Ny MacBook Pro lansert

Ny MacBook Pro lansert

Ryktene stemte og Apple lanserte i dag nye MacBook Pro-maskiner med de ferskeste Core i5 og i7-prosessorene fra Intel og nye skjermkort fra Nvidia.

Ryktene rundt lansering av en ny MacBook Pro-serie har florert siden før jul, men først i dag lettet Apple på sløret. Etter to timers nedetid i Apple Store dukket det endelig opp nye modeller fra Apple og samtlige MacBook Pro-modeller ble oppdatert.

De største nyhetene i Apples nye MacBook Pro-serie er overgangen til Intels nyeste Core i5 og Core i7-prosessorer. Core i7 leveres kun standard på den dyreste MacBook Pro 15", men for et tillegg på NOK 1700,- kan også MacBook Pro 17" få denne prosessoren. MacBook Pro 13" leveres fortsatt kun med Core 2 Duo-prosessoren. I tillegg har Apple også oppdatert GPUen og tilbyr nå NVIDIA GeForce 320M-grafikkprosessor i MacBook 13" og både Intel HD-grafikk Intel HD og NVIDIA GeForce GT 330M i de større modellene.

10 timer batteri

Begge de ovennevnte endringene, i tillegg til ny batteriteknologi, gjør det i følge Apple mulig å klemme ut hele 10 timer levetid på MacBook 13" og 8-9 timer på 15" og 17"-modellen. Om dette faktisk stemmer gjenstår å se, men dette er ihvertfall tallene Apple selv opererer med og vi bør som vanlig ta dem med en liten klype salt. Apple hevder også at du nå får opptil 1000 ladesykluser på samme batteri og dette skal være nesten tre ganger så lang tid som vanlige batterier til bærbare datamaskiner.

13" MacBook Pro

  • NOK 9990,- gir deg en 2.4 GHz Core 2 Duo, NVIDIA GeForce 320M, 4 GB RAM, 250 GB HD
  • NOK 12490,- gir deg en 2.66 GHz Core 2 Duo, NVIDIA GeForce 320M, 4 GB RAM, 320 GB HD

15" MacBook Pro

  • NOK 14990,- gir deg en 2.4 GHz Core i5, Intel HD Graphics og NVIDIA GeForce GT 330M med 256MB, 4 GB RAM, 320 GB HD
  • NOK 16490,- gir deg en 2.53 GHz Core i5, Intel HD Graphics og NVIDIA GeForce GT 330M med 256MB, 4 GB RAM, 500 GB HD
  • NOK 17990,- gir deg en 2.66 GHz Core i7, Intel HD Graphics og NVIDIA GeForce GT 330M med 512MB, 4 GB RAM, 500 GB HD

17" MacBook Pro

  • NOK 18990,- gir deg en 2.53 GHz Core i5, Intel HD Graphics og NVIDIA GeForce GT 330M med 512MB, 4 GB RAM, 500 GB HD

Alle maskinene er tilgjengelig umiddelbart fra Apple Store og vil i løpet av kort tid være å finne hos Eplehuset, Humac og andre autoriserte Apple-forhandlere i Norge.


Skal du handle på Apple Store? Husk Kickback.no - du logger inn med samme brukernavn som på Mac1.no og får 2.5% kickback.

Chalkleys bilde

Chalkley

Fremdeles kun dual-core. Det er jo bare veikt.

m4rius

@Chalkley,

Fremdeles kun dual core på 13" MacBook Pro, ja

lepew

Dual Core? Hvor har du det fra? i5 er da Quad Core. Men Jobs hater fremdeles HDMI ser det ut til.

Chalkleys bilde

Chalkley

Nei,
alle modellene som er MBP 15" og 17" er dual-core-varianter.

Traktors bilde

Traktor

Slik jeg har forstått det er det dual-core på alle modellene, tror ingen av dem har fått quad prossesor. i5 cpuen som sitter i de nye mbpene er ikke Quad core, det er vist en 2 core versjon.

TheodorAnton

Hvis du ser av Geekbench-resultater (http://www.primatelabs.ca/blog/mac-benchmarks/) så ligger jo ytelsesmessig en iMac 27" med i7 på samme nivå som en Mac Pro Quad-Core.

Hvor ofte multi-tasker du så heftig på en bærbar uansett?

TheodorAnton

Spec på i7 og i5 Mobile:

http://www.intel.com/products/processor/corei7/mobile/specifications.htm

http://www.intel.com/products/processor/corei5/mobile/specifications.htm

Traktors bilde

Traktor

Dessuten har den støtte for å kjøre 4 virtuele tråder, vis det er det det heter, rett på meg om jeg tar feil. Det blir ikke samme ytelse som på en "ekte" Quad, men det hjelper, turbo boost er heller ingen ulempe :-D

Chalkleys bilde

Chalkley

[quote="TheodorAnton"]Hvis du ser av Geekbench-resultater (http://www.primatelabs.ca/blog/mac-benchmarks/) så ligger jo ytelsesmessig en iMac 27" med i7 på samme nivå som en Mac Pro Quad-Core.

Hvor ofte multi-tasker du så heftig på en bærbar uansett?

iMac bruker quad-core i7, ikke dual-core i7/i5 som de har puttet i de nye MBP-ene.

Firestones bilde

Firestone

Noen som har lest noe om ytelsen på 330M GT-kortene kontra 8600 og 9600GT?
...og ikke minst disse 320M-kortene vs 8600GT... hadde vært litt interessant....

lepew

Ok, ante ikke at Intel hadde mekka videre på i5. De har tydeligvis funnet ut at 4 tråder varianten er like rask uten 4 kjerner. Uansett er det ikke mye software som utnytter all den datakraften. På min iMac 27 i5, synes de fleste av "hestene" å være på "beite" hele tiden. Er bare Adobe som bruker slik kraft ser det ut til.

TheodorAnton

@Chalkley
iMac bruker quad-core i7, ikke dual-core i7/i5 som de har puttet i de nye MBP-ene.

Poenget mitt var at Mac Pro har octo-core :) Så det er antall tråder og ikke antall kjerner som er essensen.

nkrystads bilde

nkrystad

Vil kjøpe modellen med SATA-disk. Kan man selv klare å oppgradere til SSD, eller må dette gjøres gjennom Apple (tenker da bl.a. på brudd på garanti ved bytte)?

DeDDis bilde

DeDDi

Jeg vil og vite ytelse på grafikkortene i forhold til de gamle :)

Traktors bilde

Traktor

Nkrydstad* På de gamle MBPene kunne man det, og de hadde også innebygg batterie, så høyest sansynelig at man kan gjøre det selv på disse også, uten å bryte garantien.

Chalkleys bilde

Chalkley

[quote="TheodorAnton"]@Chalkley
iMac bruker quad-core i7, ikke dual-core i7/i5 som de har puttet i de nye MBP-ene.

Poenget mitt var at Mac Pro har octo-core :) Så det er antall tråder og ikke antall kjerner som er essensen.

Og en Intel Quad-Core mobile i7 har 8 tråder, mot 4 tråder i i7 620. jeg sier ikke at 620 er "ubrukelig", jeg sier bare at det hadde vært hyggelig om vi hadde fått en valgmulighet.

nkrystads bilde

nkrystad

Takker!

Vet dere hvor lang tid det vanligvis tar før nettbutikken hos Eplehuset legger ut de nye modellene for salg?

Mixy

Skuffende med gammel prosessor på 13", og ikke mulighet til å konfigurere opp. Ser også liten vits i å betale 2500 kroner mer for 70gb mer HDD, og litt kjappere prosessor.

Hva gjelder skjermkortene ser disse ut til å ha en god økning i ytelse.

http://www.videocardbenchmark.net/gpu_list.php

Iflg. denne siden så ligger 330m på 470 poeng ca, mens 9600gt har 330, mens 8600gt har 380. 320m har respektable 360 poeng.

Syns det virket som en god oppgradering. Med unntak av 13" som jeg gjerne skulle sett i3/i5 på i alle fall...

Odd2005

Opplagt at Apple putter C2D pga leveranseproblemer fra Intel. Hadde de kjørt en i5 i 13" ville de nok fått problemer med å møte etterspørselen på den mest populære maskinen. Istede så putter de inn en gammal C2D som de enten har på lager eller får til en billig penge fra Intel.

Skal ikke se bort ifra at det dukker opp i5 i 13" når Intel kan møte etterspørsel.

lordovens bilde

lordoven

[quote="Firestone"]Noen som har lest noe om ytelsen på 330M GT-kortene kontra 8600 og 9600GT?
...og ikke minst disse 320M-kortene vs 8600GT... hadde vært litt interessant....

Det er det vel bare å lese seg frem til her f.eks [url]http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

nkrystads bilde

nkrystad

[quote="nkrystad"]Takker!

Vet dere hvor lang tid det vanligvis tar før nettbutikken hos Eplehuset legger ut de nye modellene for salg?

Ringte dem og ble forklart at de er godt i gang (for de av dere som måtte undre).

DeDDis bilde

DeDDi

Ble veldig skeptisk nååå, vil ha 13" men så er det jo kansje slik at den blir oppgradert allerede til sommeren pga. stor etterspørsel på i5?. Er klar til å trykke kjøp, men er bare litt usikker. :P

Magnusmags

Ikke ver så negative nå da! dette er jo supert. Har planer om å kjøpe macbook pro, men jeg synest at lagringen (160 gb) var litt lite. Og i tillegg synest jeg at bateriet (7 timer) var litt dårlig. Pc nå bruker jo 8 timers batteri! Men det har apple fiksa på! Bra apple!

DeDDis bilde

DeDDi

Vel, tror jeg hiver meg i det :)
Om det skulle være slik at det kommer i3/i5 på 13" så selger jeg og kjøper den. Men det kan jo hende jeg blir så fornøyd med c2d versjonen at jeg bare beholder den og. :) Så lenge maskinen takler å spille av full hd så klarer egentlig jeg meg :)

emre5s bilde

emre5

[quote="Traktor"]Nkrydstad* På de gamle MBPene kunne man det, og de hadde også innebygg batterie, så høyest sansynelig at man kan gjøre det selv på disse også, uten å bryte garantien.

Det som hadde vært herlig, er om eiere av MBP 13" 1. generasjon (les: meg) kunne putte inn dette nye 10-timers batteriet. Noen som kan spekulere litt i dette? ;-)

echo

Det mest spennende her er nå uten tvil at 15" får mulighet for høyere skjermoppløsing. Det er svært intressant.

-Evens bilde

-Even

[quote="emre5"]Det som hadde vært herlig, er om eiere av MBP 13" 1. generasjon (les: meg) kunne putte inn dette nye 10-timers batteriet. Noen som kan spekulere litt i dette? ;-)

Tviler på dette, iogmed at de med aluminium-macbookene utviklet et annet utseende på batteriene, så det på en video om macbookene nemlig ;) De er laget på en annen måte for ytelse og plassbesparelse etc.

emre5s bilde

emre5

Vi snakker her om første generasjon MBP, så det er den typen som ble solgt i går :-) Altså den med de nye knallbatteriene. Imidlertid er vel batteritiden rundt sju timer ifølge Apple på min maskin, men mye vil ha mer.

Mixy

[quote="echo"]Det mest spennende her er nå uten tvil at 15" får mulighet for høyere skjermoppløsing. Det er svært intressant.

Det hadde jeg ikke lagt merke til engang, men det er pent ja.

Og nei, batteriet vil nok ikke passe. Det er en del av argumentet til apple for å fjerne muligheten til å ta ut batteri, at de bruker mindre plass på deksler osv, og mer på reint batteri.

-Evens bilde

-Even

Aha, sorry! leste litt feil ;)

emre5s bilde

emre5

[quote="Mixy"]Og nei, batteriet vil nok ikke passe. Det er en del av argumentet til apple for å fjerne muligheten til å ta ut batteri, at de bruker mindre plass på deksler osv, og mer på reint batteri.

Er som sagt første generasjon 13" MBP, altså den som var i Apple Store i går. Ikke den gamle 13" MB alu.

Mixy

Ahh, min feil. Da blir det bare gjetning til ifixit får henda sine i en ^^

Forøvrig kan kanskje denne lanseringen brukes til å gjette på norske priser for ipad.. Gjennomsnittlig kurs for de 6 modellene fra USA til Norge er 8,28, ser man da på Ipad prisene blir de:

iPad
4133,383333
4961,716667
5790,05
iPad 3G
5210,216667
6038,55
6866,883333

Så da kommer det vel an på om de vil runde opp eller ned.. Jeg lukter 1000-kroners økninger

Cryptography

Fortsatt ikke BluRay-spiller.. Da blir det fortsatt ikke MBP på meg.. BluRay-støtte er det siste jeg føler Macen mangler, før jeg skal investere i en ny en..

Joachimsts bilde

Joachimst

Ja! Blu-ray -spiller hadde vært en logisk oppgradering! Jeg har litt over 70 blu-ray -filmer i samlingen og hadde vært greit å kunne spilt av de mens jeg var på reise osv.

leifandreas

Hvor stor forskjell er det på i5-prosessorene og de som sitter i de nye 13"? Er det en vesentlig stor forskjellig i ytelse? Vurderer om det er verdt å koste på seg en 15". Kommer til å kjøre relativt tunge musikkrelaterte programmer.

sx9ko

Min forje macbook pro (gen. før unibody) hadde c2d 2.4GHz, er det samme som sitter i 13" nå, eller har det skjedd noe på c2d fronten de siste 2 årene?

hawkland

emre5 & Mixy,

Dere må ikke utelukke at batteriet i 1. og 2. gen. MBP 13" er omtrent det samme, og at forskjellen mellom de to generasjonene ligger i strømforbruket til hardware-en i de nye modellene.

Westbys bilde

Westby

Jeg hadde så utrolig flaks. Jeg kjøpte min macbook pro 15" igår i uvitenhet om at det kom en ny idag. Så jeg ble ekstremt irritert av å finne ut at det kom en ny en i dag. Jeg gikk inn på orderstatus og fant ut at de hadde erstattet min med den nye MBP med i5 og oppgradert minne, uten ekstra pristilleg! så jeg betalte bare 12800(med studentrabatt)!

Firestones bilde

Firestone

Hmm ble det noen prisendringer denne gangen? Husker ikke hva de gamle prisene var i farta....?

DodgeThiss bilde

DodgeThis

Hvordan vil 15" med gt330m 512mb, gjør det på gaming fronten? Steam kommer jo snart til mac vil dette kortet være bra nok til feks modern warfare 2 ?

lordovens bilde

lordoven

[quote="DodgeThis"]Hvordan vil 15" med gt330m 512mb, gjør det på gaming fronten? Steam kommer jo snart til mac vil dette kortet være bra nok til feks modern warfare 2 ?

[url]http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-330M.22437.0.html

Ikke noen formel 1 gpu for gaming det der, men det kommer jo helt ann på kravene du stiller også .. Samt hva settings du velger i spillene.

BK

RAM sprøsmål for de teknofile;
Er det eksakt samme type RAM i de nye MBP som i forrige unibody versjon (den fra "igår")?
(Har 17" med 8Gb det er fristende å ta med over..)

emre5s bilde

emre5

[quote="hawkland"]emre5 & Mixy,

Dere må ikke utelukke at batteriet i 1. og 2. gen. MBP 13" er omtrent det samme, og at forskjellen mellom de to generasjonene ligger i strømforbruket til hardware-en i de nye modellene.

Nei, det nye batteriet er et [url=http://arstechnica.com/apple/news/2010/04/macbook-pros-updated-with-corei5i7-processors-10hr-battery.ars]63,5 WHr-batteri, mens den «gamle» har et [url=http://www.expresscomputeronline.com/20091109/technology01.shtml]58 WHr-batteri.

-JRV-s bilde

-JRV-

Kan denne kjøpes på Eplehuset osv nå, dvs hos en lokal forhandler?

-Evens bilde

-Even

Jepp! Kan hvitsnok det! Ligger på nettet hvertfall. er nok i butikk nokså kjapt da, om den ikke allerede er det! Ring din nærmerste å spør ;)

Lokehues bilde

Lokehue

[quote="TheodorAnton"]Hvor ofte multi-tasker du så heftig på en bærbar uansett?
-Å, bare en ca 8-10 timer hver dag på jobb. Ikke så mye det. :rolls eyes:
Bare fordi du ikke har behovet, betyr ikke at ikke andre har det...

Houd.inis bilde

Houd.ini

skuffende kjipe oppdateringer i 13- tommeren, og prisøkning på de andre modellene. Vel vel.

DeDDis bilde

DeDDi

Da har man bestilt 13" :)

hr Diablos bilde

hr Diablo

hmm... jeg kommer nok til å bestille meg en 15" når feriepengene mine kommer :) litt synd at det ikke er 4 kjerner, men er ikke det værste...

sam03

Jeg kjøpte ny 13'' i forrige uke på eplehuset i Oslo. Får man byttet denne i ny?
Hadde tross alt ventet en uke hadde jeg visst at det var lansering denne uken...

mtws bilde

mtw

13" bestilt :)

mpitof

Er den eneste forskjellen på de to 13", når man legger inn lik harddisk, kun at den rimeligste modellen har 2,4GHz prosessor og at den dyreste har 2,66 GHz? I så fall betaler man mye for en så liten oppgradering, etter mitt syn.

DeDDis bilde

DeDDi

I hovedsak er det vel skjermkort, batteri, ram og harddisk som er oppgradert.

mpitof

@DeDDi: Hvis den var til meg:

Mitt poeng var at forskjellen mellom de to NYE 13" man kan kjøpe NÅ, så ser det ut til å være liten forskjell i spesifikasjoner mellom de to (kun prosessor), men stor forskjell i pris. Dette om man justerer slik at de får lik harddisk.

Merkes det egentlig i praksis forskjell mellom en 2.4GHz og 2.66GHz prosessor?

DeDDis bilde

DeDDi

Er enig at det var lite nytt, men nå har jeg ventet i flere måneder på update så nå slår jeg bare til.

Til helt vanlig bruk vil du ikke merke noen ting fra 2,4 til 2,66 :)

mpitof

Nettopp, og å da betale kr 2.075,- ekstra for det blir jo ganske patetisk...

Nå skal jeg riktig nok bruke denne laptopen* en del til Creative Suite av Adobe, men tviler på at dette kan utgjøre noen merkbar forskjell også her?

(*forutsatt at jeg kjøper den)

DeDDis bilde

DeDDi

Sitter idag på pc med core 2 duo chip (stasjonær)

Merker lite eller ingen forskjell om jeg øker klokkefrekvensen fra 3GHz til 3,5GHz. Utenom FPS i spill. Det å betale så mye ekstra for 260MHz er latterlig dyrt og jeg kan nermest garantere at du ikke kommer til å merke forskjell.

mpitof

Tenkte det :)

Men det er jo Apple policy, å ta råpris for små oppgraderinger... F.eks. kr 3.400,- ekstra for å gå fra 4 GB til 8 GB RAM.

DeDDis bilde

DeDDi

Er nok noe i det du sier der ja :P Litt kjipt egentlig.

Men tenker di tar såpass betalt siden det er få som tør eller vet hvordan man gjør slikt selv, desverre. :\

mpitof

Har selv aldri gjort det, men det ser jo rimelig enkelt ut på diverse videoer rundt omkring på nettet...

Tror også Komplett.no selger MacBook-pakker med ekstra RAM som man kan installere selv.

Men det er jo en irriterende policy som Apple har, dette her... Hadde vært mye mer praktisk for forbruker om de bare kunne tatt en fornuftig pris for ekstra minne.

DeDDis bilde

DeDDi

Vel, nå gjør jeg slike oppgraderinger selv uansett. Men gleder meg til jeg får tak i 13" jeg har bestilt :)

mpitof

Du blir sikkert fornøyd :D

Mixy

Når det gjelder oppgradering til 8gb minne syns jeg ikke det er hårreisende dyrt, 4gb minnebrikker til bærbare maskiner er fortsatt dyre. Billigste jeg kunne finne på komplett i farten var 1695, noe som uansett ville utgjort 3400 om du ønsket hele pakken. Dette var mye dyrere før.

Oppgradering til SSD disk derimot er helt usannsynlig dyrt, 6500 for en på 128gb? Dette er et komponent som i mine øyne i alle fall gir en mye mer merkbar ytelsesesøkning for folk flest.

mpitof

Med mindre man må kjøpe 8 GB med minne separat (og ikke bare 4 GB ekstra, da 4 GB allerede er inkludert i standardpakken), så vil jeg jo si at det er ganske stor forskjell på kr 3.400,- og kr 1.695,-. Dobbelt så dyrt, faktisk.

TheodorAnton

@lokehue
-Å, bare en ca 8-10 timer hver dag på jobb. Ikke så mye det. :rolls eyes:
Bare fordi du ikke har behovet, betyr ikke at ikke andre har det...

Men betyr ikke det også da at; Bare fordi du har behov for det, så betyr ikke det at andre har det?

thomasfotos bilde

thomasfoto

*mpitof: Du må nok kjøpe 8GB separat ja. For nå er det vell 2x2GB som er innstallert og du trenger da 2X4GB for å få 8GB

freelander

Synes det var kjempemye bra her, og det var flott prisen ikke var endret!
Kunne dog tenkt meg HDMI, Blu-ray, 512mb/1gb videominne. Og 13 tommeren burde hatt iCore prosessor og tilgjengelig matt skjerm.
Dette kommer nok heldigvis til neste modell. Det blir ihvertfall den billigste 13" eller 15" som jeg går for nå. Gleder meg :-)

effortlesss bilde

effortless

Hvorfor de ikke gikk for Intel Core i3 330M som yter likt med Intel Core 2 Duo P8600 som de bruker nå i 13"-utgaven, er for meg uforståelig. Da ville de kanskje fått snekret enda en time ut av den.

Vet noen forresten hvordan ATI HD 5650 presterer på strømdrag i forhold til Nvidia GT 330? Og hva med Nvidia GT 320 i forhold til ATI HD 5470? For stasjonære eier i hvert fall ATI konkurrenten totalt på effekt.

Siste optimalisering jeg ville gjort er kanskje å erstatte harddisken med SSD'en Toshiba HG2, grunnet dens enormt lave strømkrav ved idle (0,1W) og load (0,5W) mot Intel X25-M G2 (1,8W under load). Eller vente på Intel X25-M G3, fordi ytelsen og effekten på denne vil sannsynlig være utrolig, samt at den vil få priser og kapasiteter som passer mye bedre til bærbare.

Prismessig er MacBook Pro 13 (den billigste utgaven) et godt kjøp. Derimot er samtlige oppgraderinger blasfemisk dyre, og burde aldri vurderes engang. Prisen for den billigste 15" er også helt hinsides all fornuft. Koster det virkelig 5000 kroner for 70GB større harddisk, moderat bedre prosessor og skjermkort? Slik er det også i PC-verden. i5 er alt for dyrt.

-JRV-s bilde

-JRV-

For en niendeklassing som skal ha MBP, til vanlig bruk og programmer, litt redigering osv., er 13" til 12.500 kr eller 15" til 15.000 kr det beste alternativet?
Jeg klarer ikke å bestemme meg... på en annen side får man jo den som før kostet 12.500 til 10.000 nå, stemmer ikke det? Den billigste mavbooken har vel omtrent de samme spesifikasjonene som den forrige dyreste 13"?

Må si jeg syns 15.000 er mye penger, gitt... men er denne nye i5-prosessoren viktig? Vil det si at 15" nå er raskere enn 13" ?

Er litt forvirret .... :/

Traktors bilde

Traktor

Om du skulle velge å gå for 13" ville jeg helt klart valgt den til 9990, 260 Mhz raskere prossesor og 70 GB ekstra lagrings plass er rett og slett ikke verdt 2500 kr etter mitt syn. 15" er helt klart raskere enn 13".

inv

Bestilte meg 17 tommer med i7 og SSD ca 5 minutter etter at app store var tilbake igjen. Nå gjenstår det bare å vente til 22-23 april....blir hardt :-!

Lokehues bilde

Lokehue

[quote="TheodorAnton"]
Men betyr ikke det også da at; Bare fordi du har behov for det, så betyr ikke det at andre har det?
Jo, men da bestiller du jo bare noe annet? :rolls eyes: Det finnes jo en rekke alternativer nedover, det er jo oppover det stopper.
Kjenner forøvrig ganske mange med samme behov som meg, men det er jo fordi det er et arbeidsredskap.

lordovens bilde

lordoven

[quote="-JRV-"]For en niendeklassing som skal ha MBP, til vanlig bruk og programmer, litt redigering osv., er 13" til 12.500 kr eller 15" til 15.000 kr det beste alternativet?
...
Er litt forvirret .... :/

Husk at en 13" er lettere å bære rundt på enn en 15" og det i seg selv kan ha endel å si. Så kommer jo det store spørsmålet MÅ det være en MBP eller kunne det like gjerne vært en "pc laptop" fordi prisforskjellene er relativt store i disfavør mac. Har flere bekjente som går uni etc og klarer seg fint med en 2000-3500 netbook f.eks, de skal tross alt kun bruke office word/excel/powerpoint , og de valgte da billig og lett løsning samtidig som de kan spare opp til en råere maskin seinere. En maskin er tross alt kun et verktøy :P

-JRV-s bilde

-JRV-

Hehe, jeg SKAL ha mac <3 bare så det er sagt så kommer den ikke til å brukes på skolen med det første. Er fortsatt usikker... :/

men takk for svar, da :D

lordovens bilde

lordoven

[quote="-JRV-"]Hehe, jeg SKAL ha mac <3 bare så det er sagt så kommer den ikke til å brukes på skolen med det første. Er fortsatt usikker... :/

men takk for svar, da :D

Jeg går ikke skole men bruker datamaskiner ofte innen fotobehandling eller fotografering(styring av kamera). I den forbindelse har jeg prøvd meg frem endel litt med "pc" <> "mac" og diverse størrelser. Fra 8.9" > 17" i størrelse. Og i allefall for min del om man skal farte litt rundt omkring så har vekt & størrelse mye å si. En 12-13" maskin er ideel sånn sett fordi den er stor nok til å brukes til noe fornuftig samtidig som den ikke er for fysisk stor eller veier for mye til å ta med i sekken etc.

Dumper en 13" 2,4ghz inn her snart og første som skjer da blir oppgradering til Intel X25-M SSD. Hastighet på disk siden er for min del viktigere enn noen få mhz ekstra på cpu siden. Så blir det lightroom/photoshop/photomatix/sofortbild/aperture/iworks installasjon før den dumpes i fotosekken klar til lufting i skog og mark :P

DeDDis bilde

DeDDi

Antatt leveringsdato: 04 Mai, 2010 - 05 Mai, 2010

Doh :\

-Evens bilde

-Even

Det varierte veldig det der...
Jeg bestilte igårkveld og fikk 26-27.april... Mens en som bestilte før meg fikk 1-2.mai...
Greit nok at hvis du bestiller lenge etter de har kommet (tenker da dagen etter eller noe) at datoen kan gå ut i Mai, men at jeg får den før en som bestillte før meg.. Har det noe med hvor mye man "customizer" den?
Det er jo bare antatt leveringsdato, så den kan komme før, eller etter ;)

DeDDis bilde

DeDDi

Men når jeg ser på antatt utsendelse 5 dager og jeg vet hvor lang tid det tar sånn ca. med frakt så stemmer det ikke :P Har nok helt sikkert med hvor en bor i landet også...

Traktors bilde

Traktor

Leveringstiden er nesten alltd kortere enn den antatte, slik har det i hvert fall vært med alt jeg har kjøpt på apple store.

Lost

Samme her, har aldri opplevd at en bestilt vare har vært forsinket fra Applestore, og jeg har kjøpt mye ;)

Quendës bilde

Quendë

@ -Even:

Selvsagt har det med hvor mye man customizer den å gjøre. Mannen min skal ha en med matt skjerm, og da må den vel først bli sendt et sted for å fikse det og så bli sendt ut. Hans blir ikke sendt ut før ca 4 dager etter bestilling, og kommer derfor ikke hit før 3.mai, i følge Apple.

-Evens bilde

-Even

Ja, jeg kunne tenke meg det, men var ikke sikker :)
Men jeg la til en "Mini DisplayPort - VGA Adapter". Den blir da sett på som spesialkonfigurert, det var kansje ikke så sjakktrekk av meg..? Alt annet var "standard" av harddisk, ram etc etc!

robbanm

Jeg bestilte ny macbook pro i går. 15" midrange modell.
Burde jeg gått for toppmodellen, når man ser på "bang-for-buck" faktoren??

Teekej

Nå har jeg endelig bestillt min første mac. Det ble den billigste 15-tommeren. Bestillte fra elkjøp. Leveringstiden er mellom 1 og 2 uker. Gleder meg som et barn:-)
Følte at "midrange" modellen ikke var vært så mye ekstra, det var bare 180 gb mer plass på harddisk, og 0,13 ghz mer kraft.

Agrajag

Hei. Kjøpte en 13" MBP fra applestore på tirsdag. Da stod det at den sendes innen fem dager. Er det noen med samme ventetid som har fått sin sendt avgårde allerede?

Har hørt rykter i gjengen at de sendes fra amsterdam, er dette med bil, båt eller fly? Er det fly kan de like gjerne vente noen dager...

Antatt levert 26-27. april, da anslår altså apple syv dager fra Amsterdam til Trondheim. Høres det riktig ut? Som dere kanskje skjønner er jeg ikke særlig tålmodig av meg...

Takker for evnt. svar.

-Evens bilde

-Even

@Agrajag:
Jeg kjøpte også på tirsdag og den ble sendt idag. Vet at noe blir sendt fra Nederland (amsterdam sikkert), mn også fra skottland- en i klassen fikk snow leopard derfra.

Det er da merr enn 7 dager til 26 april ;) 10 dager er det til den 26. :)

Agrajag

[quote="-Even"]@Agrajag:
Jeg kjøpte også på tirsdag og den ble sendt idag. Vet at noe blir sendt fra Nederland (amsterdam sikkert), mn også fra skottland- en i klassen fikk snow leopard derfra.

Det er da merr enn 7 dager til 26 april ;) 10 dager er det til den 26. :)

Vi prater visst litt i begge trådene vi ;)
Det jeg mente var tirsdag + 5 arbeidsdager og totalt syv dager levering. Meget dårlig formulert da. Jaja, får håpe din sendes med båt idag, og min med fly på mandag da. Så blir alle fornøyd!

tantegerd

[quote="Agrajag"]Har hørt rykter i gjengen at de sendes fra amsterdam, er dette med bil, båt eller fly? Er det fly kan de like gjerne vente noen dager...

Fly blir vel ganske uaktuelt med det første ja. Regner vel med at de fleste spedisjons-selskapene prøver å sope opp alt av trailersjåfører for å frakte varer ut i Europa. Så dersom Apple Store sine varer stort sett går med fly, kan man vel legge på en ekstra dag eller to i levering.

demures bilde

demure

Jeg har reservert en 13" på eplehuset. Ringte de idag og spurte om de fikk problemer med leveringer pga flystopp. Han sa at mye kommer med båt, og at de hadde fått varer både i går og idag. Er langt oppe på lista, så han regna med at jeg hadde den i midten av neste uke.

-Evens bilde

-Even

Det står på min kvittering nå at det vil ta 5-7 dager å sende.. Så hvis alt går etter planen er den her om en uke ca! :D Kjekkeste er sporingen nå når den er ute på tur!
Noen som vet hvem som sender den? UPS eller TNT?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai