig at de ikke betaler større utbytte til eierne sine. Rett og slett uforståelig. At aksjonærene i det hele tatt finner seg i det er etter min mening ganske betenkelig. Apple har de siste årene også endret seg fra å være et typisk aggressivt vekstselskap til å etablere seg som en stabil verdiaktør i bransjen. Dette bør begynne å avspeile seg også i utbyttepolitkken deres.

TheX

ANdersBB: Det begynner jo forsåvidt å skje med iPad da. Jeg er enig i at det samme bør skje med de andre billigmodellene da, men det er i det minste et steg framover.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai