Apple med 3 milliarder dollar i overskudd

FinanskriseFor Apple-aksjonærer var det som vanlig knyttet stor spenning til dagens presentasjon av Apples resultater for Q2 2010. Aksjonærene har sannsynligvis blitt beroliget nok en gang. Apple leverer nemlig fortsatt gode resultater og i Q2 ble overskuddet på hele 3 milliarder dollar, opp fra 1.67 milliarder dollar i samme kvartal i fjor.

Apple la i kveld fram sine finansielle resultater for andre kvartal 2010 (Apple operer med amerikanske finanskvartaler). Tallene var gode og Apple kunne presentere det som er historiens beste resultat utenfor julekvartalet.

Selskapet omsatte for 13.5 milliarder dollar, opp fra 9 milliarder dollar i samme perioden i fjor. Overskudet ble på hele 3 milliarder dollar og selskapets marginer økte til 41.7%. 58% av Apples inntekter i Q2 kommer fra markeder utenfor USA.

Vi er svært fornøyde med å presentere vårt beste resultat utenfor juleperiode noen sinne. Omsetningen har gått opp 49% og overskuddet 90%. Vi har akkurat lansert vår revolusjonerende nye iPad og vi har flere ekstraordinære produkter i «pipelinen» i år

sa Steve Jobs i en pressemelding tidligere i dag.

Apple solgte 2.94 millioner Macintosh-datamaskiner i dette kvartalet. Dette representerer en økning på 33% fra samme kvartal i fjor. iPhonen økte derimot med 131% og Apple solgte hele 8.75 millioner iPhones. Ikke helt uventet gikk iPhone-salget utover iPod-salget og det ble solgt 10.89 millioner iPoder- en nedgang på 1%.

Apple vil komme med ytterlig detaljer om deres resultater senere i kveld.

dellnorge

Håver inn penger de ja, ikke noe sjokk

-DMB-s bilde

-DMB-

Lurer på hva disse "ekstraordinære" produktene er. :)

Leon83s bilde

Leon83

Får håpe de bruker mye av dette overskuddet til å lage enda bedre produkter da... så ikke alt går i lommene til Apple-toppene : )

Magnus Christensen

Tall fra første kvartal benevnes Q1.

Nostromo

Jo, men dette er Q2...

Magnus Christensen

[quote="Nostromo"]Jo, men dette er Q2...
Her gikk det nok litt fort... Ser det til og med står opplyst i artikkelen at Apple bruker annet regnskapsår enn kalenderåret. Min feil - beklager...

Men fine resultater får man si. :-)

hsds bilde

hsd

På tide å sette ned prisene.
17 millarder norske i overskudd på et kvartal!!!
Apple lurer oss trill rundt.
Nesten så jeg får lyst til å kjøpe meg PC igjen.

SRD

Helt enig med hsd, Apple hadde aldri gått så bra, hadde det ikke vært for kundene. Så jeg synes vi og bør få litt igjen for det.

Jaroma

HSD og SRD: Dere får noe igjen for det. Dere slipper å bruke Windows. Be happy :)

Nostromo

Regn på det og se at Apple tjener ca 780 kroner per solgte enhet i snitt, da uten å justere for inntekt fra finansielle instrumenter. Hvor mye burde de tjent, mener du? Skal de senke iPod'ene en femtilapp? MacBook'ene en tohundring? Husk også at Apples inntekter kommer fra ulike segmenter (salg til grossister, salg til enkeltpersoner, ikke-fysiske salg fra iTunes Store osv). Nytter ikke å tenke slik. Når man får et volummarked så skyter ting i været TOTALT SETT. Endrer du prisene vil volumeffekten være tilsvarende dramatisk.

Apple er et sunt selskap finansielt. Til det beste for oss - heller et selskap med ryggrad enn et med litt billigere produkter og ingen marginer å gå på.

segrov

Bra tall generelt.

Ikke bra tall om man ser kun på mac-salget.

Jeg føler macen blir glemt i alt iPad/iPhone-oppstyret...

magnar

Duger jo! ;-) er seriøst ikke så rart... Tidligere trodde jeg Apple bare var for særinger +++ rare systemer.

Nå når jeg har switcha (dvs jeg er i smerte for tiden pga maccen min er på rep... 4 mnd and counting.... dyr rep) så skjønner jeg DEFINTIVT hvorfor Mac øker så sinnsykt.

Føler også delvis at Maccen nå blir glemt, så de bør nok også foreta et touch og app-løft også på disse (uten accelerometer +++ apps som krever bevegelsesstyring). Peking på en skjerm for å foreta enkle operasjoner hadde vært superdeilig... Kunne man f.eks. også brukt en pen på macbookene for å tegne så hadde det heller ikke vært så dumt... (selv om det hadde vært å gå i stygg konkurranse med WACOM-brettene)

mbus bilde

mbu

Tror kanskje det jeg har minst bruk for på macen min er touch-skjerm.

the-minidj

Enig der, prøvde ASUS sin touchscreen wanabee imac. Var forferdelig ikke bare ble du trøtt i armene etter en liten stund, og det var mye lettere med mus og tastatur! Selfølgelig var det kult at man kunne bruke fingrene over hele skjermen som om det var en forvokst ipad men erlig talt det er sinsykt upraktisk! føltes som en krysning av ipad og imac

simens bilde

simen

HSD og SRD: Det er slik kapitalismen fungerer. Du ber jo om akkurat det samme selv når du setter penger i fond eller aksjer?

Si du har følgende valg... Du kan investere dine sparepenger i bedrift A eller bedrift B.

A lager gode og billige produkter og har knapt overskudd, det forventes 0,1% avkastning på din investering på ett år.

B lager gode og billige produkter men selger til en mye høyre pris fordi de har brukt mye penger på å markedsføre seg osv og bygge et navn og har stort overskudd, det forventes 10,0% avkastning på din investering på ett år.

Hvor setter du pengene dine? Bedrift A eller B?

Det er slik kapitalismen fungerer. Liker du ikke dette får dere melde dere inn i Rødt og bruke ikke kommersielle Linuxdistroer :)

-JRV-s bilde

-JRV-

Tror nesten ikke jeg ville hatt MacBook hvis de fikk touch-skjerm. Jeg er 100% sikker på at dette er en funksjon alle tenker "Åh, så sinnsykt kult!", men så kommer de aldri til å bruke det. Dessuten ville den vel blitt dyrere?
La touch forbli på iPod og iPad! :-)

magnar

Apple klarer nok å lage dette så det blir digg og brukandes! :-)

Overbevist over... Tipper nok dette vil komme naturlig om et par år...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai