Apple gir invitasjoner til MobileMe Mail beta

MobileMe

I går innførte Apple en ny beta av MobileMe Mail som de ber brukere om å teste. Betaen inneholder en rekke nye funksjoner som blant annet ny formateringsverktøylinje, widescreen-lesing og forbedret ytelse.

Du kan registrere deg på me.com ved å bare logge deg inn på MobileMe Mail og velge «Request an invitation». Du vil da motta en e-post som sier ifra at du har fått tilgang til betaversjonen og kan begynne å bruke den, står det på bloggen til MobileMe.

Noen av nyhetene til MobileMe Mail

Widescreen og kompakt lesevindu

Når du leser e-posten på me.com, vil det nye widescreenvinduet la deg se mer av hver melding med mindre scrolling. Velg kompakt lesevindu på å skjule mapper, eller velg den klassiske visningen for å se mer av meldingslisten.

Organiseringsregler

På samme måte som Mail.app i OS X har egne regler man kan sette opp, får nå MobileMe Mail det samme for å hjelpe til ved å automatisk organisere e-poster i mapper etter ditt valg. Sett opp reglene på me.com, og all e-posten skal da bli organisert – på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac og PC.

Arkivering

Slik vi kjenner igjen fra Gmail, får også MobileMe Mail en enkel arkiveringsknapp for å legge vekk e-post uten å slette dem. Ett klikk skal være nok.

Formateringsverktøylinje

Denne funksjonen er nok velkommen for flere folk som ikke er drevne på kortkommandoer. Verktøylinjen fungerer slik man skulle tro, med egne knapper til å gjøre teksten fet, kursiv, endre farger, inkludere bilder og mer.

Forbedret ytelse

Når nye funksjoner blir introdusert, er det alltid ønskelig at også ytelsen på eksisterende og nye funksjoner forbedres. I den nye betaen skal e-posten lastes betydelig raskere. Og med forbedringer i grensesnittet, for eksempel muligheten til å bla gjennom hele innboksen uten å måtte klikke videre for å laste det neste settet med meldinger, vil ytelsen forbedres også utenom det tekniske.

Økt sikkerhet med SSL

Du vil få SSL-beskyttelse når du bruker din MobileMe-kontoen på iPhone, iPad, iPod touch, Mac og PC.

MobileMe

MobileMe Mail beta fungerer best i Safari 4, Firefox 3.6 og Internet Explorer 8.

Denne nyheten kom ikke lenge etter rykte om at MobileMe vil bli gratis dukket opp. Kanskje vil vi se disse nyhetene som en gratis tjeneste på de stadig flere mobile enhetene til Apple.

Tags:
TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

Stili, men holder meg til mail på maccen

jugend

Fortsatt ingen server-sided rules.....?

Dorkfishs bilde

Dorkfish

men man må ha mobile me abo for å få bruke dette?

thomhess

"men man må ha mobile me abo for å få bruke dette?"

Lurer på akkurat det samme! Noen som vet?

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

Quote fra artikkel:
Du kan registrere deg på me.com ved å bare[color=#FF0000] logge deg inn på MobileMe Mail og velge «Request an invitation». Du vil da motta en e-post som sier ifra at du har fått tilgang til betaversjonen og kan begynne å bruke den, står det på bloggen til MobileMe.

ergo du må ha det

pianoman

Selvsagt må man det...

KBiPhones bilde

KBiPhone

Ja, man må jo ha det da. Det er en strålende tjeneste som har vært hver krone for min del, men ryktene om at den nå skal bli gratis mottas med et stort smil!! :)

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Har lenge håpet på at Mobile Me skal bli gratis. iTools var gratis da det kom, men plutselig skulle de ha betalt for det. Jeg syntes aldri det var verdt prisen. Men om det skulle gå tibake til gratis igjen vil jeg prøve en gang til.

Eventuelt kunne man ha en gratis mail service med .mac adresse.

slater

Jeg synes MobileMe er verdt hver krone. ca kr 550,- en gang i året som gjør at jeg slipper tenke på noe selv. Bare der er nok kronasjer på kontoen....
Etter det er det bare "fryd og gammen". Alt skjer av seg selv.

Jeg har aldri søkt rundt og funnet "en tjeneste her og en tjeneste der" for å lime sammen en pakke som fungerer. Aldri har jeg behøvd bruke et minutt på noe som helst.
Er ikke det verdt de små kronene så vet ikke jeg.
Altså jeg sparer tid og kløing i hodet da alt fungerer og fungerer og fungerer.
Ja, iDisk er ikke spesielt kjapp, men det har faktisk aldri blitt et problem heller.
Å logge seg på MobileMe går på noen sekunder.
Legge ut bildealbum/film fra iPhoto eller Aperture går som en lek.
Lage websider i iWeb og så publisere til MobileMe er en lek.

MobileMe anbefales de som ikke liker å lete rundt etter alternativer for deretter å sy sammen, tweake, problemløse osv osv.

Blir det gratis: Jippi! Men jeg betaler gladelig de få kronene. Jeg "sløser" bort mer penger enn det i løpet av året på annet tull. Kanskje allerede i løpet av en liten helg.... :-P

whildonen

Kanskje man også burde nevne at MobileMe også gir teknisk støtte på chat, en funksjon jeg har hatt nytte av ved en to-tre anledninger. Man får en effektiv og direkte hjelp til å løse problemer 24 timer i døgnet, virker det som. De har ikke reklamert så mye for det, men det er også en detalj som gjør at jeg synes tjenesten er verdt pengene. Du får ikke dette ved noen gratisløsninger som du syr sammen selv, så vidt jeg vet.
Man når denne funksjonen når man logger seg inn på sin konto i MobileMe.

iKarlsens bilde

iKarlsen

Jeg er også av den oppfatningen at MobileMe er verdt hver eneste krone, men nok om det før dette blir en uendelig lang tråd om fordeler og ulemper, disse finnes det nok av på mac1.no.

Hvordan funker denne tech-supporten whildonen?

christerguttens bilde

christergutten

WOW! DETTE er forbedringer vi liker å se!! =)

whildonen

@iKarlsen: Veien til den er noe kronglete men du kan enten gå via din MobileMe-konto og velge menyen med ikonet for et tannhjul (hvis jeg ikke husker feil) og nederste valget er hjelp og support. Eller du kan gå direkte til: http://www.apple.com/no/support/mobileme/
Der vil du se Get help with MobileMe og det velkjente chatsymbolet og under det en rekke Caregories som du da klikker på for å vise en liste med mulige løsninger og når du klikker på en av de vil du nederst se: Still need help?
Chat
MobileMe Advisors are available to assist you.

Så klikker du bare Chat Now og resten burde være greit.

Som sagt ikke en funksjon som hopper opp i øynene på deg, men den finnes og fungerer utmerket:)

EmmernMe

[quote="iKarlsen"]Jeg er også av den oppfatningen at MobileMe er verdt hver eneste krone, men nok om det før dette blir en uendelig lang tråd om fordeler og ulemper, disse finnes det nok av på mac1.no.

Hvordan funker denne tech-supporten whildonen?

Du går inn på [url=http://www.apple.com/support/mobileme/]MobileMe sine support-sider, klikker deg litt rundt på tabbene til det popper opp en liten rute ved siden av tabbene. Trykker du på den, kommer du til en side hvor du må skrive brukernavnet ditt, navnet ditt og hva du trenger hjelp med. Deretter blir du koblet til en Me-supportperson.
Screenshots:
http://drp.ly/ZTu3Z
http://drp.ly/ZTs8o
http://drp.ly/ZTx4W

Cybbe

Slater: velkommen til 2004. Hvis du tror det er nødvendig å sitte og tweake, problemløse og sy sammen et komplisert opplegg om man ønsker epost, online bildedeling og online disklagring, så burde du oppdatere deg. Og andre løsninger er ikke bare billigere, de er kvalitetsmessig overlegne.

iPanda

@Cybbe - ikke for min mor, min kone og andre som nesten aldri benytter seg av funksjonalitet som ikke umiddelbart åpenbarer seg foran dem. Der er MobileMe overlegen alt annet.

EmmernMe

@iPanda Enig med deg her, kanskje ikke noe for bedrifter, men perfekt for alle andre. Det jeg liker best med Me er Back To My Mac. Perfekt hvis du glemte noen filer hjemme :)

segrov

Jeg har mobile me fordi det syncer kalenderen, og slik at jeg kan fjernslette mobilen om det skulle være nødvendig en dag...

.me-mailen har jeg brukt kanskje 10 ganger, og da er de fleste av mailene mine kvitteringer fra apple:) Hadde mobileme-mailen kunne brukes med andre IMAP mailkonti, hadde jeg kanskje vurdert å logge meg inn i ny og ne.

Synes det er rart at apple ikke fokuserer på å fikse idisk, slik at den faktisk fungerer og kan brukes til noe?

MacFans

@segrov Hvorfor mener du at iDisk ikke fungerer? Jeg bruker den daglig.

gNusMas

Fekk tilgang til beta versjonen nå og ja den ser jo betre ut. Men som @segrov seier, mobileme-mailen sku hatt muligheten for å setja opp andre IMAP-kontoer på MobileMe, det hadde vore mykje meir praktisk. Reglane på beta-versjonen sku også ha vore meir lik mail.app, her kan vi ikkje merke dei med feks farge og kun flytte til postkasse. Smarte postkasser hadde også vore ynskjeleg ;)

Bruker også MobileMe pga synkronisering av adressebok, kalender og iPhone remote wipe, sjølv om remote wipe mest sansynleg ikkje virkar i utlandet der du har deaktivert data roaming (av erfaring).

segrov

@MacFans - hastigheten er så treg at den i praksis er ubrukelig.

Redcaps bilde

Redcap

Noen som har fått tilgang til betaen? Jeg venter fortsatt...

perrii

Der ble Mail på MobileMe bedre enn Mail-programmet i OS X. Håper Apple oppdaterer Mail snart, slik at den blir lik webversjonen (og iPad-versjonen). Litt bedre lagringsplass og raskere opplasting/synkronisering, så blir dette veldig bra.

knowsbest

er de vits med MobileMe konto om man har Android mobil?

slater

[quote="Cybbe"]Slater: velkommen til 2004. Hvis du tror det er nødvendig å sitte og tweake, problemløse og sy sammen et komplisert opplegg om man ønsker epost, online bildedeling og online disklagring, så burde du oppdatere deg. Og andre løsninger er ikke bare billigere, de er kvalitetsmessig overlegne.

Nå har det seg sånn at jeg liker at ting fungerer uten at jeg trenger gjøre mye for at det skal fungere. Jeg vil ikke lete rundt etter "de beste" løsningene hos flere leverandører.
Nå vet jo jeg også at det har kommet flere på markedet siden 2004 og kanskje de er bedre. Det vet jeg faktisk ikke. Jeg har ikke sjekket over alt av disse mulighetene.

Men det jeg mener er at det er rimelig greit å kunne skrive inn brukernavn og passord så er man i gang og ting skjer så godt som av seg selv.

Kanskje jeg kunne funnet bedre alternativ om jeg brukt tid på å lete rundt. Kanskje til og med gratis. Men så lenge det fungerer så greit og over så lang tid så er det vel kanskje like greit å beholde det man har.

For mor og far, bestemor og bestefar, kone og barn så er dette en fantastisk tjeneste.

Ja, iDisk kunne vært kjappere, men til mitt og min families bruk er den perfekt og har vært det i ca 7 år nå. Og de få kronene vi har brukt på det er inntjent mange ganger.

iDisk go Back to my Mac har reddet oss flere ganger, dette har også tjent inn igjen de kronene vi har betalt for tjenesten.

Nå sier jeg ikke at det ikke er rom for forbedringer. Det er det så absolutt. Det er alltid rom for forbedringer.

brilars bilde

brilar

Har meldt meg på betaen, men ikke fått noen bekreftelse ennå. Håper det kommer snart.

linnmanns bilde

linnmann

@brillar - Prøv å logge deg inn. Jeg fikk først en mail fra Apple etter betaen var i bruk.

brilars bilde

brilar

@linnmann - Har logget meg på og av i hele dag, men ikke noe svar.

EmmernMe

@brilar: Det tok en dag før jeg fikk invitasjonen, ellers kan det hende at de ikke har flere plasser.

brilars bilde

brilar

@EmmernMe - ok. Meldte meg på i går. Da kan det være som du skriver, at de ikke har flere plasser igjen. Synd.

HenrikWLs bilde

HenrikWL

[quote="jugend"]Fortsatt ingen server-sided rules.....?

Ehh… Jo? Leste du ikke artikkelen?

[quote="Artikkelen"]Sett opp reglene på me.com, og all e-posten skal da bli organisert – på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac og PC.

nils.js bilde

nils.j

Heller ikker fått noen respons fra Apple. Håper det løsner når ny uke begynner...

KBiPhones bilde

KBiPhone

Jeg fikk invitasjon ca ett døgn etter at jeg leste denne artikkelen. Det kommer nok flere når vi er ferdige med helgen!
Forøvrig så er jeg veldig fornøyd med den nye MobileMe mailen, selv om jeg sjeldent har behov for å bruke den på web. Spesielt bra er det at man kan sette opp regler. Skal fjerne reglene på min MBP og sette det opp igjen på serveren istedet. Da skal alt bli sortert både på min MBP og iPhone. :)

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

hvilke regler er det snakk om? lønner det seg å slette konto på mac for å sette opp igjen?

KBiPhones bilde

KBiPhone

Regler for å sortere mailene som kommer inn. På samme måte som man gjør i mail på mac. Altså f.eks sette opp at mail fra Facebook kommer i en mappe som heter Facebook. Tidligere har jeg satt opp min MBP til å gjøre dette, nå kan jeg legge det inn på MobileMe kontoen og den sorterer før mailen kommer til min MBP. Det samme skjer da til min iPhone. Alle mapper som blir laget på serveren kommer også til MDP og iPhone f.eks. Trenger ikke slette kontoen din, men når dette er satt opp kan man slette mapper som er lagret lokalt i mailprogrammet på mac/iPhone. Dette vil da selvfølgelig skje til iPad/iMac også. Alle enheter man har satt opp med MobileMe.

Tmac

Denne oppdateringen av MobileMe betyr en klar forbedring av tjenesten.

Har brukt den noen dager jeg nå og er meget godt fornøyd. Jeg synes også MobileMe er blitt raskere, men det er kanskje bare tilfeldig. Var veldig tregt å komme in på siden litt for ofte tidligere.

™s bilde

synkroniserer betaen sorteringsreglene du allerede har lagt inn i mail.app? Har en del regler, og ikke lyst å sette de opp på ny..

slater

Ser ikke ut som de gjør det ™.
I alle fall ikke her hos meg.

KBiPhones bilde

KBiPhone

Snkroniserer ikke regler her heller, setter de opp på ny jeg.

kenzo

Unnskyld om dette er svart på tidligere men vil bare forsikre meg om at mobileme abb tillater at mail som blir sendt til min hotmail og gmail konto ender opp i min mobileme innboks?

KBiPhones bilde

KBiPhone

Kan ikke svare for gmail, men hotmail funker.

kenzo

Kan ikke svare for gmail, men hotmail funker.

Supert!
Får man da med vedleggene i hver enkelt mail?

KBiPhones bilde

KBiPhone

Etter det jeg har erfart, ja. :)

iPanda

Er det tilfeldig hvem som får invitasjon? Jeg trykket på request linken samme dag som denne artikkelen kom ut men har enda ikke fått tilgang.

brilars bilde

brilar

Jeg fikk invitasjonen for noen minutter siden. Det ser bra ut. Har ikke testet det så mye ennå.

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

Har nå lagt inn rules så jeg får all mail fra dealextreme rett i riktig mappe:) men mail som går rett i en mappe kommer jo ikke fram på docken. altså ingen badge med 1 tall

KBiPhones bilde

KBiPhone

Hmmm, jeg får da opp badge her jeg.... Har laget mapper på MobileMe som da selvfølgelig havnet som mapper i Mail på maskinen.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai