Tagalicious rydder opp i iTunes-biblioteket

TagaliciousEn av våre favoritt programvareselskaper, The Little App Factory, slapp i helgen sin nyeste applikasjon - Tagalicious ($19).

Dette programmet skal hjelpe deg med å holde orden i ditt iTunes-bibliotek, en evigvarende oppgave for mange av oss.

The Little App Factory har laget en rekke suksesser til Mac OS X og svært mange har installert deres programvare Evom for å konvertere video, RipIt for å rippe DVDer og ikke minst iRip for å kopiere musikk fram og tilbake mellom forskjellige iPod/iPhones.

Nå har de kommet med en ny applikasjon som lover å holde vårt iTunes-bibliotek ryddig. Alle som har store iTunes-bibliotek vet at det å holde styr på ID3-tags er 100% nødvendig for å kunne organisere tusenvis av filer. Den minste feil i ID3-taggene kan gi problemer med organiseringen. Det er her Tagalicious kommer inn.

Tagalicious

Programmet lover å å hente inn all metadata for musikken du eventuelt mangler metadata for. Tagalicious henter albumart, kategorier, artister og all informasjon du kan tenke deg og gjør i vår test en bra jobb. Vi sendte den ut på mystiske oppdrag med gode gamle norske «klassikere» som Rune Rudbergs «Ut mot havet» og Tagalicious protesterte sjeldent.

Programmet har en tett integrering mot iTunes og et grensensnitt som også låner mye fra programmet den prøver å forbedre. Du kan enten jobbe rett med dine iTunes-spillelister eller velge å gå gjennom musikk som er helt uten metadata eller musikk som mangler metadata.

Tagalicious

Programmet skiller ikke godt nok mellom musikk med dårlige tagger og musikk hvor kun for eksempel sjangeren mangler og det kan dermed være mye jobb å gå manuelt gjennom alle tags som programmet mener skal oppdateres. Vi synes også prisen på $19.95 dollar er litt i overkant med dagens funksjonalitet, men har du mye rot i biblioteket og ikke gidder å gå gjennom absolutt alt manuelt kan dens automatiske muligheter til å tagge opp hele biblioteket være noe for deg.

Du kan prøve en testversjon av Tagalicious hos TheLittleAppFactory.com og den eneste begrensningen er at programmet ikke lar deg oppdatere mer enn 50 sanger gratis.

christoopher16s bilde

christoopher16

virker bra detta :-)

aireXs bilde

aireX

Jeg prøvde dette med Spotify og da vart det mye kluss og heller mer rotete enn før ..
Funker dette programmet bedre, m.a.o., er det mer musikk som er støttet?

Macaholic

Jeg bruker TuneUp og er meget godt fornøyd. Noen som vet hva forskjellene er?

devo

evig varende = evigvarende

Mishkins bilde

Mishkin

For noe møkk! Hvem bruker vel "iTunes" i dag uansett? Det er det rene vanvidd å kaste bort tiden på slikt, når det finnes Spotify.

Spotify ordner alt for deg, til og med gracenote oppdatering av dine egne filer.

Man skal være bra fattig for å kaste bort masse tid på å holde sitt eget musikkbibliotek, når spotify gjør alt dette for deg, for bare 99 kr mnd. Dvs under en timelønn for de fleste.

Itunes er blitt avleggs, bare en irriterende nødvendighet for å synkronisere iphonen. Møkk.

Wackhys bilde

Wackhy

@Mishkin: når ble ditt ord lov? Spar deg slike kommentarer og la heller folk høre hva de vil hvor de vil uten å blande inn dine snevre meninger.
Den dagen Spotify får et mer patent utvalg artiste og musikk av bedre kvalitet kan det kanskje bli mer aktuelt. Per i dag er det ikke et godt nok tilbud for alle, selv om det kanskje kan fungere for deg.

Hvorfor skal jeg gidde å betale 99kr i mnd for en tjeneste som ikke gir meg de artistene jeg vil ha, eller den kvaliteten jeg vil ha?

Ta med deg kommentarene dine til itavisen, de passer bedre inn der...

nicho

@Mishkin Du er en fjott!

aireXs bilde

aireX

@Mishkin: Gracenote støtter jo ikke all verdens musikk og de låtene den ikke støtter prøver den å sortere på best mulig måte, noe som stort sett fører til rot.

Hvordan Tagalicious funker vet jeg ikke om jeg tør å teste ..

Kurres bilde

Kurre

Det førte i alle fall til veldig mye rot da jeg var smart og importerte alle låtene mine inn i "nye" Spotify. Det resulterte nemlig i at Spotify endret på ganske mange id3-tagger og gjorde mitt veldig ryddige iTunes-bibliotek ubrukelig. TimeMachine er tingen.

Lersveen

Jeg er skeptisk til programmer som roter med id3-taggene mine. gracenote-greia i spotify var et mareritt og ØDELA biblioteket mitt. Den endra ukjente norske artister til Nat King Cole og whatnot. Jeg er så utrolig glad jeg bruker Time Machine.

Forøvrig klarer ikke Spotify å vise infoen fra iTunes helt riktig selv om det er som det skal i iTunes. En god del kluss selv uten gracenote-synking.

Hører du bare på VG-lista, go ahead, da funker det nok fint. Hører du på mer ukjente ting bør du styre unna.

Mishkins bilde

Mishkin

Wackhy: Fortsett å lev i 1999 du, og bruk som sagt gjerne mange timer på Itunes.

Vi andre, bruker heller en halv timelønn på spotifyabbonement og har det gøy.

Skjønner ikke helt argumentet ditt med "patent utvalg", ettersom det går fint an å legge til sanger fra mp3/cd selv.

ENeste spotify mangler nå er smarte playlister.

Noe jeg ikke har nevnt en gang er at det elendige Itunes er tregt som sirup og plager deg masse hver gang du setter inn iphone etc. FOr ikke å snakke om hvor ræva det er når en maskin formateres og man skal installere itunes på nytt, hvor utrolig lite intuitivt det er å få ting tilbake slik de var. Kjenner flere som bare ga opp itunes etter en slik opplevelse.

Som sagt, synes nyheter om Itunes er temmelig irrelevante nå som spotify har kommet, det er vel bare noen få som knuger på mp3-samlingen sin og desperat leter etter argumenter som gjør at de føler at pengene ikke var bortkastet. Litt som folk som samler på gamle ubrukelige ting bare fordi de har betalt masse penger for de en gang i tiden. Legg fra deg bitterheten og kos deg med musikk i spotify :)

Wackhys bilde

Wackhy

Lever nok ikke i 1999 fordi jeg er uenig i det du sier, da burde du nok tenke deg om litt heller.
Jeg kan gjerne bruke 1/4 av timelønna mi på Spotify, men jeg gjør det ikke før det er verdt det for meg. Jeg har hatt Spotify premium i lang tid (siden Spotify ble lansert), men har i den senere tid kuttet det fordi det ikke har noe til overs for meg.

Etter ditt argument kan man like greit bruke <sett inn navn på musikkspiller her> siden man da kan legge inn sanger selv. Dette er ikke poenget. Jeg betaler ikke 99kr måneden for et program som inneholder en veldig liten brøkdel av musikk jeg hører på, i dårligere kvalitet enn jeg hører på, for å importere musikk jeg allerede har inn i dette programmet. Det er penger ut av vinduet, og da bruker jeg heller de pengene som dopapir enn å kaste de bort på en tjeneste jeg overhodet ikke trenger eller bruker.

iTunes for min del er overhodet ikke treigt, noe sikkert mange andre her også er enig i. Dessuten kan ikke Spotify håndtere min rangering av sanger, sorteringene, filmer, serier, bøker +++.

Og for å gjøre avsporingen helt komplett: å migrere iTunes fra en maskin til en annen er så lett som å kopiere mappen "iTunes" i Musikk til mappen Musikk på den nye maskinen. Klarer man ikke det skjønner jeg at man kanskje ikke klarer å bruke iTunes, men da klarer man vel strengt tatt ikke å bruke så mange andre programmer heller...

Kos deg med "musikk" i Spotify og uvitenhet i iTunes. :)

Uggelfuggels bilde

Uggelfuggel

*Klapper for Wackhy*

Som om jeg skulle sagt det selv. :-)

palelnans bilde

palelnan

Mishkin tror dette er IT-avisens kommentarfelt.

Har samme oppfatning av iTunes som Wackhy. Har nylig kopiert et iTunes-bibliotek fra en maskin til en annen, estimert tid på arbeidet jeg utførte: 24 sekunder.

Ulempene med Spotify lurer i framtida:
- Flere artister er nå fjernet fra Spotify, de var der før. Det er alltid en overhengende fare. Har du en låt i iTunes, har du den for alltid.
- Hvis ikke Spotify blir lønnsomt for seg selv og artistene snart, kan hele greia dø ut. Har du innhold i iTunes, har du det for alltid.
- Man må betale 1200 kroner i året (?) på Spotify. Det er mer enn jeg handler musikk for gjennom et år. Men i Spotify må du fortsette å betale 1200 kroner for all framtid om du skal ha tilgang til musikken din.

Jeg skjønner at Spotify fungerer for noen, men for meg og mange andre er iTunes et supplement til Spotify, eller det kan fungere uten Spotify. Mishkin bør skjønne at det er nytteløst å torpedere kommentarfeltet med en så polarisert holdning.

Drit i å gjøre narr av folk som gjør andre ting enn deg, med helt andre forutsetninger.

Mishkins bilde

Mishkin

Å flytte musikkmappa er lett nok, men "geniale" itunes har masse rettighetstull som gjør at man må validere kontoen sin, etc.

BLir masse krøll som sagt. Iphonen fikk beskjed om at alt ville bli slettet på den dersom jeg synkroniserte med min "ferske" itunes (som var aktivert for konto ja). Veldig brukervennlig. my Ass.

Spotify har grei nok kvalitet for de fleste med 320 kbps. Er det for lite har du spesielle behov.

Mtp de store forbedringene som har kommet i spotify i det siste med at man kan dele lister med andre etc, så ser det veldig stygt ut for itunes selv om dette programmet fortsatt har et forsprang når det gjelder å kunne sette stjerner på sanger som du nevner.

Også en flott bonus at programmet installerer masse piss i windows som quicktime, etc. Og nagger deg med oppdateringer som du må laste ned selv. Utrolig tungvindt, og irriterende. Mye å lære der av spotify og chrome som gjør ting automatisk.

Om du synes99 kr mnd er problematisk er sikkert Itunes fint for deg.

-JRV-s bilde

-JRV-

"Har samme oppfatning av iTunes som Wackhy. Har nylig kopiert et iTunes-bibliotek fra en maskin til en annen, estimert tid på arbeidet jeg utførte: 24 sekunder."

@palelnan Hei. Kan du (eller hvem som helst) forklare meg hvordan jeg overfører et iTunes-bibliotek? Skal overførest fra en PC til en MacBookPro. Det hadde vært veldig til hjelp.

-JRV-

gamlerik

Har gjennom mange år samlet mp3 og har et ganske stort iTunesbibliotek (120GB) med alt jeg har interesse av å høre på. En tredjedel av denne musikken finner jeg på Spotify.

For meg er Spotify et supplement til iTunes. Sjekker der om jeg ikke har det aktuelle albumet/låta - noe som oftest skjer når jeg har besøk av folk som hører på andre ting enn meg.

Og NEI, 99kr/mnd er ikke dyrt. Jeg hadde betalt det med glede om jeg hadde følt behov for Premium.

Missy TommeN

@Mishkin:
Det er en ting spotify er brukenes til; det er fest. Når folk leter etter liste-pop og skal høre "den nye til brittny" eller whatever...

Er det et spesielt behov å like lossless format?? Da er det vel like spesielt behov å ha en bil med mer en 50 hester? For den gjør jo jobben? Like spesielt å ha 3G på mobilen, for EDGE er jo godt nok? 15Mbit bredbånd hjemme, når ISDN er flott?

Hvis jeg kjøper musikken jeg liker i Apple Lossless format, og du klarer deg med 320kbps så er vel det fint for deg vel? Men slutt å "rakk" ned på andre som betaler for musikken sin, i motsettning til deg!!

Den mest spillte låten på spotify i fjor tjente inn 8 000kr på et år. Da var låten spillt over 20 millioner ganger. Det må jeg si var mye penger pr lytter!!

BlackOuT409s bilde

BlackOuT409

Skjønner ikke hvordan man kan argumentere for spotify istedet for iTunes:P. Man kan kjøpe musikk på spotify og, men brukes jo for det meste streaming=ikke tilgjengelig med mindre man setter alt slik at de er tilgjengelige i offline-mode. Og hvis man bruker iPod/Phone, så får man jo bare lagt over sanger på iTunes, noe man definitivt ikke kan gjøre på spotify. Spotify er greit iblant, når man skal bare høre på en sang man vil høre der og da, men absolutt ikke et nødvendig produkt, ihvertfall ikke for de av oss som ikke har premium, noe som er fantastisk hull i hodet å bruke 99,- i måneden på. Man har strengt tatt bedre ting å bruke penger på. Pluss at kvaliteten på iTunes store-kjøpt musikk har en høyere kvalitet, og høres bare bedre ut. Enkelt som det;).

btw. Meshkin eller hva det enn er. Hvis du har lyst til snakke dritt, så kom deg av dette forumet ihvertfall. Har absolutt ingen bruk for deg her.

Staales bilde

Staale

Jøssda, visst har mishkin lagt hodet for øks, men dere trenger ikke kaste ut fyren for det om. Synes det var mye kritikk av person her, begge veier. Forresten BlackOuT409, når du kjøper musikk i iTunes store får du lavere kvalitet enn i spotify premium (256 kbps vs. 320 kbps).

Jeg har forresten også lyst til å jobbe på humac som whacky (hvis jeg husker riktig....). 400 kr i timelønn er det ikke mange som hever i norge.

nicho

Jeg betaler 99 kroner i måneden for premium, det funker fint i bilen og når jeg er på farten. Når jeg skal nyte musikk duger ikke Spotify eller andre streamingtjenester. Er det virkelig så få mennesker som hører på musikk i CDkvalitet eller høyere?

Mishkins bilde

Mishkin

Synes ikke folk har særlig mange argumenter her... La meg ødelegge noen av "argumentene" som har kommet fram her, til fordel for fakta om spotify:

1) Spotify premium har 320 kbps OGG, som er bedre enn itunes formatet når man kjøper sanger der

2) Ingen ting i veien for å legge til sanger i spotify som man har kjøpt/rippet selv. I hvilken kvalitet man vil. Og de vil også kunne synces over til iphone uten å ha et paralellt itunes bibliotek, veldig praktisk.

3) Spotofy kan ha 3333 sanger i offline modus, som burde holde for den gjennomsnittlige "hyttetur", eller biltur.

4) Og du whacky, dette var ikke ment som en skrytekonkurranse om hvor høy timelønn man har, jeg tok 1/2 timelønn som et eksempel, fordi de fleste nok ligger her, men flott at du tjener 400 i timen da.

Så, selv om jeg satte ting litt på spissen ved å hevde at itunes er møkk (for det finnes jo enda verre programmer), står konklusjonen fast: Itunes er ut (for den gjennomsnittlige mannen i gata) og Spotify er inn (for den gjennomsnittlige mannen i gata).

Opp med humøret folkens!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai