Spotify blir billigere

SpotifyDen svært populære musikktjenesten Spotify lanserte nylig en ny versjon med en rekke smarte funksjoner. Selskapet hviler ikke på laurbærene og lanserer i dag et rimeligere alternativ til Spotify Premium.

Musikktjenesten Spotify blir stadig mer populær og skal vi dømme av lengden på Spotify-invitasjonstråden her på Mac1, er det mange Mac-brukere som også konverterer til den svenske musikktjenesten.

Nylig introduserte Spotify en ny og svært forbedret Spotify-programvare med integrasjon mot Facebook og muligheten for å legge inn egen musikk fra iTunes i tjenesten. Disse nye funksjonene har gjort det mye lettere å bytte fra iTunes til Spotify.

For å gjøre det enda lettere å bytte, har Spotify nå også introdusert to nye tilbud. Spotify Unlimitedlight-versjon av Spotify Premium hvor du for NOK 49,- i måneden får tilgang til all musikken hos Spotify, men du får ikke avanserte funksjoner som mobiltilgang, muligheten for offline spillelister eller musikk i høy (320kpbs) kvalitet.

Spotify

For å kunne bruke gratis versjonen av Spotify har du foreløpig måtte skaffe deg en Spotify-invitasjon, men dette blir mindre relevant i dag. Med Spotify Open kan alle få tilgang gratis versjonen av Spotify, men med noen begrensninger. Spotify Open gir deg nemlig kun 20 timers lyttetid i måneden og du må fortsatt høre på reklame.

Du kan se en detaljert sammenligning av Spotify Premium, Spotify Unlimited, Spotify Free og Spotify Open hos Spotify.

Tags:

krsk0

Den "eneste" grunnen til at jeg har premium er iPhone appen, så fortsatt premium på meg :)

herm

Jeg skulle ønske alle kunne avse 3 kroner hver dag , for å få så mye musikk de bare ønsket.

99,- er billigere enn enkelte CD albumer man kjøper i butikken, så en har virkelig ingen grunn til å ikke investere i Spotify.

2mmy

Ehm... ser ikke poenget i å bruke 3 kroner dagen på musikk jeg ikke ønsker. Utvalget er for dårlig innen de sjangrene jeg lytter til. Så for meg er det ingen grunn til å investere i Spotify. Husk at ikke alle har de samme musikkpreferansene som deg, og at noen av oss foretrekker å kjøpe fysisk musikk. Er lov det også.

espen.mac

2mmy: Da kjøper du musikken på CD =) Det er helt lov. At alle skulle gjøre dette var nok å ta hardt i. Men jeg mener også at det er et veldig bra alternativ!

Espen.mac =)

mac_31

Jeg synes nå at Spotify er et kjempetilbud, og 99kr måneden er en helt grei sum for denne tjenesten. Faktisk synes jeg at Spotify burde droppe gratisversjonen, og i stedet kjøre disse billigalternativene. Da ville kanskje også flere band, som per i dag ikke vil ut på Spotify,bli med på laget.

svanos bilde

svano

Jeg mistenker vel at de kommer til å fase ut Spotify free. Problemet for Spotify er jo at de per dags dato ikke har en fungerende modell. De lever på platebransjens vilje til å prøve ut noe nytt. Ved å gjøre gratisversjonen kjipere (altså til slutt bare ha open som gratisvariant) vil flere [spekulasjon] bli betalende brukere av Spotify.

admins bilde

admin

@svano

Det tror jeg er en ganske så grei antagelse ja. Spotify Free vil og må nok fases ut, men de har fått utrolig mange brukere/omtale/god PR ved å tilby Free.

mrPicattas bilde

mrPicatta

Selv om Spotify ikke har alle sjangrene som jeg savner mest: dj mixes og spesiell trance, samt noe norsk, så støtter jeg gjerne denne tilnærmingen til piratnedlasting.

Jeg kan på hjerte si at jeg har så og si ikke lastet ned noe musikk siden jeg fikk Spotiy, aner ikke hvilke programmer man skal bruke lenger engang :-P

luftbaronens bilde

luftbaronen

Hmm, jeg er generelt veldig fornøyd med Spotify, har premium, men har et problem. Mange (70%) av låtene i spillelistene jeg definerer som offline får jeg ikke tilgang til fordi de ikke er tillatte i min region uten at de er kjøpt. Har jeg gale innstillinger eller er dette riktig?

fredriklinges bilde

fredriklinge

Holder meg til Grooveshark som kjører i browseren fremfor et eget program og koster 30$/året. Masse norsk musikk har de også :)

TheEdge24s bilde

TheEdge24

Ingen som sier man må betale 99.- Man trenger jo bare betale 49.- for reklamefri musikk...

sungame

@svano:

Å gjøre gratisversjonen kjipere er nok et logisk skritt i retning av en mer levedyktig forretningsmodell, ja. Imidlertid er det bare halve løsninga. Den andre halvparten må være å gjøre betalingsversjonen bedre. For noen vil nok "Unlimited"-versjonen med lavere pris friste, men for mange er det muligheten til å spille filene på mobil, og da fortrinnsvis også offline være helt avgjørende. Personlig synes jeg 99,- er en grei pris for dette, mens 49,- er for dyrt for en tjeneste som bare funker på en datamaskin med nettilgang.

Personlig synes jeg den siste oppgraderinga, med muligheten til å gi låter stjerne og dermed gjøre dem tilgjengelige offline uten å måtte legge dem i spillelister var et viktig skritt i riktig retning. Litt bedre brukervennlighet nå, så begynner det å bli riktig snasent.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai