Fra iTunes til Spotify

SpotifyMusikktjenesten Spotify blir stadig mer populær og skal vi dømme av lengden på Spotify-invitasjonstråden her på Mac1, er det mange Mac-brukere som også konverterer til den svenske musikktjenesten. Men hva gjør du med dine vanvittig bra spillelister i iTunes? All musikken du har jaktet på i årevis?

Flere av oss som har brukt iTunes i årevis har greid å samle oss et ganske så stort musikk bibliotek som kanskje består av titusenvis av låter. All denne musikken har du også kanskje laget fantastiske spillelister av og begynner du å bruke Spotify så står du plutselig på bar bakke. Null musikk, null spillelister, men et musikkbibliotek som består av vanvittig mye mer musikk.

Her kommer programmet Unify inn. Dette Air-baserte programmet lar deg enkelt "flytte" musikk og spillelister fra iTunes over til Spotify. Siden Spotify er en streamingtjeneste innebærer flyttingen kun at det lages nye spillelister i Spotify-klienten slik at du enkelt kan finne den samme musikken som i iTunes.

Spotify

Programmet er også avhengig av at Spotiy har låtene du har i ditt iTunes-bibliotek, men gjør de det er det lekende lett. Alt du gjør er å dra spillelister fra Unify-programmet til Spotify-klienten. Unify henter automatisk opp ditt iTunes-bibliotek.

Spotify

Programmet er tilgjengelig gratis fra GetUnify.com, men har en begrensning hvis du ikke betaler £1.99 (knappe 20 kroner). Begrensningen er at programmet kun overfører de 5 første albumene per spilleliste.

Video

FireFoxs bilde

FireFox

Wimp er MYE bedre!!!
Sportify er død.....

akiras bilde

akira

det var gøy så lenge det varte, men nå er jeg lei Johnatan og er gått tilbake til itunes.

Martia0609

"Begrensningen er at programmet kun overfører de 5 første albumene per spilleliste."

Albumene eller sangene?

BlueWastes bilde

BlueWaste

Det at mange forventer gratis musikk fasinerer meg. Du betaler for musikken uansett - om det er i form av penger eller reklamer mellom låtene.

Dette programmet er supert. Mye av årsaken til at jeg ikke har hoppet over til Spotify er tanken på hvor mye arbeid jeg har lagt i mitt iTunes bibliotek.
Jeg vil nok ikke hoppe over uansett, men dette gjør spranget mye lettere for mange :-)

turimblar

Tror det blir WiMP for min del også, så snart de også lanserer appen for iPhone.

Macern

Dette hjelper de (les: meg) som har koblet Macen til stereoanlegget via en kvalitets-DAC. Da er det bare ukomprimert musikk som gjelder. Ville vært mye bedre om Unify kunne overført låter fra Spotify til iTunes og ikke omvendt. Og hvem er det som vil organisere alle spillelistene i Spotify? Tiden er overmoden for at Spotify får et bedre spillelistesystem slik iTunes har.

kjellfjell

Det forbauser meg også at mange forventer at musikk skal være gratis. Jeg er selv musiker og har mer tro på abonnementsordningen til WiMP og Spotify (kr 99,- pr. mnd.). Synes igrunn at Spotify burde droppe den reklamefinansierte biten sin. Ser fram til at Apple kommer på banen med en lignende tjeneste.

apple boy

har en del musikk på itunes jeg har betalt for og har brukt tid på å sortere og fikse. Bruker dermed mer itunes enn spotify, men når noen andre eller meg selv vil høre på noe jeg ikke har bruker jeg spotify. Bruker da spotify med reklame...

I tillegg er det mye musikk spotify ikke har, som metallica. Synes det er veldig rart, har det noe med rettigheter å gjøre?

åttitre

Irriterer meg veldig at Wimp folket ikke har klart å programmere inn multimedia knappene ennå.

Jokers bilde

Joker

WiMP var bra under beta perioden, men nå er det jo slutt på streaming av Metallica og Led Zeppelin...

Jeg kommer nok aldri til å gå helt over til Spotify eller Wimp på grunn av at de ikke har Beatles og at media knappene ikke funker på Wimp og at du ikke kan bruke play knappen i spotify uten at iTunes starter

froskenfredrik

@Joker: Om du allerede har iTunes startet kan du markere iTunes Store; da påvirker ikke mediaknappene iTunes, bare Spotify.

Jeg har gitt WiMP utallige sjanser, men synes Air gir et for tregt og unaturlig brukergrensesnitt.

TheWizards bilde

TheWizard

en sang i itunes store koster 8kr,album 80kr spotify koster 99kr måneden. da kan du spille så mye musikk du bare ønsker. LOVLIG!

admins bilde

admin

.. og så må vi ikke glemme at du kan få Spotify Premium for din Kickback. Bare logg inn på Kickback.no med samme brukernavn som på Mac1 :)

luredan

Spotify er en morsom tjeneste, men (som alt annet) har den sine begrensninger. Ikke bare har en del artister reservert seg mot tjenesten, men prøv å søke på f.eks. kjente afrikanske artister... Det er vel derfor vi fortsatt trenger iTunes (eller cd-samling) til å samle sammen musikk fra forskjellige kilder :)

moslien

@Joker & froskenfredrik:

Enklere enn å markere iTunes-store:
Hold option og shift inne mens du bruker mediatastene (F7-F9), så påvirker de kun Spotify, ikke iTunes!

alexo89s bilde

alexo89

Wimp er ikke like bra som Spotify mener no jeg, samt du har spotify på iphone å

åttitre

Wimp er jo tregt, kan ikke skippe sanger fort, eeen etter eeen. Ikke multimediaknapper som sagt. Nå har de endelig fått ned ressursbruket på 15-17% som tidligere var på 40-50%. Er også veldig liten synlighet på hvilken sang man spiller av i playlisten og at det er ikke mye fargeforskjeller/endring av knapper når de er aktive eller passive. Og bruke Air liker jeg heller ikke. Jeg foretrekker Spotify fremfor Wimp.

palelnans bilde

palelnan

En ting jeg aldri har skjønt, er hvorfor man ikke kan spille MP3 i Spotify. DA snakker vi.

jonvi

Litt off topic.
Men from the looks of it har forfatteren av artikkelen FANTASTISK musikksmak! *knips*knips*

Zimena

Lar Spotify seg scrobble til last.fm?

Ellers er det visst meg som er en gammeldags raring her. Jeg bruker bare Spotify av og til, hvis det er en eller annen låt jeg plutselig får lyst til å høre på uten at jeg faktisk har den selv. Når det gjelder musikk jeg hører mye på, så vil jeg gjerne "ha" den - ikke bare streame den.

jonvi

Ja du kan scrobble til last.fm fra spotify. Bare gå på innstillinger i Spotify (Eple+,)

Macern

[quote="palelnan"]En ting jeg aldri har skjønt, er hvorfor man ikke kan spille MP3 i Spotify. DA snakker vi.

Du mener patentfrie Ogg Vorbis q5 som Spotify bruker er dårligere enn patentregulerte MP3?

christerguttens bilde

christergutten

Hvis det hadde vært en slags genius funksjon for oss som bare vil høre på musikk uten å "jobbe" for det, så hadde jeg gått over sikkert idag...
Men jeg klarer bare ikke å jakte ned og legge i spillelister ALL musikk jeg liker.. Da blir det jo fem hundre spillelister eller noe.. Det blir bare kaos, og alt for tidkrevende...
Gjør folk virkelig det? Er det så mye folk ofrer for "koldtbord-musikktilbudet" ?
Jeg må si 320 Kbps Vorbis frister litt, det er jo sikkert fantastisk kvalitet, men blir kvaliteten den samme i iPhone/Android App'en også, eller har de justert ned bitraten der? (Det ville vært litt små tragiskt egentlig...)

byfixar

Jeg er betalende medlem hos Spotify, mest pågrunn av at jeg har Spotify på mobilen også, og benytter den på jobb på lageret tilkoblet høytalere. Da er det greit at andre ansatte kan sette på nesten hva dem ønsker siden vi har Wifi på jobben.

Musikkbiblioteket mitt på datamaskinene er rimelig tomme, og inneholder bare enkelte sanger som jeg har måttet kjøpe for å ha dem på minnebrikke i bilen.

Det eneste jeg savner med Spotify er mulighet til å legge til lokale sanger, for å dekke over sangene som ikke ligger på Spotify.

Peter S

Holder meg til det som funker med airport express. Genialt å kunne velge hvilke rom musikken skal spilles i ;-)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai