Apple var 90 dager fra å gå konkurs

Gammel Apple logoUnder intervjuene med Steve Jobs på D8-konferansen kom det fram masse interessant informasjon.

I følge Steve Jobs var Apple faktisk kun 90 dager fra å gå konkurs på 90-tallet når Steve Jobs kom tilbake. Nå har Apple større markedsverdi enn Microsoft.

D8-konferansen arrangeres av Wall Street Journals All Things Digital og ledes av teknologijournalisten Walt Mossberg. På denne konferansen stiller stort sett alle som er noe innen teknolgi opp og Steve Jobs er intet unntak.

We were 90 days from going bankrupt

uttalte Steve Jobs under intervjuet med Walt Mossberg.

Steve Jobs henviste da til perioden rett etter at Apple kjøpte opp NeXT og Jobs tok over ledelsen i Apple. Selskapet var i svært dårlig tilstand etter å ha gått på store underskudd gjennom hele 90-tallet og en rekke feilslåtte produktlanseringer.

I 1997 ble Steve Jobs offisielt Apples sjef og året etter introduserte Apple den første iMacen og kort tid etter annonserte selskapet sitt første overskudd på lengre tid. Nylig gikk også Apple forbi Microsoft i markedsverdi og Steve Jobs kommentar til det hele var:

It’s sort of surreal. It’s a little surreal.

Ja Steve, det er faktisk helt surrealistisk.

Via TheNextWeb

Lars A. Gundersens bilde

Lars A. Gundersen

Jeg ble overrasket over den smale marginen mot konkurs Jobs kom med, jeg trodde den var større. Dette er jo et moment i forhold til den diskusjonen vi også har hatt her før, om hvorvidt MS 'reddet' Apple ved å investere 150 millioner dollar i Apple.
http://mac1.no/forum/viewtopic.php?f=106&t=232239
Dette gir tilsynelatende det et større skinn av sannsynlighet. Men man må huske på at MS investerte en stund etter at Jobs kom tilbake, og om Apple var 90 dager fra konkurs da Jobs kom tilbake (da han kom tilbake eller tok over som CEO?) hadde han allerede begynt snuoperasjonen da MS investerte. Så det er ikke sikkert at Apple hadde gått i porselenet om ikke MS hadde gått inn med penger. Men det var en mindre margin der enn jeg trodde.

Se for øvrig denne artikkelen for noen interessante synspunkter og en oversikt over hva som var bakgrunnen for den investeringen. Var momenter der jeg ikke kjente:
http://www.zdnet.com/blog/apple/stop-the-lies-the-day-that-microsoft-saved-apple/7036

peraa

går litt fort i svingene.

admins bilde

admin

Fiksa feilen :)

svars bilde

svar

Ryddet opp i tråden. :)
Da skrivefeilene er rettet, fjenret jeg alle kommentarene som handlet om de.

madrid

Det skjedde for en tid tilbake (to tre uker siden tror jeg), men så datt Apple sjapt ned igjen bak Microsoft! Kom blant annet artikkel om dette i DN og noen amerikanske aviser...

Men for min del kan Apple gjerne være større enn Microsoft! :)

E. Skrott

DA Steve Jobs kom tilbake.

el-nico

[quote="svar"]Ryddet opp i tråden. :)
Da skrivefeilene er rettet, fjenret jeg alle kommentarene som handlet om de.

:-D :-D

Denne var morsom på flere plan ...

henrikrox

greit dette er et macforum, men burde kanskje fortelle hvem som redet apple på 90-tallet.

Jo, det var microsoft det.

Lars A. Gundersens bilde

Lars A. Gundersen

Jeg trodde de fleste var kjent med 'MS' som forkortelse for Microsoft? Eller leste du ikke innlegget mitt i det hele tatt?

Sonsol

Henrikrox, hvis ikke jeg husker feil var det Apple (Les: Jobs) som introduserte Gates for den nye typen UI, og MS hadde ikke vært der det er i dag uten Apple.

Jeg vil også si:
...på 90-tallet DA Steve Jobs kom tilbake...
...som er noe innen teknoIOgi opp...

Det er flott at folk skriver om nyheter her på mac1, men korrekt språk bør sitte inne.

SeaLions bilde

SeaLion

[quote="Sonsol"]Henrikrox, hvis ikke jeg husker feil var det Apple (Les: Jobs) som introduserte Gates for den nye typen UI, og MS hadde ikke vært der det er i dag uten Apple.
Nei, Det var Xerox' Parc-prosjekt som var idéopphavet til GUI (graphic user interface). Xerox' utviklingsprosjekt på 70-tallet var åpent, og ble flittig besøkt av studenter, både Steve Jobs, Steven Wozniak, Bill Gates og flere andre kjente datautviklere trødde ned dørene der.

Selv ei pekemus med to knapper ble benyttet i Xerox Parc-OS-et.

Microsoft Word 1.0 og Excel 1.0 ble forøvrig begge lansert i 1984, for Macintosh. Windows 1.0 kom året etter. Men Xerox hadde et Word-lignende program allerede på 70-tallet, så det er ingen tvil om at GUI ble oppfunnet av Xerox, både Macintosh og Windows var kopier. Dette var rettens begrunnelse for at Microsoft slapp å betale noe til Apple da Apple saksøkte Microsoft for å ha plagiert mange av idéene deres.

google

Apple har ikke større markedsverdi enn microsoft. De har større et eller annet i forhold til usted aksje, minus privateide aksjer. Kommer tilbake med fakta etter lunch ;-)

q-bs bilde

q-b

@henrikrox

Microsoft "redet" kanskje Apple på nittitallet, men de reddet dem i hvert fall ikke ;)

Hvis de virkelig hadde reddet dem, måtte det vel ha vært det eneste positive de noensinne har tilført verden..... ikke så rart da kanskje at Micrsoftisser liker å holde liv i denne myten.... ;)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai