Apple oppgraderer MacBook

Apple oppgraderer MacBook

Forrige ukes rykter om en oppgradert MacBook stemte 100% og Apple oppgraderte i dag den populære maskinen uten den store fanfare. MacBook har fått en raskere prosessor og bedre grafikk.

I forrige uke kunne et nettsted fra Vietnam vise bilder av det som skulle være en ny MacBook med raskere prosessor og forbedret GPU. I dag kom oppdateringen og MacBooken har nå fått en 2.4GHz Core 2 Duo prosessor, opp fra 2.26GHz i forrige modell.

Maskinen har også fått en ny GPU, nemlig samme Nvidia GeForce 320M som sitter i MacBook Pro. I tillegg har Apple gitt den samme type batteri som i den nye MacBook Pro og oppgir batterilevetiden til å være 10 timer. Tidligere oppga Apple at batterilevetiden var 7 timer.

Apple har endret prisen på modellen og du må nå ut med NOK 8490,- i Apple Store for MacBook (tidligere NOK 7990,-). Prisendringen skyldes mest sannsynlig en styrket dollar mot norske kroner. Den oppdaterte modellen er tilgjengelig for umiddelbar bestilling hos Apple Store og bør også være å finne i Apple forhandlere som Eplehuset og Humac i løpet av relativt kort tid.

Tags:
evvanns bilde

evvann

Er ikke prisen endret fra 7990 til 8490kr? :o

eliots bilde

eliot

Nei:-) den er på 8480,- kr :-D

tomo

Mener også den forrige kostet 7990,-
Sjekk Eplehuset sine sider. Der er det den forrige modellen (2,26 GHz) som ligger ute, og den koster 7990,-

nevskires bilde

nevskire

...hmmm. Jeg og mener den var 7990.-

SimonChens bilde

SimonChen

Prisen på forrige Macbook var 7990,- så den ER gått opp i pris!

EDIT: http://www.eplehuset.no/produkt/1566_macbook-133-226-ghz.aspx 7990kr!

admins bilde

admin

Jeg endret dette nå - takk for updaten :)

flybaba

aiai, kjøpte ny i forrige uke! er det mulig :P

predans bilde

predan

Når kan man (eller kan man?) forvente at Macbook pro 13" får bedre specs? Ble litt lei meg når det bare var 15" og 17" som fikk bedre prosessorer osv

Asbjorn

@predan
MacBook Pro 13-tommer får statistisk sett neste oppgradering i oktober/november. 13-tommeren fikk bedre spesifikasjoner i april, men Apple prioriterte raskere grafikk og bedre batteritid ift. svakere integrert Intel-grafikk og sprekere Core i5-prosessorer.

abdetaouab

Den koster 7900 for studenter og lærere ..

predans bilde

predan

Er litt kjipt hvis jeg kjøper Macbook Pro 13" i juli/august og så kommer det update 2 mnd etter. Har gått på den blemma før, og det var ikke artig. Var riktig nok en helt ny Macbook som kom da (oktober 2008). Men samtidig må jeg ha en PC til studiene. Hva burde jeg gjøre?

Nils Otto Økern...

Blir nok fler som velger rimeligste MBP nå som det er enda mindre forskjell på Prisene.

Men de har jo også temmelig like specs. Er sikkert litt forskjell i inn- og utganger. Særlig firewire mulighet er jo viktig for video-redigering.

Asbjorn

@predan

Slik jeg ser det har du følgende muligheter:

1. Kjøp ny MacBook Pro nå (hvis du kan) så har du glede av splitter ny maskin mens modellen fremdeles er ny
2. Vent til neste modell kommer og kjøp/få en gammel brukt mac som du bruker i mellomtiden
3. Håpe/spekulere i at Apple oppdaterer modellene i tid til skolestart (noe jeg tror er lite sannsynlig)
4. Kjøp macen når du trenger den. Det kommer alltid nye modeller, så den blir "gammel" relativt fort likevel.

predans bilde

predan

Takk for rådene.

Må nok ha en PC uansett når skolen starter, ettersom jeg flytter. Da kommer jeg til å kjøpe Macbook Proen. evt prøve å skaffe meg en annen PC for å vente på den nye Macbook Pro 13" i oktober. Hvilke forbedringer tror du vil komme? Er det verdt å vente på om de nye intel-prosessorene kommer (dette er kanskje mest sannsynlig?) Og du sier at de statistisk sett blir oppdatert i oktober/november. Men hvor sikkert er dette? Vil nødig komme til oktober da, og jeg har ventet med å kjøpe noe, og så kommer det ingen oppdatert modell.

Mulig jeg bare tar en beslutning og kjøper 13" nå, som du sier.

Asbjorn

For generell hjelp til å avgjøre om det er trygt å kjøpe et nytt Apple-produkt "nå" eller om det snart kommer ny modell; se http://buyersguide.macrumors.com/

De fører statistikk på når Apple har lansert nye modeller og gir deg gjennomsnittstiden mellom hver oppgradering. Det gir ofte en god pekepinn, men ikke alltid. Eventuelle forsinkelser hos Apple eller underleverandører kan føre til forsinkelser (og noen få ganger overrasker Apple og lanserer tidligere enn forventet.)

:)
Asbjørn

ØyvindM

Jeg sitter litt med den samme greia. Jeg tenker å kjøpe meg min første Mac i juli/august. Det blir en MBP 15", men så er jeg jo redd for at det kommer en ny oppgradering (kanskje til og med hardware-oppgradering) i september/tidlig oktober.

Jeg er ekstrem på å sitte på gjerdet og vente (på godt og vondt), så jeg gru-gleder meg til den dagen jeg sitter med pengene i hånda og vurderer kjøpet eller ikke :-P

effortlesss bilde

effortless

7990 kroner var en spiselig pris for en Macbook. At den nå legger seg såpass opp i mot Macbook Pro 13, gjør sistnevnte et helt klart valg da du får en lettere / tynnere / mer robust / kraftigere maskin (4GB RAM).

Samtidig er det kun den billigste utgaven av Macbook Pro som er verdt det. At en 15" skal koste 15 000 kroner i dag, er det reneste vanvidd. Jeg sier ikke at PC-markedet burde prioriteres og blablabla, men at man må ut med 5000 kroner mer for kraftigere skjermkort og prosessor, 2" ekstra tommer og 1-2 timer mindre batteri i forhold til MBP 13.

Eplesalget ville nok tatt mye mer av hvis de hadde priset dem slik:

Macbook: 7995 kroner
Macbook Pro 13: 9900 kroner
Macbook Pro 15: 12 000 kroner
Macbook Pro 17: 15 000 kroner
Macbook Air: Hvem bryr seg, det er en flopp av et produkt. =P

predans bilde

predan

Hehe, ser ut som vi har litt av samme problemet Øyvind. Jeg er også en av de som gjerne venter for å få det beste. Men hadde jeg vært deg, hadde jeg hatt 15" på fanget nå, fordi 15" fikk oppdateringen med ny prosessor osv. 13" mangler jo dette, så ser for meg at den kanskje får det i løpet av kort tid. Er jo umulig å si selvfølgelig, men tror jeg ville kjøpt i juli/august hvis jeg var deg :)

christerguttens bilde

christergutten

@effortless; Det eneste slik jeg ser det som er flopp med Macbook Air, er prisen... For utenom prisen, er det jo en fantastisk og lett maskin...
Den blir vel oppdatert snart den og... Må si jeg begynner å sikle litt på "vanlige" MacBook, den ser veldig sleek ut i det nye kabinettet, og med ny batteritid OG grafikkbrikke, tenker jeg å skaffe meg den :)

ashcom

Bestilte min MacBook Pro 15" i forrige uke, fikk den tilsendt i går (19.05.).
Utrolig kjipt at de ikke informerte om dette ! (eller tar jeg feil)
Ellers er jeg "nyfødt" Mac-bruker og er foreløbig veldig fornøyd

Lost

MacBook Pro er ikke oppgradert, bare MacBook ;)

Mishkins bilde

Mishkin

Enig med dere som ser at prisforskjellen opp til macbook pro nå er så liten at det er bare dumt å ikke bestille den:

-alu chassis
-lysende taster
-det er en pro maskin :P
-den vil holde seg bedre i pris
-mye bedre mousepad, i alle fall er paden på den forrige macbooken mye dårligere på feel enn den på macbook pro.

foskjellen er ca en tusenlapp hvis man regner med studentrabatten.

Traktors bilde

Traktor

mouspaden skal vel være den samme som på macbook pro vis jeg ikke tar feil.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai