BashFlash dreper Flash

BashFlashAdobes Flash-teknologi har fått mye negativ omtale i det siste, spesielt etter at Apple begrunnet manglende Flash på iPad med at programvaren var ustabil og dårlig. Mange opplever Flash som svært dårlig på Mac, men heldigvis finnes det gode verktøy. Et nytt program med navn BashFlash (gratis) overvåker Flash og lar deg enkelt drepe Flash når den bruker for mye ressurser.

Flash, teknologien fra Adobe som brukes til alt fra reklamebannere, video og hele nettsider, har aldri fungert spesielt godt på Mac. Flash-plugingen var ifølge Apple en av de største synderene hva gjelder ustabil Safari, men etter introduksjonen av Snow Leopard og Safari 4 hvor hver plugin kjøres som en egen prosess kræsjer ikke hele Safari når Flash gjør det. At hver plugin kjøres som en egen prosess har også gjort programvare som BashFlash mulig.

BashFlash ligger nemlig i bakgrunnen og kontinuerlig overvåker hvor mye ressurser Flash stjeler. BashFlash er synlig gjennom et lite ikon i menybaren og når dette ikonet blir rødt benytter Flash alt for mye ressurser. Du kan dermed enkelt drepe hele Flash-prosessen gjennom valget Kill Flash-plugin i menyen.

BashFlash fungerer kun i Safari og kun under Snow Leopard siden den er avhengig av å kunne avslutte Flash-pluginen som en separat prosess framfor hele nettleseren. Programmet er gratis og tilgjengelig fra BashFlash.com.

hansingehagens bilde

hansingehagen

ClickToFlash fungerer veldig bra, også

G5

Det finnes nok alternativer, så bytt :)

andreas.bakkebos bilde

andreas.bakkebo

Ja, ClickToFlash er veldig greit, for da kan man velge hvilke flash som skal drepes, og hvilke som skal fungere. Greit og enkelt

KBiPhones bilde

KBiPhone

Er strålende fornøyd med ClickToFlash, ser ingen grunn til å bytte...

christerguttens bilde

christergutten

Jeg prøvde jo å la Appzapper ta rotta på Crash, (Flash), -pluginmodulen, siden de aller fleste videoene på YouTube jeg har vært innom bruker HTML-5.. Men ikke ALLE, og det er såklart de du vil se mest som ikke er konvertert ennå... Haahmm.. Får vel holde ut Crash en liten stund til :-/

segrov

Har brukt iTunes på Windows, og det kræsja ganske så bra.

Skulle likt å se Microsoft blokker iTunes på Windows fordi det kræsjer mye:) Har en følelse av at Apple ville protestert littegrann, men det har de jo ingen grunn til lenger:)

freddie92

nå funker plutselig ikke youtube når jeg installerte denne. når jeg trykker på en video så får jeg spørsmål om flashen min er utdatert. prøvd å avinstallere men youtube videoene funker fremdeles ikke. HJEEEEELP!!!!

DanTheMan

Haha, elsker navnet, som fra ping-live: "Flash er Bash" xD

macsams bilde

macsam

@segrov: skjønner ikke hvorfor du blander Microsoft i dette, det er jo ikke de som lager Flash!?

segrov

*macsam - Apple hevder at de ikke støtter Flash fordi adobe er late. Men Apple er jo pinadø like late på software til Windows.

Jeg lurer på hva slags reaksjoner som ville kommet om Microsoft plutselig nektet iTunes på Windows-pc, på samme måte som Apple nå nekter Flash (og andre) å kjøre plugins på iPad... Det ville ikke vært pent.

admins bilde

admin

@segrov

Ikke helt sammenlignbart? En analogi som fungerer blir vel heller om Microsoft nektet andre å installere programvare i deres Xbox-programvare --- forresten, det gjør de vel allerede? :)

segrov

@admin :) Frem til nå har de fleste tablet-pcer vært fullt mulig å bestemme over hva du vil installere selv. Og BashFlash er jo akkurat det samme - et program som du kan innstallere, og som gir deg som eier full kontroll. Perfekt!

En Xboks er et lukket økosystem, i likhet med andre spillkonsoller. Apple bryter den allerede åpne tradisjonen i windows-baserte tablet. Denne gangen rammer det meg som ønsker flash. Neste gang rammer det noen som trenger java eller realplayer etc.

men pyttsan, er nysgjerrig på Yooyoo og android-systemer også. Har vært ganske lojal mot apple det siste tiåret, men det er på tide å orientere seg litt rundt nå.

admins bilde

admin

@segrov

Har du faktisk prøvd Flash på en mobiltelefon? Det er jo en helt håpløs opplevelse. Uansett om det er på Android, WinMo eller en Nokia.

Xbox er, i likhet med Apples iPhone og iPad, et lukket økosystem. En iPad er ingen tablet PC i den formen vi normalt har kjent dem hittil. Det er et lukket økosystem og da er det tradeoffs.

ggt667s bilde

ggt667

Flash suger, det kræsjer jo i eninga, spesielt om man skal queue/spole i en progressive download. Jeg fant en beta jeg postet her for en stund siden som er vesentlig bedre enn release.

christerguttens bilde

christergutten

Flash på en mobiltelfon (SELV med nokias relativt kraftige N900) er et HELVETE!! Sider tar 10 ganger lengre tid å laste inn hvis det er flash bannere, og gud hjelpe meg hvis du vil sjekke ut en youtube video på nettet! Er en grunn til at Nokia fjernet Flash i nettleseren med en oppdatering (men det sies Flash er tilbake igjen nå da..)
Har prøvd N900 siden jeg kjenner en i Nokia, hadde aldri i verden kjøpt den selv!

Du @segrov, ikke kom her å si at iTunes suger på windows!!!
Vi har én PC i huset her fra HP med amd trippelkjerne @1.80 ghz, og den kjører iTunes 64 bit på Windows Vista H helt smooth... ALDRI krasjet (i motsetning til iTunes på iMacen som krasjer HVER gang den skal laste ned mer enn 3-4 filer, være seg podcaster eller musikk/tvshow/filmer kjøpt i iTunes Store) Merkelig og jeg har rapportert det til Apple.... Vi kan glede oss til iTunes 64 bit på Mac OS også. En kundeservice ansatt jeg snakket med, sa at den skal bli mye mer stabil og at vi har mye å glede oss til :)

Jeg er lei av folks mangler på dårlige argumenter om iPad'en, GREIT at den ikke har multitasking, men det er vel noe Apple jobber med å optimalisere før de slipper det i en oppdatering.. Apple slipper ikke ut ting før det er 100% og det er det som gjør Apple så bra... Den som venter på noe godt.... :)

Dessuten presser de på en måte nettet til å kutte ut den Flash driiiiiten, siden det kommer til å være en hel haug med folk som kjøper iPad, og webutviklere vil jo ha lesere på sidene, så da er de nødt til å gå over til den åpne standarden HTML-5 (som er WAY bedre enn Flash)...

Vel, peace folkens! DOWN WITH FLASH

segrov

@admin, Klarer meg greit uten flash på mobil, skjønt en sjelden gang i blant ville det vært praktisk. Det er nå tablet-størrelsen jeg ikke orker å engang vurdere uten Flash. Der er det et must - samme hvor åpent eller lukket økosystemet er:)

@christergutten, så bra at iTunes funker på Windows:) Men OM det ikke hadde fungert bra, ville det vært en grunn til å blokkere dere? I think not, og selv om de ikke er helt fair å sammelikne med en arbeidstasjon med en tablet, så kommer jeg likevel ikke utenom at jeg personlig ønsker meg flash så mye at jeg heller velger vekk iPad til fordel for en tablet som kjøre flash.

Det kommer stadig vekk mye spennende flash-basert innhold på nett. Se f.eks. http://nrkbeta.no/2010/02/12/fredagsmoro-verbatim-challenge/

bjornsg

flash på tablet (joo joo) : http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1318/0.304
tror faktisk at flash er noe som jeg greier meg lenge uten, på produkter som går på batterier.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai