Steve Ballmer på WWDC?

Steve Ballmer på WWDC

Ryktebørsen går som regel i turbomodus når vi nærmer oss en av Apples store eventer. Med under to uker igjen til WWDC og den største Apple-happeningen dette året, har ryktene igjen begynt å svirre. Et av de mer interessante ryktene er at Microsofts sjef Steve Ballmer vil stå på scenen sammen med Steve Jobs under WWDC.

Ryktet startet hos Barrons som hevder at Steve Ballmer har fått syv minutter i Steve Jobs keynote den 7. juni. Ifølge Trip Chowdhry, en analytiker hos Global Equities Research, skal Ballmer presentere - hold dere fast - Visual Studio 2010 som nå skal støtte utvikling til både iPhone, iPad og Mac OS X.

Visual Studio er Microsofts utviklingsverktøy og kan sammenlignes med Apples Xcode. Utviklere bruker Visual Studio for å utvikle til Microsofts plattformer og det virker svært lite logisk at Apple nå ønsker slippe Microsoft til med deres egne utviklingsverktøy.

Min fiendes fiende er min venn

Dette ryktet høres relativt lite troverdig ut, men det er allikevel verdt å merke seg. Konkurransen mellom Apple og Google har den senere tiden spisset seg til og flere ganger tidligere har det vært ryktet at Apple ønsker å distansere seg fra Google og finne en ny samarbeidspartner. Google er for øyeblikket også Microsofts største fiende.

Uttrykket min fiendes fiende er min venn er et uttrykk som kan beskrive situasjonen både Apple og Microsoft befinner seg i overfor Google. Verken Microsoft eller Apple er venner, men de har kanskje en felles fiende og et samarbeid kan være fruktbart for begge parter.

Hvis det finnes noe hold i disse ryktene, dreier det seg sannsynligvis om vesentlig mer enn at Visual Studio kan brukes til å utvikle Mac, iPhone eller iPad-applikasjoner.

Oppdatering

Microsoft har tatt bladet fra munnen og avkreftet disse ryktene på Twitter. Ifølge Microsoft vil Ballmer verken være på «Dancing with the stars» eller delta på Apples WWDC.

Tags:

spiffers

Trip Chowdhry er ikke akkurat kjent for å være sannspådd, så dette ryktet her havner rett i "meget-lite-sannsynlig-bøtta" mi.

Det er vel greit å uttdype hvorfor jeg mener det er usannsynlig. En av grunnene til at Apple nekter Adobes "crossplatformtyggegummiogstrikkutviklingsverktøy" er for å tvinge utviklere til å bruke Objective-C. Dette språket blir stort sett kun brukt på Mac OS og iPhone OS, selv om det også finnes både for linux og windows. Hvis man skal tillate utvikling i C#, vil man få et skred av scriptkiddies fra wintendoverdenen, i tillegg til at man mister fokus på Objective-C.

effortlesss bilde

effortless

Oppfordrer Mac1 sterkt til å vise litt seriøsitet og velge et respektabelt bilde av mannen som er CEO i et av verdens største selskaper. Det der er direkte ufint, og valget av bilde er forsåvidt noe jeg forbinder med amatørjournalistikken til iTAvisen. Anbefaler å bytte til enten:

http://www.smh.com.au/ffximage/2005/09/03/430-ballmer1,0.jpg

eller

http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Steve+Ballmer+Presents+Windows+7+WaePg4Hxukml.jpg

mtws bilde

mtw

Eller rett og slett noe fra Microsoft selv
[url]http://www.microsoft.com/presspass/exec/steve/default.aspx?tab=images

Jeg syntes det var morsomt når han danset rundt og ropte "developers, developers, developers!" , men det er nok nå :)

admins bilde

admin

@effortless

Enig med bildevalget. Meningen var egentlig å få fram at han er en morsom fyr, men endte å ikke skrive om det i artikkelen. Da ble bildet en smule feilplassert.

Byttet til et annet. Takk for tilbakemeldingen!

iBruker

Kan dette klasifiseres som et rykte, da det bare er noe en analytiker tror og det ikke finnes annen informasjon som tyder på at dette skal skje?

spiffers

Det er ikke et rykte en gang, det er en analytikers spådom, og nevnte analytiker har tidligere feilet grovt* i sine spådommer. Dette er i grunn en ikkesak.

* Brukeropplastede filmer på Youtube vil ikke fungere

Capulets bilde

Capulet

Niks!

http://twitter.com/Microsoft

Crytrus

Blir denne eventen lagt ut på Apple sine hjemmesider i etterkant?

devo

Nope... Bare 1 Steve på scenen! :)

iRune

Ja selve Keynoten fra Steve vil bli lagt ut.

torkelatgenet

Nei, nei, nei, nei.
Google og Apple var jo ment til å bli sammen. Tenk, Apple sin brukervennlighet og stil sammen med Google sine uante muligheter, som f.eks. bilde søk på Iphone og en slags miks av Android og iPhone OS.

Microsoft og Apple burde ikke være sammen i mine øyne.
For å sitere FRP "konkuranse skaper kvalitet"

Stem Rødt

christerguttens bilde

christergutten

Flaks at det bare var rykter, og at det SPETAKKELET der ikke ødelegger keynoten...
Ohhh, er det lov å håpe på iLife 2010 og iTunes X (64bit ja)? :P

msm121

[quote="torkelatgenet"]..ei, nei, nei.
Google og Apple var jo m....ære sammen i mine øyne.
For å sitere FRP "konkuranse skap..."


Stem Rødt

Gahhh..

Stem Rødt du liksom..

dhellvik

Er nok bare tull:
[url]http://www.macrumors.com/2010/05/27/no-steve-ballmer-appearance-at-wwdc-keynote/

Sorry

[quote="torkelatgenet"]Nei, nei, nei, nei.
Google og Apple var jo ment til å bli sammen. Tenk, Apple sin brukervennlighet og stil sammen med Google sine uante muligheter, som f.eks. bilde søk på Iphone og en slags miks av Android og iPhone OS.

OT: Dette slår meg hver gang jeg bruker Googles løsninger via nettleser. Hvorfor i all verden ser de så utrolig dårlig og uryddige ut? Feks ser jo MobileMe Mail utrolig mye ryddigere ut enn Gmail.

noilivaps bilde

noilivap

[quote="torkelatgenet"]
Stem Rødt
Moroklump. ;)

christerguttens bilde

christergutten

@Sorry, jeg vil jo si at Gmail ser DIREKTE stygt og gammeldags ut (og de reklamene altså!!!), og MobileMe Mail og de andre "app"ene er helt fantastiske å bruke, og de ser kjempebra ut og! "Designed by Apple" *nthaaahh*

tori0067

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai