Steve Jobs støtter lovforslag om organdonasjon

OrgandonasjonEn ny lov i California tvinger mennesker med førerkort til å ta stilling til organdonasjonspørsmålet og en av ildsjelene bak loven er selveste Steve Jobs.

For et år siden gikk Steve Jobs gjennom en levertransplantasjon, som sannsynligvis reddet livet hans.

Han har i ettertid viet mye av sin tid til å få andre amerikanere til å bli med i organdonasjons-programmet. Etter diskusjoner med Californias guvernør, Arnold Schwarzenegger, har det blitt utformet en lov som krever at alle som tar nytt førerkort (eller fornyer sitt eksisterende) må ta stilling til om de vil bli med i organdonasjons-programmet eller ikke. Det forventes at antallet organdonorer vil stige drastisk.

Da Jobs skulle få sin transplantasjon var han tvunget til å fly til Memphis for å få gjennomført operasjonen. Angivelig skal ventetiden for levertransplantasjoner være vesentlig lavere i denne staten enn i California hvor Steve Jobs bor. I California er den en gjennomsnittlig ventetid på 306 dager, mens i Tennessee er det kun 48 dagers ventetid på samme type operasjon.

I denne Youtube-videoen kan man se Steve Jobs presentere lovforslaget sammen med The Terminator (Arnold Schwarzenegger) forrige fredag.

MackjelliS

Har selv hatt "organdonasjons-kort" liggende i min lommebok ved sertifikatet i mange år, kan det redde andres liv er det jo bare positivt..

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

Har også hatt dette kortet klart synlig i lommeboken en stund. Med min fysikk er det vel lite trolig at de faktisk kan bruke noe, men "hvorfor ikke?" er grunn nok til å ha kortet spør du meg.

Runerts bilde

Runert

En liten raritet med dette systemet er jo at dette kortet ikke automatisk gjør at du blir vurdert som donator. Dine nærmeste/ foresatte må fortsatt gi sitt samtykke.

Vurdert sammen med hvordan definisjonen er på død, og hvor kritisk tidsaspektet er med dette, så vel som kompetansen. Så blir dette nesten litt som å skyte spurv med kanon.

Men tanken er flott! Feiende flott!

mordor

Det lille "sykehusbildet" som brukes i artikkelen har det sveitsiske flagget, ikke rødekors.

hr Diablos bilde

hr Diablo

har også gått lenge med et organodnasjon's kort i pengeboka mi... jeg har jo ikke bruk for organene mine i et eventuellt neste liv....

ggt667s bilde

ggt667

Vi skulle hatt det samme her til lands, også ved valg.

Det skulle vært påbudt å stemme, men folk skulle selvfølgelig fått lov til å stemme blankt.

andreasbks bilde

andreasbk

Tror jeg skal få meg et sånt "organdonorkort" til å legge i lommeboken, men først må jeg få meg en lommebok... (Noen som vet hvor man kan kjøpe en god kopi av "Bad Moter Fucker"-lommeboken? Helst med plass til mynter (glidelås)).

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

http://www.google.com/products?client=safari&rls=en&q=bad+mother+fucker+wallet&oe=UTF-8&um=1&ie=UTF-8&ei=WCmpS5PrHYbG_gb315mGAQ&sa=X&oi=product_result_group&ct=image&resnum=1&ved=0CBUQzAMwAA

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai