Planlegger Apple å kjøpe ARM?

Apple utvikler egne prosessorer?Etter at Apple presenterte svært gode resultater i går ble det klart at selskapet nå har mer enn 40 milliarder dollar på bok. Hva skal de bruke alle disse pengene til?

Nye rykter hevder at Apple planlegger å kjøpe opp prosessorselskapet ARM som leverer mobilprosessorer til iPhone, iPad og en rekke store mobilselskaper.

Det er avisen London Evening Standard som bringer ryktene om et potensielt Apple-oppkjøp av prosessorselskapet ARM. ARM produserer i dag prosessorer til en rekke mobilprodusenter, deriblant Nokia, HTC, Sony Ericsson og selvsagt Apple. Både dagens iPhone og Apples nye iPad kjøres på ARM-baserte prosessorer og Apple er per dags dato en av ARMs største kunder.

ARM ble opprinnelig grunnlagt i 1990 i et samarbeid mellom den britiske PC-produsenten Acorn og Apple. I 1990 var Apple interessert i ARM for å utvikle prosessorer til selskapets Newton Message Pad, en av de første PDAene på markedet. Når Steve Jobs kom tilbake i 1996, ble Newton avviklet umiddelbart og selskapet solgte alle aksjene de hadde i ARM.

I 2001 begynte Apple å bruke ARM-prosessorer igjen i den første iPoden og siden har Apple konsekvent brukt ARM-prosessorer i iPod, Airport, iPhone og nå også iPad. Apples A4-prosessor som i dag finnes i iPad og som antas å finne veien i en ny iPhone, er i bunn og grunn en ARM Cortex A8-prosessor og Apple må betale lisenskostnader til ARM for hver eneste iPhone eller iPad de selger. Selskapet har dermed ganske store interesser i å investere i ARM, både for å sikre seg teknologi og for å fjerne lisenskostnader. Apple har de siste årene gjort store investeringer i prosessorselskaper.

Skulle Apple kjøpe ARM, ville dette også kunne få store konsekvenser for de andre mobilselskapene som benytter seg av ARM-prosessorer. Ryktet om at Apple planlegger å kjøpe ARM for 8 milliarder dollar resulterte i at ARMs aksje steg markant i løpet av dagen.

Ingen trenger å kjøpe ARM

uttalte ARMs sjef Warren East til The Guardian og prøver dermed å stoppe rykteflommen.

jensths bilde

jensth

men HVOR kommer disse ryktene fra?

"Always check your sources."

nbgoldin

@ jensth

ehm.. "Det er avisen London Evening Standard som bringer ryktene om et potensielt Apple-oppkjøp av prosessorselskapet ARM."

Med link også :P

åttitre

Ja det blir spennende å se om Google byr over Apple. De har meldt sin interesse.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai