Redd en snøleopard hos Humac

HumacApples siste operativsystem ble, som de fleste vet, oppkalt etter en spesiell type leopard - snøleoparden. Det finnes i dag kun mellom 3000 og 7000 individer spredt over store områder i Sentral-Asia.

Apple forhandleren Humac har nå igangsatt et både morsomt og flott prosjekt for å bidra økonomisk til kampen for å redde den utrydningstruede dyrearten. Du kan redde en snøleopard hos Humac.

Prosjektet går enkelt forklart ut på at du ved å betale for en Humac-pose i en av kjedens butikker bidrar til at The Snow Leopard Trust får økonomisk støtte for å fortsette sitt arbeid for å bevare og redde den utrydningstruede snøleoparden.

Alle inntekter forbundet med salg av disse 100 000 posene går uavkortet til organisasjonen. En pose er i utgangspunktet gratis, men vi oppfordrer alle til å betale minst 20 kroner eller mer for den

sier Jens-Peter Heymann som er markedsdirektør for Humac i en pressemelding.

Snøleopardens gråhvite og nesten sølvaktige pels med svarte prikker gjør at den er meget attraktiv for tjuvjegere og lokale gjetere, da en pels kan omsettes for så mye som 350 000 kroner. I tillegg er det etterspørsel etter ben og andre kroppsdeler for bruk i tradisjonell asiatisk medisin.

Snow Leopard

Snøleoparden har mange utfordringer som ulovlig jakt, mangel på byttedyr, mangel på naturlige tilholdssteder, mangel på beskyttelse og ikke minst mangel på menneskelig kunnskap om dyrene. Ved å støtte The Snow Leopard Trust bidrar du til å øke kunnskapen om denne utrydningstruede arten, da organisasjonen aktivt jobber med å redusere konflikter mellom snøleoparden og mennesker.

For ytterligere informasjon om snøleoparden og hva pengene går til finner du hos The Snow Leopard Trust

-DMB-s bilde

-DMB-

Flott tiltak! :)

lanekassen

Hva er det egentlig Humac har gjort som er så fantastisk her? Selvsagt er det et flott og beundringsverdig tiltak å støtte arbeidet mot utrydding av sjeldne dyrearter, men så vidt jeg ser det har de ikke gjort noe annet enn å selge overprisete poser med bilde av en snøleopard i butikkene sine. De bidrar så vidt jeg ser ikke med en krone til denne kampanje selv, alt ansvaret er dyttet over på kunden. I forbindelse med slike kampanjer tilbyr bedriften ofte å matche beløpet de samler inn slik at summen blir dobbelt så stor. Hadde Humac gjort noe lignende (eller f.eks bare 10% av summen) ville jeg skjønt hvorfor de fortjener heder og ære, men slik det er nå kunne de jo like godt bare satt en sparebøsse ved kassen og bedt om donasjoner slik f.eks McDonalds har gjort i alle år.

At det kommer noe godt ut av dette er det ingen tvil om, hver krone kundene donerer går til et godt formål. Men alt i alt sitter jeg igjen med et inntrykk av at Humac prøver å score billige PR-poeng uten å egentlig ofre/tilby noe selv. Så spørs det bare om det er noe å henge seg opp i når snøleopardene utvilsomt får det bittelitt bedre pga dette tiltaket:)

David_Hansens bilde

David_Hansen

Dem tilbyr kundene sine å gi til ett veldig godt formål. synes dette var ett supert tiltak. grinebiter

AndreasP

Så klart er det et PR-grep! Har du fulgt med i den verdenen vi levere i?

At de drifter som seg hør og bør markedsmessig, og samtidig setter i gang morsomme (PR-) kampanjer, hvor man kan bidra til et godt formål er jo knall! Skjønner virkelig ikke hva du griner for?! Alle som gjør et grep for et godt formål bør få kommentaren "fantastisk jobba!"

Har du gjort noe for snøleoparden i det siste kanskje?

Bayas

Så lenge Humac ikke bidrar med noe annet enn formidling er dette et bedritent tiltak.

mri

voldsomt til syting!

Hvis dere er så vanvittig imot det, så kan dere vel gå å gi litt penger til en uteligger som bruker det på gudene vet hva, eller røde kors eller redd barna som bruker drøye summer på "administrative utgifter"

Flott tiltak Humac! Så kan heller de som ikke vil gi penger beholde penga å slutte å klage!!

lanekassen

Djeezes. Det var da aldri snakk om at veldedighet var en kjip ting. "Mri" skriver blant annet "Så kan heller de som ikke vil gi penger beholde penga". Hadde du lest innlegget mitt skikkelig hadde du sett at jeg gjentatte ganger skrev at jeg synes dette var en verdig sak å støtte. Jeg skrev blant annet;
"Selvsagt er det et flott og beundringsverdig tiltak å støtte arbeidet mot utrydding av sjeldne dyrearter", "At det kommer noe godt ut av dette er det ingen tvil om, hver krone kundene donerer går til et godt formål" og "Så spørs det bare om det er noe å henge seg opp i når snøleopardene utvilsomt får det bittelitt bedre pga dette tiltaket:)"
Det var med andre ord ikke hvorvidt snøleoparden fortjener å reddes fra å bli utryddet eller ei som var det jeg hengte meg opp i, eller om veldedighet generelt er negativt (noe jeg selvsagt ikke mener og heller aldri gav uttrykk for, selv om flere tydeligvis feilaktig har oppfattet det slik). Det jeg mener Humac kunne gjort bedre er å faktisk gjøre noe selv utover å tilrettelegge for kundenes gavmildhet. På hjemmesidene deres står det blant annet "Humac støtter kampen for å bevare snøleoparden". Ja, hvordan støtter de den kampen egentlig? Det jeg ettersøkte var en litt mer aktiv støtte enn å dytte ansvaret over på kundene sine.

"AndreasP" skriver "Har du gjort noe for snøleoparden i det siste kanskje?" Nei, det har jeg ikke, men det har antakeligvis heller ikke du eller noen andre her på forumet. Slik det fremstår nå har heller ikke Humac gjort noe, selv om de gjerne ønsker å fremstå slik.

Selvsagt har ikke Humac gjort en fryktelig ting her. De vet at god PR er viktig, og setter derfor igang en kampanje for å skaffe seg dette. Verden blir ikke en verre plass av at bedrifter prøver å skaffe god PR ved å fremstå som Mor Theresa. Tvert imot har de muligens skaffet snøleopardene en god slump penger på sikt (noe jeg også var inne på i mitt forrige innlegg). Det jeg ville frem til var at inntrykket jeg satt igjen med etter å ha lest artikkelen var at Humac var mer opptatt av å skaffe seg god PR enn å hjelpe snøleoparder.

MacMikkiss bilde

MacMikkis

Synes det er ett bra tiltak uansett jeg!
Skal man irritere seg over penger, er det jo bare å begynne å grave litt i avgiftspolitikken i dette nisselandet. På den fronten blir vi "ranet" for millioner hver dag! :P
Men den diskusjonen hører selfølgelig ikke hjemme på dette forumet! :)

Mvh. MacMikkis

Chapparal

Jeg synes lanekassen hadde en reflektert og god tilnærming til dette og fortjener ikke noe "grinebiter" stempel av den grunn.
Det må være mulig å ha kritiske bemerkninger i en sak uten å komme i kategorien "Er du ikke for, så er du imot"

JakobVs bilde

JakobV

Jeg synes også at dette var et flott tiltak!

Støtter imidlertid det lanekassen sier.

willytks bilde

willytk

Mye riktig i det @lanekassen sier. Minner litt om det mange butikker gjør rundt juletider, hvor kunden kan runde opp beløpet de handler for, som går til et veldedig formål.

Hvis ikke Humac bidrar noe selv, som å matche beløpet e.l. så kunne de like godt bare hatt en link på nettsidene til Paypalsiden til Snow Leopard Foundation e.l.

Betyr det at Humac selv ikke betaler en krone til Snow Leopard Foundation? Posene på Humac er vel vanligvis gratis, så Humac taper ikke noe selv på dette?

Det er i utgangspunktet en god tanke å gjøre det enkelt for kunden å støtte et godt formål, men hvis Humac virkelig ønsker å fremstå som en samfunnsansvarlig bedrift, bør de helt eller delvis matche beløpet som doneres.

Frantss bilde

Frants

Tiltaket er bra, det. Det kan sammenlignes med å selge saft langs veien til inntekt for Røde kors. Altså, de to fireåringene som selger saften legger ikke selv masse penger i kassa, men de bruker faktisk en del tid og krefter på prosjektet fordi de synes det er viktig. At de får god PR og klapp på kinnet fra mormor er også viktig.

Humac har ganske sikkert brukt en god del timer (som ikke er gratis) på prosjektet. Disse timene tas sikkert av PR-budsjettet, men hva så? Det er da bra at Humac bruker PR-budsjettet sitt til å samle inn penger for å redde en truet dyreart? Jeg vet veldig mange andre ting som er verre å bruke et PR-budsjett på ...

Men klart det hadde vært enda bedre for PRen om kostnadene hadde synes, f.eks slik det er foreslått - at Humac legger i potten et tilsvarende beløp som kommer inn. Antakelig hadde det kostet dem mindre enn de interne kostnadene de allerede har.

mac_gyver

Bra tiltak! de som klager kan gjøre noe bedre selv istedet for å sitte foran macen å klage på andre.

selv gidder jeg ikke gjøre noe, men det er flott at andre gjør det

Uluen

Som andre har vært inne på hadde det vært bedre å ikke lage posen og å gi pengene direkte til The Snow Leopard Trust.

Randy

Jeg er enig med Lanekassen jeg også, men tiltaket er bra så tommelen opp! ;)

Både leopardene og humac er vinnere her, det må da være bra?

olw3s bilde

olw3

Jeg støtter opp under lånekassen sine argumenter her. Dette er et helt ok tiltak, men at "Humac støtter kampen for å bevare snøleoparden" er vel kansje å pynte litt på saken. Ellers ble det nevnt at Humac har brukt mange arbeidstimer for å iverksette dette tiltaket. Jeg synes ikke det har så mye med saken å gjøre, men jeg må si at jeg tviler på at det går så mange timer med for å få dette prosjektet dratt i gang.

Traktors bilde

Traktor

Også blirdet mye gratis reklame, som her på mac1 for ekempel.

Ariston

Blir nesten gal. De som hjelper til med å utrydde sjeldne eller ikke tigere og andre dyr, burde blitt utryddet selv på en eller annen måte.

mri

Jeg synest det var litt feil å skyte humac i foten for at de ikkje legger noen penger i det selv, de han nok uansett brukt tid på det, og tid er penger som alle vet:)

Du har nok et poeng (@lanekassen) i at de kanskje kunne lagt penger i det også, men de skyver ikkje noe problem over til kundene sine ved å dra et PR stunt, hver kunde velger selv hva de vil gjøre:)

Finnes så ufattelig mange bedrifter der ute som aldri hadde tenkt tanken engang på noe som kunne lignet noe slikt, så synes rett og slett humac skal ha creds for det de gjør (til tross for at det nok er et pr-stunt inn bildet der også - det er bare slik business virker vet dere).

@lanekassen: Ser du skriver positive ting om tiltaket også, å det er bra:) Det synes jeg de fortjener, men se på hvor mange andre bedrifter der ute som har helt stikk motsatt politikk, og som gjerne lurer kundene sine, har dårlig service og er så langt borte fra å tenke på slike tiltak som det er mulig å komme... Da synes jeg ikkje humac fortjener annet enn skryt.

Det er nå bare min mening da:)

freelys bilde

freely

Smart å sammle penge inn for miljøet med å selge miljøfiendlige ting. Idiotisk, men og bra

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai