Eldre MacBook-modeller får gratis bytte av skadet harddisk

MacBook Question Mark

Det begynner å bli noen måneder siden det først kom fram at Seagate hadde levert harddisker som inneholdt feil. En god del av disse diskene havnet i MacBookene mellom mai 2006 og desember 2007. Nå melder Apple at de skifter ut harddisker fra disse modellene.

Apple melder at en andel av harddisker som ble brukt i MacBook-maskinene som ble solgt mellom mai 2006 og desember 2007, kan inneholde feil som kommer fram i visse situasjoner.

Hvis MacBook-maskinen din ble kjøpt i perioden nevnt ovenfor og viser et blinkende spørsmålstegn på skjermen, ber Apple deg om å levere den til en Apple-autorisert forhandler slik at de kan undersøke harddisken for å finne ut om den kvalifiserer til gratis utskifting under denne ordningen.

Hvis MacBook-maskinen din ikke har symptomet nevnt ovenfor, trenger du ikke å kontakte Apple eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør.

Identifisere berørte MacBook-systemer

Symptom

Et blinkende spørsmålstegn vises på skjermen når MacBook slås på.

Berørte MacBook-modeller

13-tommers svarte og hvite MacBook-modeller med følgende prosessorhastighet og harddiskkapasitet:

  • Prosessorhastighet: 1,83 GHz, 2 GHz eller 2,16 GHz
  • Harddiskkapasitet: 60 GB, 80 GB, 100 GB, 120 GB eller 160 GB

Neste trinn

Hvis MacBook-maskinen din har symptomet med det blinkende spørsmålstegnet og er i samsvar med beskrivelsene av de berørte modellene ovenfor, må harddisken undersøkes. Lever MacBook-maskinen til den Apple-representanten som er mest praktisk for deg:

Hvis Apple eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør bekrefter at harddisken din er berørt, vil de erstatte den med en ny. Du må ha de originale OS-installeringsdiskene som ble levert med produktet for å installere operativsystem, andre programmer og eventuelle sikkerhetskopierte data på nytt.

Hvis du trenger hjelp til å finne det beste servicealternativet i området ditt, kan du kontakte Apples tekniske brukerstøtte for å få mer informasjon.

Tilleggsinformasjon

Noen kunder kan ha betalt for reparasjon etter utløpet av garantien for maskiner som dekkes av denne ordningen. Apple ta kontakt med aktuelle kunder (hvis kontaktinformasjon er tilgjengelig) med nærmere informasjon om refusjonsprosessen. Hvis du tror at du har betalt for en reparasjon som dekkes av denne ordningen, og du ikke er blitt kontaktet, kan du kontakte Apples tekniske brukerstøtte.

Denne verdensomfattende Apple-ordningen innebærer ingen utvidelse av den standard garantidekningen for MacBook-maskinen.

Denne ordningen dekker berørte MacBook-modeller i det som gir lengst dekning av tre år fra den opprinnelige kjøpsdatoen og frem til 15. august 2010. Apple vil fortsette med å evaluere reparasjonsdata og tilby ytterligere reparasjoner ved behov.

Captain Rehabs bilde

Captain Rehab

Skjedde for 2 dager siden, og måtte formatere hele maskina. Kan denne garantien også gjelde Macbook Pro?

En annen ting i samme slengen. Jeg kjøpte maskinen min i februar, 2007 registrert på et firma. Humac mente jeg da ikke hadde samme garantien som ved privatkjøp. Noen som vet noe om dette?

admins bilde

admin

@Captain Rehab

Firmakjøp reguleres ikke av forbrukerkjøpsloven og du har vesentlig svakere rettigheter. Garanti har du alltid og den er 1 år, uavhengig av om det er et kjøp gjort som privatperson eller et selskap. Reklamasjonsrett som du nok sannsynligvis mener, er ikke det samme som garanti.

ggt667s bilde

ggt667

Jeg har en 2GHz 120GB HDD, men den konka helt ut i forrige uke. Den første harddisken ble skifta etter 6mnder...

TSeierstad

admin skrev:
Firmakjøp reguleres ikke av forbrukerkjøpsloven og du har vesentlig svakere rettigheter. Garanti har du alltid og den er 1 år, uavhengig av om det er et kjøp gjort som privatperson eller et selskap. Reklamasjonsrett som du nok sannsynligvis mener, er ikke det samme som garanti.

En liten rettelse hvis jeg får lov:
Firmakjøp går under kjøpsloven og ikke forbrukerkjøpsloven. Kjøpsloven gir firmakjøp av f.eks. datamaskiner 1 års reklamasjonsrett. Garanti har ikke noe med kjøpsloven å gjøre, men er en tilleggsytelse et firma kan velge å gi som går utover det kjøpsloven dekker. Dvs at garanti ikke er en selvfølge.

earls bilde

earl

Skulle gjerne ringt Apple Support for å høre om disken min dekkes, men er det ikke slik at det koster 300 kroner? Her prøver de å lure meg i en felle.

MacFreddi

Hadde dette problemet på min macbook pro (kjøpt i 2007) for 2 dager siden jeg også. Jeg regna med at HD'en hadde blitt ødelagt, men jeg lot den ligge ganske legne uten batteri en stund, så kom den til sitt rette jeg etter det.

Hvis noen har det samme problemet, kan en jo prøve det før en gjør noe annet.

wstyle

Min MB konka ut rett før jul. Jeg kjøpte ny HD selv og skiftet. Funker som fjell det, fikk meg samtidig ekstra plass og 7200 rpm.

Spankyboiis bilde

Spankyboii

det skjedde med meg men fikk det dekka av apple, dette er 3 måneder siden.

Lukass bilde

Lukas

Passe masete prosess, da. Kan de ikke bare gi ut noen numre som sikkert står på diskene, så kan folk med berørte disker bare få en ny tilsendt? Særlig jeg gidder å levere inn maskinen min og være uten i hvem vet hvor lenge. Og hvem holder vel styr på hvor originalskivene som fulgte med maskinen er? Ikke jeg, i alle fall. Her virker det som om Apple skjønner at de må yte ett eller annet som de ikke akkurat er så keene på, for det koster dem masse spenn, derfor gjør de det akkurat så tåkete og omstendelig at folk ikke gidder.

magnesa

@ lukas
Min kræsjet i november 07, har solgt macbooken, men for å være vanskelig vurderer jeg å kreve penger tilbake, angående modell nr:

Harddisk-problemer
Det er Seagates 2.5" (S-ATA) med modellnummer ST96812AS og ST98823AS og firmware 7.01 som har feil i følge selskapet og anbefaler sine kunder å bytte harddisk snarest mulig samt ta backup.

http://www.itavisen.no/495434/kritisk-macbook-feil

Fra tråden:
http://mac1.no/forum/viewtopic.php?f=146&t=180771

Freimens bilde

Freimen

jeg er på 3. disken.. 120 gb/250 gb/500 gb. Den originale 120 gb disken lever enda... i et eksternt kabinett.

en 500 gb disk til macbook koster ynkelige 600 kr. og jeg ville seriøst tenkt over dette før jeg satte inn en liten disk på fabrikasjonsgrunnlag.

Men ikke alle har like store aversjoner som meg mot å kaste ting... he he...

Bytter uansett disk gjevnligt.

elFreim

vhermstad

Jeg har skifta harddisk to ganger på min svarte macbook kjøpt i august 2007. Begge gangene gikk det på garantien. Tok ca 13 mnd mellom vær kræsj så nå regner jeg med en ny krasj i desember og tar backup med timemachine ofte. Har 160 GB harddisk. Noen som vet hvor lenge garantien vil gjelde på slike krasj?

ggt667s bilde

ggt667

Hvis man ser på prisene på 2.5" SATA disker så er det ingen grunn til å la være å bytte HDD hver 6. mnd, det er billigere å få inn rutine på det der enn å sitte med 1 finger opp i rumpa en gang i blandt.

Strek

"admin skrev:
Firmakjøp reguleres ikke av forbrukerkjøpsloven og du har vesentlig svakere rettigheter. Garanti har du alltid og den er 1 år, uavhengig av om det er et kjøp gjort som privatperson eller et selskap. Reklamasjonsrett som du nok sannsynligvis mener, er ikke det samme som garanti.

En liten rettelse hvis jeg får lov:
Firmakjøp går under kjøpsloven og ikke forbrukerkjøpsloven. Kjøpsloven gir firmakjøp av f.eks. datamaskiner 1 års reklamasjonsrett. Garanti har ikke noe med kjøpsloven å gjøre, men er en tilleggsytelse et firma kan velge å gi som går utover det kjøpsloven dekker. Dvs at garanti ikke er en selvfølge."

Nei, kjøpsloven gir to års reklamasjonsfrist dersom ikke annet er avtalt. Det er heller ikke automatikk i at man ikke har fem års reklamasjonsfrist dersom maskinen er kjøpt via en bedrift. Det som er interessant er om maskinen er kjøpt for og brukes av en privatperson eller i næringsvirksomhet. Garantien er selvfølgelig helt uavhengig av dette, da det er noe produsenten selv tilbyr kundene sine.

ggt667s bilde

ggt667

Jeg kan nevne at min MacBook 13" sort varte i ca 15 000 timer, ganske nøyaktig 3 år.

memiis bilde

memii

Hei!

Jeg har akkurat samme problem.

Har en Macbook-Pro 2007 modell. Hadde maskinen i dvale. Skulle åpne den igjen. Men den låste seg. Måtte skru av maskinen ved å holde inne av- og påknappen. Etter det klarer ikke maskinen å starte. Får akkurat det samme symbolet som vist på bildet over når jeg prøver å starte. Startet maskinen ved hjelp av Mac OS CD'en og brukte diskverktøy. Fant ikke noen spor etter en harddisk.

Skal jeg dra ned til Eplehuset i Storgata (Oslo) og referere til dette?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai