Vietnamesisk nettside lekker detaljer rundt ny og oppdatert MacBook

MacBook

Vietnam ser ut til å være det nye stedet for Apple-rykter. For et par dager siden dukket den neste iPhone opp i Vietnam og nå har også en oppdatert plastikk MacBook kommet fram i lyset. Raskere prosessor og nytt grafikkort er blant nyhetene.

MacBook

Etter oppdateringen av MacBook Pro for relativt kort tid siden har det vært ventet at også den rimelige MacBooken ville få en oppdatering. Et nettsted i Vietnam skal ha fått tak i det som er en ny og oppdatert MacBook 13".

Endringene er ikke store, men MacBooken har nå fått en 2.4GHz prosessor, skjermen har blitt LED-belyst og GPUen er den samme som på den billigste MacBook Pro - NVIDIA GeForce 320M. Den skal også ha fått den forbedrede strømadapteren som Pro og Air også har. Maskinen har dessverre fortsatt bare 2GB RAM.

MacBook

MacBook

hendelsesløysa

Javisst.

thomhess

Om denn er ekte, som den ser ut til, har jeg stor tro på at Apple, og særlig Jobs, er forbanna!

Lord_Linus

Stusser litt på at leveres med C2D. Ville tro at de nye maskinen kom med Core iX prosessorer. Stort alle andre notebooks produsenter har sluttet å levere notebooks med C2D.

Eivind1

Den ligge jo ute på http://www.apple.com/no/macbook/design.html også da.
Uansett må jeg si meg fornøyd med å ha kjøpt min alu-unibody-macbook som også har 2,4 GHz og 4 Gb ram, da jeg syns den er penere enn den hvite plasstikk-greia. =)

dngs bilde

dng

kanskje plastbooken begynner å nå grensen for hvor mye den kan bære av "kraft"? Tenker da på at den er så kompakt og at det lille av ventilasjon den har ikke kommer til å klare noe mer uten at de endrer designet. Eller er det bare meg?:P

lund

er ikke det led-bakbelysning på macbooken allerede?

åttitre

Stusser også over C2D. Apple skal vel selge ut de gamle C2D som ligger å støver på lageret! Nei alle trenger vel ikke det siste og råeste som er å oppdrive...

hendelsesløysa

Javisst.

slogmos bilde

slogmo

Med tanke på at Macbook er mere eller mindre samme maskinen som MBP, bortsett fra selve innpakningen så er det ikke så rart at den får samme specs som MBP 13".

Da kan de bruke samme logicboardet, med samme integrerte GPU, på begge modeller.
Og det eneste som skiller de internt er vel I/O-kortet.
Det at de får samme skjerm vil jo og være besparende, siden man da har en type 13" LCD-panel istedenfor 2 typer.
Thats how business is. :)

Traktors bilde

Traktor

Ser ingen grunn til at den skal få cpu fra i-serien når ikke macbok pro 13" har det. Litt av poenget med at macbook alu fikk lagt til pro er vel at den skal være bedre enn macbooken.

Jensrasks bilde

Jensrask

Mmmm, blir kjedelig på WWDC når omtrent alle Apple produktene blir "annonsert" nå.

Lord_Linus

Mulig Apple har forecastet altfor mange C2D 2.4GHz og at det er derfor de oppgraderer MacBook med akkurat denne prosessoren. I PC verden så får man i5 og HD5650 for samme prisen som en macbook, så macbooken fremstår ikke akkurat som er super kjøp for tiden. Jeg tror denne macbooken får kort levetid og blir oppgradert igjen rett etter sommeren. Jeg tipper nye macbook pro 13" med i5 er på plass fra tirsdag.

Staales bilde

Staale

Det kommer nok ikke til å komme noen i5 13" MBP med det første (iallfall et halvt år). 13-tommeren har hele tiden hatt integrert grafikk, og det naturlig å tro at Apple vil velge å fortsette med dette. Dersom man skulle hatt i5 eller i7 ville man måtte velge integrert grafikk fra intel, som yter svært mye dårligere enn Nvidia 320M som sitter i dagens MacBook Pro. Jeg tror mange heller vil ha et ok integrert skjermkort og litt under par CPU, enn en god CPU og dårlig skjermkort.

ØyvindM

Er det ikke litt spesielt at det står "© 2009" istedenfor "© 2010" nederst på esken? Skal man være svært kritisk, kan jo klistrelappen utenpå esken være "egenprodusert", men det er kanskje verre med System Profiler. Dessuten plukker han jo fram den nye laderen fra esken også.

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

[quote="Lord_Linus"]Stusser litt på at leveres med C2D. Ville tro at de nye maskinen kom med Core iX prosessorer. Stort alle andre notebooks produsenter har sluttet å levere notebooks med C2D. Slått deg eller? HP/Compaq, Acer/Packard Bell, Toshiba, Dell og mange fler har modeller med Core 2. Enkelte har faktisk med Solo. For ikke å snakke om at det leveres maskiner med Pentium i stor skala.

Nei gitt... Stort sett ingen produsenter har sluttet å levere notebooks med Core 2-arktitektur.

macelsk

PÅ esken står det 2009 og at det er SD på macen.. noe som det ikke er

Staales bilde

Staale

SD = superdrive, ikke Secure Digital som i minnekortet. Det står også copyright 2009 på esken til min 2 uker gamle MBP. Jeg anser det som 100% sikkert at denne macen kommer innen en måned.

ØyvindM

Den har sikkert også akselererende track-pad, slik som de nye MPB, og kanskje litt bedre batterikapasitet.

effortlesss bilde

effortless

I følge ikonet på siden av boksen er det 13 timers batteritid. Da blir det en sterk utfordrer til PC'er med CULV-prosessorer, for eksempel Acer Aspire 3810T og Asus UL30A. Disse har lignende batteritid, men yter langt dårligere. Selv om de gjerne koster en tusenlapp eller to mindre enn Macbook, blir de derfor ikke å foretrekke. Kan fort bli et større gjennombrudd for Apple dette.

iJimmy

Jeg forstår alt det han sier i videoen xD !

macelsk

@effortless: 13 timer ?

kaarvok

Bare en liten kommentar på oversettertabbe: Engelsk "plastic" oversettes til "plast" på norsk. Plastikk er noe helt annet.

plast|ik'k -en (fra fr, se *plast)
1 formende kunst, bildehoggerkunst, modellering
2 kunsten å bevege seg vakkert

Postman Pat

haha... litt gøy å se morsmålet i videoen. go Vietnam! ^^

Staales bilde

Staale

Nå er den lansert. http://www.apple.com/no/macbook/

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai