Apple legger ned Lala - nettbasert iTunes neste?

lalaI fjor kjøpte Apple musikktjenesten Lala.com, men nå har Lala offentliggjort at tjenesten legges ned fra og med 31. mai. Dette har nok en gang satt fart på ryktene om at en nettbasert utgave av iTunes snart vil lanseres.

Oppkjøpet av Lala ble av mange sett på som et strategisk viktig oppkjøp for å konkurrere med stadig mer populære streamingtjenester som Spotify og norske WiMP. Lala er en populær streaming-tjeneste hvor du kan streame musikk direkte fra nettleseren. Tjenesten skanner harddisken din etter sanger du allerede eier, og lar deg streame dem fra hvor som helst i verden. Du kan også velge å spille sangene du ikke allerede eier for $ 0.10 per sang eller kjøpe sangen og laste den ned til din lokale datamaskin. Tjenesten kan ses på som en iTunes Home Share, men bare på web. Musikken din er tilgjengelig for streaming fra hvor som helst, men i tillegg får du tilgang til mange millioner låter som finnes i Lala sitt bibliotek.

Apple kjøper musikk tjeneste

Denne teknologien sikret Apple seg med oppkjøpet og nå tror mange at Apple vil bruke den i en nettbasert variant av iTunes. Dagens melding til eksisterende Lala-bruker kan tolkes som at Apple forbereder seg på å lansere en eller annen form for streamingtjeneste på nettet og at Lala.com i sin eksisterende form dermed må legges ned.

Lala

Lala skriver i sin informasjon til sine kunder at tjenesten stenger 31. mai, men at Apple vil overføre penger brukerne har på sine Lala-kontoer til iTunes. Apple vil også utstede iTunes-gavekort til alle som har kjøpt musikk på Lala.com de siste årene.

Lanserer Apple en nettbasert iTunes under årets WWDC?

Via Techcrunch

Speedeagles bilde

Speedeagle

Betyr dette at musikk man eier, men streamer over f.eks. 3G-nett, vil måtte betale "tellerskritt" for å høre? Isåfall blir det vel ikke aktuelt å spille musikk man eier via streaming på annet enn WiFi.

steinmbs bilde

steinmb

La oss håpe det ikke var et fientlig oppkjøp... Har selv brukt lala ganske mye og det er trist å se tjenesten forsvinne. Må dog korrigere artikkelen. Du trenger ikke å kjøe musikken, du kan spille sangene gratis og blir ikke avbrytt av en eplekjekk reklame som skal prøve å få deg til gamble bort de sårt opptjente pengene, haken er at du bare kan spille sangen 1x men perfekt for å oppdage ny musikk og nye band + et veldig bra utvalg mye bedre enn ... og ...

Du MÅ la noen scanne disken din for musikk osv. I første omgang en netttjeneste som streamer musikk ganske lik Pandora Radio bare at du kan velge musikken selv osv.

WWWDC kan bli enda mer spennede enn jeg hadde sett for meg :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai