Ny Macbook Pro i morgen?

Ny MacBook Pro

Lørdag skrev macrumors.com at det nå har dukket opp pålitelig informasjon om en snarlig oppdatering av Macbook Pro modellene. Det kan se ut som at det er de tre 15'' modellene og 17'' modellen som får Intel's nye i5 og i7 prosessorer. Det sies ikke noe om lanseringsdato, men nye produktnummer har dukket opp i internsystemene til den amerikanske elektronikk-kjeden Microcenter.

Ifølge rykter som har florert i diverse forum de siste månedene var denne oppdateringen ventet i mars, men ble utsatt grunnet påståtte forsinkelser av Intel's levering av de nye prosessorene eller forsinkelser i Innolux og AU Optronics levering av LCD-skjermer. Både Macbook Pro, Mac Pro og Macbook Air har overgått gjennomsnittlig antall dager for oppdatering forlengst, og en oppdatering er derfor sterkt forventet av markedet. (Kilde: macrumors.com)

Det store spørsmålet er da når Apple velger å gjøre de nye maskinene tilgjengelig. Vi vet fra før at Adobe skal holde en eksklusiv online video-preview for CS5 klokken 17.00 norsk tid i dag (du kan melde deg på previewen her), så derfor passer det vel at Apple slipper sine nye maskiner i morgen?

Det ryktes også at toppmodellen av macbook pro 15'' skal leveres med 640 gb harddisk som standard og 8-timers batterikapasitet. Kanskje blir det flere spennende oppdateringer for oss som sitter og venter..

Chriistoffer

Bare håper prisen holder seg likt som før jeg:)

pushits bilde

pushit

Flaks for meg at jeg planlegger ny MacBook Pro :D

Andreas Ss bilde

Andreas S

eg synes disse ryktene virker realistiske.
Eplehuset Ålesund er helt utsolgt for 15" og 17" MBP, både på lager og demomodellene

robertMACs bilde

robertMAC

Prisen er mye lavere. 2 299$ er visst det dyreste og det blir til 13 561kr.

thomasfotos bilde

thomasfoto

Nå har vi jammen venta lenge og jeg har slutta med og glede meg til tirsdager for lenge siden. Men nå tror jeg at jeg snart kan gi tilbake den hvite MB 13" til samboeren (som hun har vært så snill og låne bort til meg mens jeg venter, ettersom 17" MBP tok kvelden under OL)

sifas bilde

sifa

@ robertMAC

desverre er det ikke så enkelt som å bare regne om valuttaen og dermed har du prisen dagen MacBooker er også mye billigere i USA en de er i Norge...

http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro?mco=OTY2ODExMA

Dorkfishs bilde

Dorkfish

[quote="robertMAC"]Prisen er mye lavere. 2 299$ er visst det dyreste og det blir til 13 561kr.

Dessverre blir det ikke riktig. En vare som i US Apple Store koster 2.299 $ koster nemlig 17.990 kr i den Norske.

Bare sjekk den største 15 tommers MBP i den amerikanske og den norske butikken så ser du hva jeg mener.

sifas bilde

sifa

tak forr at du repeterte det jeg skrev :) haha

habboy

Min MBP gikk i trappen i dag morges, og døde brått :-[ , så denne gangen hadde det vært fint om ryktene stemmer! :-)
Hva er erfaringene på hvor lang tid det tar fra lansering til Humac eller andre har de over disk? Det begynte plutselig å haste litt for meg, jeg må alternativt til elkjøp først..

nerdegutts bilde

nerdegutt

Apple-produktene har hatt en tendens til å ende på NOK-pris på ca 8 til 8,5 ganger dollarkursen det siste året.

ramrod14

I den engelske (UK) Apple Store er det 2 dagers leveringstid på 15" modellene, så nå er nok ventetiden snart over for mange.

Skal forøvrig bli spennende å se om engelskmennene får svi for det svake pundet med en prisøkning.

-Evens bilde

-Even

iTavisen sier at den kommer på onsdag. Da skal hvistnok Apple ha invitert til en lunch på NAB messen. "Apple ønsker velkommen til en oppdatering på deres liste maskinvare og programvare. Lunsj vil bli servert alle deltakere." Ventetiden er nok over folkens, vi må bare vente en dag ekstra! ;)

KennethDreyers bilde

KennethDreyer

Mitt store spørsmål er:

1. Vil vi ha mulighet til å bytte batteri?

2. Vil den være like forbanna varm som forgjengerne?

-JRV-s bilde

-JRV-

Hvis oppdateringen kommer på onsdag, er dette bare i utlandet eller vil den nye MacBooken være å se i norske butikker og?

greenie

Jeg vil nok tro at det tar litt tid fra Apple annonserer de nye maskinene til man kan kjøpe de i Norge. Har irritert meg over at iPad ikke har kommet for salg i Norge enda(lovlig). Men det kan jo være at Apple venter med å lansere iPad i Norge til de nye maskinene kommer. Håper bare det skjer snart, har en kaputt pc som bare venter på å bli erstattet av en Macbook Pro.

-Evens bilde

-Even

Det skal sies at på iTavisens artikkel sto det nå at påmeldingen på nettet var tatt ned og at det mest sannsynlig ikke var meningen at den skulle publiseres offentlig, ikke vet jeg...

Jeg tror at de vil være klare for salg med en gang, i og med at det nok blir en "liten" oppdatering og ikke en helt ny maskin fra topp til bunn. det blir jo teit å vente enda lenger...

Traktors bilde

Traktor

Siden de fleste buttiker er tomme for macbooks, må de nesten være klare for salg med en gang, i hvert fall veldig sansynelig

mati_91

hadde vært fint det, har tenkt å kjøpe en til sommer ;)

ramrod14

Regn med at det blir som ved de to tidligere lanseringene da av henholdsvis iMac, Macbook og forrige MBP oppdatering, at maskinene blir tilgjengelig for bestilling omgående.

Videre er det jo naturlig ved nylanseringer at det er mange som bestiller og ventetid vil jo da påløpe som en naturlig følge av dette. Med iPad stiller det seg annerledes siden det er et helt nytt produkt som fra før ikke var til salg, det er jo ikke tilfelle med Macintosh maskinene.

Uluen

[quote="KennethDreyer"]Mitt store spørsmål er:

1. Vil vi ha mulighet til å bytte batteri?Det vil jeg vel ikke tro, om de har like bra kapasitet som de nåværende så vil de vel beholde samme system.

[quote="KennethDreyer"]2. Vil den være like forbanna varm som forgjengerne?Etter det jeg vet så er det kun noen som har vært plaget med varme, min har aldri vært mer enn lunken.

demures bilde

demure

Hva med 13"? Snakkes bare om oppdatering til 15" og 17".

Traktors bilde

Traktor

Virker som om den ikke kommer til å bli opdatert denne rundent, Apple synes kanskje at Quad prossesor blir litt drøyt til den og er nok ikke så veldig mye vits å fortsette å øke klokke frekvensen.

danieliams bilde

danieliam

Booken min døde i dag morges, den var tapper, men måtte gi seg til slutt.
Håper serrriøst det stemmer at de kommer i morgen og er klare med en gang!

EINmids bilde

EINmid

@ Uluen: MBP blir veldig ofte varm hvis man kjører litt krevende programmer. Når man for eksempel spiller kan den bli så varm at det er vanskelig å ha den på fanget.

LarsFillingsness bilde

LarsFillingsnes

Vil alt dette si at ingenting skjer med 13"?

petrus764s bilde

petrus764

Ja, det virker sånn.

[quote="Traktor"]Virker som om den ikke kommer til å bli opdatert denne rundent, Apple synes kanskje at Quad prossesor blir litt drøyt til den og er nok ikke så veldig mye vits å fortsette å øke klokke frekvensen.

Vel, det finnes da dualcore i5 og i7, og det er merkbart bedre ytelse i de enn det man har på c2d.

tantegerd

Synes det er litt synd at vi sannsynligvis ikke vil se en oppdatering av 13", har gått og håpet på en oppgradering med i5. Da hadde man i hvert fall visst hvor man skulle plassert deler av årets feriepenger...

pins bilde

pin

Gleder meg til skattepengene kommer......

Burrell

Jeg tipper på i5 13" også :-)

Anonymous

Hei

Noen venter på Macbook Pro og noen venter på Mac Pro og noen venter på software upgrade
http://www.geek.com/articles/news/apple-could-launch-new-hardware-at-software-at-nab-2010-20100411/

Den som venter får se
Imens kan vi kose oss med hvor mange iPad`r som blir solgt
http://labs.chitika.com/ipad/

Macoldis

robertMACs bilde

robertMAC

@ Dorkfish

Ok :P Men går ikke prisene litt ned for hver gang de lanserer en ny pc?

Macuariuz

Høres ut til at det ikke bare er hardware som får oppdatering, men software også. Møtet/lunsh er vist beregnet for bla. filmfolk, så da ligger det vel an til oppdatering av Final Cut Studio, samt arvtaker til Shake?...ehh. Spennende er det uansett..

TigerOlas bilde

TigerOla

Jeg hørte Phenomenon var satt på hylla. Men det kan kanskje være for å dempe suget etter å måtte få på plass en arvtaker etter Shake blandt de mange der ute.. Og om de slipper programvare for dette må det være økonomisk interessant og ha en hel drøss med mindblowing muligheter som ingen andre tilbyr. Og det skal litt til å banke Nuke, Fusion, og gjengen der.. Men har de alt det de to pakkene har og til en mindre pris er pakka veldig velkommen til suiten min :rolls eyes:

Det jeg derimot lurer på er om ny maskinvare fremover vil ta i bruk USB 3...

magnar

Kan jo snart ikke lengre hete "Pro"-modell om denne ikke får touch...? :-)

Traktors bilde

Traktor

Tviler på at touch er serlig aktuelt for profesjonelt bruk på macbook pro.

magnar

Jeg synes det bør komme i fremtiden... Og håper også i det lengste på at alle iPad-appene kommer over på vanlig Mac.

Hadde jo betydd mye større inntjening for de. Dog: Kanskje litt lite seperasjon mellom produktene.

Alle appene som ikke krever bevegelsestyring / bruk av akselerematoret. Peking på bærbare Macs og evt. også iMaccene tror jeg kunne blitt superfint.

Tanker om dette ? :-)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai