Panic snart klar med det første Safari 5-tillegget

Safari ExtensionsGårsdagens lansering av Safari 5 introduserte endelig støtten for tillegg/extensions. Utviklere kan nå lage utvidelser til Safari som enkelt kan installeres, ikke ulikt hva vi kjenner fra Chrome og Firefox.

En av våre favorittutviklere på Mac, nemlig Panic, er snart klar med det som blir det første tillegget til Safari. Coda Notes skal gjøre det lettere å kommente endringer på nettsider.

Coda Note, som tillegget skal hete, blir nok en del av Panics svært populære webdesignprogram Coda. Med Coda Note installert i Safari får du en ny knapp i nettleseren som gir deg kommentarfunksjoner rett i Safari.

Coda notes

Du kan tegne, kommentere og legge inn notater på nettsider du er innom og tillegget er ment som et verktøy i utviklingen av nettsider. Forestill deg at du har designet en nettside og sender den til kunden. Med Coda Notes kan kunden kommentere endringer og komme med forslag på hva han synes skal endres - rett i Safari. Deretter kan kommentarene deles og sendes direkte som et postkort til en mottaker. Ganske smart!

Coda notes

Tillegget er, som alle andre tillegg til Safari, utelukkende bygget ved hjelp av HTML, CSS3, Javascript og skal ifølge Panic ikke ha tatt mer enn fire dager å lage. Tillegget er ikke offentlig lansert, men blir tilgjengelig når Panic er fornøyde med resultatet.

rulletrapps bilde

rulletrapp

Nå må kickback-plugin ordnes for Safari også!

admins bilde

admin

@rulletrapp

Det er på trappene :)

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Jeg tror faktisk [url=http://www.scribefire.com/">ScribeFire er først, i og med at du allerede kan laste ned tillegget. ;)

Det tok ham 90 minutter å porte tillegget fra Chrome.

Ttigers bilde

Ttiger

Hvordan legger man inn tilleggene?

pushits bilde

pushit

Kickback-plugin på rulletrappene! Herlig! På høy tid at Safari åpner for utvidelser, vis-à-vis Firefox.

Rangor

Jeg sliter med det samme som Ttiger, jeg lastet ned et tillegg (Scribefire), men når jeg prøver å installere så sier Safari at jeg må skru det på i Tillegg menyen, som jeg ikke klarer å finne noe sted. Hvordan fikser jeg dette?

admins bilde

admin

@pushit

Vi begynner å se på Kickback-plugin til Safari i dag :) Kan ikke gi noe estimat, men så raskt som mulig. Chrome har vi i en beta så det lover bra at det ikke er alt for store forskjeller mellom Chrome og Safari hva gjelder tillegg/extensions.

svanos bilde

svano

Rangor og Ttiger dere må gå inn i Preferences > Advanced i Safari og skru på "Show Develop menu in menu bar". Fra Develop-menyen kan dere aktivere extensions.

K.D.Gs bilde

K.D.G

det gikk add å få på safari 4 også...
komm over denne:
http://global.iwon.com/dl/index.jhtml?partner=ZVxdm008&spu=true&sub_id=36602

/Pack's/Oryte_Games_1.2.pkg

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Rangor og Ttiger dere må gå inn i Preferences > Advanced i Safari og skru på "Show Develop menu in menu bar". Fra Develop-menyen kan dere aktivere extensions.

Dette er nok en bug i Safari 5. Etter at du har aktivert extensions i fra Utvikle menyen så får du en ny fane inne i innstillingene. Da kan du skru av Utvikle menyen igjen og skru av og på extensions i fra den nye fanen uten å måtte aktivere Utvikle menyen.

Den nye extensions-fanen skulle vært aktivert i fra begynnelsen av.

Gloomy Angel

Jonas Wisser har tatt ansvar og samlet sammen alle Safari 5-tilleggene inntil Apple åpner sitt eget Safari Extensions Gallery senere i sommer.

Alle tilleggene som hittil har kommet ut finner dere her:
http://safariextensions.tumblr.com

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai