OWC lanserer SSD med hele 480GB

OWCOWC har annonsert fire nye solid-state drives med navn «Mercury Extreme Pro SSD» som vil bli tilgjengelig fra 60GB til hele 480GB.

Den store fordelen med SSD framfor vanlige harddisker er hastigheten på lesing og skriving. I motsetning til tradisjonelle harddisker har ikke SSD noen bevegelige deler og dette øker både hastighet og stabilitet.

Ifølge OWC selv, skal Mercury Extreme Pro SSD kunne levere en kontinuerlig datastrøm på 285MBps med 7 prosent overforsyning (ekstra lagringsplass som disken bruker til bakgrunnsprosessorer for å bevare SSD-pålitelighet).

OWC

Mercury Extreme Pro SSD kommer med 3 års garanti.

OWC hevder også at deres nye disker bruker opp til 1/3 mindre strøm enn harddisker, og opp til 1/7 mindre strøm enn dagens SSD. Dette vil bidra til en lenger batterilevetid på bærbare maskiner, skriver Macworld.com.

Amerikanske priser for Mercury Extreme Pro SSD

  • $220 for 60GB Mercury Extreme Pro SSD
  • $380 for 120GB Mercury Extreme Pro SSD
  • $700 for 240GB Mercury Extreme Pro SSD
  • $1580 for 480GB Mercury Extreme Pro SSD

OWC

Med SSD nå helt opp i 480GB, og med synkende priser på de mindre diskene, vil vi forhåpenligvis kunne se flere og flere datamaskiner som benytter seg av denne teknologien.

XCPs bilde

XCP

Jeg vil ha 4stk til MacProen min! noen som spanderer?
Håper virkelig det kommer mer av dette på markedet snart slik at prisene kan bli presset ned. SSD er ikke ny teknologi lenger.

SgtAlexxs bilde

SgtAlexx

Jeg tar to!

SgtAlexx

njadve

Hva med de problemene med at SSD "dør" etter et gitt antall lese/skrive-sykluser? Har de funnet noen løsning, eller er disken dømt til å dø? Det er jo "litt" irriterende å brenne 10 store for noe som ikke har samme levetid som en vanlig mye rimeligere hdd...

jacos bilde

jaco

Det er jo helt ville priser enda..

ghastlyqwerts bilde

ghastlyqwert

kansje derfor apple ikke har oppdatert macbook air enda?

ggt667s bilde

ggt667

njadve -> Det var vel kun generasjon 1? Generasjon 2 og nyere har trim funksjon.

SinWins bilde

SinWin

Som jaco skriver her oppe: syke priser. Vi får håpe de kommer ned på et normalt nivå snart.

petrus764s bilde

petrus764

[quote="njadve"]Hva med de problemene med at SSD "dør" etter et gitt antall lese/skrive-sykluser? Har de funnet noen løsning, eller er disken dømt til å dø? Det er jo "litt" irriterende å brenne 10 store for noe som ikke har samme levetid som en vanlig mye rimeligere hdd...

For å senke denne prosessen så mye som mulig har man kommet opp med TRIM ( http://en.wikipedia.org/wiki/TRIM_(SSD_command) ), dette forbedrer ytelse og levetid kraftig på SSDer, og alle moderne OS har støtte for det. Dvs. Linux og Windows, Apple har enda ikke implementert støtte for noe som senest burde kommet med lanseringen av 10.6, spesielt når Apple har solgt maskiner med SSD i lengre tid.

ggt667s bilde

ggt667

[quote="petrus764"][quote="njadve"]Hva med de problemene med at SSD "dør" etter et gitt antall lese/skrive-sykluser? Har de funnet noen løsning, eller er disken dømt til å dø? Det er jo "litt" irriterende å brenne 10 store for noe som ikke har samme levetid som en vanlig mye rimeligere hdd...

For å senke denne prosessen så mye som mulig har man kommet opp med TRIM ( http://en.wikipedia.org/wiki/TRIM_(SSD_command) ), dette forbedrer ytelse og levetid kraftig på SSDer, og alle moderne OS har støtte for det. Dvs. Linux og Windows, Apple har enda ikke implementert støtte for noe som senest burde kommet med lanseringen av 10.6, spesielt når Apple har solgt maskiner med SSD i lengre tid.Hva skal Apple lage? Det er jo en BIOS/EFI funksjon. Jeg er ikke så kjent med materien, men jeg vil anta at Disk Verktøy vil kalle funksjonen ved behov.

nesten_nerd

Det er glimrende at en får SSD med så stor lagringskapasitet.
Nå er det bare å sitte og vente i 4-5 år til prisen er akseptabel :-[

SinWins bilde

SinWin

Ugh. La oss håpe det tar litt mindre tid enn det..

ggt667s bilde

ggt667

Det er nå prisen begynner å bli akseptabel på det man trenger i en laptop 30GB / 60GB holder i massevis for min del.

krøllkrøllesen

når tror dere intel vil komme med noe à la 250 GB?

- er en stund siden de har kommet med noe nytt.

Traktors bilde

Traktor

Sansynelig vis til høsten. Venter jeg også, så blir nok en ssd fra intel når 3. generasjon kommer.

petrus764s bilde

petrus764

[quote="ggt667"]Hva skal Apple lage? Det er jo en BIOS/EFI funksjon. Jeg er ikke så kjent med materien, men jeg vil anta at Disk Verktøy vil kalle funksjonen ved behov.

Apple skal ikke lage noe, de skal implementere støtte for TRIM, slik at også OSX-brukere kan glede seg over SSD-disker som ikke raskt mister ytelse. Det er OSet som må kalle funksjonen hver gang noe slettes, diskverktøy gjør ikke dette i dag.

nesten_nerd

Trenger ikke vente på prisreduksjon om det er greit med 128GB av beste kvalitet til ca. 2500,- norske kroner.
Det er uansett mye billiger med mer lagringsplass på en ekstern harddisk.

christerguttens bilde

christergutten

Jeg venter til 1 TB koster rundt 2-3 store, da skal jeg slå til (såfremt Apple har oppdatert OS X med TRIM støtte, ellers er det rimelig bortkastet med SSD spør du meg)...

mac_31

Da skal du vente ganske lenge... Det er overhodet ikke bortkastet med SSD. Å ikke bruke SSD er bortkastet, så sant ikke kontoen er tom og man ikke har råd til en SSD.
Selv om TRIM ikke støttes i OSX, så er det kun skrivehastigheten som går ned. Lesehastigheten forblir omtrent like raskt. Selv etter mye bruk vil en god SSD uten TRIM skrive mye kjappere enn en vanlig HD.
Jeg har hatt min Corsair P128 i snart et år, og min MBP er fremdeles lynrask, selv om jeg merker at installasjonen av nye programmer ikke går like lynraskt som før. Det er tross alt lesehastigheten som betyr mest, og skrivehastigheten slår fremdeles lett vanlige HDer...
For å ikke snakke om at SSD ikke bråker, bruker mindre strøm, og tåler bevegelse under skriving og er mye mer pålitelige i en laptop.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Det siste der er jeg ikke helt enig i. Bortkastet å ikke bruke SSD? Hallo! Har du sett forskjellen i pris for en 500 GB harddisk og en 128 GB SSD? Noen er faktisk avhengig av å ha med seg en del filer, og da ikke på en USBdings.
Personlig synes jeg det koster mye mer enn det smaker, og vil heller ha en god og romslig harddisk enn en raskere trang SSD.

mac_31

Noen personer har åpenbart mer behov enn andre for mest mulig langringsplass (film/videoredigering etc..), som pga jobb trenger en 500gb+ HD i stedet for 128-256gb SSD. Folk må jo bruke hva de vil, jeg vet bare jeg kommer aldri til å putte en HD inn i en laptop/mac igjen. Det ville bli en gigantisk nedtur.. :)
Å gå fra HD til SSD oppleves omtrent som å gjøre flere generasjonshopp med CPU/hovedkort/minne, forskjellen på hastighet og respons er enorm. Jeg ser bare til stadighet poster fra folk som åpenbart ikke vil ta seg råd til en SSD, og som gjør sitt beste for å overbevise seg selv (og andre) at SSD er overpriset og bortkastet... I'm just sayin'.. :)

SinWins bilde

SinWin

Skulle gjerne kjøpt denne SSDen her jeg, om jeg hadde hatt så mye penger til overs. Rundt 500 GB er det jeg trenger/klarer meg med, men prisene er fremdeles alt for høye.

Kjekt å se, dog, at det går fremover på kapasitetssiden.

Sonsol

Hva er grunnen til at prisene senkes i så uvanlig lavt tempo? Jeg har inntrykk av at prisene faller fortere på andre produkter. Kan det være problemene med levetid som krever mye research, og altså mye penger?

ggt667s bilde

ggt667

Problemet er at det kun er en og en tilbyder som ligger med nyeste teknologi, og der ikke er noen konkurranse før den aktuelle tilbyderen ser ut til å ha solgt ut sine varer.

torbjoerns bilde

torbjoern

@mac_31: Det ville vært meget praktisk å ha 500 GB SSD i min 13" MacBook Pro. Men jeg bruker ikke 10.000 kr på at maskinen skal bli *litt* raskere, bruke *litt* mindre strøm eller bli *litt* mindre varm. Når harddisken koster mer enn selve maskinen, så er det noe som ikke stemmer.

Jeg kommer absolutt til å ta meg råd til en SSD. Jeg har jo selv sett hvor kjappe de er. Men det blir ikke i dag.

X

mac_31

Ærlig talt, svært få mennesker trenger en 500gb SSD. Så sant man ikke jobber med videoredigering veldig mye utenfor sitt eget kontor (firewire800 funker fremdeles meget bra), så blir det fullstendig overkill. Jeg har 128gb SSD, og det holder lenge til "normalt" bruk. Man trenger ikke å sitte på drøssevis av store filer på den interne HD/SSD eller ha installert 20 spill samtidig, det er eksterne disker for.. Man får en veldig god SSD på 128gb for under 3000kr, det er det beste kjøpet du kan gjøre for din MBP spør du meg.. IMHO... ;)

lordovens bilde

lordoven

[quote="njadve"]Hva med de problemene med at SSD "dør" etter et gitt antall lese/skrive-sykluser? Har de funnet noen løsning, eller er disken dømt til å dø? Det er jo "litt" irriterende å brenne 10 store for noe som ikke har samme levetid som en vanlig mye rimeligere hdd...

Dude, vanlig HDD er også dømt til å dø før eller siden. Værste er at den har flere mekaniske deler som samlet sett øker risikoen for at noe kan gå galt (to motorer, flere hoder, flere plater, elektronikken osv).

Om du tar en Seagate Barracuda ES Sata disk, så har den MTBF på ca 1,2Mill timer dvs 136 år grovt regnet ved kjøring 24/7.

Tar du en SSD som Intel X25-M, så har den også 1,2Mill timer MTBF.

Tidligere (1994!!) lå antallet writecycles rundt 10.000, 1997 rundt 100.00, 2007 over 5 millioner.

Regner med at du, som fleste andre ikke vil sitte og skrive ut sitt word dokument over 5 millioner ganger på nøyaktig samme plassen bare for å teste ut hvor lang tid det tar :P

Svært mange pc/mac eiere vil nok også ha byttet ut sin hd/ssd før mtbf er noen fare.

Stort sett bytter vi ut maskiner etter 2-5 år og i løpet av den tiden har utviklingen gått så raskt frem at vi likevel også vil ha byttet ut diskene i noe enda større og kjappere.

Bare se på hvor lang tid det tok fra vi hadde 500GB som maks, til 2TB nå.

Jensrasks bilde

Jensrask

Hos Apple kan man velge 512 gb ssd, noen som vet hva slags disk det er ?

slater

@Jensrask: Det har de faktisk hatt en stund.
@nesten_nerd: hvor finner du så billig SSD disk? Ja, jeg har sett noen til den prisen, men de hadde jeg aldri turt kjøpe. Så..... hva er det du anbefaler til den prisen og hvor?

Jensrasks bilde

Jensrask

Jeg lurte på hva slags merke, ect det var.

Traktors bilde

Traktor

Har hørt det er Thosiba, ikke akuratt de beste SSDene...

torbjoerns bilde

torbjoern

Sitat, mac_31:

Ærlig talt, svært få mennesker trenger en 500gb SSD. Så sant man ikke jobber med videoredigering veldig mye utenfor sitt eget kontor (firewire800 funker fremdeles meget bra), så blir det fullstendig overkill. Jeg har 128gb SSD, og det holder lenge til "normalt" bruk. Man trenger ikke å sitte på drøssevis av store filer på den interne HD/SSD eller ha installert 20 spill samtidig, det er eksterne disker for.

LOL - eksterne disker? Jeg vil da ikke ha mer enn 1 harddisk! Ja bortsett fra til backup, naturligvis. Det er tross alt en bærbar maskin vi snakker om. Var ikke litt av poenget med SSD at det skulle være praktisk, forresten?

X

ColdFusions bilde

ColdFusion

For de av dere som argumenterer for diskplass er det grise-enkelt å komme i gang med SSD på Mac. Kjøp en opti-bay som betyr at du tar ut superdriven (det følger med ekstern kabinett), så tar du den gamle store interne HDD'en og putter der superdriven satt, og så setter du inn en sprek SSD som systemdisk!
http://www.mcetech.com/optibay

Nice!

PS: Det er dermed ikke noe argument for IKKE å ha SSD som systemdisk. Sitter selv og venter på at OS X skal støtte TRIM eller en annen type "housekeeping" av SSD - Apple bare MÅ finne ut av dette med SSD for OS X.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai