Ny Apple TV baseres på iPhone OS?

AppleTVApples Apple TV har lenge vært et forsømt produkt fra Apple. Selskapet har kalt produktet en «hobby» og har ikke kommet med større oppdateringen på lang tid. Det kan nå se ut til å endre seg.

Nettstedet Engadget har plukket opp et hett rykte om Apples planer for Apple TV. Ifølge kilden har Apple i lang tid arbeidet med en ny utgave av både Apple TV-maskinvaren og Apple TV OSet (som fram til nå har vært en spesialisert varaiant av Mac OS X).

Apples nye Apple TV skal nå baseres på iPhone OS 4.0 (som mest sannsynlig lanseres på WWDC om en drøy uke. Videre skal Apple TV-hardwaren støtte avspilling av video i full HD (1080p) og drives av Apples A4-prosessor (samme som driver iPad.

Den nye Apple TV satsningen til Apple skal kombineres med en stor satsning på streaming av medieinnhold som musikk, filmer og TV-serier. Det har lenge vært ryktet at Apple har planlagt en nettversjon av iTunes og av denne grunnen har ikke Apple TV mer enn 16GB lokal lagringsplass og svært få porter - kun HDMI og strømadapter.

Prispunktet er derimot det som overrasker mest. Ifølge Engadget har Apple planer om å prise en slik enhet til $99 dollar - drøye 600 kroner med dagens kurs. Apple skal ha jobbet svært lenge med dette produktet og det er ikke forventet at vi får se det på årets WWDC-messe, men mer sannsynlig under Apples årlige iPod/iTunes event i september.

Vi skal allikevel ikke utelukket at Apple kommer til å trekke fram en oppdatert Apple TV under WWDC. Hvis det stemmer at denne enheten skal kjøre iPhone OS, ville det vært merkelig om den ikke vil støtte en eller annen form for eksterne applikasjoner gjennom App Store. Tenk deg å ha en NRK NettTV applikasjon rett på TVet?

Apple ser ikke ut til å ha gitt opp TV-stua.

Tags:

jc-g

Dette er en meget interessant utvikling. Dersom Apple velger å gå for iPhone OS i Apple TV og et prispunkt på 99$, kan vi raskt stå overfor en medierevolusjon, på samme måte som iPhone revolusjonerte telefonbransjen.

Det er vel heller ikke tilfeldig at dette ryktet kommer like etter at Google viste frem sitt Google TV-konsept.

App Store i stuen er både en forlokkende og skummel tanke. Jeg har skrevet mer om det på bloggen min, for de som er interessert:

Revolusjon i stua med ny Apple TV

åttitre

Er vel kanskje en sammenheng med den nye serverparken til Apple også! Blir spennende å se.

Cryptography

Hvis den kun kommer med 16GB lagringskapasitet, betyr det at de skal helt kutte ut muligheten til å kjøpe og laste ned filmer/tv-serier? Det ville i såfall vært trist.. Hva gjør man om nettet forsvinner for en uke?

Ville vært meget interessant med en slags appStore for AppleTV også, siden det kan eventuelt åpne for programmer som kan f.eks. streame XviD fra en server, eller lignende muligheter.. Eller hva med en kontroller til AppleTV'en, slik at du kan også spille alle spillene dine på TVen i tillegg? Slik det går an med iPhone spill på iPad..

m4rius

Spørsmålet er vel hvordan de har tenkt å styre denne ? iPhone OS er jo et utelukket touch OS.

Her må de gjøre en formidabel jobb med fjernkontrollen! Ellers er jo dette bare helt konge! :)

froskenfredrik

@m4rius: Hva med å bruke iPhone, iPod Touch eller iPad som fjernkontroll? Apple har lenge hatt en iTunes-fjernkontroll så det er ikke utenkelig at de vil lage noe liknende til nye Apple TV.

Ellers nevner artikkelen på Engadget at det vil være mulig å spille av innhold fra Time Capsule og med det antageligvis andre nettverkslagringsenheter også.

Et annet interessant poeng er at med den beskjedne prislappen og lagringskapasiteten ser det ut til at Apple er i ferd med å endre forretningsmodell.
I stedet for å tjene på enheten vil de satse på å selge innhold. Etter den overveldene suksessen App Store har vært har folk oppdaget at det er verdt å betale for å få det man vil ha på en enkel måte.

brilars bilde

brilar

Dette kan bli bra.

Kristian

Tipper Apple lanserer musikkstreaming for å komme Spotify i forkjøpet (i USA). Når det kun er 16 GB, så er det naturlig at streaming er en stor del av tjenestene på nye AppleTV. Regner med at det er egne apps til TV bruk, som TV guide, vær, børs ol. Hadde vært tøfft om de kunne samkjørt med DTV, så man kan få apps ovenpå TVsendinger

m4rius

Tviler den beskjedne prislappen på 99$ ikke vil inkuldere en iPod, iPhone eller en iPad som fjernkontroll for å si det mildt. Her må de ha en annen løsning i tillegg!

abdetaouab

Jeg har aldri skjønt poenget med apple TV :/ Koster like mye som en PS3, men har ikke 10% av funksjonene ps3 har en gang!

christoopher16s bilde

christoopher16

TVet?
heter det ikke TVen =P

m4rius

@abdetaouab,

Nå snakker vi vel strengt tatt ikke om nåværende Apple TV heller....

Arild Holtet

Dette var positive nyheter.

Amishen

Dette ville jo vært relativt smart. iPhone OS er jo uansett OSet som trolig vil være fremtidens OS (i Apple-verden). Å få Apple TV over, vil da altså være nokså lurt.
I tillegg er OSet kjapt og optimalisert for mindre enheter, som skaper lite varme. Apple TV boksen kan kanskje bli enda mindre enn den er i dag. Evt. at Apple bygger sitt eget TV og stapper A4-brikken inn i dette. Alt-i-ett-TV.

@m4rius
iPhone OS er jo bare OS X. Tror ikke det er så avhengig av touch. Det er jo bare at det brukes cocoa touch. Men iPhone/iPod touch som fjernkontroll kunne jo vært et interessant input.

gambolputty

Det må være mulig å lagre på en ekstern disk eller noe for å streame full HD over internett funker hvertfall ikke hjemme hos meg...

Mopeta

Hvis de kommer med en $99 ny ATV og ikke gjør noen dramatiske endringer på dagens ATV kommer jeg til å boikotte apple til jeg dør!

Kjøpte ATV for et par år siden i den tro at den ville få de samme funksjonene som en US maskin. Filmleie etc. Er klar over mulighetene med amerikansk konto etc, men det er ikke godt nok. Her har apple solgt et produkt de ikke burde lansert i Europa!!

csharp

Jeg er godt fornøyd med min AppleTV 160 GB, men kunne ønske at den kunne spille flere formater så jeg slapp å konvertere 500 GB med filmer før de kan synces. Løses lett med hack/plug-in da, og jeg har US iTunes så bruker stort sett det i alle fall.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai