Apple planlegger annonseplattform?

Apple kjøper Quattro WirelessTidligere i år kjøpte Apple annonseselskapet Quattro Wireless og flere kilder har i lengre tid hevdet at Apple planlegger å bruke teknologien i et nytt annonsenettverk med navnet iAd. Lanseringen skal ifølge ryktene skje kun få dager etter iPad-lansering.

Ifølge nettstedet Mediapost forbereder Apple seg på å kunngjøre sin "next big thing" - en ny personlig annonseplattform som skal få navnet iAd. Annonseplattformen skal rette seg mot iPad og iPhone-brukere og skal være teknologi som gjør det lettere for annonsører å integrere og måle effekt av annonser i iPhone og iPad-applikasjoner. Systemet skal ifølge Mediapost bli offisielt avduket på Madison Avenue den syvende april, kun få dager etter iPad-lansering. iAd har blitt beskrevet som "revolusjonerende" og av Apple-sjef Steve Jobs.

Tidligere i år fikk Apple et patent på å kunne tvinge brukere til å se eller reagere på annonser i OS X. Patentet kan brukes både i Mac OS X, Apple TV, iPhone og Apples iPad. Apple har med andre ord utviklet en løsning som sannsynligvis gjør det mulig å tvinge brukere til å se annonser.

Uansett om dette ryktet skulle stemme, finner teknologien Apple fikk med på kjøpet av Quattro Wireless trolig veien til Mac OS X, iPhone og iPad. Løsninger for distribusjon av annonser i Mac, iPhone og iPad-programvare er noe Apple utvilsomt kan tjene penger på og kan kanskje ses på som nok et trekk i striden med Google?

Tags:

DanTheMan

Da blir det vel "iAd" i stedet for Google Ads i iWeb da...

segrov

Nå som flash er bannlyst på iPhone/iPad, blir vel annonseformatet noe basert på Quicktime?

Ttigers bilde

Ttiger

Man kan gjøre det meste i html5, tror jeg!

segrov

HTML5 er ingen god erstatter for flash. Du kan gjøre mye av det samme, men det finnes ingen verktøy som tar deg i havn med en annonse på 15-30 minutter, og da blir det rett og slett veldig dyrt for annonsørene.

Jeg forventer egentlig at Apple har noe lurt på gang her.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai