Slutter Apple å promotere Mac-programvare?

Slutter Apple å promotere Mac-programvare?I mange år har Apple oppdatert og promotert deres Mac OS X Downloads-nettside. Her har nye og gamle Mac-brukere funnet Mac-programvare og utviklere har gratis fått presentert sine produkter.

Nå har ikke siden blitt oppdatert på lang tid - slutter Apple å promotere Mac-programvare?

De siste årene har Apple presentert en omfattende liste over tilgjengelige Mac OS X-programvare på sin nettside. Mac OS X Downloads har vært en stor ressurs for de som ikke er kjent med nettsteder som iUsethis, MacUpdate eller Version Tracker. Nå har ikke siden blitt oppdatert siden mars og mange utviklere lurer nå på om Apple legger ned tjenesten.

Apple Downloads

Etter at Apple introduserte App Store for iPhone og deretter iPad, har mange Mac-brukere lurt på når selskapet vil introdusere et lignende system under Mac OS X. En nedleggelse av Mac OS X Downloads vil i såfall være et naturlig steg i retningen av en felles App Store for distribusjon, installering og avinstallering av programvare.

Flere Mac-utviklere som ArsTechnica har snakket med frykter at Apple har en Mac App Store under utvikling. De frykter ikke nødvendigvis selve butikken som kan være en enda bedre promoteringskanal for deres programvare enn Apples nettside, men de frykter at en Mac App Store blir den eneste måten å få programvare inn på Macen. Skulle det skje, vil Apple til syvende og sist sitte med kontrollen på hva slags programvare som kan installeres på din Mac. En utvikling de færreste ønsker.

En Mac App Store trenger allikevel ikke å være lik som på iPhone og iPad. Nylig ble programvaren Bodega lansert og dette programmet har som mål å være en App Store for Mac-programvare, men uten de samme begrensninger som Apple i dag legger på sin iPhone/iPad App Store. Bodega er rett og slett bare en markedsplass hvor utviklere kan selge sin programvare og brukere lett får oversikt over hvilken programvare de bør velge og oppdateringer til sin eksisterende programvare.

En slik offisiell App Store ser vi gjerne på Mac OS X, men Apples lukkede modell for distribusjon av applikasjoner på iPhone og iPad har ingenting å gjøre på vår Mac.

Via Ars

Nostromo

Den har ikke blitt oppdatert på ca en mnd... De har vel hatt henda fulle med iPad'en...

spiffers

March 26, 2010 står det på den nyeste appen, betyr vel ikke at de ikke oppdaterer siden, men at de sikkert har vært opptatt som Nostromo antyder.

fuzzy76s bilde

fuzzy76

Personlig har jeg aldri brukt de sidene, fordi de er forferdelig uoversiktlige, ikke ulikt App Store.

http://osx.iusethis.com/ er f.eks mye, mye bedre.

Du skal se de lager en App Store for OS X :-P

admins bilde

admin

@fuzzy76

iUsethis er veldig bra. Det er Arne i ping som står bak.

TopDog

Hvis Apple skulle begynne å tenke på å innføre samme latterlige sensur-regime på Mac som de har på iPhone/iPad så vil de miste mange kunder tror jeg.

...ihvertfall meg!

djhalleus bilde

djhalleu

MacRumors sine rykter gikk på at Mac har lyst å lansere en SoftwareStore etter modell av AppleStore. Kanskje de er i forberedelse til det, og holder på å overføre databasen ?

Kanskje en SoftwareStore Light ? Uten så mye fortjeneste til Apple ?

fuzzy76s bilde

fuzzy76

Jeg har jo mange ganger savnet det sentraliserte pakkesystemet til Ubuntu Linux i andre operativsystemer, så grunnideen kunne sikkert vært fint. En liten checkbox for å installere og avinstallere programvare høres jo ut som en drøm.

Men Apples vokter-funksjon hadde nok gjort hele greia til en forferdelig lukket affære dessverre... 17 års aldersgrense på alt av nettlesere og Twitter-klienter fordi de kan vise porno, slik som i App Store? Grøss og gru... Og jeg tør ikke tenke på hvor mange systemverktøy de kunne finne på å nekte fordi de potensielt kunne skade operativsystemet.

DanTheMan

Håper veldig på en Mac OS X Applications store!
Da er du sikker på at programmene er safe :)

gomle69s bilde

gomle69

Ser gjerne at vi får en slik sjappe. Men det må være frivilig for utviklerne og programvarehusene å bruke den. Jeg kan ikke helt se for meg at f.eks. Adobe og Microsoft lar seg tvinge inn i en ny distribusjonskanal hvor de må betale Apple xx% for å få lov til å selge Photoshop og Office til oss som bruker Mac, når de tross alt har sine egne metoder for dette fra før av :).

DanTheMan

Hvis det blir en slik "store" kan ikke Apple ta noe som helst av inntektene.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai