ATI viser Radeon X800 på PowerMac G5

ATI deltar denne uken på Digital Life expo i New York, og her har de i all stillhet avslørt et nytt Mac-kompatibelt grafikkort som kan drive Apple's 30" Cinema Display. ATI har ikke formelt annonsert kortet, men det blir vist på en PowerMac G5 utstyrt med både en 30" og en eldre 23" Cinema Display. Dette er det første kortet fra ATI som kan drive Apple's massive 30" Cinema Display. For å bruke denne skjermen, har man frem til nå har vært avhengig av GeForce 6800 Ultra kortet fra Nvidia tilgjengelig kun som BTO med PowerMac G5.

Kilder på ATI bekrefter at kortet er basert på Radeon X800 brikken. Denne er selskapets nåværende high-end brikke, og har frem til nå ikke vært tilgjengelig på mac. Kortet er utstyrt med 256 MB VRAM og har dual-link Digital Visual Interface (DVI) tilkobling som gjør det mulig å drive Apple's 30" Cinema Display. En ADC tilkobling finnes også. Systemet ble vist med en eldre 23" Cinema HD Display ved siden av 30-tommeren.

Når det gjelder pris og tilgjengelighet er opplysningene få, men en plakat over skjermen beskriver kortet som "Next generation technology for Apple's PowerMac G5," og bekrefter at den har innebygget støtte for 30" CD. En annen fordel med dette kortet fremfor Nvidia's er at det bare okkuperer en kortplass. GeForce 6800 Ultra okkuperer to kortplasser på grunn av et stort kjølesystem.

- netromac

Kilde: MacWorld

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai