Mac OS X 10.6.4 rett rundt hjørnet

Mac OS X 10.6.4 snart klarI går sendte Apple ut enda en ny utviklerversjon av Mac OS X 10.6.4. Ifølge Apples egen informasjon inneholder den siste utgaven av 10.6.4 ingen kjente feil.

Et ganske så sikkert tegn på at en større oppdatering av Mac OS X 10.6 er rett rundt hjørnet.

Oppdateringen som Apple sendte ut sendt i går kveld fylte hele 576MB og alle feil som var funnet i forrige utgave har blitt rettet. Det er ikke ventet at oppdateringen vil introdusere mye nytt, men heller rette feil og mangler som har dukket opp siden introduksjonen av Mac OS X 10.6.

Oppdateringen forventes lansert i løpet av kort tid, kanskje i sammenheng med WWDC som foregår den 7. til 11. juni i år.

Tags:
petrus764s bilde

petrus764

Fremdeles ikke TRIM-støtte for SSDer. Latterlig Apple, dette er noe som senest burde ha kommet med SL.

Mishkins bilde

Mishkin

Enig. Veldig synd at det enda ikke er kommet støtte for TRIM, siden muligheten for relativt rimelig SSD er den største forbedringen av HW som har skjedd siste par årene.

Savner kritisk journalistikk her på mac1! Alt skal liksom være sånn halleluja- så flinke apple er! Burde ikke være tabu å lufte både positive og negative aspekter av mac på en seriøs side.

Slike tabuer om å skrive negativt om mac er med på å gjøre denne siden litt barnslig og useriøs, etter min mening. Stort forbedringspotensiale her folkens!

admins bilde

admin

@Mishkin

Savner du noe så trykker du på knappen "Skriv artikkel" i toppen og du kan skrive din helt egen artikkel. Mac1 og alle i1-nettstedene er brukerstyrte nettsteder hvor brukerne skriver nyhetene. Blir din nyhet eller artikkel publisert får du 50,- hos Kickback.no

Forøvrig ingen tabuer mot å skrive negativt om Apple her. Alt som er saklig og dokumenter vil kunne publiseres. Kritikk skaper jo ofte masse debatt og tas alltid i mot med åpne armer. Les gjerne våre kvalitetskrav. Lykke til med skrivingen!

Mishkins bilde

Mishkin

@admin: takk for tilbakemelding. Jeg mener, foruten å skrive artikler, at det er viktig med debatt på dette nivået for at et brukerstyrt nettsamfunn skal utvikle seg best mulig.

darkfame

[quote="petrus764"]Fremdeles ikke TRIM-støtte for SSDer. Latterlig Apple, dette er noe som senest burde ha kommet med SL.

Spesielt med tanke på at du får kjøpt maskiner direkte fra Apple med SSD.

mac_31

Hva med bedre (og oppdatert) openGL-støtte?

joakim85

Jeg vurderer å kjøpe den intel's 160 gb SSD. Hvor mye vil dette egentlig ha å si på ytelsen over tid? (Snakker om innnen 2 års perspektiv).

Dessuten, ville dere anbefalt å kjøpe SSD (Selv uten TRIM-støtte), sett bort i fra pris. Og da mener jeg, sett bort i fra pris.

mac_31

SSD fungerer greit nå, selv uten TRIM. Uten TRIM så vil skriveytelsen over tid synke - etter at du skrevet data over hele SSDen, men fremdeles vil den være mye raskere enn en vanlig HD. Leseytelsen forblir mer eller mindre den samme, så hvis du er en "normal" bruker som ikke skriver store mengder data til din SSD hver dag, så fungerer SSD egentlig veldig greit.
Det betyr imidlertid ikke at TRIM-støtte ikke er viktig. For de brukerne som driver mye med videoredigering osv., vil TRIM-støtte gjøre en stor forskjell.

joakim85

Lite videoredigering for mitt bruk. Jeg bruker stort sett macen til å se på filmer, høre på musikk, skrive i word og surfe på internett samt spille spill..

Når du snakker om skriveytelse, er det i form av mye redigeringsarbeide som i form at du sletter mye data eller?

leseytelse er da å surfe på nettet, høre på musikk osv?

petrus764s bilde

petrus764

[quote="mac_31"]Hva med bedre (og oppdatert) openGL-støtte?

Dette burde også ha vært på plass for lenge siden, Apple er utrolig slappe med å implementere ny teknologi. http://www.apple.com/no/macosx/ Burde ikke vært lov å markedsføre seg som "Verdens mest avanserte operativsystem".

Så update 20 av java poppet opp i oppdateringer i dag, er jo bare flere uker/måneder siden det egentlig kom. Og de hoppet vel glatt over både 18 og 19, tror det var dev-builds av 19, men ikke distribuert til alle brukere. Og når ble safari sist oppdatert? to-tre måneder siden. Flere java-hull var det mulig å utnytte på både OSX, Win og Linux, og det blir funnet flere sikkerhetshull til Safari enn IE. Markedsføringen er jo like drøy som om MS skulle reklamert med "Internet Explorer, verdens raskeste nettleser". Ser ikke hvorfor Apple skal kontrollere ting som java engang.

http://www.idg.no/macworld/vg/article164247.ece

Og det var ikke før nylig at man fikk et API for hw-aks av h264, men kun på spesielt utvalgte brikkesett. Ikke alle nvidia-brikker engang. DXVA på Windows har gjort dette lenge for mange kort, og VDPAU på Linux fungerer med alle Nvidia-kort av nyere dato, mens Apple ikke engang søtter 8xxx-serien, selv om brikkene er så og si de samme.

Også spørs det om de har tatt med oppdateringer til x11 fra xQuartz-prosjektet. De har jo gjort mye i det siste. Skjermkortdriverne er vel på linje med de Apple leverer til Bootcamp også. Altså utgamle og utdaterte.

Basically, thanks to a combination of work-in-progress code for the Mac version of the game and the inability of Mac drivers to keep pace, the Windows tests on both computers came back with significantly better results, especially on the Macbook Pro.

http://store.steampowered.com/news/?appids=400

Amishen

Apple har på en måte mistet litt av fokuset virker det som. De senere årene har de konsentrert seg mer om å holde iPhone OS ferskt, enn å holde Mac OS X og maskinene oppdaterte med de siste teknologiene. Nå er vi vel snart halvveis til å få 10.7 (med tanke på at 10.6.4 kommer ut snart, og i 10.5 så var det 8 store oppdateringer). Får håpe det blir masse nytt der. Angående hw-aks h.264. Trodde maskinene hadde noe av dette fra før. Min MAcBook Pro fra 2006 har iallefall et grafikkort som er bygd for HD-avspilling. Og jeg vet at prosessoren ikke jobber bånn guffe akkurat for å spille av HD. I motsetning til når den kjøres i Flash.

@Mishkin
Mye av dette skjer også i forumet.

Uluen

For min del skulle jeg ønske OS X/iTunes kom med støtte for FLAC men det blir vel når helvete fryser over, om noen gang.

Det blir spennende å se om de optimaliserer og fikser SMB, der er det nok å ta tak i.

petrus764s bilde

petrus764

[quote="Amishen"]Angående hw-aks h.264. Trodde maskinene hadde noe av dette fra før. Min MAcBook Pro fra 2006 har iallefall et grafikkort som er bygd for HD-avspilling. Og jeg vet at prosessoren ikke jobber bånn guffe akkurat for å spille av HD. I motsetning til når den kjøres i Flash.

Apple har nylig lagt ut et åpent API for HW-aks av h264 (som også brukes i flash), men det var svært begrenset hvilke grafikkort det fungerer på. For oss som har 9400, 320 eller 330 får vi hw-akset flash nå. Men det er alt for lite, og meget sent.

http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer10/gala/

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai