Siste avsløring før WWDC: Apple Magic Trackpad?

Apple Magic Trackpad

Ingen WWDC uten en noen nye og avslørende rykter helt på tampen. Nye bilder fra Engadget kan tyde på at Apple i dag planlegger å introdusere en multitouch trackpad som tidligere ryktet. Er dette Apples Magic Trackpad?

Tidligere i år søkte Apple om trademarkbeskyttelse av navnet Magic Trackpad. Den gang trodde vi kanskje det kunne ha noe med nye MacBook Pro-modeller å gjøre, men nye MacBook Pros både kom og gikk uten noen Magic Trackpad.

Kun timer før Steve Jobs åpner WWDC har nettstedet Engadget fått tak i bilder av det som kan være Magic Trackpad fra Apple. Bildene ser relativt overbevisende ut og skal ifølge ryktene vise en ekstern trackpad fra Apple med multi-touch bevegelsene vi kjenner igjen fra iPhone, iPad og MacBookens touchpad.

Magic Trackpad

Magic Trackpad

Det vites lite om dette produktet, men det er utvilsomt svært interessant og kanskje ser det ut til at WWDC blir mer enn bare iPhones?

Vi starter dekningen kl. 18:30 ikveld på ping.is/live. Følg med!

-Evens bilde

-Even

Dette blir på en måte et slags tegnebrett fra Apple..?

ErlendPeders bilde

ErlendPeder

Hva er meningen med denne? Skal man tegne med den?

Børhaugs bilde

Børhaug

Siden skriften ser mindre ut enn på baksiden av mitt trådløse apple tastatur, tipper jeg vi her snakker om en ekstern trackpad. Når jeg sier mindre sikter jeg til at skriften bak benytter 3 linjer til å si "Designed by apple. This device may.....". Kanskje den er rettet mot stasjonære maskiner eller noe i den duren. Hvem vet. Svaret får vi vel kl 18.30.

gambolputty

Blir vel et alternativ til magic mouse. Jeg savner ikke mus på macbooken min, og jeg hadde gjerne prøvd denne. Bare den ikke sklir på underlaget...

marius66

ville heller brukt denne trackpaden enn en data-mus. Trackpaden på macbook pro´en er jo fantastisk !

pks

Enig med marius66. En ekstern trackpad er jo bare genialt.. Har etterlyst dette siden jeg fikk første MacBook unibody.

Blir hverfall to slike på meg om den kommer:)

PK

Børhaugs bilde

Børhaug

En ting jeg ikke liker med trackpad'en på MBP, er at den bråker så. Et trykk lager så mye lyd. Jeg vet at man kan sette den til å trykke ved bare å "tappe" på den, men tror ikke jeg er stø nok på hånden til at det er det helt store. Skulle vært en litt mer dempet lyd. Eventuelt brukt en liten høytaler til å lage interference og fjerne hele lyden ved destruktiv interference. Men det er kanskje bare jeg som drømmer.

mbus bilde

mbu

Endelig. Rart at dette ikke kommer før nå.

Børhaugs bilde

Børhaug

Egentlig er det bare å forvente fra apple da. At det tar tid. Apple er jo ikke kjent for å slippe produkter før forbrukeren skriker etter det. Enten det, eller så slipper de et produkt som virker som det ultimate, bare det at man må vente til 4. generasjon før det faktisk har alt man skulle forvente 2-3 år tilbake. Så ser for meg at det er et eller annet drawback her også. Skulle ikke overaske meg om de sa: "Dette er den nye musen, men , den virker bare i 3 av fire programmer, siden stråling fra solen gir for mye forstyrrelse i de andre, og det er Adobe sin skyld. Men vi jobber med det, men dere kan kose dere med dene intil vi har laget en til, som dere kan kjøpe for nye penger - og den skal være like bra, bare det at den skal virke."

mbus bilde

mbu

Er det for mye forlangt å håpe på en kablet versjon?

Børhaugs bilde

Børhaug

Hvorfor kablet?

quadra800s bilde

quadra800

Men en datamus blir jo ikke nedslitt, slik som en styreflate. Det går dog sikkert an å rufse til overflaten igjen med et smergelpapir.

mbus bilde

mbu

Jeg har ikke behov for trådløshet og plages ikke av en og annen kabel. Ønsker ikke og også ha batterier å tenke på.

devo

Etter denne er i hus har MX 510 (?) seilt i veggen for siste gang! Endelig!

macwerners bilde

macwerner

Hmm .sett at dette er en slags fjernkontroll til f.eks AppleTV ? Man kan ha den liggende og bruke den på tv skjermen, med mindre risk enn om alt skulle foregå på f.eks. en iPad som styrte ATV. Apple har jo bla. en patentsøknad på symboler som vises og skjues etter kontekst. Se for deg symboler på denne plata som skinner igjennom metallet, som kameralyset på enkelte macbook pro maskiner. da kunne det plustelig være greit å bruke ne browser på tv via appletv...

christerguttens bilde

christergutten

Jeg synes dette ser ut som en morsom mockup av Apple Wireless Aluminum Keyboard, men det er meg da :P
Jeg tviler på at "trackpads" er musens død.. Kanskje greit til kreativitetsarbeid, men er det mulig å være like produktiv som med en flyttbar Magic Mouse? .. Tror ikke det..

Er det kun jeg som håper på en spiced up iLife oppgradering og at iLife skal gå 64bit? Hmmm..

-Evens bilde

-Even

Er på en måte synd at det kommer slike snikbilder samme dag. Greit nok med iPhone hvor vi er klar over at det muligens kommer etc. Men stemmer disse bildene så er jo dette ett produkt vi ikke hadde ventet og det hadde vert meget gøy å fått "One more thing" eller lignende som vi faktisk ikke visste om på forhånd!
Ja, jeg digger snikbilder, men ikke samme dag eller 2 dager før av ett helt nytt produkt!

hinderberg

For de som lurer på hva de skal med denne? Prøv en trackpad på en mac før du spør om dette vær så snill! En mus kan ikke sammenlignes!

Traktors bilde

Traktor

Kan se ut som om det er like dypt som alu tastaturet, så da går det vel sømløst ved siden av det, blir sikkert stilig!

Ttigers bilde

Ttiger

Ja dette blir virkelig spennende til i kveld, gleder meg egentlig mest til info om nye os, 10.7 :D

q-bs bilde

q-b

@Børhaug

Jeg hadde veldig dårlig erfaring med "tap to click" (fra PC-laptops vel og merke), men på en MBP er det en drøm å bruke (ikke spør meg hvorfor).

flybaba

@macwerner, støtter tanken din veldig der! vil tro dette kanskje har noe med apple tv og gjøre!

Charliefoxtrot

Hvordan får jeg denne livestreamen til å funke ? Det står bare og spinner uten å komme noen vei.

BlackOuT409s bilde

BlackOuT409

Hadde vært sweeeet!:D Bedre med en fra apple sier nå jeg:P. Digg for en designer <3

the-minidj

Denne kommer nokk ikke før på tirsdag :P

dellnorge

Jeg personlig fikk ikke denne "WoW" følelsen som jeg fikk da iPhone 3G kom ut.

Og et lite spørsmål, jeg trodde nå at iPhone 4 skulle komme med 4G.
("4G er en teknologi for fjerde generasjons mobiltjenester (4G) i mobilnett, en etterfølger til 3G og 2G."). VIlle dette komme i neste versjon ?

BlackOuT409s bilde

BlackOuT409

Sannsynligvis, var ingen 4G der ihvertfall=/. Kommer nok når det blir mer utbredt med 4G enn det er i dag. Neste iPhone skal jeg tippe:P

dellnorge

Sikkert sant BlackOutT409.

Har iPhone 3G idag, føler ikke jeg trenger og bytte før 4G kommer på neste versjon.
Sikkert mange som er uenig med meg der men.

christerguttens bilde

christergutten

Enig med dellnorge... Litt småskuffet også egentlig... Skjermen virket helt fantastisk!
Men det verste var i mine øyne mangelen på sosial-nettverk-integrering som ALLE andre smart-telefon-OS har nå.. Men det er jo på programvare-siden da, så det kommer vel i en oppdatering om ikke lenge, forhåpentligvis...

Blir deilig å endelig få kjørt 4.0 den 21. juni =)

MacLets bilde

MacLet

Haha "Dette er den nye musen, men , den virker bare i 3 av fire programmer, siden stråling fra solen gir for mye forstyrrelse i de andre, og det er Adobe sin skyld. Men vi jobber med det, men dere kan kose dere med dene intil vi har laget en til, som dere kan kjøpe for nye penger - og den skal være like bra, bare det at den skal virke."

Classic Apple!:D

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai