Hold styr på vinduene med Divvy

DivvyÅ holde styr på vinduene dine på Macen er kanskje ikke alltid like lett, men Apples Spaces og Expose gjør det lettere. Hvis ikke det er nok finnes det også alternative. Vi har tidligere nevnt Cinch, men denne gangen er det en applikasjon med navnet Divvy ($14) som fortjener litt oppmerksomhet. Divvy lover å gjøre håndteringen av vinduer lettere.

Divvy er et lite program fra selskapet Mizage som har en funksjon, å gjøre håndtering av vinduer så enkelt og smidig som mulig. Alle kjenner til Apples Expose og Spaces, men Divvy prøver å organisere dine vinduer på en litt annen måte.

Gjennom å gi deg muligheten til å dele opp skjermen i forskjellige «deler» kan du enkelt gjennom en meny for eksempel dele skjermen i to, 50% til Safari og 50% til TextEdit. Med et tastetrykk kan du sentrere vinduene, splitte skjermen og få mer nøyaktig kontroll over hvordan vinduene fungerer.

Programmet gjør mye av det samme som Cinch, men gir deg mer kontroll og muligheter. Prisen er $14, rundt 87 kroner med dagens kurs og du kan laste ned en testversjon av programmet hos Mizage.

Video

Via TUAW

Tags:
slogmos bilde

slogmo

Genial app. :)

svanos bilde

svano

Morsomt, men spør du meg ikke nyttig nok til å betale $14 for. BetterTouchTool gjør jo noe av det samme gratis, og jeg bruker det stort sett ikke der heller.

heanwi

Bruker Cinch flittig, men dette virker unødvendig avansert for meg.

pushits bilde

pushit

Om nom nom!!

slater

BetterTouchTool er rikelig nok for meg sammen med Exposé på Macen.
Både på Touchpaden og med Magic Mousen....
Den virker også litt vel avansert, eller det er vel kanskje rettere å si tungvint å håndtere.

andreas 30gb

Denne likte jeg. DL right away! Thanx!

iKarlsens bilde

iKarlsen

Denne klarer ikke å endre størrelsen på iTunes

svanos bilde

svano

iTunes oppfører seg litt ulikt andre programmer i os x når det gjelder endring av størrelse på vinduet. Normalt vil den grønne knappen skifte mellom minispiller og "vanlig" spiller. Vil man maksimere den må man holde nede alt når man trykker den grønne knappen. BTT klarer heller ikke å sette itunes til å fylle XX% av skjermens bredde.

petrus764s bilde

petrus764

[quote="iKarlsen"]Denne klarer ikke å endre størrelsen på iTunes

Dette skyldes en bug introdusert av Apple i iTunes 9.1, jeg mener BTT kom med en dirty fix for dette i en alpha.

gauder

Alt for tungvindt sammenligned med cinch. Og cinch er billigere.

Staales bilde

Staale

TwoUp (forgjengeren til Cinch) kan anbefales. Denne er gratis og kan kun legge vinduet i øvre, nedre, venstre eller høyre halvdel av skjermen ved hjelp av snarveier. Likevel velger jeg denne foran cinch og divvy, da disse aktiverer det dedikerte skjermkortet på de nye MBPene, mens TwoUp ikke gjør det.

TwoUp kan lastes ned fra [url=http://download.cnet.com/TwoUp/3000-2346_4-10907668.html]download.com[/url]

svanos bilde

svano

$7 for Cinch som gjør det samme som BTT gjør gratis er vel også for dyrt^^

oo

For meg som har ein Matrox TripleHead2Go med tre skjermer var denne perfekt! Cinch klarer ikkje dele på meir enn to, medan Divvy klarer fint å dele på 12. Så verkeleg verdt prisen og meir til.

Svarer på nagging på Twitter gjer dei også.

bep0rz

BTT gjorde dagen litt lettere. Elsker Windows 7 sin måte å behandle vinduer på, og nå kan man endelig gjøre det i OS X. I tillegg kan man legge til svært mange fine "touches" som jeg nyter godt av.

petrus764s bilde

petrus764

[quote="Staale"]TwoUp (forgjengeren til Cinch) kan anbefales. Denne er gratis og kan kun legge vinduet i øvre, nedre, venstre eller høyre halvdel av skjermen ved hjelp av snarveier. Likevel velger jeg denne foran cinch og divvy, da disse aktiverer det dedikerte skjermkortet på de nye MBPene, mens TwoUp ikke gjør det.

TwoUp kan lastes ned fra [url=http://download.cnet.com/TwoUp/3000-2346_4-10907668.html]download.com

Nyeste versjon av Cinch (1.0.4, kom i dag) aktiverer ikke det dedikerte skjermkortet på nye MBPer.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai