Mac OS X øker med 29%

Mac OS X øker med 29%Hvis man ikke har gjemt seg under en stol i det siste året, har man ikke kunnet unngå å se at Mac OS X sin markedsandel har økt. Flere og flere rusler rundt med en Mac i hånda og det er ikke bare i Norge at Apple øker kraftig. Nye tall fra Quantcast viser at bruken av Mac OS X har økt med hele 29.4% det siste året. I samme periode har Windows falt med 3.8%

Analyseselskapet Quantcast benytter seg av nettleserstatistikk for å analyser markedsandeler. De måler trafikk på nettsider og kan dermed fortelle oss hvor mange av nettbrukerne som til en hver tid bruker et gitt OS. Den statistikken har sine helt klare feilkilder da den ikke tar med maskiner som ikke er koblet opp på Internett, men den gir oss allikevel en ganske grei oversikt over hvordan det står til på privatmarkedet.

Quantcast sine tall viser at Apple i januar måned hadde en markedsandel på 10.9% i USA i januar, en økning på 7% sammenlignet med januar i 2009. I Norge anslår Gartner at Apples maskiner har en markedsandel på 6.6%, men dette måles i salgsvolum og ikke nettbruk som denne statistikken. Ser man hele 2009 i ett, er derimot økningen på 29.4%. Windows mister litt markedsandeler, men er fortsatt svært dominerende. Mobileplattformer som iPhone og Android øker derimot mest med hele 123.8% - imponerende!

Markedsandeler til Apple

Overgangen til Mac OS X 10.6 Snow Leopard går ikke så fort som man skulle tro og hele 52.1% bruker fortsatt Mac OS X 10.5 Leopard i januar 2010. Kun 27.3% har tatt steget over til Mac OS X 10.6 Snow Leopard og kanskje enda mer overraskende er at 17.2% fortsatt tviholder på Mac OS X 10.4.

Leopard er størst

Via Apple Insider

FredrikgxDs bilde

FredrikgxD

Jeg har i allefall merket at flere og flere får en Mac... Helt siden jeg kjøpte en, har det kommet 3 til i klassen som har anskaffet en selv :D

OpheimLinux

Flere over på Mac er vertfal sant!
Siden jeg kjøpte har det kommet 4 til i klassen :D
Overtaler stadig folk over på Mac.......
De innså tilslutt at Windowns var bare prakk! ......

W3p

Jeg håper bare ikke det blir _for_ mange som tar steget over til osx... Noe av grunnen til at osx er så genialt, er på grunn av faktorene vi slipper bry oss med ettersom osx er så "lite".... (les: virus ol.)

the-minidj

Haha jeg er den eneste på hele skolen (vi er ca 300 elever) som har mac.
Vi hadde LAN på skolen i helga, og jeg var den eneste med mac ...
Men uansett tror jeg at vi som bruker mac alltid kommer til å være i mindretall, og derfor kommer til å være lite utsatt.

oyvind0402s bilde

oyvind0402

I klassen min er det 4 nye som har skaffet seg mac :D Men det er en geek som sier at DELL er best, siden faren hans synes det(til jobben :P). Nå er han helt kiin på "toppmodellen" til Dell, Alienware =P

SeaLions bilde

SeaLion

Tviholder på 10.4? Vi som har pre-Intel-Mac kan ikke bruke 10.6. Vi kunne sikkert oppgradert til 10.5, men den dagen 10.6 dukket opp fantes ikke lengre 10.5 på markedet, så hvis vi ikke hadde oppgradert da, så var eneste alternativ å fortsette med 10.4. Så vi fortsetter å bruke våre G3, G4 og G5 med det OS-et vi har, inntil vi ser oss nødt til å skifte maskin.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai