Enkel videokonvertering med Permute

Enkel videokonvertering med PermuteEt av spørsmålene som dukker ofte opp her på Mac1 er videokonvertering. Hvordan skal man få konvertert video fra et format til et annet?

Svaret er ofte programvaren Handbrake, men denne programvaren er kanskje litt vel avansert for de fleste brukere? Et nytt videokonverteringsprogram med navn Permute ($14.95) lover derimot enkel og brukervennlig videokonvertering.

Permute er utviklet av Fuel Collective, et lite Mac-selskap som også har utviklet programvare som Snippet og Contents.

Enkel videokonvertering med Permute

Permute har som mål å bli den enkleste videokonvertereren
på markedet og det virker utvilsomt som de er godt på vei. Når du starter programmer presenteres du kun for en enkel dropsone som du kan dra og slippe videofiler til. Deretter velger du en av de mange forhåndsinnstillingene og videokonverteringen er i gang. Enklere kan det nesten ikke bli. Forhåndsinnstillingene omfatter iPhone, AppleTV, Xbox, PS3 og du kan også lage dine egne forhåndsinnstillinger.

Permute bruker FFmpeg, noe som betyr at den normalt er raskere enn QuickTime på konvertering. Ulempen med bruk av FFmpeg er at hardwareenkodere som Elgato TurboH264 eller Miglia VideoExpress ikke fungerer.

Programmet bringer ikke fryktelig mye nytt i forhold til populære Handbrake, men det er et vesentlig mer brukervennlig alternativ. Innstillingsmulighetene er ofret for enkelheten og for brukere som kun ønsker å se video raskest mulig kan Permute være et godt valg. Programmet koster $14.95 og er tilgjengelig fra Fuelcollective.com. Permute krever Mac OS X 10.6 og Intel-prosessor.

Det finnes andre gratis alternativer som også fokuserer på brukervennlighet, deriblant Evom fra The Little App Factory.

leifhar

Handbrake er vel ikke spesielt komplisert. Flott når man skal flytte dvd'er over på iPhone osv. Ellers kom jeg over et nyttig verktøy her istad. Jeg skal vise noen digitale fortellinger elever har laget ved hjelp av windowsverktøyet Photostory, men jeg vil gjerne slippe å dra med en windowspc. Jeg fant da et gratis online-verktøy som konverterte filene over til quicktime: http://media-convert.com/ (gratis var det og)

geoso

MPEG Streamclip er eit enkelt, greitt og gratis alternativ som støttar det meste av innputt og utputt. Kan lastast ned her: http://www.squared5.com/

christerguttens bilde

christergutten

Kan ikke Apple bare legge til litt bredere støtte for video/lyd-formater, så slipper vi denne evige konverteringen?? Det krever jo noe enormt med prosessorkraft også! Selv på Intel C2D @ 3.06 Ghz!
Mkv, xvid, ogg vorbis, flac i alle fall!
Det koster ikke Apple én krone å legge de til, de er jo åpne og lisensfrie! Jeg tror det ville løst mange menneskers hodebry som kun vil SE på filmer uten å jobbe livet av seg for å få de til å funke...

Glacius__

Handbrake er genialt! Og ikke så veldig komplisert. Tar 1min å lage et preset, så er det bare å trykke på det hver gang man skal ha en video over :-)

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Interessant at det dukker opp nye løsninger. Skal teste dette programmet, men kommer nok til å fortsette å bruke VisualHub som etter min mening er det beste og enkleste.

Få derimot gjerne iPhone til å lese Xvid og DivX.

dngs bilde

dng

iSquint er gratis og fungerer glimrende (ikke komplisert) !

Astronaut

ReduxEncoder er etterfølgeren etter VisualHub. Freeware (gratis) og enkel å bruke.
http://blog.easelnet.net/

rihno

Når skal et smart hode sette seg ned og snekre sammen noe tilsvarende mkv2vob...
Finnes det virkelig ingenting som kan gjøre tilsvarende like raskt på mac - leter og leter...

petterandreass bilde

petterandreas

Hvor ble det av testene av Permute med henhold til tid og prossessorkraft?
[/bump]

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai