Apple tom for Mac mini - ny underveis?

Apple tom for Mac mini - ny underveis?Apples Mac mini er en populær liten maskin som Apple dessverre ikke gir alt for mye oppmerksomhet. Det er lenge siden vi har sett noen store oppdateringer, men skal vi tro AppleInsider får vi kanskje se en ny Mac mini under WWDC?

WWDC går av stabelen på mandag og som vanlig florerer det med rykter før Steve Jobs åpner showet. Nettstedet AppleInsider hevder at Apple nå begynner å bli tom for Mac mini og utsetter leveringen av store kvanta av maskinen til volumkunder. Normalt er dette et tegn på at produksjonen er stoppet og at en ny modell er underveis. WWDC er et perfekt sted å introdusere en etterlengtet oppdatering.

Den norske Apple Store ser ikke ut til å ha noen form for ventetid på bestilling av Mac mini og Apple sier på sine nettsider at produktet sendes i løpet av 24 timer. Dette behøver dog ikke alltid å stemme.

Få oppdateringer

Mac minien har ikke blitt oppdatert siden oktober 2009 og maskinen har vært tilnærmet uforandret, hva gjelder utseende, siden dens introduksjon for mange år siden. En oppdatert Mac mini med et oppdatert design er nok noe mange venter på.

Tidligere i år ble det hevdet at Apple jobbet med en Mac mini med HDMI-port. HDMI, eller High-Definition Multimedia Interface som den egentlig heter, er et heldigitalt lyd- og bildestandard som gir et grensesnitt mellom en hvilken som helst kompatibel, digital lyd- og bildekilde, f.eks. en DVD-spiller, spillkonsoll eller en forsterker. HDMI er det formatet som er mest utbredt på blant annet TVer og du finner nesten ikke et flat-TV i dag uten HDMI.

Mac mini med HDMI

Den nye minien ryktes å bruke bruke nVidias MCP89-brikkesett som ikke kan benytte seg av Intels nye Core i3, i5 eller i7-prosessorer. Skulle dette stemme betyr det at en oppdatert Mac mini fortsatt vil ha Core 2 Duo-prosessorer.

effortlesss bilde

effortless

Mac Mini er faktisk den eneste maskinen deres som burde ha BluRay-drev. Dette fordi den er perfekt som HTPC. Oppgrader spesfikasjonene litt eller senk prisen enda mer, og det blir en storselger.

stigzys bilde

stigzy

Senke prisene mer? Da går det sikkert mer over arbeidsforholdene til arbeiderne i foxcom som produserer alt av Apple produkter.

hkristians bilde

hkristian

jeg kommer til å kjøpe en mac mini til tvn hvis den får blueray og skikkelig hdmi. prisen er ikke akuratt til å klage over sånn som den er nå...

Shaman1981s bilde

Shaman1981

Foxconn...

pesnp

Jeg har vanskelig for å tro at det kommer BR på en Mac Mini.. Vil tro Steve Jobs vil at vi skal kjøpe filmer fra Itunes.

Tror heller ikke at det kommer HDMI, Da display port er en bedre og billigere løsning å implementere. (håper dog de kan inkludere en DP til HDMI kabel)

ramrod14

Ja så la oss få kjøpe filmer fra iTunes da!!!

effortlesss bilde

effortless

4790 kroner for 2,66GHz prosessor, 2GB RAM, 160GB harddisk og Nvidia 9400? Tror nesten ikke det er profitten det mangler på hos Apple som avgjør om dem betaler arbeidene sine en kurant lønn. I forhold til hva du får, er dette dyrt. Hvis de oppgraderer spesifikasjonene, så bør de ikke øke prisen altfor mye. Var hovedsaklig det jeg mente.

aottesens bilde

aottesen

Denne kabelen selger vi for ca. ingenting på Elkjøp i Bergen..

pks

[quote="effortless"]4790 kroner for 2,66GHz prosessor, 2GB RAM, 160GB harddisk og Nvidia 9400? Tror nesten ikke det er profitten det mangler på hos Apple som avgjør om dem betaler arbeidene sine en kurant lønn. I forhold til hva du får, er dette dyrt. Hvis de oppgraderer spesifikasjonene, så bør de ikke øke prisen altfor mye. Var hovedsaklig det jeg mente.
Du tar ikke med innpakningen i din beregning.

Se på alternativene.. Det er ekstremt få stasjonære med slike ytelser, med den størrelse og design.

Pk

Jensrasks bilde

Jensrask

Med tanke på at Mac OSX ikke surner til selvom man ikke har de kraftigste spesifikasjoner så vil jeg si at man får mye for penga. Jeg sitter selv på en 4 gammel Mac Mini, og den kjører som en drøm. Skolearbeid, garageband, musikk gjør den unna på nullkommaniks, så ja, dette er en nydelig maskin, det er det ihverttfall ingen tvil om håper jeg.

Traktors bilde

Traktor

Så er det vel ikke snakk om softwaren, men selve hardware, som ikke kan koste serlig mye. Poenget her er hva det koster å produsere selve maskinen, hva vi forbrukere får er egentlig helt uvesentlig i denne sammenhengen.

pks

Og det koster nok i den innpakningen, med den hardwaren inkl speskonfig og utvikling.

Og hva sammenligner vi egentlig med? Jeg har ikke funnet noe jeg vil kalle et fullgodt alternativ.

PK

andreasbks bilde

andreasbk

http://cdon.no/elektronikk/fujitsu_esprimo_q1510-n01_320gb_hdd_3gb_ram-8798449

Dette må vel være et godt windows alternativ?

torsteng

I 2009 kjøpte jeg min første mac mini bare dager før ny versjon kom.. For noen uker sider kjøpte jeg den nåværende versjonen. Det kan jo tas som et tegn på at en ny versjon er på vei.. LOL

Den gamle minien kunne jeg bare ha en skjerm på 1920*1200 på. Nå har jeg skaffet meg en Dell U2711 (27") med 2540*1440 + en skjerm til med 1600*1200 - samtidig, Endelig skikkelig arbeidsflate! Fungerer som en drøm. For de som ikke er klar over det; Du får Dell-skjermene mye billigere fra andre leverandører enn dell selv. Dustin selger den nå får kr 6748,-

-Torsten G

slogmos bilde

slogmo

@torsteng:
Kjøpte en U2410 for en stund tilbake.
Dustinhome hadde den til litt over 4000,- mens Dell tok 6.500,-
Etter en kjapp tlf til Dell så fikk jeg den til samme pris fra Dell.
Har ingen erfaring med Dustinhome så jeg følte det var greit å få skjermen fra Dell om de ville matche pris, og det gjorde de. :)

ramrod14

1-2 ukers leveringstid på customized 2,66 GHz Mac Mini på Apple.no nå.
De som er i beite for å kjøpe Mac Mini bør nok holde seg i skinnet i hvert fall i 1-2 uker til er mitt råd i hvert fall.

torsteng

@slogmo

KJekt å vite. Men usikker på om det er en fordel å få direkte fra Dell. De har ikke så veldig bra rykte, men jeg tipper det blir hipp som happ. Leveringen fra dustinhome var hyperkjapp. Jeg bestite søndag kveld og tirsdag leverte de den. De jeg har dårlig erfaring med på leveringstid er Amentio.

-Torsten G

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai