Her er Apples datasenter

Her er Apples datasenterRyktene gikk i fjor om at Apple jobbet med å bygge et stort nytt datasenter til sine nettavhengige tjenester som iTunes Store, App Store og MobileMe. Apple skulle legge mer enn 1 milliard dollar i prosjektet, men siden mai i fjor har vi ikke hørt mye. Nå begynner prosjektet å nærme seg ferdigstillelse og vi kan ta en titt på Apples datasenter fra luften.

Apples store investering i et nytt datasenter ble avslørt i mai i fjor etter at en lobbyistgruppe prøvde å skaffe Apple 46 millioner dollar i skattefordeler ved å bygge sitt nye datasenter i den amerikanske staten North Carolina. Skattelettelsene ble tydeligvis godkjent og Apple satte i gang byggingen kort tid etter og datasenteret nærmer seg ferdigstillelse i den lille byen Maiden i North Carolina.

Nøyaktig hva Apple skal bruke datasenteret til vites ikke, men selskapet trenger stadig mer datakraft for å håndtere veksten til iTunes, App Store og Mobile Me. I tillegg kommer eventuelle utvidelser av dagens tjenester som vi fortsatt ikke har hørt om.

Apple skal ha brukt over 1 milliard dollar på datasenteret og når det ferdigstilles senere i år skal mer enn 50 personer jobbe i senteret som sannsynligvis vil huse mange tusen Xserves og annen heftig hardware fra Apple og andre.

En Apple-interessert pilot tok nylig en flytur over Apples nye enorme datasenter for å vise omverden hva Apple bygger på. Turen ble selvsagt dokumentert med en liten video.

fmortens

Noen som vet om Apple bruker egen hardware (XServe) for slike ting, eller går det i grå bokser med Linux.. evt. andre ting?

Ttigers bilde

Ttiger

Tror nok apple bruker sine egne maskiner, vil jeg tro.

drhouse

Man skulle tro at det gikk i egen hardware og software der i gården :-)

G5

Spennende å se resultatene av disse ryktene.

@tiger, de fleste hoster (www.apple.com osv.) er plassert på akamai sine speil, som er rundt om i verden, for at alle sider skal laste like fort i Telenor sitt nett, som i AT&T sitt nett.

Les mer på www.akamai.com

Men noen servere, er direkte koblet til apple sitt "17.net" som jeg kaller det, siden de har en haug med ip-adresser i den rangen.
http://ws.arin.net/whois/?queryinput=17.254.2.132

Og Netcraft er et fint verktøy for å vise litt mer detaljer:
http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=connect.apple.com

krøllkrøllesen

Kanskje de begynner å ta nettverks-OS à la cloud computing på alvor snart;)

Ove

Jeg har hatt MobileMe (tidligere kalt .Mac) i fem år. Kopiering til iDisk går vanvittig sakte. 1 GB per døgn, eller noe sånt.

Håper virkelig de tusendobler hastigheten sin, minst!

Sparhawk

@Ove: Du er klar over at det er din egen internettforbindelse som begrenser opplastingen din, ikke Apple-serverne. Standard bredbåd idag er ADSL, hvor A står for asymmetrisk til fordel for nedlasting. Har du f.eks Telenors raskeste ADSL Turbo abbonement får du 16000kbps i nedlasting. Opplasting derimot er begrenset til 800kbps. Altså er nedlasting 20 ganger så raskt som opplasting. Teoretisk vil 1GB lastes ned på litt over 8 minutter, mens opplasting vil ta nesten 3 timer.

G5

Det er nok noe i det du sier, men idisk.mac.com er ikke å regne som den raskeste serveren.

Jeg tok en kjapp test nå

1.7 Mb/s, idisk.mac.com, (us), 17, 187.257 ms
4.7 Mb/s, www.one.com, (dk), 07, 6.765 ms

Hastighet, server, sted, hopp, ping.

Som dere kan se så er det stor forskjell på MobileMe og One.com

Nå er dette ingen reklame for one.com, men det er tilfeldigvis der jeg har webhotell.

bvborges bilde

bvborge

Ja, det var jo en spennende video - av en bygning in the middle of nowhere..

jenbor

Nei, men snart kommer det nok en del iHouse rundt ;)

admins bilde

admin

@G5

One.com har servere i Europa/Danmark. MobileMe er bare plassert i USA per dags dato.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai