Offisiell Steve Jobs biografi underveis?

Offisiell Steve Jobs biografi underveis?

Steve Jobs er en person som ikke deler mye av sitt privatliv med omverden og det eksisterer fortsatt ingen offisiell biografi av den profilerte Apple-sjefen. Skal vi tro New York Times kan det nå se ut til at vi får en offisiell Steve Jobs biografi.

Det har vært skrevet en rekke biografier av Apples sjef, men ingen av dem har vært offisielt godkjent av Steve Jobs. Flere av biografene har Steve Jobs faktisk prøvd å forhindre å bli trykket, senest biografien iCon. Steve Jobs prøvde å presse forlaget Wiley & Sons til å ikke utgi biografien, men de ga ikke etter for presset. Resultatet ble at Apple fjernet alle bøker som ble utgitt av Wiley & Sons fra deres butikker. Dette inkluderte populære Mac-bøker som The Mac OS X Bible og Mac OS X for Dummies. Selskapet Wiley & Sons har heller ikke blitt spurt om å utgi sine bøker på Apples iPad.

New York Times hevder at det er Walter Isaacson, en tidligere redaktør i magasinet Time, som skriver biografien om Steve Jobs. Isaacson er forfatter av to bestselgende biografier, "Einstein: His Life and Universe" og "Benjamin Franklin: An American Life." Alle hans bøker har blitt publisert av Simon & Schuster, som tilfeldigvis også var en av de forlagene som Steve Jobs presentere under iPad-lanseringen i januar.

Hvis du ikke greier å vente til en eventuell offisiell Steve Jobs biografi, så er de uoffisielle biografiene iCon og The Second Comming of Steve Jobs gode alternativer.

Bilde av chakote (Creative Commons)

Staales bilde

Staale

Dette er ment som konstruktiv kritikk:
Det bør være strengere krav til hva som blir publisert på forsiden av Mac1. Det at det går rykter om en biografi er etter min mening ikke en viktig sak. Denne saken er likevel i motsetning til mange av de siste sakene fra Mac1 ganske godt skrevet, med tydelige kildehenvisninger. Jeg vet det er vanskelig å drive siden på frivillig basis, men jeg håper dere setter kvalitet foran kvantitet på artiklene fremover.

macelsk

Jeg syns det er ganske greit jeg !
det blir kjedelig hvis det ikke kommer nye artikler på noen dager..!

Stå på!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai