Apple søker patent på en alt-i-ett Mac med touch-skjerm?

iMacEtter at Apple introduserte iPhone har ryktene om at Apple utvikler en iMac med touch-skjerm florert. Mange har spurt seg hva man skal med en touch-skjerm på en iMac og betvilt disse ryktene, men et nytt patent beskriver muligheter utover hva vi vanligvis forbinder med touch.

Apple har søkt patent på en alt-i-ett desktop med touch-skjerm som faktisk virker spennende. Får vi se denne i en ny iMac?

Patent

Patentsøknaden Shape Detecting Input Device er en fortsettelse på en patentsøknad Apple sendte inn i 2004. Den nye søknaden ble sendt inn i oktober 2009 og søknaden beskriver en rekke situasjoner hvor en touchscreen ville vært foretrekket fremfor mus og tastatur.

Søknaden beskriver et system som vil tillate brukeren å holde gjenstander på en touchscreen for å gi tilgang, for eksempel av sikkerhetsmessige årsaker. Ved å holde et objekt på skjermen, for eksempel en ring eller en nøkkel, vil systemet tillate brukeren å få tilgang til spesifikke data i systemet. I søknaden står det ingen ting om at skjermen kan oppfatte hvilken finger brukeren trykker med

Patent

I januar hevdet en kinesisk avis at Apple ville introdusere en iMac med en 22" touch-skjerm i løpet av 2010. Maskinen skulle introduseres som en ny modell og eksistere side om side med 21.5" og 27" iMacen som ikke har touch-skjerm.

Via Apple Insider

fuzzy76s bilde

fuzzy76

Tviler på at det bare er jeg som synes det der så forferdelig lite praktisk ut. Jeg vil mye heller memorere et passord fremfor å måtte drasse med meg en ekstra duppeditt i lomma for å autentisere meg.

trymsb

Hva om du ikke trenger en ekstra duppeditt? Hadde vært tøft om en kunne bruke hånden f.eks. Ja takk sier jeg!

Ecker00

Ser for meg det kunne vært tøft å tegne med alle mulige slaks fasonger i photoshop. Kanskje ikke så nyttig, men du kan plukke opp hvilken som helst gjenstand i rommet og bare presse fasongen inn i skjermen, akkurat som man ville gjordt med blekk på papir før.

slogmos bilde

slogmo

@trymsb:
Bruker fingeren min for å logge meg på laptopen min. :)

trymsb

Hehe, fingeravtrykk leser er da bare vannskelig.. ;)

slogmos bilde

slogmo

Synes det er kjekt.
Men siden jeg er håndtverker så har jeg måttet legge inn 2-3 fingre på hver hand i systemet.
Har man en grei skrape/rift e.l på fingeren, så blir den blir ikke godtatt.
Da er det greit å ha lagt inn flere, slik at man slipper å skrive passord. Hehe.

Anonymous

Jobbet noen år i utlandet i en bedrift hvor alt gikk på håndskanning med kode
"Glemte" du hånden hjemme kom du ikke inn på bedriften
Systemet registrerte fortløpende hvor du befant deg i bedriften til enhver tid
Alle viktige dører, porter og serverom "you name it" var med håndskanning + koder
Like før jeg reiste hjem ble det også tittet på for å utvide håndskanning for også gjelde viktige datasystemer
Fungerte helt fint men ser problemet med overnevnte håndverker om en finger ryker i saga

Macoldis

Magnusmags

jeg tenker heller at apple kommer til å satse på trådløs strøm i framtiden. Ser det for at det står på framsiden apple.com " den helt trådløse stasjonere mac, pakk ut og skru på". det er mine visjoner, men jeg tror bare ikke de kommer til å lage touch: det hørest litt rart og usannsynelig ut med det:p

Freimens bilde

Freimen

selve sikkerhets greia kan vel vere ok... men håper for guds skyld det ikke blir ei touchmaskin á la vertikalt sående iMac.. det lukter belastningsskader lang vei... men ei flat ei nedfelt horisontalt med tilt eller lign.. høres jo praktisk ut...

el freim

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai